Kürt Öldürmek kolaydı Osama, değil mi?

O, bana kalırsa böyle ölmemeli idi. Bir Kürt peşmerge-gerilla karması timin bu caniyi infaz etmesi daha uygun düşerdi.

Çünkü;

O, kameraları kullanarak kılıçla, “Allah-u Akbar” nidaları eÅŸliÄŸinde Kürd’ün infazını dünyaya ibret olsun diye yayınlayan timin emir ve komuta zincirinin başıydı..

O, 11 yaşındaki çocuÄŸu kaçırıp infaz etmeye kalkan “müfreze”nin amiriydi..

O, Sami Rahman’ın bulunduÄŸu ve 110 kiÅŸiyi aÅŸkın PDK ve YNK üst düzey yöneticisini, 1 Åžubat’ta ÅŸehitler kervanına katan “Kürdistan el-Qaida Tugayları”nın başı idi.

O, 45 Kürd’ün hayatını kaybettiÄŸi Kerkük yakınındaki Dakok mıntıkasında restoran bombalama olayını düzenleyenleri yollayandı (biraz da komÅŸuların katkısı ile)..

O, “Kürt Ensar al-Ä°slam” denilen ve al-Qaida’nın yan kolu olan örgütünün bir intihar bombacısı tarafından Kürdistan İçiÅŸleri Bakanlığı önünde patlatılan ve 19 kiÅŸinin ÅŸehadetine yol açan saldırının emr edicisidir.. Aynı örgüt Irak Ä°slam Devleti’nin yan kolu olarak tanınır ve tümü al-Qaida’ya baÄŸlıdır

O, Maxmur’daki PDK merkezini bombalatandır..

O, Êzdî Kürtler’i defalarca katlettiren eli kanlı bir canidir. !000’in üstünde can verdik Êzdîler’e yönelik 14 AÄŸustos’taki (2007) katliam amaçlı o menfur saldırıda..

Bunlar al-Qaida’nın Kürdistan’daki akla ilk gelen bazı eylemleridir..

Al-Qaida, ABD’nin desteÄŸi ile ve Sovyetler BirliÄŸi’nin Afganistan’daki varlığına karşı kurulduktan ve Afganistan’da zafer kazanıldıktan sonra bütün dünyada örgütlenmeyi hedef aldı. Kürdistan’ın dışındaki en önemli örgütleri ÅŸunlardır:

-Zawahiri’nin Liderlik ettiÄŸi Al Jihad (Mısır)

- Silahlı İslami Grup ve Çağrı ve mücadele için Salafist Grup (Cezayir)

-Cuma Namangani’nin Özbekistan Ä°slami Hareketi

-Cemaat Ä°slamiyya (Bali’de 180 kiÅŸinin öldürüldüğü gece klübü baskınından sorumlu..

-İslami Savaş Grubu (Libya). Daha önce bahsetmiştim

-Harakat-ul Mucahiddin, Muhammed’in Askerleri, Özel Ordu, Cangwi Ordusu (KeÅŸmir’e yönelik, Pakistan’da üslenmiÅŸ gruplar)..

-Asbat al-Ansar (Lübnan)

-Yemen’de Ä°slami Aden Ordusu ve Hizb-el Ä°slam/Gulbeddin

-Fas İslami Savaaşçı Grubu

***

Al-Qaida’nın en büyük amaçlarından biri Kürdistan’da da, Afganistan’da olduÄŸu gibi, üslenmektir. Bunun için önemli bazı adımlar atarak örgütlenmiÅŸ ve eyleme geçmiÅŸlerdi. Bu örgütlerin önemlileri;

-al-Qaida in Iraq;
Alt grupları;
Mezopotamya ülkesi’nin Jihatçı al-Qaidası
-al-Tewhid
-al-Zarqaw örgütler ağı
-Irak Ä°slam Devleti
-Cama’at al-Tawhid Wa’al-Cihad
-Tek tanrıcılık ve Cihad grubu
-Mezopotamya’da Cihad için aal-Qaida vs..

-Ansar al-Ä°slam (Sunna) ve buna baÄŸlı 11 örgüt. (içinde Kürt Talibanlar, Kürdistanlı Ä°slamcılar, Kürdistan’da Ä°slam Destekçileri gibi örgütler en önemlileridir). al-Qaida Irak’a baÄŸlı

***

Esas olarak bütün hatları ile Kürt Ä°nsanı’na saldırarak örgütlenmeyi önlerine koyan al-Qaida’nın Kürdistan lokal liderliÄŸi, Güneyli Kürtler’in ve ABD’nin güçlü istihbaratı sayesinde ülkeye bir türlü yerleÅŸemedi, ama 2 bini aÅŸkın seçkin ve sıradan Kürt insanını ÅŸehit edebildi.

Kısaca; Ben Ladin tarihin gördüğü en büyük Kürt Düşmanı teröristlerden biriydi. Onun varlığı bizi Kuzey’de de etkiliyor. Terörist Ä°slamizm’i marke etmek için kurulan ”Ilımlı Ä°slam” örgütlerden biri ve ABD’nin tam desteÄŸini almış olan Duçe, bu pisliÄŸin bir ürünüdür..

Son olarak ABD’nin çok vicdansız bir ÅŸekilde Geronimo ile Ben Ladin’i aynılaÅŸtırmasını ÅŸiddetle kınıyorum. Geronimo, Ãœlkesi olan Amerika’yı yerli halktan kırım yolu ile arındırmaya çalışanlaara karşı direnen bir Apaçi Lideri idi..Åžerefli, onurlu ve Terörist beyazlara karşı kurtuluÅŸ mücadelesi veren bu Büyük Önder dünya durdukça anılacaktır.. Ama ya onu öldürenler nasıl hatırlanacak?….

2011-05-03

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



ilginctir

oyku

2011-07-19 08:58 - neden kurtlere yapılan zulmu anlatırken "islam" vurgusunu çokça kullanmaktasınız. Fikirleriniz iyi hoş ama ateist, deist, marksist fikirlerinizi kendinize saklayın. bu sorunun sizin gibi insanlara ihtiyacı yok, bu mesele her çerçeveden bakabilen kürt aydınları ile birlikte çözme kavuşacaktır. sizin çürümüş fikirlerinizi dikkate alan pek yok artık

Eksik var

Xeribo

2011-06-15 09:38 - Mamoste afiniza siginarak eksigide ben soyliyeyim. kuzey KURDISTA daki hizbullahi unutmussun. turkiyedeki alkaidanin yeni lideri her halde duymussunuzdur. babasi suan hizbullahin en yetkili isimlerdendir. oglu alkida lideri olarak suan tutuklani istanbulda .