Yazılarımın özelliği

Son zamanlarda bazı mailler ve yüzyüze görüşmeler veya telefonlaÅŸmalarda samimi bazı insanlarımız “dilimin sertliÄŸi”nden, yazılarımdaki duygusallıktan bahsediyorlar. Bu doÄŸrudur. Ama ÅŸu da doÄŸrudur:

Ben kiÅŸi olarak tahlilleri pratikte doÄŸrulanmış bir insanım. En son, Türk Devleti’nin ortaya koyduÄŸu Kürt açılımı, demokrasi açılımı, milli birlik projesi vs’nin kofluÄŸunu ortaya atıldığı gün red etmiÅŸ, bunun bir oyun olduÄŸunu defalarca ortaya koymuÅŸtum. Tahlil bir yere kadar okunur. En sonunda süreç insafsızca bir dilsel, kültürel, ekonomik ve fiili soykırım noktasına geldiÄŸimiz bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Bu aÅŸamada artık düşman devlete, “devletim”, düşman millete “kardeÅŸim”, beni inkar edene “demokrat” demem, kendi kendimi inkar etmektir.

Bazıları nezaketimizi zorlayarak, ÅŸu veya bu Türk liderine , askerine veya politikacısına saygılı tabirlerle hitap etmemizi bekliyorlar. Fakat karşı tarafın ulusal kiÅŸiliÄŸimize, haysiyetimize, gururumuza, ÅŸerefimize karşı sistemli bir saldırı halinde olduklarını düşünmüyor bu iyi niyetli insanlarımız. Adam her gün ölen kardeÅŸlerimizi “hain”, “terörist”, “haince tuzak hazırlayarak asker öldürücü” olarak nitelerken, bir elbette boyun eÄŸerek bunlara katlanamazdık.

Hain nedir? Kim haindir? Buna bir bakalım:

Biz asla Türkler ile gönüllü bir kaynaÅŸma içinde olmadık. Onlar vatanımızı iÅŸgal ve ardından ilhak ederek bizi yok saydılar. Hain olan bir Kürt, bu ilhakı, bu inkarı, onaylayan Kürt’tür. Biz Türkler ile savaşıyorsak, savaşı bir oyun saydığımızdan, bir geçim kaynağı saydığımızdan dolayı savaÅŸmıyoruz. Dünyanın, insanlığın ve ÅŸerefin gereÄŸi olan bir kiÅŸilik sergiliyerek, bizi, “soyumuzu inkar”a zorlayan moÄŸol artığı barbarlara karşı “kendimiz olma” savaşını veriyoruz. Be en kutsal bir görevdir. Buna karşı Türk ile gönüllü iÅŸbirliÄŸi yapanlar, vatanlarını, bizi insan yapan bütün deÄŸerleri düşmana peÅŸkeÅŸ çekenler haindir.

Türk’ün bizi “hainler” ve “bizden olanlar” diye ayırıma tabi tutmaları elbette kabul edilemez. Adı üstünde; en aÅŸağısından yönetim düzeyinde bize düşmandır o! Bundan dolayı onların liderlerini saygıdeÄŸer bulmak benim iÅŸim olamaz.

Ben kiÅŸi olarak Tüm Türk Yönetimi’ni Ceylan’ın bir tırnağına deÄŸiÅŸmem. Ceylan’ı ÅŸehit edip, olayaı saptırmaya çalışan bu yaratıklara insan veya hayvan gözü ile bakabilirmiyiz? Bakanlar varsa kendilerine hayırlı olsun.

Tahlillere ara verdim dememe raÄŸmen yöne de dayanamayarak ufak bir tahlil sahnesini sergiledim. Ama ben yine de ağırlığı cesur gerillalarımız’ın, milislerimizin ve siyasetin ağırlığını omuzlarında hisseden insanlarımızın morallerinin en üst düzeye çıkarılması için çalışmaya devam edeceÄŸim.

Artık olumsuza sarılmayı bir hayat tarzı olarak benimsemiÅŸ olan hiç bir Kürd’ün yazısına itibar etmeyeceÄŸim, önemsemeyeceÄŸim. Ama yalanı ÅŸiar edinmiÅŸ halkımızın sırtından sivrilmiÅŸ olan Kürt politika esnafını da teÅŸhir edeceÄŸim.

Åžu anda en kritik süreci geçiyoruz. Bugünden yarına büyük bir boÄŸuÅŸma yaÅŸanması ihtimali kapıda. Bu aÅŸamada bilhassa Gerilla liderleri ile DTP’lilerin oyuna gelmemesi gerekir. AKP ÅŸu anda ilk anda düşündüğünü “belli” ettiÄŸi açılımlardan da geri dönmenin, bunun vebalini Kürt Tarafı’na yüklemenin hazırlığı içindedir. Atalay’ın “DTP yan çiziyor” ÅŸeklinde formüle ettiÄŸi düşünce Türk Tarafı’ının kendisinin, en basit bir açılımdan dahi çark etmesinin iÅŸaretidir. Bunu da TDP’ye veya kısaca Kürtler’e yüklemeye çalışıyor.

Kürt Tarafı’nın makul bir süre sabretmesi, Türk Tarafı’nın maskesini indirmesi bakımından gerekli olabilir. Önemli olan “Türk Kürdü” olan çevrelerin bir maÅŸa gibi, bu yaratıkları da kullanarak halkın zihnini karıştırmalarını engellemektir. Türkler’in bazı yetkilileri MuÅŸ’ta, Amed’de, ve daha sonra diÄŸer Kürt illerinde gezilere çıkarak, Kürtler’in ateÅŸ hattındaki evlatlarını karalama bazında “halk”a ÅŸikayet etme çabaları manidardır. Bir yandan Güney’e asker yollama kararnamesi çıkarılırken, öte yandan halkın gözünü kurkutma amaçlı “Ceylan Cinayeti” türü güç gösterilerine giriÅŸiliyor.. Son zamanlarda dini propagandanın ön plana çıkarılması, TRT-altı’nın bu amaçla effektif olarak kullanılması bu çabaların bir parçasıdır.

2009-10-09

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz