Åžemdin’e ne yaptırlıyor?

ErdoÄŸan takımı, geçenlerde “birdenbire” Åžemdin Sakık’ı piyasaya sürdü.. Alın iÅŸte, konuÅŸ konuÅŸ bitmeyecek bir gündem maddesi daha.. Åžemdin daha önce “hayalet tanık” rolunda idi.. Fakat her ne olduysa oldu, yüzündeki perdeyi indiriverdi ve “ben asıl adımla “Åžemdin’im” deyiverdi.

(Ben Åžemdin ile “BaÅŸkanlık Alanı”nda bizzat görüştüm. O sırada “yoÄŸunlaÅŸma” cezasına çarptırılmıştı. Bu cezanın sebebi Çolig’de 33 silahsız askeri otobüslerden indirip taratmasıydı. Bu eylemi ile süregiden ateÅŸkesi sona erdirmiÅŸ oldu. Kendisi bu emri vermediÄŸini söylemesine raÄŸmen, baskından saÄŸ kurtulan bir askerin kesin ifadesine göre emri veren Åžemdin idi.. Ä°ÅŸte bu olayın ruh halini yaÅŸayan Åžemdin’le konuÅŸtum. Çok övünüyordu. Kendisinden daÄŸdaki yaÅŸamı ile ilgili olarak bir de yazı aldım. Yazı hala bende.. Böylece geçelim ve konumuza dönelim.)

Mahkemedeki maske indirme olayı ile kıyamet koptu! Artık her kafadan bir ses yükseliyordu..

Tutuklu Türk Generalleri Åžemdinsel çıkışı anlayamadıkları için; “Yargı” “Åžerefli Türk Ordusu”’nu sanık sandalyesine oturttu. Tanıkların en önemlisi olarak da “PKK’nin 2 Nolu adamı”nı karşımıza çıkardılar.. Bir “terörist” muteber adam olarak kabul görürken, yılların generalleri ise terörist muamelesi gördü (laflar tam da üst üste çakışmasa da aÅŸağı yukarı bahsedilen anlamda kullanıldı..

O güne kadar dilini yutmuÅŸ olan Türk basınında zaman zaman boy veren ve alışık olduÄŸumuz tipler yeniden boy verdiler. ErdoÄŸan her nedense ÅŸimdiye kadar bu karmaÅŸaya ses çıkarmamayı “tercih” etti. Yazının tamamlandığı güne kadar bu gürültü devam ettirildi..

Tam da bu zaman kesitinde Türk Ordusu’nun “yeni panterleri” olan bordo bereliler, “Allah Allah” deyüp Kürd’ün üslendiÄŸi yuvalara daldılar ve ortalığı alt üst ettiler. Tam da uyduruk masalcı Dedekorkut’a yaraşır yalanlarla dolu bir hayal dünyası yaÅŸattılar faÅŸist iktidar yanlılarına.. Ä°ÅŸte tam da bu masal anlatılırken Licê yakınlarında 41, eski Hakariya MirliÄŸi ve Botan’da toplam 20 Türk Askeri (halk çocuÄŸu) gerillalar tarafından etkisiz hale getirilmiÅŸ, zırhlı araçlar tahrip edilmiÅŸ, helikopterler kaçmaya zorlanmıştı..

Böylece alışık olunduÄŸu “üzre” yaÅŸanan büyük hezimetler gizlenmiÅŸ, Dedekorkut harekete geçirilmiÅŸti..

Peki durup dururken Şemdin neden mahkemede tanık olarak öttürüldü? Sebepleri şöyle sıralayabiliriz:

-Aynı mahkemede “Bir Terörist” olan Åžemdin’i tanık, generalleri sanık olarak dinlemek suretiyle “Kemalist Dönem”in ordu baÅŸlarını aÅŸağılayarak aralarındaki laik, dolayısıyla ErdoÄŸan için “olumsuz” sayılan unsurları tasfiye etmenin yolunu tamamen açarak ErdoÄŸan usulu islamist faÅŸizmi saÄŸlam temellere oturtmak..

-ErdoÄŸan FaÅŸizmi’nin kurumlaÅŸmasına katkıda bulunmak..

-PKK-Ergenekon baÄŸlantısını “sözde” birinci ağızdan itiraf ettirmek suretiyle son zamanlardaki gerilla zaferlerini, açlık grevcilerini ve diplomatik kıpırdanmaların öncülerini etkisiz hale getirmek(tir).

Unutmayınız şu an itibarı ile Yeşile çalan faşizmin en büyük engeli Kürdistan Ulusal hareketidir..

Peki... Åžemdin doÄŸru konuÅŸuyor mu?

Elbette Hayır..

En baÅŸta kendisine yakıştırdığı “PKK’nin ikinci adamı” rütbesi hayalidir. Bu, hayatın akışının aptallar hariç, herkese öğrettiÄŸi bir gerçektir. PKK’de HİÇ BÄ°R ZAMAN BÄ°R NEVÄ° Ä°KÄ°NCÄ° ADAM OLMAMIÅžTIR! PKK’yi karartmaya çalışanların kıyasıya eleÅŸtirdiÄŸi “TEK ADM YÖNETÄ°MÄ°” söz konusudur. BEN bir PKK üyesi deÄŸilim. Ama yurtsever bir aile geleneÄŸinin mirasçısıyım. Bundan dolayı yazılarımda yaÄŸcılık, kayırmacılık ve karalama eÄŸilimi aramayın.. Dimdik yürümeyi ÅŸiar edinmiÅŸ olan bir insanım ve bu eÄŸilimimle kaydediyorum: PKK’yi baÅŸarıdan baÅŸarıya koÅŸturan gerçeklik burada yatar.. PKK’de ikinci adama izin vermemektir baÅŸarının anahtarı. Bu gelenek, Åžemdin’in anlayamadığı derin gerçekliÄŸi ele veriyor.. Åžunu da kaydedeyim: Åžemdin’in kendisine vehm ettiÄŸi bu sıfat, onun ihanetin çamuruna batışını da beraberinde getirmiÅŸtir..

Åžemdin tahminlerini ve Türk Devleti’nin kendisine dikte edip söylettiÄŸi psikolojik savaÅŸ malzemesi “fabrikasyon” saptamaları bir an gelmiÅŸ ki gerçek sanmıştır/sanmaktadır. Gariptir belki, ama durum budur.. Ä°ÅŸte bu noktada “partiyi önceleri DoÄŸu Perinçek yönetmiÅŸtir, sonradan da Yalçın Küçük bu yönlendirme iÅŸini devralmıştır” yönündeki hezeyan diyebileceÄŸim laflar ediyor. Bir noktaya kadar yönlendirme olayı bu çerçevede düşünülmelidir..

Ben her iki kiÅŸinin (Yalçın ve DoÄŸu) hangi görevlerle Bekaa ve Åžam’a (PKK’liler’in “BaÅŸkanlık alanı” dedikleri alana) gittiklerini biliyorum.. Ama iÅŸ BaÅŸkan Öcalan’ı yönetmeye, yani fiiliyata gelince bu ikilinin çapının bir gerilla mangasını bile yönetmeye yetmediÄŸi bilinmeli..

Sayın Öcalan’a gelince, onu yönetebilmek için “iÄŸne ile kuyu kazılarak” inÅŸa edilen dev esere bakmak yeterli. BaÅŸkan Öcalan sınırsız bir şüphecilikle hareket eder. Kendisini ziyaret eden herkesi kiÅŸilik tahlili yaparak kabul eder. Misafir çap itibarı ile notunu almıştır. Büyük bir emek ürünü olan eserini gururla ve kıskançlıkla muhafaza eder. Bu eseri muhtemel bir ajan olan misafirine korku verecek ÅŸekilde veya duruma göre zayıf göstererek tanıtır. Hayatında %05’i aÅŸan oy alamayan bir “parti”nin lideri hangi özelliÄŸi ile Sayın Öcalan’ı cezbedecekti?. Perinçek Saayın Öcalan’ı yöneteyim derken yönetildi.. Yeni girdiÄŸi Ergenekon’un yarattığı rüzgar da güçlü bir çıkış yakalamasına yetmedi.. Sonunda geri döndü ve sırtını verdiÄŸi karanlık güçlerin de katkısı ile bu kez Yalçın Küçük’ü gönderdi.. Küçük, PKK’yi ve BaÅŸkan Öcalan’ı yönetemezse de Türk kontrlarının, Özel harp dairesinin, Jitem’in lehine istihbarat malzemesi saÄŸlayacaktı..

