Vicdan tatilde..

Yazıma önce NATO’nun çok sevindiÄŸi bir linç olayı ile baÅŸlıyorum. Evet, Libya’nın baÅŸeÄŸmez Lideri Kaddafi, “VahÅŸi Batı”nın yönlendirdiÄŸi iÅŸbirlikçiler tarafından linç edildi. Obama ve Kürt Düşmanı Little Rock’lu Clinton bu linçi büyük bir sevinçle karşıladılar. Türk Yönetimi ve doÄŸum yapan eÅŸinin yanından ayrılmayan Fransa Devlet baÅŸkanı ise bayram ediyorlar.

Kaddafi’nin linç edilmesi ile Afrika’nın kahraman liderleri; Agostinho Neto, Amilcar Cabral, Patrice Lumumba, Ömer Muxtar, Kwame N’Krumah, Siad Barre gibi liderlerin boy verdiÄŸi serisinin bağımsızlık sevdası ile doldurduÄŸu halkların umudu, en aÅŸağısından bir süre için, sona erdi. O gerçek bir Libya kahramanı, Afrika sevdalısı insandı. Kanı beÅŸ para etmez iÅŸbirlikçilerin demokrasi için deÄŸil, NATO’nun çıkarları için savaÅŸtıkları daha somut olarak ortaya çıkacaktır. Gerçek bağımsızlık sevdalısı Libyalılar’ın başı saÄŸ olsun. Bütün hatalarına raÄŸmen o, Hugo Chavez’in dediÄŸi gibi, uluslararası bir zulüm birliÄŸine hayatı pahasına direnmiÅŸ bir ÅŸehittir.. Afrika sevdalılar’ın başı saÄŸ olsun..

Şimdi yazıma geçebilirim..

Çok yazdık. Erdoğan dünya faşistleri arasında en yalancı, en ahlaksız, en omurgasız olanıdır. Sadece şu son aylara bir bakarsak durumu daha iyi anlarız.

ErdoÄŸan Libya konusunda nasıl göbek attı, hepiniz ibretle gördünüz, duydunuz.. Afrika’nın ve özllikle Ömer Muxtar’dan sonra gelen Libyalı en büyük Lider Kaddafi’nin ölüme gittiÄŸi yolu açanların başında gelir. Niçin? Gözü doysun, bir avuç dolar için..

Mısır konusunda çevirdiği manevra da ortada.. Ama pek tutmadı.

Çaresiz kalan Filistinliler için bir iki parlak laf etmesi onları tavlamak için yetti ama bu da tutmamışa benziyor.

Suriye Lideri’ne “kardeÅŸim” dedi (biribirlerine çok yakışmalarına raÄŸmen). Åžimdi onu da arkasından vurmaya kalkıyor..

Ä°ran ile tam da iç içe geçmiÅŸken birden bire radarları Malatya’ya kurdurma kararı aldı. Ama hala Kürt düşmanlığı temelinde birÅŸeyler kurtarmaya çalışıyor.

Bunların tümü Receb’in yalanları yüzünden oldu.

ErdoÄŸan en temelli yalanlarını ise Kürt Halkı’na fısıldadı. “Kürt Açılımı” baÅŸlattığını duyurdu. Bu açılım benim gibi bir kaç kiÅŸi hariç pekçok insanı umutlandırdı. Güneyli Liderler dört elle bu sahtekarlığa sarıldılar.. TV’lerin yayınlarındaki saldırgan dil geriledi. Öte yandan gerilla bölgesinden, Maxmur’dan insanların Türk Devleti’ne geçiÅŸine yeÅŸil ışık yaktı. Özel mahkeme ile gelenleri “akladı”. Ama karşılamadaki ihtiÅŸam onu ürküttü, Türk’ü ürküttü, askerleri ürküttü.

Zaten taktik bir hamle olan “açılım”ı durdurduÄŸunu seçimden önce ilan etmiÅŸti. Gittikçe saldırganlaÅŸtı. Düşük YoÄŸunluklu Üçüncü Dünya Savaşı’nın verdiÄŸi olanakları, manevra kaabiliyetini arttıracak ÅŸekilde sonuna kadar kullandı. Böylece kitlesel tutuklamalar baÅŸlattı. 5-7000 arası Kürt Ä°nsanı ÅŸu anda bu saldırgan politika sonucu zindanlarda rehin tutuluyorsa bu, “Ä°slami” yalancı bir “Türk”’ün ne kadar tehlikeli olabileceÄŸini gösterir.

Öte yandan ErdoÄŸan’ı kullanan, ama bir dereceye kadar kendilerini de kullandıran Batılılar, dayandıkları en temel deÄŸerleri ayaklar altına alarak Türkler’in isteklerine boyun eÄŸdiler. Demokrasi’nin kalesi sayılması gereken sandıklardan çıkan sonuçları yok sayan, seçilmiÅŸleri kilit altına alan, bu doÄŸrultudaki saldırılarına daha da devam edecek olan Türk yönetimine destek veren ABD baÅŸta olmak üzere Batı, uygarlığın içine de “etti”. Sandık diye sadece çeyiz sandığını tanıyan ve “7 KızkardeÅŸler” olarak bilinen büyük petrol ÅŸirketlerinin koruması altındaki Saudiler’i askeri ve siyasi alanda destekleyen NATO, demokrasi alanını maske olarak kullanamaz hale gelmesini umursamaz duruma düşmesine aldırmıyor bile.. “Büyük Birader”in gözetim ve denetim altında tuttuÄŸu yazılı ve görsel dünya basınının da yardımı ile, vicdansızlığın zirvesini yaÅŸayan rejimleri açıkça desteklemekte en ufak bir engel tanımıyor.

ErdoÄŸan ÅŸimdi, tıpkı Xarpêt’te (Elaziz’de) olduÄŸu gibi, SA birliklerini oluÅŸturma aÅŸamasındadır. Bu birlikler Müslüman ve Alavî Kürtler’e karşı “dinsizler dışarı” sloganı ile saldırıya geçmiÅŸ bulunuyorlar. Bu saldırıların taktik bir frenleme yapılıp yapılmayacağına baÄŸlı olarak sertleÅŸeceÄŸi kesindir. Buna karşı direniÅŸinde paralel bir geliÅŸme yolu tutturacağı da eÅŸyanın tabiatına uygundur. Türk partileri, özellikle CHP, kendisini “Kürd’e karşı her ne pahasına olursa olsun zafer” fikrine kilitlediÄŸi için yeni geliÅŸmeyi de tıpkı faÅŸist tırmanıştaki diÄŸer aÅŸamalar gibi görmezlikten geliyor. Ruhunu iblise satmış olan çifte dönek KılıçdaroÄŸlu, ÅŸu anda Türk Devleti’nin kuruluÅŸ prensiplerine ne derecede baÄŸlı olduÄŸunu ıspat etmeye çalışıyor. Böylece Kürt Halkı “AKP usulu SA birlikleri”ne karşı da yalnız kalmış durumdadır. DoÄŸrusu iyi de direniyor. Bu direniÅŸi, mücadele içinde yaptıkları hatalardan ders alarak geliÅŸtireceklerini bekliyorum. Ä°ÅŸ baÅŸa kalınca çok ÅŸey yapılır.

Görüldüğü gibi, hem Batı’da, hem de Türk Devleti’nde vicdanlar tatilde..

2011-10-23

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



I'm so glad that the internet allwos free info like this!

Sebastian

2013-01-23 21:38 - I'm so glad that the internet allwos free info like this!

vicdan tatilde

KeyfoAga

2011-11-22 14:04 - Öyle bir adami kahraman ilan etmissinizki! yazilarinizdan anladigim kadariyla doktorsunuz. siz kaddafi gibi hasta ruhlu birine kahraman derseniz gercek kahramanlara ne dersiniz bilemiyorum.yazilarinizi zevkle takip ediyorum ama bu yazinizi anlamakta zorlaniyorum. Kürtlerin en büyük problemlerinden biride aydinlarinin, elit kadrolarinin(varsa) kürtlerin kan ve gözyasiyla yarattigi emeklerini dogru kanalize etmemeleridir. Kaddafiyi savuursaniz kürtlere gösterecginiz yol tartismali olur.