Ciddi bir Komplo yolda!

Bu yazının üstünde ciddi bir ÅŸekilde durulması, baÅŸta siyasi öncülüğü elinde tutan Kürt Örgütü’nün olmak üzere her Kürd’ün görevidir. Özellikle öncüler geniÅŸ yürekli ve devrimci ruhla hareket etmedikçe her uyarıya kulak kapatırlar. Bazıları ben merkezci, biata mecbur bırakıcı siyasi bir profil çizmekten vazgeçmedikçe yazılanların kıymetini kavrayamazlar. Bu yazıdan itibaren bu zihniyetin sahipleri ile direkt dialog arayışını bırakıyorum.. Ama Kürdistan için her Kürd’ü sözümü budaktan sakınmadan gerekirse en sert bir ÅŸekilde uyaracak eleÅŸtireceÄŸim.. Anlaşılsın!

Åžu anda bahsedeceÄŸim komplo tezgahı, genelde tüm Kürdistan’ı, özelde Kuzey’i negatif bir ÅŸekilde etkilemeye matuftur. Türk Devleti ÅŸu anda bu komplonun alt yapısını oluÅŸturmaktadır. Yapılan baskınlar, ilan edilmemiÅŸ “savaÅŸ hali” uygulamaları, pervasız esir almalar, Güney’e gözdağı vermeler boÅŸuna deÄŸildir. Durup dururken düğmeye basıp kuduza yakalanmış gibi her tarafa saldırmaları belli bir amaca yöneliktir. Buna basit bir Habur giriÅŸine “misilleme” veya KCK “operasyonu” gözü ile bakamazsınız.

Çok emin bir kaynaktan aldığım aldığm net bir bilgi, aÅŸağılayıcı bir uslupla sahneye konulmaya hazırlanılan bir komployu açıkça ortaya koyuyor. Bu kaynak, önemli bir Avrupa Devleti’nin bir yetkilisinden edindiÄŸi bilgiyi sunuyor. Avrupalı devletin bu yetkilisi; “önümüzdeki yaz aylarında Kürdistan’ı çok sıkıntılı günler bekliyecektir. Bunun sebebi, Türk Hükümeti’nin hazırlamakta olduÄŸu fabrikasyon bir davadır. Kısacası, Türk Devleti, Sayın Öcalan hakkında ‘Ergenekon’a baÄŸlayacağı bir dava açmaya hazırlanıyor. Bu dava öyle basit bir dava olmayacak, Kürt DireniÅŸi’ni moral kırıklığına itecek bir senaryo ile sahneye konulacaktır. Kısacası Abdullah Öcalan aleyhine açılmış gibi görünecek olan bu dava aslında tüm Kürdistan’ı etkileyecektir.”

Türk Hükümeti bu dava ile birlikte yeni bir terör dalgası baÅŸlatacak, gözüne kestirdiÄŸi bütün miltan ruhlu insanları, direnişçi ÅŸahsiyetleri içeri tıkacaktır. Sayın Öcalan hakkında açılacak olan bu davadan hiç bir Kürt kendi dar çıkarları için fayda ummasın.. Çünkü Türk Devleti’ni çok iyi tanıyanlar, onların yeni bir örgütün, sözde barışçı da olsa faaliyet göstermesine, “derinliÄŸini” de kullanarak, müsaade etmeyecektir. Bu dava muhtemelen; Tansu Çiller, Yalçın Küçük, DoÄŸu Perinçek ve daha henüz ismi açıklanmamış kiÅŸiliklerin güya verecekleri “fabrikasyon bilgiler”i temel alacaktır.

Durum ummadığımız kadar ciddidir. Ama bu, komplocuların hazırladığı senaryoda zayıf tarafların olmadığı anlamına gelmez. En önemli zayıflıkları komplo teÅŸebbüsünü zamanında teÅŸhis edip deÅŸifre etmektir. Bunun için kollektif bir zekaya, bu kollektif zekanın ortaya koyacağı kollektif bir mücadele planına ihtiyaç vardır. Unutulmasın; gücü elinde bulundurmak, herÅŸeyi bilmek, her yeni durum karşısında en uygun tavrı alabilecek bir kafa yapısına sahip olmak anlamına gelmez. Kafilelerin gönderilmesi sürecinde de uyarıda bulunmuÅŸtum (sözlü olarak). Ama dikkate alınmadı. Bu kafilelerin gidiÅŸi ile zeminin yumuÅŸayacağı, Türk Gerici Devleti’nin (Kemalisti ve dincisi ile) masaya oturulabileceÄŸi sanıldı (belki). Bu olmadı ve olamazdı. Baas rejimi bile en zayıf anında (1970) Kürt Lideri Mustafa Barzani ile aynı Beyan’a imza atmadı. Iraklı iktidar sahipleri “AÄŸa” rolunu oynadılar ve Beyanî Adar’ı, perde arkasında cereyan eden ateÅŸli müzakerelere raÄŸmen, tek başına ilan ettiler. Åžimdi hem AB’nin, hem ABD’nin, hem Araplar’ın ve Farsların desteÄŸini arkasına alan yılların oyunbazı Türk Devleti mi Kürtler’le, bir baÅŸka deyiÅŸ ile PKK ile, üç beÅŸ kiÅŸi daÄŸdan indi diye masaya oturacaktı? Karşılama biçiminin bu sertlikte hiç bir rolu olmamıştır. Bu da bilinsin.

Kürt Halkı’na direkt sesleniyorum:

Hiç bir oyun sizin moralinizi bozmasın. Militan ruhunuzu daha da parlatın. Gerekirse öncüleri bile aşın! Bu komployu boÅŸa çıkarmak sizin elinizdedir. Tüm hatlarınızla tarihin gördüğü en iÄŸrenç Kürt Düşmanı olan Ergenekon’a yüklenin. Aralarında “Bana yetki verilsin, oralarda (Kürdistan’da) ot bitecek ortamı bile ortadan kaldıracak silahları tereddütsüz kullanacağım” diyen insanlık dışı kiÅŸiliklerin bulunduÄŸu bir güruh ile adınızın yan yana yazılmasına müsaade etmeyin!

Ateş hattında siyaset yapmakta olan insanlara, seçtiğiniz vekillere ve belediye başkanlarına biraz daha cansiperane sahip çıkın. Umudum sizsiniz. Her yaştan genci ile direnmiş olan, bir avuç özgürlük uğruna yüzbinlerce şehit vermiş bir halksınız. Arkanızda hiç bir millete nasip olmamış muhteşem bir tarihin mirasçısısınız. Jenosidlerin en insafsızına rağmen ayakta kalmak gibi bir karekteriniz, onurunuz, gururunuz ve haysiyetiniz var. İnanın bu hasletler hiç bir millette bu yoğun bir şekilde yoktur.

Türk Devleti’nin açılım paketini hep birlikte gördünüz.. “Aramalar azaltılacak”, “çocuk mahkemeleri kurulacak”.. Ne kadar aÅŸağılayıcı bir durumdur bu!

Bir avuç para için ruhlarını satanlara!

Emin olun gün gelecek, elinize verilen o iğrenç kan parasının kiri sizi boğacaktır! Tadını çıkarın ihanetin.. Sokaklara dükülmelerine vesile olduğunuz ve şimdi de karşılarına geçip ölümlerini seyrettiğiniz o insanlarımızın hedefinde olacaksınız. Hiç çaresi yoktur!

Kürt Milleti bu badireyi de aşacaktır..

