Kendilerine “müslümanım” diyen Türk Kesimi, yuh olsun size! Libya kan aÄŸlıyor..

Bugün, “bugün” adlı gazetede çıkan bir haberi alıntılayarak yazıma baÅŸlıyorum, şöyle:

Saat: 08.46.. Libya’yı BM’de Nikaragua temsil edecek..

“Nikaragua, ABD'nin temsilcilerine vize vermediÄŸi Libya'yı BM'de temsil edeceÄŸini açıkladı. Nikaragua'nın Amerikan hükümetlerini sert bir ÅŸekilde eleÅŸtiren eski DışiÅŸleri Bakanlarından Miguel D'Escoto Brockmann'ın Libyalı diplomat Ali Abdüsselam Treki'nin yerine Libya'yı BM'de temsil edeceÄŸi bildirildi. Libya lideri Muammer Kaddafi ile yakın iliÅŸkileri bulunan Nikaragua Devlet BaÅŸkanı Daniel Ortega hükümetinin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a, Libya'yı temsil etme kararını mektupla ilettiÄŸi belirtildi.

Nikaragua hükümetinin yaptığı açıklamada, D'Escoto'nun, "Libyalıların egemenlik haklarına saygı gösterilmesini saÄŸlamak amacıyla yürüttükleri diplomatik mücadeleye destek vermek için BM'nin merkezinin bulunduÄŸu New York'a gittiÄŸi" ifade edildi. D'Escoto, ABD'nin eski BaÅŸkanı Ronald Reagan için "halkımın kasabı" demiÅŸti. Bazı Batı medyası, Kaddafi'nin çocuklarının, babalarından Nikaragua'ya sürgüne gitmesini istediÄŸini yazmıştı. Ortega da destek için Kaddafi'yi geçen ay defalarca aramıştı..”

Jerusalem Post, Reuters, Yahoo News, Democratic underground.com gibi sitelerde ve daha pek çok yayında Ortega’nın Kaddafi’ye yardım teklifi yer alıyor. Bunun yanında Hugo Chavez (Venezuella Lideri) ve Fidel de aynı tavır içindedirler. Fakat Troçkici 4. enternasyonal Libya’daki Fransız-Amerikan maÅŸalarını ihtilalci olarak gösterir ve oradaki paralı askerleri askerleri destekler bir pozisyona girmiÅŸtir.

Ama Nikaragua öyle değil.

Nikaragua.. Ä°htilalci bir Halk’ın üstünde yaÅŸadığı topraklar.. Daniel Ortega.. Hayatını halkının bağımsızlığına, sömürüsüz bir düzene adamış olan ihtilalci bir lider.. Bu lider Libya’dan belki de 10 bin kilometre uzaktadır. Lideri olduÄŸu Nikaragua’nın Hristiyan-katolik çoÄŸunluklu bir halkı vardır. Dil ispanyolca, kısmen ingilizce ve %2’ye yakını ise miskitcedir.. Sandinistler original yerlilerin bütün haklarını tanımışlardır. Yerli herrnhuti dini saygı görür. Ä°ÅŸte demokrasi budur..

Oysa Kendilerini “müslüman” diye lanse eden sizin yöneticileriniz, Libya Halkı’nı isyana teÅŸvik eden, ülkeyi kan gölüne çeviren, kurulmuÅŸ olan ne kadar tesis varsa yerle bir eden katliamcı bir koalisyonun içinde bulunmayı ÅŸeref addediyorlar. Ä°slamiyetin genel kurallarına baktığımızda bu, münafıklıktır. EÄŸer siz de bunlara itaat ediyorsanız, Kutsal Kitap Kur’an sizi de aynı kefeye koyar, şöyle: “Her kavim layıkı tarafından yönetilir!”

Ben kendim Ä°slamcı deÄŸilim. Fakat bütün dinlere saygıyı esas alırım. Bunu peÅŸinen kaydedeyim ki yalancı duruma düşmeyeyim. Ama Libya’daki faciaya baktığımızda doÄŸru tavır almak için ÅŸu dine veya bu dine mensup olmak gibi bir ÅŸart aranmamalıdır.

ABD ve mütefikleri, aralarında ErdoÄŸan faÅŸizmi olmak üzere, Libya’ya dayak atarak Araplar’a bir ders vermeye çalışmaktadırlar. Kan emici körfez ülkelerine baktığımızda bu dersin gerekliliÄŸi ortada. Ama bu ders baÅŸkalarının eliyle deÄŸil, oradaki halkın eliyle verilmeli. Ä°syan ateÅŸi yanan Saudi Krallığı’na destek veren Mütefikler, Libya’ya dayak atıyorlarsa, bunların derdinin demokrasi, halkları zulümden kurtarmak falan olmadığını görürüz.

Arap Devletleri’ni yönetenler, Libya’ya dayak atılmaya baÅŸlandığından beri büyük bir korku içindedirler. Zenginliklerinin bir kibrit çöpü kadar deÄŸeri olmadığını, gidecek hiç bir yerlerinin kalmadığını görüyorlar. Bundan dolayı bütün güçleri ile kendi kandaÅŸ ve dindaÅŸlarına dayak atanların yanında yer almışlardır. Hem de büyük bir iÅŸtahla!

Türk Halkı,

Sen bunları tanı! Kürtler ile birleÅŸerek ErdoÄŸan faÅŸizmini durdur.. Ä°slami veya demokrat ve onurlu yaÅŸamanın yolu budur. Bakınız, Kürt Partisi BDP, HAK PAR ve KADEP’in, Türk gerçek solunun desteÄŸi ile bir sivil itatsizlik sürecini baÅŸlatmıştır. Bu bile ErdoÄŸan’ın uykularını kaçırmaktadır. Kürdistan’ın Güneyi’nde alışılmadık bir ÅŸekilde destek araması bundandır. O Kürt Yöneticileri’ni uyarmayacağım. Çünkü büyük bir vebal altına girdiklerinde kendi sonlarını da hazırladıklarını görecektir. Olan Kürt Milleti’ne, Halkı’na olacaktır. Hatta uyur-gezer Türk Halkı daha fazla zarar görecektir. Savaşın bölgeselleÅŸmesi belki de an meselesidir. Türk iÅŸadamlarının Irak’ta sevilmediklerinin iÅŸaretlerini de bu seyahat esnasında gördük. Bu iÅŸ adamlarının kaldığı yerin bu esnada bombalanması tesadüf müdür?..

Ben burada pratik bir öneride bulunmak isterim. EÄŸer yüreÄŸinizde insanlık ateÅŸi yanıyorsa, sivil itaatsizliÄŸin hedefini geniÅŸleterek siz de katılınız. FaÅŸizme, iÅŸbirlikçi ihanete hayır deyiniz ve internet vasıtasıyla örgütlenerek sokak hareketleri baÅŸlatınız. Bugünlerde dünyada ve OrtadoÄŸu’da tarih yeniden yazılıyor. Bunun dışında kalmayınız. ErdoÄŸan’ın üç buçuk adamı sizi yıldıramaz..

2011-03-30

Sirac Kekuyon




Gorusunuz



turkun muslumani

mardin märdin

2011-04-09 10:15 - degerli hoca turk muslumanlarda libya icin kaan agliyor oysa turkler icin muslumanlik bir arac gerctir onlar icin dunyanin tum muslumanlari katil edilirdsede turk muslumanlar icin hic tir yeterki kurtlere herkes dusman olsun