Halkın yazmakta olduğu makaleler daha sert!

ÇoÄŸu insanımız benim yazılarımı sert bulur. Yazılarımla ilgili çok sayıda dosça uyarılar bile aldım. Bu durumda kendim de zaman zaman; “acaba ipin ucunu kaçırıyor muyum” diye kuÅŸkulanmadım deÄŸil. Ä°ÅŸte tam da böylesi bir ruh hali yaÅŸarken ROJ TV’yi daha dikkatle izleyerek halkın eÄŸilimini saptamaya çalıştım.

Kısa bir süre içerisinde ROJ TV’de seçimi izlemenin bir ayrıcalık olduÄŸunu gördüm. Halk Seçim-2011’i çoÄŸu insanın gördüğü gibi görmüyor.. Büyük bir çoÄŸunluk 2011’in bir hesaplaÅŸma platformu olduÄŸunu görüyor ve anlatıyor. Yapılan mitinglerde takınılan tavırla halk, Kürd’e karşı düşmanca bir duruÅŸ sergileyenlerin yüreÄŸine korku salıyor, dostları ise hayretler içinde bırakan bir cesaret, bir serdengeçtilik sergiliyor.

Herşey açık!

Bilinçli bir hedef seçimi..

Tavırlar sert ve net!

Duruşlar kararlı!

BirliÄŸe nicel ve nitel katılım derseniz, bir göle atılan taşın yarattığı halkalar gibi çoÄŸalıyor, büyüyor. Demek ki “iki Kürd’ü bir araya getirmek, Kürdistan DaÄŸlarındaki taÅŸları bir araya getirmekten daha zordur” diye kehanette bulunan Fransız bakan yanılmış.. Güney’de-Kuzey’de, DoÄŸu’da-Batı’da...

Kürt bir araya geliyor..

Kürt kucaklaşıyor..

Belki de artık biribirimizi hiç yemeyeceğimiz bir virajı alıyoruz!

Rüya gibi..

Dış güçlerin gazına gelmeyeceÄŸiz.. “Ahmet sana sövüyor”, “Mehmet Amerikacı”, “Yusuf iÅŸbirlikçi bir partinin adamıdır” dediÄŸimiz veya benzeri telkinleri dinlediÄŸimiz günler yavaÅŸ yavaÅŸ geride kalıyor. Umarım bu birlik ruhu ebediyete kadar sürer.

Dökülenler,

Yorgunlar,

Hala uyuyanlar

Ve

Ruhunu Ä°blis’e teslim edenler elbette olacaktır.

Ama..

Birlik ruhu ve birlik eylemi, Türk demokrat ve sosyalist, hata belki de liberal kesimini de kapsamna alarak geniÅŸlemektedir. Böylece Kürdistan’daki özgürlük savaşımı daha bir derinlik kazanarak büyük bir coÄŸrafyanın demokrasi, emek ve özgürlük mücadelesi haline dönüşme potansiyeli taşımış oluyor. Artık ismi konmamış bir anti-faÅŸist mücadele gündeme oturmakta ve yürütülmeye çalışılmaktadır. Duçe’nin gardını almaya hazırlandığı “15 Haziran Sendromu” bu büyük birlik ruhu ve eylemi ile karşılanacaktır.

Emek ortak..

Savaşım ortak..

Yol evrensel..

Yürüyor Zilanlar, Berivanlar..

Yürüyor Çzgürler, Barışlar..

FaÅŸist yürüyüşte yalan en büyük silahtır. Ä°ÅŸte Duçe! Tam bir yalan makinası.. Umutsuzca, komÅŸuların yardımı ile Kürd’ün mücadelesini izole etmek, bölgesel düzeyde yalnızlığa itmek için planlı manevralar icra ediyor.

Gölgesine sığındığı Obama sayesinde çevirmediÄŸi dolap kalmadı. Bu ikilinin hedefi Türk Devleti’ni zulmun merkezi, OrtadoÄŸulu’nun korkulu rüyası haline getirecek bir bölgesel süper güç seviyesine erdirmek veya yakaladığı o seviyeyi perçinlenmektir. Kemalizm kokan TC Anayasası’na (1982) ılımlı bir islami elbise giydirmek suretiyle Kürtler’in bir kesimi dahil, Türk Devleti’nin üstünde yükseldiÄŸi coÄŸrafyadaki tüm halk kümelerini ardlarına takmak istiyorlar.

Ama önce faşist iktidar güçlenmeliydi..

Bunun için iki cephede çalıştılar, çalışıyorlar. Birinci cephe; Kürdistan’da ve giderek Türk Devleti’nde gittilçe güçlenen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nu zayıflatmayı, Ä°kincisi; MHP’yi safdışı bırakacak geniÅŸ ve çok yönlü psikolojik savaşım planıdır.

Blok’a karşı bazan klasik ve bazan da modern imkanlarla savaşım veriliyor. Açık bir Türk MilliyetçiliÄŸi söylemi süreç boyunca kullanıldı, kullanılıyor. ErdoÄŸan artık saklama lüzumunu hissetmeden inkarcıdır, ilhakçıdır, tekçidir, emekçi ve yoksul karşıtıdır.. Kısacası faÅŸisttir. Bu sahtekar kiÅŸilik özgürlükçü sermaye sahiplerine de karşıdır. TUSÄ°AD BaÅŸkanı Bn Boyner’e cepheden yönelttiÄŸi saldırı artık tamamen düşmancadır.

Kürtler’e yönelttiÄŸi saldırı “biz ve onlar” seviyesine çıkarıolacak kadar açıktır. “Onların belediyeleri”, “onların mitingleri” vs gibi Kürtler’e yöneldirilen toptancı düşmanca duygular, gittikçe barizleÅŸen birlik ruhunun yarattığı korku sonucudur..

Kürt, son zamanlarda tüm dünyaya şunu açıkça gösterdi:

-Korkmuyor

-Açık konuşuyor

-Tehditlere aldırmadan iç ve dış tüm düşmanlara rest çekiyor..

MHP’ye karşı ise, Okyanus ötesinde karargah kuran Ä°mam Efendi’nin kurduÄŸu porno film üretim merkezinin çalışmalarını hızlandırarak içten çökmesini saÄŸlamaktır. Elbette MHP gibi çaÄŸdışı oluÅŸumların canı cehenneme diyeceÄŸiz. Ama AKP’nin niyetine de çanak tutacak deÄŸiliz. Bu gidiÅŸata bakarak tüm demokratları bu çirkin teknolojik saldırıya karşı uyarıyoruz. MHP’ye de “artık adam ol” diyoruz.. Aksi taktirde sizi kimse kurtaramaz..

2011-05-27

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz