Gultan’ın GözyaÅŸları..

Gultan, Kürt Halkı’ndan “olur” almış bir vekil..

Gultan bir ana..

Gültan bir eski harp esiri..

Şimdilerin savaşçısı bir kadın..

Partisnin grup toplantısında konuştu... Konuştuuu.. Konuştu ve..

Bendini yıkan bir nehir gibi boÅŸaldı namerdin, alçağın, sırtını yeni Roma Ä°mparatorluÄŸu’na dayamış olan egemenlerin yeni efendisnin tepesine boÅŸaldı..

Gultan, daha dün, tek sermayesi canı olan evlat saydığı Gerilla’yı baÄŸrına bastı, sıcaklığını ona.. onlara aktardı.. Bu evlat sevgisi düşmanı ürkütmenin ötesinde, ölümüne korkuttu. VekilliÄŸine son verip yeniden harp esiri kılmak için harekete geçti..

Ama O Ses kısılamaz!

O Ses, yüzyılların ÅŸekillendirip, her soykırımda gürleÅŸen bir Mazlum’lar Nehri’nin haykırışı olduÄŸu sürece...

O Ses, Åžehid’ine bile son saygısı engellen anaların baÄŸrından çıktıkça..

O Ses, Dağdaki direnişçinin, ovadaki savaşçının, şehirdeki tutsağın zafere yürüyüş haykırışı ile birleşmiş, gürül gürül akan bir Nehre dönüşmüşken her kulağa varacak, düşmanı iliklerine kadar batıracak, titretecektir..

Gultan bugün en büyük atağını yaptı..

Sel oldu.. Kürd’ü, Kürt ananın kinini nehirleÅŸtirdi..

Okuyamadı Mazlum’un davetkar mektubunu..

Ama...

Ama o daveti, Gültan’ı içlerine sindire sindire dinleyen bütün yurtseverler aldı..

1982’de haykıran Mazlum, 2012’de Gültan’ın ÅŸahsında tüm baÄŸrıyanıkları birlik olmaya davet ediyordu.

Evinden, tarlasından, 12 metre karelik “lüks odası” ile zidandan, iÅŸkence için sıra bekleyen taze esirden tutun da

Elindeki “organik taÅŸ”ı ile direnen çocuÄŸa ve çilekeÅŸ kadına kadar herkese idi bu davet..

Öte yandan..

Sanmayın bu yaşların çaresizlikten aktığına..

Bu yaşlar, vücut dilinden okuduğum kadarı ile faşizme kusulmuş bir kin selinin belirtileri idi..

Ankara’da, suyun başını tutmuÅŸ olan pislikler, sadece zulüm imal etmiyorlar.. Onlar dikkatle yürütülmekte olan bir psikolojik savaşın (PS) eÅŸliÄŸinde saldırıyorlar mazlumlara..

PS deyip geçmeyin... Bu sayede bazı savaşlar bir tek kurşun dahi kullanılmadan kazanılıyorsa varın siz hesaplayın yaratılan etkiyi..

Bence en aşağısından 200 öncü bu savaşın metodları çok iyi bilmeli.. Bu konuyu öğretmek amacıyla mümkün mertebe iyi yetişmiş uzmanların ders vereceği okullar açılmalıdır.

Düşünün; Türk Devleti uzun bir süreden beridir saÄŸdan soldan toparladığı döküntü “Kürt”lerin de içinde yer aldığı bazı kümeler yaratıyor.. Neden? Çünkü bu kümeler PS’nin esaslı unsuru olarak kitleye takdim ediliyor ve artık bitiyorlar havası yaratıyorlar.. Bunun adını ise “dökülme” koymuÅŸlar..

Türk Devleti savaşı kızıştırmak suretiyle bir ikinci PS cephesi yaratıyor. Kürt organize muhalefeti olan PKK, BDP ve hareketin başı olan Sayın Öcalan ile ne görüşüyor, ne de kimseyi görüştürüyor. Bu ikinci ayaktır..

Bir diÄŸer yönü ile Türk Devleti, ki bu devlet faÅŸist yapılanmasını tamamlamak üzeredir, sırtını saÄŸlam bir ÅŸekilde ABD’ye dayamış durumda. BilindiÄŸi gibi Washington tek başına Türk Yönetimi’ne istediÄŸinin ötesinde fayda saÄŸlayacak durumdadır.. Åžu günlerde, gizlemeye çalışsalar da Obama ve ErdoÄŸan müşterek bir operasyon planlamış gibi görünüyor. Emareler çok kuvvetli.. Seçimden sonra bunu yürürlüğe soktuklarını görmek sürpriz olmayacak.. Ama ÅŸartlar ve Kürtler’in devrimci duruÅŸu bir zafer kazanmalarını imkansız hale getirmektedir. Bu da bir gerçektir. Kısaca Kürdistan DaÄŸları ile Pakistan ve Afganistan’ın benzer tarafları yoktur. Bilmem anlatabildim mi?

Türk Devleti’nin son savaÅŸlarda kayıplarını gizlediÄŸi ortada. Bu durumu Kürt TV’leri deÅŸifre ediyor. Ama bu durum kitlelere daha fazla anlatılmalı. Ä°ÅŸte burada PS metodları daha bilinçli bir ÅŸekilde devreye sokulmalı. Kitle arasında söylenti çıkarmak, dedikodu furyası yaratmak, kitle önderleri devreye gibi metodlar devreye sokulabilir. Bunlar dozunda ama abartılı olarak devreye sokulmalı.

ErdoÄŸan elinde tuttuÄŸu yargı ve yasama organlarını devreye sokarak her türklü mel’anete baÅŸvuruyor. Åžimdi planlaadı ÅŸey seçim hilelerine baÅŸvurmak suretiyle yeni yaraatılan belediye yapıları ile mevcut BDP’li belediyelerin önemli bir kısmını yutmaktır.

Yine yeni bir seçim kanunu çıkararak Kürdistan’daki yabancıların (askerlerin) oylarını kullanarak pek çok stratejik merkezi ele geçirmektir.. Åžemzinan, Çelê, Çolêmerg, BeyÅŸebap bunlardan bazılarıdır. Hatta Şırnaq Cizîr, Sîlopî de bunlara katılabilir.

Bu durum, savaşın sertleşmesini birlikte getirmeli.. Siyasi korucular herkesin hedefi haline gelecektir. Burada kesiyorum..

Ancak sıkı ve bilinçli bir PS eğitiminin zorunlu olduğunda ısrarlıyım..

Gultan bana bunları hatırlattı..

2012-10-16

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz