Fethullah’ın DuruÅŸu, Türk Devleti’nin yeniden çöplüğe yönelmesi..II

Fethullah’ın duruÅŸu aslında Türk Devleti’nin ve müttefiklerinin yeni OrtadoÄŸu’daki “duruÅŸu”dur. Barbarlar, müttefiklerinin desteÄŸinde bu kez bütün güçlerini ortaya koyarak uygarlığın OrtadoÄŸu’daki son kalesi olan Kürdistan’ı da yerle bir etme iradelerini ortaya koymuÅŸlardır. Bu yolda ilerlerken, kendilerini vicdanlı davranmaya davet eden dünya halklarına da adeta meydan okuyan bir yönelim içindedirler.

Bu yazı Türk Devleti’ni eleÅŸtirme falan gibi bir amaç gütmüyor. Çünkü Türk Barbarları’nın ÅŸu an itibarı ile dinleyecekleri tek güç ABD’dir. ErdoÄŸan boyunu aÅŸan tehdit ve ÅŸantajların kapsamını oldukça geniÅŸ tutuyor. Bu durumda Türk Ä°slami faÅŸist yönetimi’nin savaÅŸ diline taviz vermemek, bu dile her ne pahasına olursa olsun gerekli cevabı vermek gerekiyor.

“FaÅŸizm” veya “Türk Ä°slami faÅŸizmi” tabirini doÄŸru kullanmak gerekiyor. Son kuÅŸak bu konuda oldukça eksik bilgi ile hareket ediyor, yanlış ÅŸeyleri faÅŸizm olarak niteliyor. Bence Türk olsun, Kürt olsun, günün insanı birer okuma tembeli haline gelmiÅŸlerdir. 1968 kuÅŸağının bilgi deryası haline gelmiÅŸ olan insanları bugün yok.. Bundan dolayı mesela Türkler arasından bir Mahir, bir Deniz çıkmıyor. FaÅŸizmin olmazsa olmazının temelini bilmek için dayandığı ekonomik güçten hareket edilmelidir. AKP FaÅŸizmi, Ä°slami denilen “Anadolu aslanları” sermeye yoÄŸunluklarına dayanan bir ÅŸiddet rejimidir. Bu sermayenin önde gelen ismi Fethullahçı sermayedir. Türk işçi sınıfı, entellektüelleri ve bazı aydınları bu faÅŸizmin kendilerine doÄŸru da adım adım yaklaÅŸtığını gördükleri halde tavır alamamaktadırlar. Büyük bir çoÄŸunluk, faÅŸizmi Kürtler’e karşı ırkçı sloganlarla yürütülen mücadeledeki “faÅŸizm”in kendisi sanmaktadırlar. Oysa ırkçı sloganlar faÅŸizmin kitleleri kazanmak için kullandığı ikinci dereceden bir araçtır. Ama önemsenmeyecek cinsten deÄŸil.

Dolayısı ile ırkçılığı faşizm ile özdeş saymak, mücadeleyi somut alandan soyut alana çeker.

Fethullah, Türk FaÅŸistleri’nin iktidara yürüyüşünün ideolologudur, ama ideologluÄŸun gerektirdiÄŸi bilgi silahından yoksundur. Bu eksiÄŸini onu sahaya iten gücün suflörlüğü ile kapatmak zorundadır. Okyanus ötesindeki o büyük gücü tanıyanlar, bu gücün istemediÄŸi bir eylemlilik içinde bulunanları asla ülkelerinde barındırmadıklarını bilirler. Filistinli görme özürlü imam buna örnektir. Ä°ÅŸte Fethullah denilen ve bütün gücünü sahip olduÄŸu dolarlardan ve istismar ettiÄŸi dini duygulardan alan bu unsurun bütün malvarlığı hedefte olmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun bu adamın yönettiÄŸi sermaye ile kurulan okulların, üniversitelerin ve fabrikaların ve halk düşmanı unsurların finansmanında kullanılan o malvarlığının iÅŸletilmesi risk haline getirilmelidir.

Türk FaÅŸizmi’nin Kürdistan’daki dostları ve maÅŸaları olan devrimci eskisi kiÅŸilikler, kitlelerini kaybetmiÅŸ olan parti sekreterleri ve köy korucuları güruhunu peÅŸlerine takan feodallerdir. Ben bu takıma bir bütün halinde “çöplük” diyorum. ErdoÄŸan bu çöplükte iÅŸe yarar unsurlar aramaya yeniden hız vermiÅŸ bulunuyor. Bunlardan en ÅŸatafatlı karşılananı ve ağırlananı Burkay’dır. Geçen günlerde TRT-1’de bir “tanıtma” programına çıkarılan bu zat ilginç bir kiÅŸiliÄŸe sahiptir. Bunun yanına Bay Güçlü’yü kattık mı iÅŸ tamam.. Bu ikili gibi daha bir çok unsur da sayılabilir. Ama Bay Güçlü deyince bu adamın PKK düşmanlığının derecesini hayretle takip ediyorum. Adam Mikronezya’da bir hadise olursa bunu (olumsuz anlamda) PKK’ye mal etmek için elinden geleni yapar. Düşünün Suriye’deki Kürt Düşmanı Esad rejiminin sallantıya girdiÄŸi bu günlerde, Bay Güçlü, “PKK Suriye rejimini destekliyor” türünden yazılar yazıyor. Sanki kendisi Suriye’de iken rejimin muhaberatı tarafından yakalandığında cebindeki “adem taarruz” denilen kağıdı çıkarıp “refiq, refiq” diye bağıran kiÅŸilik deÄŸilmiÅŸ gibi..

Bu yazının amacı sabotaj deÄŸildir. Ama iÅŸbirlikçiliÄŸi de teÅŸhir etmeyecek deÄŸiliz. Burkay-Güçlü “ikilisi”nin anlaÅŸtığı bazı noktalar, AKP’nin de çok hoÅŸlandığı noktalardır. Bu tezlerden biri; BDP’nin (onlar bunu PKK olarak gösteriyorlar) Kürdistan’da Kürtler’i temsil etmediÄŸidir. Söz konusu görüşlerini “seçim” sonuçlarına dayandırmakta bir sakınca gördükleri yoktur. AKP de aynı iddiada bulunuyor. Yani düşman ile temsil konusunda anlaÅŸmak bu sekreter eskilerinin kitleyi inandırmak istedikleri ilk noktadır. Düşman bunları neden baÄŸrına basmasın? Psikolojik savaÅŸta böylesine bir silaha paha biçilemez..

Ä°kinci nokta; PKK halka ÅŸiddet uygulayarak oy almaktadır.. Bu da AKP’nin tezidir ve Bay Güçlü ile Burkay tarafından dillendirilmektedir. Buna baÄŸlı olarak PKK’nin bir devlet projesi olarak ortaya çıktığını israrla iddia ederler. Åžu paragraf Bay Güçlü’ye aittir:

“PKK, bir devlet projesi olarak yapılanmaya baÅŸladığı günden itibaren, sorunları silah ve ÅŸiddetle çözmeyi metod olarak benimsedi. PKK’nın varlık koÅŸulları ve silahlı metodu 12 Eylül 1980 Askeri Darbesini hazırlayan koÅŸullardan biri oldu.”

Aynı mealde bir çok yazı ve demeç Burkay tarafından da yazılmış veya verilmiÅŸtir. TAK eylemleri “tu kaka” edilirken, Türk Devleti’nin çok daha ağır ve katliama yönelik eylemleri ya çok hafif geçiÅŸtiriliyor, ya da görmezden geliniyor. Öte yandan “Hakkari-Çukurca”da cereyan çatışmada Türk Askerleri’nin 100’ün üstünde kayıp vermesini bahane ederek PKK’ye çok sert kelimelerle saldıran Burkay, “Kürtler, PKK’ye isyan edecek..” derken aslında AKP FaÅŸizmi’nin tezlerini dile getiriyor.

Son zamanlarda özellikle Bay Güçlü “PKK Suriye iÅŸbirliÄŸinin canlandırılması”ndan bahseder oldu. Bu unsur söz konusu iddiada bulunurken Türk kaynaklarını esas almıştır, ki baÅŸkaca kaynak yoktur. Öncelikle ÅŸunu söyleyeyim; ben ulusal konular söz konusu olduÄŸunda Ä°blis ile bile iÅŸbirliÄŸi yapılmasından yanayım. Çevremizi saran ilhakçı, inkarcı devletler biribirleri ile ve uzak yakın tüm güçlerle iliÅŸki geliÅŸtirirken, bizim Don KiÅŸot’ça hareket etmemiz elbette enayiliktir. Ama söz konusu Suriye ise Güney-Batı’yı unutmamamız, oraya zarar vermememiz gerektiÄŸi ortada.

