Neden Kafkasya’ya gidecektik?

Neden Kafkasya’ya gidecektik?

Åživan,

Kürt Rönesansı’na katkın büyüktür. Sesinle, eski duruÅŸunla, mazlumlardan yana tavrınla, bestelerinle, ajitatif sahne performansınla unutulması mümkün olmayan iÅŸlere imza attın. Bir tek Londra konserinin, dünya TV’lerinin yardımı ile dünyada 400 milyon insana ulaÅŸtığını hatırlamak yeter.. Kürt Halkı’nın (Milleti’nin) her önemli adımını sazın ve sesinle destekledin. Kürdistan Festivalleri’nde Sen vardın, Zaxo’da yine Sen. KDP Kongreleri’nin deÄŸiÅŸmez ismi oldun.. Sayın Barzani’ye de destek verdin. Roma’da Sayın Öcalan ile en son görüşen üç sanatçıdan biri Sen’din. “Gelê Kurdistan, ÅŸoreÅŸ û volkan” gençlerin dilinden hiç düşmedi. Kaç kiÅŸi Sen’in stranlarını dinleyerek daÄŸların yolunu tuttu, hesaplanamaz.

Ama,

belli ve hayati bir dönüm noktasında, bir tek tavır bile herÅŸeyi silmeye yetiyor.. Evet o dönüm noktası bugünlerde yaÅŸandı. Hiç hesaplamadan, düşünmeden veya düşünmemeyi tercih ederek Türk Devleti’ne “evet” dedin ve onları güçlendirecek her adımı atmakta tereddüt etmedin.. Mir Fırat’la kucaklaÅŸtın.. Bilinen gizli temaslar geliÅŸtirdin.. Åžimdi de Türk Devleti’nin en önemli “anti-terör” (siz bunu Anti-Kürt olarak okuyun) bakanı ile pahalı bir anlaÅŸma yapmış bulunuyorsun..

İşte bu voli ile o şanlı maziyi bir tek darbe ile yıktın...

Åživan..

Sen “Ger ez Åžehid bim” diye haykırırken kaç gencin tek sermayeleri olan canlarını feda etmek için daÄŸlara çıktığını biliyor musun? “Min helal bike” stranı ile ne kadar can seni dinledi, vatanlaÅŸtı..”Hele werin vê govendê”.. “Ev govenda azadîxwazan”e diyordun. Yanık, fakat inanmışların sesi ile “Pêşmergeyî cepheye gönderin” demesi kolaydı. Giden gelmiyordu, buna yandığın oluyor mu? Büyükler ile Viyana’da saf tutup övgüler alıken umurunda mıydı Kürt gencinin ÅŸehadeti? Onların gösterdiÄŸi yolda yürüyerek direnişçileri sadece hayatta kalmaya davet etme onursuzluÄŸu bir hastalık, çaÄŸdaÅŸ bir veba gibi ortalığı kavururken Sen geri kalamazdın. “Berxwedan jîyane”, “Serhildan Jîyane” Amedli Küçük Generaller’in sloganı iken sen bu kutsal sloganları stranlaÅŸtırmıştın. O küçük generaller, iÅŸkence gördüler, yargılandılar, hapisleri boyladılar, yaralar aldılar, ÅŸehadete erdirildiler, deÄŸil mi? Vay be! Sen neymiÅŸsin be Åživan! Ä°nsanları kurÅŸun yaÄŸmuru altına gönder, Sen ise vakti geldiÄŸinde parsanı alarak sıvış.. Ne ala kurtuluÅŸ mücadelesi bu.. Kürdistan niçin hep esarete mahkumdur, anlaşılıyor sanırım.

6.Mart.1975’i (Güney’deki yenilgi veya geri çekilmeyi) protesto eden müzik yaptın. Gegerxwîn’den “Kîne em”i okuduÄŸun zaman ortalığı veya dünyayı sarsmıştın.. Londra’da 100 milyonlara dinletmiÅŸtin “kava û guhderz”in çocuÄŸu olduÄŸunu.. Lenîn’e, Heval Robson’a, Ho’ya düzdüğün methiyeleri bir tarafa bırakıyorum. Nihayet enternasyonal bir tavır sergilemiÅŸtin.. O övdüklerin ve övmediklerin yurtlarını bağımsızlığa, sınıflarını iktidara taşımışken, Senin de vatanın olan Kürdistan bugün ayaklar altında eziliyorsa bu fiili utanca katkın büyüktür. Bozgunculuk, oportunizm ve teslimiyet iliklerine iÅŸlemiÅŸken tarihe verecek ne cevabın olabilir? Bak; ben her dönemdeki tavırlarıma ÅŸu anda da sahip çıkıyorsam, sen de bunu yapabilirdin ve saygınlık kazanırdın.. Ama nerede öylesine bir kararlılık?

“Tırba min Çêkin Li Kurdistan” diye yanık bir sesle stran okuduÄŸunda, seni yurtseverler’in kaldırmasını hayal ediyordun.. Ya ÅŸimdi.. Ah uçkur ah! Ah cüzdan ah! Kürtler’e teslimiyet yolu gösterenlerin saflarında yerin oldukça saÄŸlam görünüyor.. “Em dixwazin ala xwe hildin” “Alayê Tirkan”e dönüştü.. “Hey Dîrok” derken emperyalizme meydan okuyan birinin, eninde sonunda uÅŸakların uÅŸaklığı sayılabilecek bir pozisyonu tercih edeceklerini kim bilebilirdi?

Ne günlerdi o 1970-li 1980’li veya 1990’lı yıllar.. Örgütlerin bağımsızlıktan aÅŸağı bir talebi red etmeleri hatırlarda deÄŸil mi? Åžimdi ise o “ÅŸanlı” örgüt liderleri çekingen bir teslim olma yarışına girmiÅŸ bulunuyorlar. Sen ise hiç olmazsa kumda yazdıklarını rüzgara terk etmenin utancını yaÅŸarsan bu da yeter.. AKP aÅŸkı Güney’i sarmış durumda. Bunu politika sanıyorlar.. Oysa bugün, Türk Devleti’nin beÅŸinci kolu tarafından düzenlendiÄŸi muhakkak olan üç bombalama olayı ile Kerkük Halkı terörize edilmiÅŸ, yedi kiÅŸinin ölümü, onlarca insanımızın yaralanması ile sonuçlanan “ihtar” eylemi gerçekleÅŸmiÅŸtir. Sen ise kalkmış, AKP Kürt Meselesi’nde olumlu adımlar atıyor. TRT-altı bu konuda iyi bir örnektir mealinde laflar ediyorsun.. Yere batsın bazılarının cebine giren o Güneyliler’in dolarları! O dolarlar bir gün baÅŸlarını yiyecek, ama haberleri yok. Beyhude yere baÅŸlarını kuma gömerek görünmez olmaya çalışıyorlar. Ne yapalım..

Hatırlar mısın bir ara MED-TV bahçesi sayabileceÄŸimiz bir alanda bana bir teklifte bulunmuÅŸtun. Seninle Kafkasya’ya birlikte gitmemizi teklif etmiÅŸtim. Red ettiÄŸimi de hatırlıyorsundur.. Oraya neden gidecektik? Seni pohpohlayıcı bir pozisyona sokacaktın beni.. O zamandan önce de senin kiÅŸiliÄŸni biliyordum. Ama Sen, tıpkı bugün olduÄŸu gibi, yanılmıştın. Umarım Ä°brahim Tatlıses gibi bir dolar-euro milyoneri olursunda Kürt Halkı’nın yakasından düşersin.

2011-02-09

AÅŸavan Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Sivan konu

Cavreso

2011-03-22 06:21 - sayin Sirac Bilgin, size saygila selam yoluyorum, gercekten sizi cok özledim tv de görmeyi ve dinlemeyi sizin siyasetine heyran bir kisiyim ah Sivan meselesi bana göre Sivan cidi hasta Pisikoloji hastalik tutmus daha dogru olur yaw sen bir Kürt stari sin degerlisin fasist Akp ye teslim olmak ne hadine ah parami insan kendn degerini satmaz paraya sen acmisin sivan? Ibrahim tatlises de cok zengin ve cok yasadi simdi onu haline bak kim vurdu türkler vurdu sonu da sinirim bozuyor gercekten , osman ocalan de teslim oldu eski de cok severdim simdi hayatini zidan etmis karisi olmus cocuk filan ama sereflik bir kurus olmus son kere bunu diyim ister Abdullah Ocalan politikayi sevin ister sevmeyin o bir Sistem kürtler icinde oturmus ve yasacak ve o bir Lider o olmsaydi sivan mi lider olacakti?? soruyorum Apo olmsaydi sivan star bile olmazdi. saygila Roj bas Adil (cavreso)

onceki yazima ek olarak yorumsuz bir alinti.

Dengbej

2011-02-13 00:53 - YOK Kurulu Ulusal Tez merkezi: Müziğin propaganda amaçlı kullanımı: Kürtçe şarkılar, Erkan Şahin Danışman: Yrd. Doç. Dr. Muharrem Çetin Yer Bilgisi: Gazi Üniversitesi · Sosyal Bilimler Enstitüsü · Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı · Konu Başlıkları: Halkla İlişkiler · Müzik, Dizin Terimleri: Propaganda=Propaganda · Halkla ilişkiler=Public relations Özet ŞAHİN Erkan, Müziğin Propaganda Amaçlı Kullanımı: Kürtçe Şarkılar, Yüksek Lisans Tezi, Ankara, 2008. Hedef kitle üzerinde düşünsel ve davranışsal anlamda istenilen yönde değişiklik yapmayı hedefleyen propaganda; siyasal ve ideolojik amaçlar taşıması, etik değerlere bağlı kalmayışı, acımasız oluşu gibi özellikleriyle reklâm, halkla ilişkiler ve tanıtım gibi diğer ikna edici iletişim türlerinden farklılık gösterir. Propagandada yalan, korku, şiddet, dedikodu, rüşvet gibi enstrümanlar kullanılarak her ne pahasına olursa olsun hedef kitle iknaya çalışılır. Geçmişten günümüze farklı türlerine şahit olduğumuz propaganda bu maksatla müzikten de yeterince faydalanmıştır. Çalışmada; propaganda kavramı irdelenerek sanatsal bir etkinlik olan ve akıldan çok duygulara hitap eden müziğin dünyada propaganda maksatlı kullanımına değinilmiş, PKK terör örgütünün Kürtçe şarkılar aracılığıyla hedef kitlelerini nasıl etkilediği incelenmiştir. Araştırma, silahlı eylemlere nazaran ikinci planda kaldığı için önemi pek hissedilemeyen ancak mevcut terörist kadroların muhafaza edilmesiyle yeni kadroların katılımının sağlanmasında büyük önemi olduğunu düşündüğümüz propaganda maksatlı Kürtçe müziğin olumsuz etkilerinin ortaya konulması maksadıyla yapılmıştır. Araştırmada; literatür tarama tekniği kullanılarak propaganda ve müziğin propaganda maksatlı kullanımına değinilmiş, belirlenen kriterler çerçevesinde belirli sayıda Kürtçe şarkı Türkçeye çevrilerek analizi yapılmıştır. Yapılan analizde; militan, sempatizan, tarafsız ve düşman olarak gruplandırabileceğimiz hedef kitlelerin terör örgütünün istediği yönde etkilenmek istendiği, korku, intikam, tahrik, milliyetçilik gibi duygulara seslenilerek terör örgütünün kendisine meşruiyet kazandırmaya çalıştığı görülmüştür. Yapılan bu tezin terörle mücadelede farklı noktalara dikkat çekmesi açısından önemli olduğu değerlendirilmektedir. Anahtar Sözcükler 1.Propaganda 2.Kürtçe Müzik 3.PKK 4.İkna 5.Hedef Kitle

Sivan! Turkler seni bizim kadar sevecekler mi?

Denjbej

2011-02-13 00:03 - Hocam bu sayfaniz vesilesi ile Sivana iki cift sozum var. Musadenizle buraya asmak istiyorum. Aslinda bu yazinin basligi meramimi cok iyi ozetliyor. Sivan Turklerle neden kol kola goruntuler veriyor? Yada Turkler dugun degil bayram degil neden sivana boylesine(?) sevdalandilar. Sivan kendine bu soruyu sor. Seni ulkenden eden Turk ile seni ulkeye cagiran Turk ayni Turktur. Sadece iki yuzunden digerini sana gosteriyor. Seni kullanip isin bittiginde, inan bana Saidi Nursi gibi bu ulkede bir mezarin bile olmaz!! Turkler asimilasyon yolu ile Kurtleri bitirip tuketmek istiyorlar. Asimilasyon icin ise vakite ihtiyaclari var. bir yirmi yil daha gecsin asimilasyon yolu ile Kurtler tuketilmis olacak. Bu donem savasi kazanmak icin bir son muharebe verecegiz, sen bu muharebede yerini dogru sec. Cunki senin yapacagin yanlis halkimiza, benim yapacagim yanlistan cok daha buyuk zararlar verecektir. Sivan Sirac Hocanin da dedigi gibi bir cok kisi (ki birisi de benim) bu yola senin stranlarin sayesinde girdik. Isminle musemma bir Sivansin ve seni takip eden bu kitleleri bir bayirdan atlatip intihar etme. Yuksen ucan alcak duser. Son stranlarindan birinde bizlere "her bir turk beyi, her bir arap seyhi devlet oldu, biz bir millettiz ve bizde devlet olmak istiyoruz" diyordun. Ma Sivano de derew dikir?

Ahhhhh! Mirim ah!

M.Salih Erol

2011-02-12 02:19 - Bilmem ki, edebiyatı güçlü hangi romancıdan ödünç kelimeler alsam, hangi şairin dizelerinden harfler aşırsam da, sizi ikna edecek bir mektup yazsam, bilemiyorum. Mirim, duydum ki, Zihniyetleri Kürtleri “pazarlık mal” gibi gören adamlarla yine sahalara inmişsiniz. Etmeyin eylemeyin, daha kaç defa aldatılmayı bekliyorsunuz. Hatırlar mısınız zamanın behrinde "Evet! Ama yetmez." Dediydiniz. Sonra bu adamlar, güya darbecileri alıp yargılayacaklar diye beklediydiniz. Hadi siz söyleyin; Sıradan bir onbaşıyı hâkim karşısına çıkardılar mı? Mahalle tabiri olacak ama bağışlayın; Fena halde kazıklandınız. Peki, madara olmuş bu durum karşısında keyfimden zil takıp oynuyor muyum? Vallahi de değil, billahi de değil. Keşke, Kürtleri her defasında aldatan bu adamlar, sandığınız gibi iyi niyetli olsalar da biz de utancımızdan yazıp ettiklerimizi yalayıp utsak. Bak seçimler yaklaşıyor diye yine başladılar "Tek dil, Tek millet" edebiyatı yapmaya. Azizim, Bülent Arınç’la yaptığınız görüşmede demişsiniz ki, “Barışa katkı sunmak amacıyla, bir Türk sanatçısıyla bir konser vereyim, TRT 6’ de bunu canlı yayınlasın.” Arınç’ da “bakarız makarız” demiş. Usta bilesiniz ki, Bizim gençlerin lotıkxane.com’una dönüşmüş TRT6’de konser vermeniz, bırakın barış getirmeyi, bilsem ki, bir insanın burnunun kanamasını önleyecek, insan yaşamının kutsallığına olan inancımdan ötürü, dikeni bol bu yazı yerine, vallahi de billahi de “durma git” ana fikrini doğuracak ve milyon tane cümleden oluşan bir yazı döktürürdüm. Bu adamların amentüsünü-kıblesini, ebedini-ezelini, cinsini-cibilliyetini bildiğimden dolayı “Sakın yapma!” diyorum. Çünkü, Bırca Belek, Diyarbakır Surları, Hasankeyf.. gibi Kürt sembolleri neyse, siz de osunuz. Değerlerimizle oynayıp bizleri kızdırmaya hakkınız yok. Azizim az kalsın unutuyordum… Rahmim sıfatıyla bizlere ruh üfleyen kadir Mevla’ya hamd-ü senalar olsun ki, Kürtlerin onlarca televizyonu var artık. Bu konseri neden bu televizyonlardan birinde yapmıyorsunuz da, duyarlı Kürt sanatçılarının haklı boykotlarıyla şebeğe dönüştürdükleri TRT 6’ te yapıyorsunuz? Ya da; Mademki Tarkan kardeşimizle sahneye çıkıp barış dersi vermek istiyorsunuz, o halde bu konseri Roj Tv’de yapabilirsiniz. Tarkan kardeşimiz de Halepçe Stranı’nı söyler. Böylelikle Türk sanatçılarının hem duyarlılığını ölçmüş olursunuz, hem de korkularını yenmelerine sebep olursunuz. Üstelik daha çok ses getirir. Bu fikir size dahi sempatik gelmedi değil mi? O halde; Harflerin tepelerini eze eze tekrar ediyorum; Siz bir Kürt sembolüsünüz, değerlerimizle oynamaya hakkınız yok! Tamam… Diyelim ki, yukarıda sıraladıklarım sizi kesmedi, ikna olmadınız diyelim. İlla da Tarkan’la çıkıp türküler söyleyeceğim diyorsunuz. Bu durumda bize "Amenna baba” demekten başka laf düşmez. Lakin karar sizindir. O zaman mini minnacık bir önerim var. Size, cidden değer veren bir faninin ricası olarak da algılayabilirsiniz. O da şudur; Staranlarınızın çoğu, tarumar edilmiş Kürt coğrafyasının insanlığa dilekçesi gibi. Her biri, yüreği dertten katmerleşmiş Kürt analarının, yüzü kederden çizik tarlasına dönüşmüş Kürt babalarının, umutlarını dağ başlarına uçurmuş sevda yaşındaki Kürt gençlerinin, kederli, asi ve vurgun yemiş hayat hikâyeleridir. Ve bu stranların hepsinde Kürdistan vardır. Usta be, Mademki, Tarkan kardeşimizle sahneye çıkıp barış mesajları vereceksiniz. Şu fakirin hatırı için içinde Kürdistan kelimesi geçen birkaç stran söyleseniz ve TRT6’de bunu yayınlasa da şu garibin gönlüm şen olsa, olmaz mı? Yüzünüzün ekşidiğini, bana kırıldığınızı hisseder gibiyim. Böyle bir şeyi yapamayacağınızı, yapsanız dahi TRT’nin bunu “Biiiiiiiiiiip”leyeceğni siz de biliyorsunuz. O halde; Sizin isminizle hemhal olmuş, Kinen Em’mi, Ey Kurdistan Kurdistan nave tê Pır şırînê’yi, Yar merhaba’yı, hatta ve hatta Lo mme çıkır’ı.. söyleyemeyecekseniz eğer, bu konseri yapıp bir kutsalımızla oynamaya hakkınız yok. Bu konser, yaklaşmakta olan seçim öncesi, sizin staranlarınızın vicdanına teslim olmuş olan, duyarlı Kürt halkının oylarını alıp AKP’ye vermesinden öteye bir işe yaramayacaktır. Haberiniz ola! Mirim, Farkındayım. Bu seferki mektup biraz dikenli bir mektup oldu. Bilerek harflere mıncık atıp canlarını incittim. Kelimeler çığlık atsın istedim. Çünkü, karınca kararınca misali emeğinize sahip çıkmak istedim. Eskilerin deyimiyle, bundan kelli, tabiatı sert gibi görünen bu satırları iyi dilek temennileri olarak okumanızı dilerim. Hayatımızın felç olmuş anlarında staranlarınızla yol arkadaşımız olduğunuz için güzel yüreğinizden öper, ömrünüze bereket diler, selam ederim azizim… M.Salih Erol