Acaba Åžehidler Newroz’u izliyorlar mı?

Yer; Hakkarî..

Vakit; akÅŸam saatleri.

Her yaÅŸtan genç insan Newroz AteÅŸi yakmış etrafında govend’e durmuÅŸlar. Tam da bu sırada kameraya bir görüntü takılıyor. Tepeden tırnaÄŸa kesk û sor û zer kırasını (yeÅŸil kırmızı sarı elbisesini) giymiÅŸ 6-7 yaÅŸlarında bir bayan takılıyor. Ä°ki eli ile tuttuÄŸu ve göğsüne bastırdığı bir fotografla orada öylece duruyor. Fakat kameraman zomluyor bu bayanı.. Kamera bütün ihtiÅŸamı ile dünyaya bakan bir çift göze odaklanıyor.. Oradan damlayan gözyaÅŸları.. Fotograftaki belli ki ÅŸehit.. Gülümserken gururla bakıyor hemÅŸerilerine. Ä°ÅŸte Kahraman bir Millet’in, Halk’ın Newroz’u bu zomlama bütün ihtiÅŸamı ile ortaya koyuyor.. o Küçük Bayan ÅŸahittir; ÅŸehitler Newroz’u izliyor!

Newroz Günleri’nin tam ortasındayız. Bugün Avdar’ın (Edar’ın) 19’u. Güney’den Kuzey’e, DoÄŸu’dan Batı’ya, Kürdistan’ın bütün namuslu insanları ayakta. Åžehit Aileleri baÅŸta olmak üzere ÅŸerefli bir barışı haykıran kitleler dostları ÅŸevke getiriyor sevindiriyor, iç ve dış düşmanları sinirlendiriyor, umutsuzluk illetini suratlarına çarpıyor.

Türk Devleti’nin emri ile yazan ve görsel olarak olayları aksettiren basın ve TV’lerin neredeyse yok saydıkları bir Newroz’u yaÅŸamak ayrı bir tad veriyor. Çünkü bu sessizlik Duçe ErdoÄŸan’ın korkudan, halka duyduÄŸu korkudan dolayı içinde yaÅŸadığı karanlıkta ıslık çaldığını göstermez mi?

Gerilla, yani ÅŸehadetin en açık adayları, büyük bir coÅŸku ile Newroz’a hazırlanıyorken, Duçe Kuvvetleri Çolig’de dört, Şırnaq’da üç olmak üzere ÅŸimdiden yedi Newroz meÅŸalesi daha yaktı. Hassas bölgelere özel muamele devam ediyor.. Vee ilk ağızda yedi can vatanlaÅŸtırılıyor.

Yedi can.. Yedi yoldaÅŸ.. Yedi sen ve ben..

Yedi aile Newroz’da daha da kızgın olacak!

Zulme kızgın.. Ä°nkara kızgın.. Ä°lhaka kızgın.. Türk Ordusu’nun haince tuzaklarına kızgın. Namertlere kızgın.. İç ihanet belasına kızgın! Cehalete kızgın! Kızgınlıkları ile alçaklıkları boÄŸacak olan yedi aile..

İşte Newroz en fazla onlar gibi vatanlaşanlara yakışır.

Çünkü

Newroz, tarih boyunca “toprağın çığlığı”na cevap olanların eseridir,

Bir avuç özgürlük uğruna tek sermayeleri olan hayatlarını ortaya koyanlar,

Sevdiklerine kavuşmayı ebediyen erteleyenler onlardır..

Bir avuç özgürlük sevdasını en büyük sevda, en büyük namus olarak görenler onlardır.

Varsa anaya babaya.. Yoksa bir yakınları, gezindikleri sokaklara son bir kere bakıp “haydi bir baÅŸka hayatta buluÅŸmak üzere” deyip özgürlüğün yolu açmak için savaÅŸanlara yakışır..

Günlerdir arkalarında bıraktıkları yoldaÅŸları, eÅŸleri, dostları Newroz meydanlarına akmaktadırlar. Meydanlarda haykıran her yaÅŸtan genç kadın ve erkek yurttaÅŸları “ÅŸehid namırın” diye haykırırken onlar, o ÅŸehitler bir yerlerden bu kitlelere gülümsüyor olsa gerek..

Evet

Kürt Milleti/Halkı meydanlara akıyor. Milyonlar kolkola yürüyor. Bir gencin dediği gibi;

Özgürlüğe çok isteyen değil, bedel ödeyen erer.

Newroz Şehitler ve aileleri başta olmak üzere ayırımsız tüm özgürlük, bağımsızlık esirlerine, emekçilere, kadınlara ve dostlara kutlu olsun..

2011-03-19

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



bizi arkadan hancerleyen ic ihanet dusman degil...

rodin@hotmail.co.uk

2011-04-13 22:02 - berez sirac, unceleri bilmiyorum ama sondunemlerde ibo guclu ve sedat guncekti'leri ukuyorum. tc'ye ve turk humetlerine degilde kurd ulusal kurtulus hareketine oyle alcakca saldiriyorlarki dusmanlarimizdan beter... mili gazete,safak, zaman ve akit-sabah'tan daha saldirganca bdp ve eli kolu bagli yedikat yerindibinde esir tutulan kurd halk underine saldiriyorlar. kurd komutanlarina yani anlayacagin kurd'un nedegerivarsa ona saldiriyorlar rizgariunsurlari... tilki selim nediyordu ben diyordu apo'nun karizmasini azdaolsa cizdim diyen bir adamla ibo guclu yeni bir hareket olusturup kurd hareketini dagitmadan kurd'un olmazmis. pkk'yi tasfiye edecekler ondan sonra kurdler kurtulabilecekmis... bisilavu rez.