Maliki'nin demeci..

Maliki'nin demeci..

Irak Başbakanı Maliki bugün yayınlanan çok ciddi ve Irak'ın askıda bırakılan soronlarına ışık tutan TV demeci verdi. Aldığım haberler doğru bir kaynaktan alınmadır.

Buna göre Maliki, Kürt ordu güçlerinin (peşmergelerinin) girdikleri tartışmalı topraklardan çıkmamalarını istedi! Yani anayasal bir tesbit olan (Irak Anayasası'nın 140. maddesi gereği) bu bölegelerin Kürdistan federe devletine bağlanmalarını kabul eden Maliki'nin bu demeci Irak'ın yeniden şekillenmesi açısından hayatidir. Savaştan sonra bu demeçten vazgeçilmesi mümkün değildir. Böylece Kerkük'ten Xeniqin'e ve Şengal'e (Sincar), hatta belki de Musul'a kadar bütün Kürt topraklarının birleştirilmesi söz konusudur.

Tam da bu Sırada Neçirvan Barzani Laik Kürt Partileri olan YNK ve Gorran ile güçlü bir koalisyon hükümeti kurdu. Çok ciddi savaş kurulu türü bir oluşumu da hayata geçirdi. İşte bu sırada Iran Devleti'nin daveti üzerine ciddi bir Tahran çıkarması yaptı.

Öte yandan İŞİD'in Musul ve Çevresindeki bazı yerleşim birimlerini zapt etmesinde sonra KNK ve YPG dahil bütün Kürt güçlerinde bir yakınlaşma hasıl olmaya başladı. Bu da çok önemli sonuçlar doğuracak bir olgudur. Ayrıca şunu hepimiz açıkça gördük: Ulusal birlik, masa başında değil, pratikte oluşur. Pratik kişinin ruhunun aynasıdır..

Şu an itibarı ile tüm parti şahsiyetlerin çok dikkatli bir dil kullanmaları, en büyük partinin sadece Kürdistan olduğunu hesaplamaları gerekir.. Şu an itibarı ile İŞİD'i durduracak tek gücün Kürdistan Pêşmerge ve gerillaları oludu ortada. ABD'nin Irak rejine ihtarı, yani sadece sıkıştığınız günlerde değil, rahata erdiğinizi sandığınız günlerde de geri dönüşsüz bir program ile ortaya çıkmanız gerekir mealindeki ihtarı tutmuş gibi görünüyor.

Bu arada Kürt Tarafı'nın Maliki^yi cesaretlendirmesinde fayda var gibi görünüyor

Åžimdilik bu kadar.

A Sirac Kekuyon

2014.06.16




Gorusunuz



Merak ediyoruz!!!!!!!!!!!!

Pusu

2014-09-20 22:15 - Sayin hoca,okuyucularinizi,takipcilerinizi,ve özellikle,ülkemiz KÜRDISTANin bagimsizlik sevdalilarini cok merakta birakiyorsunuz.!!!!!!!!! Sizin fikir ve görüsleriniz böyle günlerde,kelimenin tam anlamiyla ilac gibi geliyor.Ezelden beri Kürdistan ve halkimiza düsman olan t.c. icin,Murat karayilan diyorki,türkiyenin siyaseti birkac günde belli olacak.Ati alan üsküdari gecti misali,durum ülkemizde yasaniyor.Yönetici bildigimiz kisilerde böyle laflar ediyorlar.Sizin görüsünüz nedir?Tabiki diger konulardada sizin görüs ve saglik durumunuzu merak ediyoruz!!!!!!!!!

zamanın,zamanı

pusu

2014-06-16 23:34 - İşgalciler,bilinen bilinmeyen her türlü oyunu,alavere dalavereyi,her türlü işkence ve zalimligi KÜRDİSTAN da uyguladı.Buna rağmen yenildiler ve yenilecekler.Bağımsız KÜRDİSTAN,zamanın zamanını yakaladı.