2010-01-16

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Komplo ile ilgili

Heval Siyamed

2010-01-22 01:17 - Sayin Kirac, bu size ikinci yorum yazim. Ilki Ihsan Aksoyla ilgiliydi hatirlarsaniz. Yazdiginiz Komplo teorisi Kürtler acisindan yeni bir olay degil. ( Pesinen yazmaniz elbetteki önemli, bir o kadarda degerli) Ama Cumhuriyetin kurulusundan beri hep ayni seyleri yasamadikmi? Kürtlerin öncülerinden kimi gericiligin, kimi Ingilizciligin, kimi Yahudi, kimi Ermeni, Kimi Alevi gericiliginin ajanlari olarak lanse edilmedimi? Cummhuriyet tarihi boyunca yasanan 29 Kürt isyaninin her biri herkese hizmet etti, herkes icin birseyler yapti ama hicbiri Kürtler adina yapilmadi olarak gösterilmeye calisilmadimi. Bütün o iftiralara karsin geldigimiz yer belli degilmi. 3-5 Ayda tarihte örnegi görülmemis bicimde kanli bastirilar kürt isyanlarinin sonuncusu yaklasik 30 Yildir sürüyor. Her yil yapilan resmi aciklamalarda bellerini kirdik, bitirdik, ezdik dedikleri Kürtler Son secimlerde 3 Milyona yaklasan oylariyla en güzel cevabi samar gibi suratlarina vurdular. Düsman elbetteki elinden geleni yapacaktir. Bu esyanin tabiatina da uygun olandir. Burada önemli olan Kürtlerin ne yaptiklaridir. Bence su ana kadar Kürtler iyi bir sinav verdiler. Yeterlimiydi? Elbetteki degildi. Yapilacak, yapilmasi gereken daha o kadar cok sey varki. En önemlisi de Kürtlerin birligi ve en SIKISIK dönemlerden artan bir performansla cikmalari, Düsmanin (deyim yerindeyse) tüm Alicengiz oyunlarini Tarihsel deneyimleri ve öngörüleriyle bosa cikarmalari,ve ulusal hareketliligi yükseltmeleri olmalidir. Burada konumu ne olursa olursun her Kürt bireyine büyük görevler düstügünü, her Kürdün artik anlamasi gerektigi gercegi var. Bedenlerini yakacak, aclik grevlerinde canlarini verecek kadar gelismisse ulusal bilinc. Bu Tsunami dalgasinin karsisinda durmak artik cok zor diye düsünüyorum. Burada en büyük görev Kürt aydinlarina (bilinclendirme ve yönlendirme acisindan) düsüyor. Su an spontan bicimde gelisen sehir serhildanlarinin derlenip, toparlanmasinin ve ciddi bir örgütlülüge kavusturulmasinin önemi de belli. Kürtler her gün, düünün Kürdü olmaktan cikiyorlar. Cikmalidirlarda. (bütün eksiklerimize ragmen) Savas sürgit devam etsin anlaminda degil, ama gercek gücümüzü göstermemiz anlaminda buna gercekten ihtiyacimiz olduguna her Küdüm diyenin inanmasi gerekir diye düsünüyorum. Bu da birlik ve saglam örgütlenmeden gecer. Icimizde elbetteki cürük meyveler var. Böylesi bir örgütlülügün bu cürükleri de ayikliyacagina inaniyorum. Saygilar.

Uyarilmis olmamiz gerekmiyor

Goran

2010-01-19 23:26 - Biz Halk olarak aslinda kisileri sembol lider olarak gormeliyiz. Bu bize bir kisiyle baslayip o kisiyle buyup ve sonunda o kisi yok olunca biten bir mucadele biciminden uzak tutar. Aslinda onemli olan mucadelenin kendisidir yani sebepleridir kimin isminin en ustte oldugu degil. Kaldiki biz millet olarak ortak amac icin mucadele ettigimiz icindir ki bircok liderler gorduk ve hicbirini de unutup yerlerde surundurmedik hepsini saygi ve en guzeli sevgiyle aniyoruz. Apo lekelenmek istenilebilir bu onun su anda biz kurdler icin daglarda ve sehirlerde mucadele eden bir orgutlenmenin lideri oldugu gercegini degistirmez. Apo ve en onemlisi PKK artik Kurd tarihinin onemli bir parcasi olmuslardir tipki mirascisi olduklari orgutler ve liderler gibi. Biji serok Apo biji PKK BIJI KURDISTAN

Ergenokunu al basina cal

BERDAN

2010-01-18 00:13 - Kurdistan ozgurluk hareketinin mimari olan sayin Abdullah ocalani ergenekonla iliskilendirmek,sehitlerimize,zindanlarda direnenlere,sokak ortasinda bedenlerini polis ve jandarma coplarina siper eden kurdistan halkina, buyuk bir ihanet olarak goruyorum.Ergenekon davasini hala anlamis degilim.Yargilanlar neyle suclaniyorlar.Kurdistanda faili meshul cinayetlermi cozuldu,akipeti belli olmiyan Kurdistan halkinin en seckin evlatlarin nerede gomulduklerinimi ortaya cikardilar.Kurdistanda islenmis olan insanlik disi olaylarin hangisini ortaya cikardilar.Cok merak ediyorum ergenekonda tutuklu olanlarin icinde kimler Kurdistanda faili meshul cinayet islemis,kimler koyleri yakmis milyonlarca insanimizi surgune gondermis.TC basbakani meclisde oldurulecek kurt isverenlerin fermanini okumadimi.Tonlarca eroyini devlet kendi elliyle dunya bazarina surmedimi.Kurdistanda savasi finanse edecek tum karanlik isler bizat devlet tarafinda planlanmadimi.Kurdistan halki yasayarak kimin dost kimin dusman oldugunu ogrendi.TC nin PKK hareketini ergenekonla iliskilendirmesini normal goruyorum.Cunku dusman,bir kurdun vede bazi marsinal sozde kendisine kurt goren bazi orgutler.Olaylara TC penceresinde bakmalarini bir kurt bireyi olarak icimi bulandiriyor.Son surecde AKP desteklenmesi icin kurdleri yonlenddirmelerine sasiyorum sanki kendilerin orgutleri yokmus.O zaman orgutunuzu fesh edin AKP de yerinizi alin.Yada orgutunuz tasidigi isme uygun hareket edin.saygilarimi sunuyorum sayin Sirac

Tek Kurdistan

Ates

2010-01-16 22:46 - Sayin Sirac, Buradaki yazinizdan anladigim kadari, Sayin Ocalanin bir sekilde Ergenekonla baglantisini ispatlayacak turk devleti, Sayin Ocalani kurdlere karsi kisacasi donek gosterecekler sonucta. Bunu baglantiyi ancak soyle soyleyebilir, yillardir soylenen bir senaryo var, diyeceklerki Ocalan yillar once MIT'in icinden cikti, fakat turk devletine ihanet etti diyecekler. Bunun disinda bir senaryo ortaya koyarlarsa, Kurd halki yemez bu senaryolari, sadece enayi turkler ve enayi yabancilar yer bunu. Fakat yillardir soylenen bu senaryo, yani Sayin Ocalanin MIT'ten ciktigi ve sonradan onlari kullandigina karsin bu tur soylemlere karsi, Sayin Ocalanin bunu red eden bir statement'ini hic duymadim, dolayisla Turkiyede yasayan bazi sol kurd kesimin, Sayin Ocalani sevmemeleri ve PKKye destek olacaklarina ve icinde yer alacaklarken, onun yerine turk solunun (Dev Sol vs)icinde yer almalarina sebeb olmustur. Sayin Ocalanin boyle bir statement ve konusmasi varmi? Gonul isterdiki, Sayin Ocalan zamanin boyle bir aciklama yapsaydi simdi butun kurdler onun arkasinda olurdu, fakat bu kuskudan dolayi ben oyle kurd delikanlilar biliyorumki turk solunun icinde mucadele edip, kullanilip, sehit oldular. Onlar PKK icinde olsalardi, hersey simdi cok farkli olabilirdi, onlar bir cevherdi. Butun sehitlerimizi saygiyla aniyorum. Belkide Kurd halkinin boyle bir komplo'ya ihtiyaci var, turkler bizi test edecekler, boylece ayni zamanda bizim kendimizi test etmis olacagiz. Eger bu testen basari ile gecersek, dusunun bir kere, artik hic kimse ve hic bir sey kurd halkini onunu tutamaz! Fakat kuskudur insani yer bitirir, bu kuskulari yenmezsek, biz kendimizi zamanla yer bitiririz. Selamlar.