Peki kazın ayağı öyle mi? Türk Devleti’nin Suriye’yi vurma planı yok mu? Elbette var. Bunun iÅŸaretleri verilmiÅŸtir. Öyleyse bir soru daha; Türk Devleti en baÅŸta kimi vuracaktır? Elbette Aleviler’i ve Kürtler’i.. PKK teslim olsa dahi Türkler’in FaÅŸist yöneticileri Kürtler’i yine de vurmayacaklar mı? KuÅŸku götürmez bir ÅŸekilde Kürt’ün ezilmesi söz konusudur. O halde ne istiyor bu iki unsur (Burkay-Güçlü)?

Bence bunun bir adı vardır. Bunu siz koyun!

Kürt Halkı;

sadece bizim için deÄŸil, bütün dünya için söylüyorum; genel bir savaÅŸ havası ortalığı sarmıştır. Bir genel savaÅŸ durumu bütün dehÅŸeti ile kendisini belli ediyor. Bu savaÅŸa en iyi hazırlanan güç NATO’dur. Gorbaçov döneminde baÅŸlayan geri çekilme ile savunma hattını Berlin’den Moskova önlerine kadar çeken Rusya ise, ÅŸu anda göründüğü kadarı ile, sınıfta kalmış durumdadır. Bundan dolayı Batı, direkt müdahale lüzumu görmeden pis iÅŸlerini Türk Devleti gibi ruhunu daha satmış olan maÅŸalara yaptırıyor. Libya’da, Afganistan’da, OrtadoÄŸu’da (Suriye-Irak) cereyan eden hadiseleri anlamak için bu savaÅŸ durumunu iyi anlamak gerekir. Türk Devleti bugün yasak silahlarla Kürt katliamına hazırlanıyorsa sebebi bu savaÅŸ durumudur. Fethullah eÄŸer “vurun Kürtler’i, göreceksiniz kimsenin kılı bile kıpırdamayacaktır” anlamına gelen sözler söylüyorsa, bunu ona söyleten kaygan zemini bilmek gerek..

Yazımı bitirirken daha önce söylediklerimi tekrarlıyorum: Silah, davasına inananları yenemez.. İç pisliklere rağmen bu böyledir..

2011-11-09

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



sizi okumak bana heyecan ve gercek kurdlugu...

rodin@hotmail.co.uk

2012-01-21 01:14 - brez kekuyon, burkayguclu'yu birlikte tek isim olarak vermemiz gerkir diye dusunuyorum. bu ikili rezilruswa kurd'halkindan ne istiyorlar ve ne yapmak istiyorlar... birde enzor sartlarda yasar kaya birden ortaya firliyor ve oda ayri bir cepheden saldiriya geci yor, ne dersiniz bu herif hakindaki gurusunuz nedir... bisilavurez. 21 01 12

Mamoste...

gordeni

2011-11-10 02:35 - Sizin yazilarinizi benim kadar zevkle okuyan ve icerigini tam anlamiyla chözen bashka bir okuyucunuzun daha dogrusu bashka bir talebenizin oldugu zan etmiyorum. Bilmiyorum ama sizleri cok seviyor ve uzun yashamaniz icin Allaha dua ediyorum; ki gelecekte O kahraman halk evlatlarinin kazanimlarini ve ichimizdeki pisliklerin chöpe atildiklarini sadece ve sadece dunya gözuyle görmeniz icin. Sizde, bende, biliyoruz ki sepoya gizli bir sekilde yazilar yazip pkk nin terorist listesine girmesini saglayan vurkay afbuyur burkay, guclu ve onun gibilerdir. Bunlar cahil ve yeminli birer Kurdistan dushmanlaridirlar. Sizin bir tek o kesip attiginiz af ediniz ama kullanmak istiyorum bu cumleyi, kılınız bile olamazlar. Tarih ve Kurdistanlilar bunlari layik olduklari lagama atacaklardir. Kurd evlatlari size söz veriyor. Yashasin atardamarlarinda Kurdistani kani tashiyanlar ve dushmanini bozguna ugratmak ichin caba sarf edenler. Hocam alamut kalesinin efrafini cakallar sarmish. Yaz,perspektif ver, taaruz de, dushmani bozguna ugrat ki dengeleri sarsilsin.