Faşistler durdurulmalı, şimdi!

BaÅŸka gün yok! Duçe’nin yürüyüşü, sandıkta, bacakları kırılarak durdurulmalı.. Gün bu gündür.

Türk Usulü faşizm kaz adımları ile değil, Mehter yürüyüşü ile geliyor. İki adım ileri bir adım geri.. Bu adamın faşist iktidar yürüyüşünü gereği gibi kavrayamayan liderler, halkların yarınlarının kendi yanlış hesapları yüzünden karardığını görebilirler.. Yeşil-siyah faşizm kapımızı çalmaktadır, durdurulmalıdır.

AKP üzerine geliştirdiğim tezlerin geçen günlerde The Economist gibi büyük prestij sahibi bir dergi tarafından da tekrarlanması benim için şaşırtıcı olmadı. Onlar benden kopya çekmediler. Aklın yolu birdir. Kendi kadroları bu tahlillerin alasını yapacak düzeyde donanımlıdırlar..

The Economist’e göre;

-Türk Ekonomisi Erdoğan döneminde büyük bir sıçrama yaşamıştır..

-Türk Devleti’nde demokrasi ise son anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi, MÄ°T Opresayonu, Polis ordusu gibi fiili müdahalelerle tamamen kontrollu bir hale gelmiÅŸtir (tam bu terimler kullanılmış olmasa da bu kastediliyor).

Bu iki yön, faÅŸizmin iktidara yürüyüşünde veya orada kökleÅŸmesinde bilinmesi gereken yönlerdir. FaaÅŸizmin yerleÅŸmesinde ekonomik baÅŸarılar, hayatidir. Hitler ve Duçe Musolini iktidarlarını bu baÅŸarının üstüne inÅŸa ettiler. Öte yandan FaÅŸist Liderler’in en büyük silahları psikolojik savaÅŸta kullanılan silahlardır. Bunlar;

-Yalan

-Ä°ftira

-Söylenti yayma

-Havuç-sopa siyaseti

-Terör

-Karalama gibi başlıklar altında toplanır.

ErdoÄŸan’ın dayandığı kadrolar geceli gündüzlü çalışarak her gün yeni bir tezgahla ortaya çıkmaktadırlar.

Ä°ftira konusunda fazla konuÅŸmaya gerek yok. AKP ve onun okyanus ötesi “mürÅŸidi” imam, adeta porno film üretim merkezi halinde çalışıyor, polis ve MÄ°T’in yardımı ile evlere konan alıcılar sayesinde insanların özel hayatları ile ilgili görüntülerini kaydediyor, üstünde çok ustalıklı ameliyatlar yaparak yayına hazır hale getiriyor ve internet sitelerinde yayınlıyor. Böylece özellikle MHP çökme noktasına getiriyor. Bu elbette Ä°slami deÄŸil, para sahibi münafıq bir ÅŸebekenin iÅŸidir.

Son olarak “Gültan ile bir MHP’linin arasında cereyan eden konuÅŸma” süsü verilen kaset yayınlanmıştı. Gültan elbette gerekli cevabı verdi. Ama ben olsaydım; “iyi ettim!” der böylesi oyunlara beÅŸ paralık deÄŸer vermediÄŸimi gösterirdim Zaten blok bileÅŸenlerinin ve destekçilerinin bilinç düzeyi de akılsız ErdoÄŸan’ın böylesi oyunlarına gelmeyecek düzeyde donanımlı oldukları ortada. Ama herif ÅŸuursuzca konuÅŸuyor. Bu donanımı, kendisinin peÅŸinden koÅŸan biliçsiz insanların donanım(sızlığ)ı ile karıştırıyor. Blok, ErdoÄŸan’ın bu tür salaklıklarına pirim vermediÄŸini gösterdi.

Åžu yaÅŸanan seçim sürecinde ErdoÄŸan’ın Terör tercihi sınır tanımaz düzeye ermiÅŸtir. Ben ÅŸahsen bunu bekliyordum. Öldürülen bir öğretmenle ilgili olarak sarf ettiÄŸi sözler, bu olayı protesto eden bir bayanın kalça kemiÄŸi kırıldığında baÅŸvurduÄŸu aÅŸağılama bu adamın faÅŸist liderler arasında en adi bir yer edindiÄŸini gösterir.

Bu adamın tavırlarına pervasızlığına baktığımızda iktidarı her ne pahasına olursa olsun terk etmeyeceğini, seçimi kazanmak için bütün aşağılık metodlara başvuracağını kestirmemek safdillik olacaktır.

Türk Seçmen kitlesine;

ErdoÄŸan’ı iktidarda tutmanız, yaÅŸadığınız coÄŸrafyanın bir kan gölüne çevrilmesine yol açacaktır.. Bunu iyi düşünün..

Sistem partilerine;

Ä°ster MHP’li olun ister CHP’li.. ErdoÄŸan’ın bu kez de iktidar olması sizlerin kısa vadede yoklara karışmanıza yol açacaktır. Bunun ÅŸakası yoktur. Türk Devleti’nin en büyük belası haline gelen AKP’yi tüm gücünüzle marke edin! ErdoÄŸan’ın iktidardan düşmesi mümkün ve hayatidir.. Özellikle Devlet Bahçeli, BaÅŸbuÄŸ rüyası görmekten vazgeçmelidir. Sen geçmiÅŸte de faÅŸist bir parti olamadın. Sadece anlamsız bir ırkçılık hayaline kapıldın. Elin devrimci kanına bulaÅŸmıştır. Çünkü senin partin tarafından organize edilen sokak güçlerini ABD devrimcilere karşı kullandı. Dayandığın hiç bir sermaye gücü yoktur. Partin sadece taÅŸerondu. Ayakların yere bassın! Akan kan sadece Kürtler’in olmayacaktır. Polisi, MÄ°T’i, Kontraları, jandarmayı, yargıyı, üniversiteleri, camileri, giderek sokağı kontrol altına alan, orduyu sindiren bir ErdoÄŸan sizin elinizle ÅŸefleÅŸmesin.. Yeni bir Demirel hayaline kapılmayın. Aksi taktirde kendi mezarınızı da kazmış olursunuz!

Bu yazı hazırlanırken Blok; Dersim’de, Dilok’ta ve özellikle Amed’de dev gövde gösterileri düzenlemiÅŸ, kararlı bir anti-faÅŸist duruÅŸ sergilemiÅŸti. Selamlıyorum. Aynı gün CHP’nin dev Ä°stanbul gösterisi yaÅŸandı. KılıçdaroÄŸlu bu kitleye bir oy deposu gibi bakmaktan vazgeçmeli, anti-faÅŸist mücadeleye yönlendirmelidir. Bu yapılmalıdır.. Yapılmazsa yarın çok geç olacaktır..

2011-06-04

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz