ErdoÄŸan “Kürdistan’a Fransız!”

ErdoÄŸan fırsat buldukça kükremek için Avrupa’yı seçer.. Nedeni; “yedi düvele meydan okuyan lider” görüntüsü vererek Türk Devleti’nde girdiÄŸi faÅŸist yolu daha da yürünür hale getirmektir. Seçim öncesi iyi prim yapan bir kurnazlıktır bu.. Ä°ÅŸte Davos’ta yaptığı garip “çıkış”ı, AKPM’de yaptığı konuÅŸmada coÅŸması, saÄŸa sola fırça attığını sandığı tavrı bundandır.

Duçe ErdoÄŸan mazlumane tavırlar takınmasını en iyi bilen devÅŸirmedir. AÄŸlamaklı sesle konuÅŸurken karşısında oturan “baltacının hınk deyicisi” Arınç’ı hıçkırıklara boÄŸan, ama aynı anda binlerce masum Kürt ÇocuÄŸu’nun boÄŸazından geçen ekmeÄŸin kazanıldığı tarlaları çoraklaÅŸtıran, o çocukları öldüren, Kürt Ä°nsanı’nı yok sayan bir tuluat oyuncusudur bu adam.. Onun nazarında uygarlık, ormanları yakmak, tarihi eserleri suların altına gömmek, elektrik uÄŸruna doÄŸayı katletmek, doÄŸal dengeyi alt üst etmek, Türk kavramını Kürdistan’da, Lazistan’da ebediyen efendi kılmaktır.

Ä°ÅŸte bu adam AKPM’de bir Fransız bayan parlamenteri azarlarken “Türkiye’ye Fransız” nitelemesinde bulundu. Seçim barajını indirme konusunda ise “size mi soracaktık” diyerek parlamenterlere “hadlerini bildirdi”..

Duçe ErdoÄŸan bu sözleri ile Kürdistan’daki pozisyonunu çok iyi tarif ediyor. Bu adam adeta ben, “Kürdistan’a Fraansız’”ım diyor..

Evet ErdoÄŸan Kürdistan’a Fransızdır, çünkü Kürdistan sözcüğünü, anayasal bir isimlendirme olan Irak’ta bile kullanmıyor. Yüzbinlerce yıldır üstünde Kürd’ün uzak atalarından tutun modern çaÄŸ Kürd’üne kadar her zaman yerli mukimlerinin evi olan toprakların adını inkar ediyor, yasakçı “bir ırkın ahfadı” olmak için can attığını gösteriyor. Yarısı Laz, diÄŸer yarısı Gürcü olan bu Türk, Elbette “Kürdistan’a Fransız”dır..

Kürtçe eÄŸitim üstündeki yasağı sürdüren bu adam elbette “Kürdistan”a Fransız”dır.

Seçim barajını neredeyse %30’a çekmeye can atan bu adamın amacı elbette istikrar uÄŸruna Kürt oylarını çalmaktır.. Böylece aklı sıra Kürdistan’ın tek temsilcisi olma hayalini pekiÅŸtirecektir. Newroz’daki milyonluk kutlamaları unutan, Newroz’un bir referandum olduÄŸunu inkar eden bu adam elbette “Kürdistan’a Fransız”dır.

Seçime bir yıl kala seçilmiÅŸler dahil, sayıları bini aÅŸan Kürd’ü, sırf ulusal davadaki öncü rollerinden dolayı, muhtelif yerlerde zindanlara tıkan Duçe “Kürdistan’a Fransız” deÄŸil mi?

AteÅŸkes ÅŸartlarında hır çıkararak sıcak temas saÄŸlamak suretiyle daha rahat bir oy dolandırıcılığını, bir sandıktan oy kaçırma ortamını yaratmak için can atan bu adam “Kürdistan’a Fransız” deÄŸil mi?

Daha geçen gün Kürdistan’daki inkarcı rejimin uygulayıcısı valileri toplayıp, gizli bir toplantı yaptıran ErdoÄŸan sadece “seçim güvenliÄŸi” için mi Amed’e çağırttı emir kullarını? Fransız bu adam, Fransız!

Ä°mamın Ordusu kitabı ile “bomba yapım klavuzu”nu boÅŸuna biribirine karıştırmıyor. Yerse diyor açıkça.. Ama Kürdistan’da zindana tıktırdığı gazetecilere Türk kesiminden “meslekdaÅŸları” sahip çıkmayınca iÅŸinin kolaylaÅŸtığını görmemesi mümkün mü? Rahattır adam.. Ä°nsanın sorası geliyor; bu mu Türk Basını’nın onur anlayışı? Onlar da Fransız!

Kürdistan’a Fransız’sız yarınlar dileÄŸi ile..

2011-04-15

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz