Bir Millet Direniyor

Our greatest enemy is fear! (En büyük düşmanımız korkudur)

ErdoÄŸan FaÅŸizmi’nin haber ambargosuna raÄŸmen, Türk Devlet yetkilileri’nin yalanları dikiÅŸ tutmuyor, lime lime dökülüyor. Bu yalanların yarattığı psikolojik destek eÅŸliÄŸinde çirkin, kirli ve gereksiz bir savaÅŸ tırmanarak devam ediyor.. Buna karşı ise “Kürdistan Kürdistanlılar’ındır” ÅŸiarı ile ayaÄŸa kalkmış olan tarihin en eski halkı gözünü kırpmadan ölüme meydan okuyor, direniyor.

Düşünün bu savaşı desteklerken kustukları kin ile ortalıkta boy veren halkın, yani Türk Halk çoÄŸunluÄŸunun, kafa yapısı ne kadar hasarlı.. Bu cümleyi toptancı bir cümle olarak almayın. Bir avuç insaf sahibi Türk elbette durumdan üzüntü duymuÅŸtur. Juji’nin dikkat çektiÄŸi Türk’ün Kürd’e olan kininin boyutunun büyüklüğü bu hasarlı kafalarda saklı olan hasarlı beyinlerin ürünü deÄŸil mi?

Van’da meydana gelen doÄŸa katliamı, Türk Devleti’nin 24 saati aÅŸkın çok kıymetli bir zaman süresi boyunca yardım yerine ErdoÄŸan’ın ÅŸovuna kilitlenmesi, halkın ve BDP’lilerin yardım çalışmalarını sabote etmesi, doÄŸrusu ibretle seyredilmesi gereken bir manzara idi. DIÅž yardım tekliflerini SADECE AZERBAYCAN’DAN KABUL EDEN, CÄ°DDÄ° KURTARME EKÄ°PLERÄ°NE SAHÄ°P OLAN GREKLER’Ä°N VE Ä°SRAÄ°L’Ä°N ORADA GÖRÃœNMESÄ°NE BÄ°LE TAHAMMÃœL ETMYEN AKP CANAVARI BUNLARA ‘HAYIR’ DEMEKTE BÄ°R BEÄ°S GÖRMEDÄ°.

Neden sadece Azerbaycan’ın yardım teklifi kabul ediliyor? Kahrolası ırkçılık bu kadar açık bir ÅŸekilde yapılıyorsa ortaya çıkacak olan manzara baÅŸka ne olabilir? ABD’nin desteÄŸini de arkasına alarak serbestçe ırkçılık yapar. Ama buna karşı direnen bir ulus terörist olur. TC istediÄŸini yapar, NATO bunu savunur! Evet Türk yapar.. Hemde herkesin gözlerinin içine baka baka yapar. Müttefikleri ise sadece onaylar. Bu tıpkı bir mafiasal duruÅŸtur.

Yardımları, Avrupa’dan gönderilen Kürd’ün Kürd’e yardımı dahil, bütün yardımları kendi tekeline alan ve bunu kendi psikolojik savaşını göçlendirmek için yapan bir FaÅŸist devlet vardır. Neden, ben, kardeÅŸime olan borcumu öderken üçüncü, benden olmayan bir el araya girsin? Neden sen bre vicdansız? Neden Sen bre Amerikan yalakası? Sana ve ardındaki bürokratlar sürüsnün halkıma ne derecede düşman olduÄŸunu bildiÄŸim halde neden sana güveneyim?

AKP, bunları yaparken, kaatil bir müteahhide, oldukça sağlam villasının bahçesinde açtığı iki çadır veriyordu. Tıpkı diğer yandaşlarını, resmi caşları kolladığı gibi..Bu gizlenemez bir anti-Kürt tavırdır. Ben buna partizanlık diyemem. Bu açıkça, yüzsüzce, sınır tanımıyan bir psikolojişk saldırıdır (anlamı; benden yana olursan ihya olursun).

Depremin yaraları orta yerde dururken, aynı günlerde Türk Ordusu Güney’e ve tüm Kürdistanlılar’a karşı imha amaçlı saldırılarına devam ediyor. Türk Genelkurmayı yetkilileri “Kazan Vadisi” adını taktıkları yerde 35 ÅŸehidin cansız vücuduna eriÅŸtiklerini kaydettiler.

Öte yandan nereden getirildikleri belirsiz 13 bayan, 11 erkek cesedi Malatya’da ortaya çıktı. Bu insanların vücutları tanınmaz haldedir. Kimisinin kaafası koparılmı, kimisinin vücudu yakılmış, kimisinin karnı, elleri kolları hunharca ezilerek yok edilmiÅŸtir. Tümü tanınmaz haldedir.. Ben onların tümünü GERÄ°LLA ilan ediyor ve selamlıyorum.

Ama öte yandan,

Türk Devleti, halkı ve ordusu ile budur!

FaÅŸizmin yeni destekçisi DoÄŸan grubu, “PKK’yi Van’da yenelim” tezini hayata geçirmek için spektaküler programlar yayınlayarak beyin yıkamaya çalışıyor.. Bu medya grubunun sloganına bakın: Hayata dönüş.. Devrimciler Ecevit’in bu sloganı kullanarak rehinevlerini cehenneme çevirdiÄŸini iç geçirerek hatırlarlar..

Alçaklık onların ve devletlerinin duruşunu tarif edemez.

Yine de son bir kaç hafta ve gündür cereyan edenler genel bir savaşın tamamlayıcı, ama oldukça vahşi olgularıdır.

Psikolojik savaÅŸ veya savaşımın Türkler’in atalaarı olan MoÄŸollar tarafından biliniyor ve ciddi PS kitaplarında bu gerçek yer almaktadır. MoÄŸol KaÄŸanı Cengiz hedefine saldırmadan önce küçük baskınlarla halkı hunharca kılıçtan geçiriyor ve ajanları vasıtası ile bu canavarca baskınları yayıyor, ardından ordusunu harekete geçiriyordu. Moralı zaten bozulmuÅŸ olan hedefteki ordu ve kitleler kolayca teslim oluyorlardı.

Burada satılan fikir KORKU idi..

Korku!

En büyük düşmanımız olan korku beyinlerimize teslimiyetçi bir zehir gibi enjekte edilmek istenirken biz susamazdık. Açın ciddi PS kitaplarını göreceksiniz, en vurgulu sayfalarında; “Our greatest enemy is fear! (En büyük düşmanımız korkudur)” yazar ve bu korkuyu yenmek gerektiÄŸi vurgulanır. PS’nin temellerinden biri budur.

Düşman korkuyu en sert, en “tavizsiz” cümleler sarf ederek, katliamlar düzenleyerek salmaya çalışır. Bakın askerlerin, devlet yetkililerinin demeçlerine göreceksiniz.. Devletleri’nin başı “intikam”dan bahsediyor. Hükümetleri bir savaÅŸ kabinesi gibi hareket ediyor.. NATO onlara bütün gücü ile destek oluyor..

Yenilgilerini bile zafer olarak gösteren bir düşman var karşımızda..“2008 Zap Harekatı” bunların en yakın örneÄŸidir. Åžimdi de herhalde adını “üfürükçü harekatı” koydukları bir harekat düzenlediler. Koca bir yenilgi yaÅŸadılar ve “sonuç alıncaya kadar devam edecek” dedikleri bir bataklığa saplanmadan süklüm-püklüm geri döndüler..

Buna raÄŸmen basınları bu geri dönüşleri zafer olarak ilan etti. Gazete sayfalarında bu zaferler günlerce süslendi.. Kürd’e gözdağı verildi. Hala kitlesel rehin almalar ile korku salınmaya devam ediliyor. Ä°nsanlar Mayıs ayının başında iÅŸtirak ettikleri yürüyüşler bahane edilerek tecrit ediliyor.

Bu pisliÄŸin sorumlusu NATO’dur! Obama’dır!

Dünyada hiç bir gücün suç iÅŸleme imtiyazı olamaz.. Dip not; NATO hariç.. Olur mu? Ä°ÅŸte Libya.. Ä°ÅŸte Kürdistan.. Bal gibi oluyor da insanlar bu adaletsizliÄŸi “aptal kutusu” denilen TV’lerin yönlendirmesi ile alkışlıyorlar.

Kürt Halkı korkuyu yenmiştir. Korku salmaya çalışanların suratlarına tüküre tüküre direniyor. Korku imparatorluğu yıkılana dek bu direnişin süreceği belli olmuştur.

Faşizme karşı savaş, özgürlüğe giden yolu açacaktır. Bunu göreceğiz.

2011-10-28

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Antropologmus:)

Siyar

2011-11-06 21:19 - Adam hem antropolog hemde siyaset bilimcisi... Peh peh eee peh yani. Onun yazisini okumadan once, son gunlerde yasananlardan dolayi moralim baya bir bozuktu. Bu "antro ve siyaset bilimcisi" canlinin yazisini okudugumda cidden guldum. Hay, Ahura Mazda senden razi ola. Bu omurgali canli belliki daha evrimini tamamliyamamis. Bu omurgali herhangi bir bilim dalindan anlasa idi Sirac Bilgin'ni bilimsel dusunmemekle suclamazdi. Butun haklari elinden alinmnis, dili yokedilmis duruma getirilmis, ulkesi iskal durumda olan bir halkin vermis oldugu mucadeleye destek vermek belliki irkcilik olarak goruluyor bu omurgali canli tarafindan. Diyorki "anti emperyalist cizginiz zaten yok". Belliki solcu... Peki sorulmazmi bu omurgali solcuya, ezilen halklarin milliyetciligi mesrudur ( marx ve lenin) slogani bilimsel bir gercek degilmi? Genlere gelince Bana gore Sirac Bilgin'nin Katigina su katilmamis namuslu bir Kurd'tur. Senin katigina cok bulasik suyu katildigi yazindan herturlu belli. Dogal seleksiyon surecininin yanindan dahi gecmeyen, genetikgi bozuk evrim gecirmemis bir omurgali canli turunun bir ornegi olarak ortada siritiyorsun. Hodri meydanina hodri meydan. Ben siz gibi unvani cok ukalaligi yapmiyorum. yuksek okul okuyamadigimdan bir unvanim yok. Ama iyi bir sanatkar olmayi becerdim. Bilgi boslugunuda kesintisiz 20 yildir haftada en az bir kitap okumakla tamamlamaya ( bunun icinde antropoloji dallari dahil) calistim. Nekadar basarili oldum bilmiyorum. Ama seninn gibi resmi ideoloji mufredatina bagli egitimhanelerden terbiyesini almis omurgalilara ders vertecek kadar kendi kendimi egittigimi iyi biliyorum. Ruesmann@gmail.com

hodri meydan

seyhun

2011-11-01 14:38 - bir antropolog ve siyaset bilimci olarak.yazılarınızı okuyorum.kürtlerin tüm yazılı sözlü basınını 6 yıldır takip ediyorum.sizin yazdığınız yazıları okuyorumda haklılık payı olduğu yerler var ama bazı tespitleriniz çok cahilce ,üstünkörü ve açıkcası bilim dışı.türkleri eleştirirken aynı yanlışa kürtlerde düşüyor. ulusçuluk, milliyetçilik gibi kavramlardan sizde faydalanıyorsunuz.bu arada kürtlüğü ileri derecede yücelterek sık sık ırkçılığa kayıyorsunuz.anti emperyalist bir çizginiz zaten yok.yıllardır bunu gözlemliyorum.örgüt sempatizanlarına aynı tiratları tekrarlamaktan öte bilimsel ve objektif analizleriniz yok denecek kadar az.eğer kendinize güveniyorsanız hodri meydan.lütfen isveçte yada avrupa da bulunan gen labaratuarlarında kanınızı tahlil ettirin bakalım % kaç kürt çıkacaksınız.bir antropolog olarak iddialıyım.lütfen gidin analiz ettirin ve bu siteyede koyun.kürtlük, türklük ,ırkçılık neymiş görelim.aynı toprakların çocukları olarak bakalım kim türk ,kim kürt, arap yada acem. belge@box.az(cevap yazacaksanız mertçe adresimide yoluyorum varsa bir meramınız bana iletin)