1925 Åžehitleri’nin vuslatı.. Zilan’ın düğünü ve Ergenekon

1925 Åžehitleri’nin vuslatı.. Zilan’ın düğünü ve Ergenekon

1925, 1924’ü saymazsak, Kemal PaÅŸa döneminde yaÅŸanan en büyük, en planlı Kürt Katliamı’nın yaÅŸandığı yıldır. Türk Meclisi’nin kuruluÅŸuna kadar Kürtler’e verdiÄŸi hiç bir sözü tutmayan Kemal PaÅŸa, ulusal devlet veya üniter devlet kurma yolunda tek engel olarak Kürtler’in kaldığını zaten biliyordu. Çerkezler’in, Lazlar’ın ve Gürcüler’in bağımsızlık arzularının, Çerkez Ethem misali’nde olduÄŸu gibi, yer yer kendi yurttaÅŸları tarafından kırıldığı bir coÄŸrafya’nın tümünü türkleÅŸtirmek artık oldukça kolaydı.

1925 planlı katliamı en basit ÅŸekli ile bu ortamda planlanıp yürürlüğe sokulmuÅŸtu. Uzatmadan, kaydedelim; katliam planı zorlu bir direniÅŸe, feodal iç ihanete raÄŸmen yürürlüğe kondu ve baÅŸarıldı. Böylece, Bitlis’te Xalit Beg ve arkadaÅŸları, Amed’de Seyyid Abdulqadir ve arkadaÅŸları ile Şêx Se’id ve arkadaÅŸları ve Xarpêt’te geniÅŸ bir halk kesimi için daraÄŸaçları kuruldu.. Tek istekleri özgürlük olan insanlar buralarda can verdi. Köyler ve Ziktê’de olduÄŸu gibi, insanlar yakıldı.. 10.000 Kürt Ä°nsanı inandıkları Allahları’na kavuÅŸtular.. Vuslat’a erdiler..

Bu katliam’dan 71 yıl sonra dünya, Malatyalı, Kürdistanlı Zilan’ın düğününe ÅŸaahit oldu. Bu bir baÅŸka vuslattı. 1996’yı hatırlayanlar Türkler’in o sırada ne kadar büyük bir bayrak asma yarışına girdiÄŸine ÅŸahittirler. Zilan bu hastalığa ilaç olurcasına bombalaÅŸtı ve üstlerine patladı! Onun amacı can almak deÄŸildi.. Can almaya gelenlere kaarşı en büyük silahı olan canını ortaya koydu. Zilan’ın ki bir düğündü.. Türk Egemenleri’nin ki ise ölüme gönderdikleri halk çocuklarının yaÅŸadıkları sona timsah gözyaÅŸları dökmekti. Zilan, Kürdistan toprakları ile evlendiÄŸi gün, insan sevgisi olanlara verdiÄŸi mesajla “hayatı, uÄŸrunda ölünecek kadar seven”lere hitap etmiÅŸti.. Zilan’ın hayatı sevme tarzı, Zilan’ın eylemi ile topraÄŸa düşen ve oraya düşmanca emellerle gönderilen delikanlıların başına gelenlerle çeliÅŸmez. “Hayatı sevenler can almamalı” diyorsanız, cevabım hazırdır: Zilan aslında ilhakçıya, katliamcıya, inkarcıya gücünün üstünde bir cevap vermiÅŸti. O, Anadolu çocuklarına olan sevgisini hep göstermiÅŸti.. O, hep “Evinize gidin”, “burası bizim yurdumuzdur”, “egemenlerin emellerine alet olmayın” diye haykırmıştı. Ama cevap alamadı. Böylece düğüne giden yola girdi.

Zilan hayatı seviyor. Uzaklardan gelen, onu veya halkını köleleştirmek için koşanlara bedeni ile siper olmanın onurunu yaşayarak vatan toprakları ile evlendi.. Büyüklük budur..
Ergenekon’a gelince..

Türk Hükümeti’nin Başı ErdoÄŸan, PKK-Ergenekon iliÅŸkisi varmış gibi bir sanı uyandıran konuÅŸması ile benim aÅŸağıya aldığım 2010.01.16 tarihli yaazımdaki sapmaları doÄŸrulamış durumdadır. Şöyle yazmıştım:

Çok emin bir kaynaktan aldığım aldığm net bir bilgi, aÅŸağılayıcı bir uslupla sahneye konulmaya hazırlanılan bir komployu açıkça ortaya koyuyor. Bu kaynak, önemli bir Avrupa Devleti’nin bir yetkilisinden edindiÄŸi bilgiyi sunuyor. Avrupalı devletin bu yetkilisi; “önümüzdeki yaz aylarında Kürdistan’ı çok sıkıntılı günler bekliyecektir. Bunun sebebi, Türk Hükümeti’nin hazırlamakta olduÄŸu fabrikasyon bir davadır. Kısacası, Türk Devleti, Sayın Öcalan hakkında ‘Ergenekon’a baÄŸlayacağı bir dava açmaya hazırlanıyor. Bu dava öyle basit bir dava olmayacak, Kürt DireniÅŸi’ni moral kırıklığına itecek bir senaryo ile sahneye konulacaktır. Kısacası Abdullah Öcalan aleyhine açılmış gibi görünecek olan bu dava aslında tüm Kürdistan’ı etkileyecektir.”

Fakat iÅŸ bununla da bitmiyor. BeÅŸar Esad denilen kiÅŸilik Suriye Arap Cumhuriyeti’nin ilhak ettiÄŸi 5 ilde yaptığı gece baskınları ile 400 kiÅŸiyi derdest etti. Åžimdi de oralarda yaÅŸayan Kürtler’i mallarına el koymakla tehdit ediyor..

Öte yandan Türk Devleti, Suriye’den baÅŸka Ä°ran ve Irak Arap Yönetimi ile de yeni bir çember harekatı tezgahlamaya, bu tezgaha Kürt Yönetimi’ni de katmaya çalışıyor.. EÄžER MEVCUT KÃœRT YÖNETÄ°MÄ° BU TEZGAHTA YER ALMAZSA KUZEY’DE DARBE YAPMAYA BÄ°LE HAZIRLANIYOR.. Bunu dikkate alsınlar!

Ama hiç kimse unutmasın.. İttifaklar, modern silahlar, teknoloji bir savaşı etkileyebilir. Fakat esas olarak kurtuluş savaşlarını iman sahibi kişiler yürütür.

-Devrimci insan davasına inanan insandır..

-Devrimci insan ne yaptığını bilen insandır..

-Devrimci insan tuzakları boşa çıkaran, yürüyüşünü düşmanın niyetine göre ayarlayabilen insandır..

-Devrimci insan halkı deÄŸil onları kullanan feodal korucubaÅŸlarını, Ä°stanbul’da göbek büyüten haramzadeleri, münafıkları hedef alır..

Bu böyle bilinsin!

2010-07-01

AÅŸavan Sirac Kekuyon




Gorusunuz



...

kendal

2010-07-24 14:14 - sayın sirac bilgin bunların komplolarını yeterince deşifre eden siz ve sizin gibi mamostemiz çok şükür. elbet bunuda boşa çıkaracağız.kürt halkı müsterih olsun