Van’daki YurttaÅŸlarımıza geçmiÅŸ olsun

Bugün meydana gelen orta büyüklükteki depremde Van’daki yurttaÅŸlarımızın can ve mal kaybına uÄŸradıkları konusunda bilgiler ajanslardan geçiyor. Ölü sayısının azlığı tesellimizdir. Umaarım siyasi iktidar bu depremi istismar etmeden insani görevini yaparak yaraları sarar.

Van Halkı’mıza ölüler için baÅŸsaÄŸlığı dilerim. Maddi hasarın karşılanması Türk Devleti’nin görevidir.. Umarız bu yerine getirilir..

Ben kiÅŸi olarak DEPREM YARALARI SARILANA KADAR, Türk Ordusu saldırmadıkça Gerilla’nın ateÅŸ etmeme pozisyonuna girmesini diliyorum.

Saygılarımla

2011-10-23

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Kurtarma calismalarini red eden, Devlet bugun maddi yardim istemis

Erdem

2011-10-26 01:36 - Depremin ilk gunu, Dis ulkelerden gelen yardim tekliflerini kabuletmiyen hukumet. Depremden dört gun sonra, Israil ve 30 ulkeden yardim teklifinde bulunmus. Bu ne demek oluyor? Bu demek oluyorki Turk Hukumeti, Kendisinin yapmak istemedigi kurtarma calismalarini dis ulkelerinde yapmasini istememis. Abdullah Gul´un,” Intikam” demisdi. Kurtlerden bu sekilde intikam almayi mi dusunduler? Televizyonlardaki sipikerlerin yorumlari, bu intikam duygularini ifade ediyordu. 30 ulkeden yardin istiyen Turk Devleti, enkaz altindaki Kurtleri ölmesini bekledi. Kurtarma calismalari konuda deneyimli, Israil, Almanya, Israil,Yunanistan gibi ulkelerin kurtarma yardim tekliflerini kabul etmiyen Turk hukumeti, simdi bu ulkelerden maddi yardim teklifinde bulunuyor. Yardim konusunda seferberlik ilan Kurdistanlilarin toplayip, deprem bölgesine gönderdikleri yardimlari engeliyen Turk Devleti, bu ulkelerden gelecek yardimlari ne yapacak? Kime dagitacak? Nasil dagitacak? Kömur ve beyaz esya dagitma konusunda deneyimli Erdogan ve ekipi AKP liler, gelen yardimlari nasil dagitacaklarini cok iyi biliyorlar. Van Depreminin acilari yaninda Turk Devletinin bu aci gunde hakimiza cektirmek istedigi aci ve iskence, bir intikam alma duygusudur. Van Depreninde kirilan fay, ayni zamanda Kûrtlerin veTurklerin arasindaki fayin kirilmasina neden olmusdur. Ellerinde turk bayragi ile katliyam icin sokaklara cikartilan fasistlerden sonra, TV spikerlerinin irkci söylemleri, gazetelerdeki irkci yorumlar, Kin ve nefret duygularini böylesi aci bir gunde cok körukledi. Deprem bugun Vanda oldu. Halkimizin basisagolsun. Kürtler öldu, kürtler uzuldu, kürtler agladi. Yarin benzer depremler baska yerde olmiyacakmi? Olacak.

Halkimiza bassagligi diliyorum

erdem

2011-10-24 01:07 - Halkimiza,öluler icin bassagligi, yaralilara acil sifa diliyorum. Turklerin irkciligi, kûrt dusmanligi, deprem ile ilgili yorumlara yansiyor. Depremden sonraki bu tur yorumlar, nekadar irkci bir dusmanla birlikte yasadigimizi gösteriyor. Elleriden gelse Vandaki deprem bölgesine gidip, sag kalan yaralilarida onlar katliyamdan gecirecekler. Norvec in devlet tv kanali,NRK nin text-tv sindeki ilk haber basligi söyle.: Turkiye Dis ulkelerin yardim teklifini red etti. Turkiye Dis ulkelerin, kurtarma calismalarina katilmak icin yaptigi yardim tekliflerini Marmara depreminde, neden redetmedide Vandaki depremde neden red ediyor? Turklerin Devleti, Deprem bölgesindekipolis ve askerinin yikilan binalarindan baska binalarla ilgilenmiyor, kurtarma calismasi baslatmamis. Bugun Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından Habertürk'te canlı yayın yapan Spiker Duygu Canbaş, canlı yayında depremle ilgili bilgileri paylaşırken "Deprem her ne kadar Van'da da olsa hepimiz üzüldük" diyordu.

Bir saniya Hocam...

gordeni

2011-10-23 22:43 - Simdi diyeceksiniz ki; Beni seven ve saygi duyan gordeni niye bana bir saniye diyor. Evet bizim ölulerimize sevinen ve bölgemizde meydana gelen doga afettinden dolayi sanki Kurdistanlilar mustahakmis gibi davranan bu devsirmelere karsi Gerilladan tetige basmamasini istiyorsun. Evet bende sonuna kadar ölumlere karsiyim ama zalimlerin ölumu hak ettiklerinede inanirim. Sayet Allah bana bir kereligine kulum dile benden ne dilersen deseydi; Verecegim cevap su olurdu, beni bir saatligine Azrail yap derdim. Umarim ne demek istedigimi anliyorsunuz. Buyrun Vanda ki depremden sonra kardes dedigimiz halk bize ne diyor!!! Fermo ji we re biratî: -beter olun insallah! -şehitlerin kanı yerdemi kalacaktı? ... -hakkari ve sirnak topragin altina gomulmustur umarim. ... ... ... -inşallah daha büyük şiddetle olur taş üstünde taş kalmaz! -beter olsun yerle bir olsun allahın gazabı.. -hükümetin yapamadığını allah yapacak inşallah. -allahın sopası yokk beter olun! -askerler dikkat etsin, yardim edicem diye sehit olmazsinlar? -beş kuruş yardım yaparsam ellerim kırılsın. -adamın içinden iyi olmuş demek geçiyor.. -allahım sen çok büyüksün bu daha uyarı. -allah iste boyle vurur rabbim sana sukutler olsun. -ohhh, serinledim biraz. -kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin! -allaha şükür allahın sopası yok orda yasıyan herkez ölmeyi zaten hakediyo. -ayyy çok sevindim bak inşallah biraz vatan hainlerini temizler. -yerle bir olsunlar kacakcılık onlarda, uyusturucu onlarda beter olsunlar! -allah diyarbakirada nasip eder insallah.. -valla yerle bir olsa beş kuruş vermem. van'lıya para göndereceğime sokak köpeklerine mama alır yediririm. hiç olmazsa ihanet etmez. (yukarıdaki yorumların tümü ensonhaber.com sitesinden alınmıştır

wan halkima allah yardimci olsun

juji

2011-10-23 20:12 - bir kurdistanli olarak halkimiza bassagligi yaralilara acil sifalar diliyorum konu ile ilgili olarak haber sitelerindeki bazi yorumlari bilginize arz ediyorum Haber sitelerinde Van depremine yapılan yorumlardan bazıları.. -beter olun insallah! -şehitlerin kanı yerdemi kalacaktı? -hakkari ve sirnak topragin altina gomulmustur umarim. ... -inşallah daha büyük şiddetle olur taş üstünde taş kalmaz! -beter olsun yerle bir olsun allahın gazabı.. -hükümetin yapamadığını allah yapacak inşallah. -allahın sopası yokk beter olun! -askerler dikkat etsin, yardim edicem diye sehit olmazsinlar? -beş kuruş yardım yaparsam ellerim kırılsın. -adamın içinden iyi olmuş demek geçiyor.. -allahım sen çok büyüksün bu daha uyarı. -allah iste boyle vurur rabbim sana sukutler olsun. -ohhh, serinledim biraz. -kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin! -allaha şükür allahın sopası yok orda yasıyan herkez ölmeyi zaten hakediyo. -ayyy çok sevindim bak inşallah biraz vatan hainlerini temizler. -yerle bir olsunlar kacakcılık onlarda, uyusturucu onlarda beter olsunlar! -allah diyarbakirada nasip eder insallah.. -valla yerle bir olsa beş kuruş vermem. van'lıya para göndereceğime sokak köpeklerine mama alır yediririm. hiç olmazsa ihanet etmez. - elektrik kesilmiş iyi zaten bedava kullanıyorlar elektriği faturasınıda biz ödüyorduk en azından 5-10 kuruş eksik fatura gelecek buda iyi bir gelişmedir.. -Bu adiler devleti sevmez devlete kurşun sıkarlar şimdi çıkar bağırırlar devlet bize elini uzatsın yardım yetsin yaralarımı sersin diye beter olun pkk yandaşları Allah keşke birde diyarbakırı yerle bir etsede biraz devlet düşmanı temizlense -Ohhh, serinledim biraz -Allah iste boyle vurur rabbim sana sukutler olsun... -Allahin Laneti Üzerinize yagacak..Nankörlügün cezasini gecikmeden Allah verdi size!!!! sirada Diyarbakir var -Kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin adi herifler Yüce Allah hak edene belesanı veriyor -Habib Allah terbiye edecek inşallah ... Orda sadece vatan haini olmayanlar için üzüldüm. Digerleri enkazlardan dahi kurtarılmasın... - (yukarıdaki yorumların tümü ensonhaber.com sitesinden alınmıştır)