Ben Yalçın Küçük’ün ajan yönünü Sayın Öcalan ile enine boyuna konuÅŸtum. Kendisi tereddütsüz bir ÅŸekilde Küçük’ün ajan olduÄŸu bildiÄŸini, Türk ajanlarının taktiklerini bilmenin, onların PKK üstüne yaptıkları hesapları böylece daha kolaylıkla bozabileceÄŸini söyledi.. Haklıydı..Åžimdi Küçük-Perinçek çifti Ergenekon davasından yargılanmak üzere hapisteler. Bazıları nasıl olur da bu ikili hem ajan hem de hapiste yatıyorlar diye sorabilirler. Ama unutmasınlar bu “Lorel-Hardi” çifti Kemalist FaÅŸizm’in militanları idi. Åžu anda bu ikiliyi hapiste tutanlar yeÅŸile çalan bir faÅŸizmi inÅŸa ediyorlar.. karmaşık düşmanlıklar var imiÅŸ gibi görünse de aslında durumu daha önceki yazılarımda ortaya koymuÅŸtum.. Kısaca her ÅŸey berraktır.

Åžam’dan dönüşümden sonra Bay Küçük bana düşman kesilmiÅŸti.. Bu düşmanlığı en açık bir ÅŸekilde kendisinin moderatör olduÄŸu bir TV tartışma programında gösterdi. Konu Türk Devleti’nde yaÅŸayan entelletüel ve aydınların Kürt Sorunu karşısındaki tutumu idi. Küçük bu programı kullanarak YaÅŸar Kemal gibi aydınlık yüzlü insanları karalama çabasına giriÅŸti. Ben bu tutuma caanlı yayında tereddütsüz bir ÅŸekilde itiraz ettim. Bunun üzerine programa aldığı bir Türk entellektüeli üzerinden veya onunla birlikte beni aÅŸağılamaya kalktı. Türk entellektüeline “arkadaÅŸ” diye hitap ederken bana ısraarla “Sirac Bey” diyordu. BaÅŸkan Öcalan bu “edepsizliÄŸe” dayanamadı ve Küçük’ün dışlamaya çalıştığı beni sahiplendi.. Ä°lk sözü “Merheba Sirac YoldaÅŸ” oldu.. Hiç bir tartışma programında bunu yapmamış, hiç kimseye “yoldaÅŸ” diye hitap etmemiÅŸti..

Bu, Küçük için bardağı taşıran damla oldu. Artık sıkı bir markaja alındığını anladı. Kısa bir süre sonra TV programını terketti. Belgelerini topladı ve BaÅŸkan Apo’nun aksine ısrarına raÄŸmen yükünü de yurtseverlere taşıtarak Ankara’nın yolunu tuttu.. Artık serbestti..

Ä°ÅŸte özet olarak Åžemdin Vak’ası budur..

2012-11-09

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



ape sirac ez deste te diramisinim

lawike amedi

2012-11-25 14:23 - ape sirac hun herdem bijin hemre we 140 sali bi insallah be qeweta xweda hune we deme go brez öcalan were berdan ji bi binin ew tiste gu hun dibejin pir dirokine ji bona min ji her ´husa ji ji bo hemu gele kurd eger dixwazin zani bin go semo u kücük perincek kine weke brez ape sirax dibeji guhdari bikin devlete fasist a tirk go di bin serok weziriye kerdoganda bengehe xwe daniye diwe gele me hemu bas dizani bin go ew ci kesin ji kune ci diwazin gelo semo weke brez ape sirac ji qale wi dikir em ji wiya bas di nasin kiye nawe wi cima zekiye be tiliye ew hemü rejime tirk u capameniye tirkiye li wi kirin kese 2.em di naw bere partiya karkere kurdistane bi zaneniy peswe xistin ne bixabin hinek e go xwe weke kurd di binin ji qetina wa qeletiyen ha kücük perincek di xwest go kurd li hemberi kurd bi kar binen le brez abdullah öcalan riye wena girt cima hun li hemberi brez berzani sere cekdari nakin ere mexabin du car ew tist pek anin weke 1993.u.1995.97. sere brekujiye des pe kiribu semo ji de got ji ber wi tisti brez berzani ez radesti rejime tirka kirim weke pile teyibeye bi kar bine u wi baweje sorguye rexa silav u reze xwe diyar dikim ape sirec geleki spas ji we nivise we bi rubet