Tebbet yeda ebi lehebin (ahmedin)..

Buradaki baÅŸlık aslında Kur’an’daki bir ayette geçer. Bir bölümü itibarı ile ayetin aslı (mealen) ÅŸudur: “Tebbet yeda ebi Lehebin”. Ebu Leheb, Hazret-i Muhammed’in iflah olmaz bir müşrik olan amcasının adıdır. Ä°ÅŸte “ellerin kurusun Ebu Leheb” diye baÅŸlayan bu sureye göre Ebu Leheb’in cehennemde yanacağı, eÅŸinin de onunla birlikte yanacağı bildiriliyor.

EÄŸer Ä°slam’a inanılıyorsa, Tıpkı Ä°slam Tarihi’nde adı geçen Ebu Leheb gibi bir katil, bir inkarcı, bir müşrik olan “ebu Ehmed” veya Ahmed’in babası ErdoÄŸan da aynı akibetten kurtulamayacaktır (Ä°slam inancına göre bu böyledir). Libya’dan tutun Suriye’ye kadar “Ä°slam”ım diyen insanları öldüren veya öldürten, içte ise kitlesel ölümlerle “Kürt Avı”na çıkan, fakirin ekmeÄŸini yeni yetme, Almanya’nın deyimi ile Fethullah Gülen mafiasına peÅŸkeÅŸ çeken bu muassır Ebu Leheb ÅŸu anda en çılgın anti Kürt planlarını uygulama alanına sokmakla meÅŸguldur..

ErdoÄŸan ÅŸu sıralar ZerdüştiliÄŸi, ÊzdîliÄŸi, Avesta’yı hedefine koymuÅŸ vuruyor.. “müslümanım” diyen bu inkarcı adam mensup bulunduÄŸunu söylediÄŸi dinde “imanın ÅŸartları”nı bir kısmına inançsızlığını dile getirmekle sapkınlar arasındaki yerini alır.. Oysa Kur’an’da sadece Hacc Suresi’nin 17. Ayeti’nde yer alan “mecusilik”, Zerdüşt dinine verilen adlardan biridir.Bu ayet şöyledir (mealen):

“Mümin olanlar, yahudi olanlar, sâbiler, hristiyanlar, mecusiler ve müşrik olanlara gelince, muhakkak ki Allah, bunlar arasında kıyamet gününde (ayrı ayrı hükmünü verir. Çünkü Allah her ÅŸeyi bilendir”.. Demek ki Mecusilik ve aasıl adı ile Zerdüştilik Kur’an tarafından açıkça tanınan bir dindir. Zerdüşt bu dinin peygamberidir (zaten peygamber kelimesi de bu dinden kaynağını alıyor)..

Ä°slam’da imanın altı ÅŸartı vardır. Bunlardan biri de peygamberlere inanmaktır.. Yani Zerdüşt’e inanmamak küfürdür! ErdoÄŸan son zamanlarda dünyalığını iyi yaparken, ahiret hayatına bir kafir olarak haazırlanmaaktadır. Küfre dalmaktan asla vazgeçmeye niyetli deÄŸildir (Ä°slam inancıdır bu)..

Zerdüştilik bir ÅŸemsiye gibi, bir çok dini altında barındırır. Tam da böyle olmasa da Êzdîlik, KızılbaÅŸlık, Mani dini bunlar arasında sayılabilir. Türkler’in çoÄŸu bilmez ama DoÄŸu Manicilik, Türkler arasında büyük taraftar kitlesi toplamıştır.

Şu kaynaklara bakınız:

-Van Togerloo, Alois, “La Structure de la Communauté Manichéenne dans le Turkestan Chinois à la Lumière des Emprunts moyen-Iraniens en Ouigour ” Central Asiatic Journal 25 (1982).

Roemer, Hans Robert (ed.), History of the Turkic Peoples in the Pre-Islamic Period.
Berlin: Klaus Schwarz Verlag, 2000.

Geng, Shimin, “Notes on an Ancient Uighur Official Decree Issued to a Manichaean
Monastery”, Central Asiatic Journal Vol. 35, No. 3-4 (1991)

Czaplicka, M.A., The Turks of Central Asia in History and at the Present Day. Oxford:
1918.

Vs..

Bütün bunlara ek olarak, ErdoÄŸan denilen adamın oldukça cahil olduÄŸu da ortaya çıkıyor ve daha açığı bu cehaleti her cümlesinde sırıtıyor. Adam Kürd’ün, haydi biraz daha daraltalım; bir kısım Kürd’ün “Zerdüşt” olduÄŸunu söylüyor.. Düşünün eÄŸer 40 Milyon Kürt varsa bunların yarısı sadece Zerdüşti deÄŸil, “Zerdüşt” oluyor.. Aynı ÅŸekilde ÊzdîliÄŸe laf atıyor, ortak bir mitolojiden gelen Êzdilik ile ZerdüştiliÄŸi karıştırıyor. Unutmayalım, ikisi de kutsal, ikisi de en aÅŸağısından 3000 yıllık bir geçmiÅŸten gelen bu Kürdistani akraba dinler uÄŸradıkları büyük zulme karşın hala yaşıyorlarsa, bu, ikisinin de hayat aldığı kaynağın saÄŸlamlığına iÅŸaret ediyor.

Tarihleri boyunca, baÅŸta Osmanlılar olmak üzere Arap-Ä°slam halifeleri tarafından katliamlarla kırdırıla, kırdırıla sayıları bir avuç kalan ve yok olmamak için her türlü aÅŸağılama ve göçe raÄŸmen varlıklarını sürdüren bu ÅŸerefli insanlar alçakça saldıran bir devÅŸirmenin hedefi haline gelmiÅŸlerdir. 21.Yüzyıl’da böylesine bir ilkellik ancak elde kılıç diÄŸer bütün inançlara saldıran talan malum bir dinsel grubun eseri olabilir.

Peki, Erdoğan niçin İslam inancına göre kafir olmayı dahi göze alarak Zerdüştiliğe bu kadar ağır saldırılarda bulunuyor?

Sebeplerin tümü psikolojik savaş kapsamındadır. Bunlar:

-Ä°slam dinine baÄŸlı Kürtler ile Alevi, Êzdî, Kakeyî ve Åžebekî Kürtler’i karşılaÅŸtırmak, onlar arasında iç çatışma yaratmak,

-Kürtler’in kültürel deÄŸerlerine saldırarak onların mitolojilerini cahil bazı Kürt kitlelerinin gözünden düşürmek,

-Kürtler’i, günümüzün gizli olduÄŸu tarihlerine sahip çıkarak tarih bilincine ermekten alakoymak

Olarak ortaya konulabilir..

Buna karşın esaslı bir aydınlatma seferberliği gereklidir. Kültürümüze esaslı bir faşist saldırı düzenlenmişse bunun cevapsız kalması, tarihimize ve kültürümüze boşvermişlik anlamını taşır. Hani günümüz tarihimizde gizlidir. .

Evet; Êzdilik, KızılbaÅŸlık, Kakeilik, Åžebekizm yaÅŸayan, Zerdüşt Dini ise bir kültür olarak hayatımızda yer almışken biz bu en büyük malvarlığımıza yapılan saldırıyı es geçemeyiz. Unutmayınız, dünya tarihinin ilk ve belkide tek aanti-feodal dini Zerdüştilik’tir. Batılı bilim adamlarının çoÄŸunun dediÄŸi gibi; “The founder of monoteizm” (Tek-Tanrıcılık’ın kurucusu) Zerdüşttür. Tanrı’yı deÄŸil de insanı merkezine koyan tek din Kürdistan’da vücut bulmuÅŸtur (o dinin adını da siz bulun..

“Haklıların, doÄŸrudan yana olanların birliÄŸini savunan din Kürdistan’da vücut bulmuÅŸken.. Kötü ile uzlaÅŸma teÅŸebbüsünü dahi yasaklayan Zerdüştizm, elbette KÃœLTÃœR OLARAK SAVUNULACAKTIR!.. Bu bilinsin..

2012-10-22

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz