UslupmuÅŸ!

Türk Özel Harp Dairesi yazarlarına...

Dün hepiniz Amed BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Sayın Baydemir’e bir koro halinde yüklendiniz.. Bu “vahÅŸi” insandan ne kadar uygar olduÄŸunuzu göstermek için çırpındınız.. Her zamanki gibi, bu saldırı dolayısı ile varmak istediÄŸiniz yeri ve amacınızı biliyoruz. Ama varamayacaksınız!

AÅŸağıdaki satırları elbette sizlere hitap etmek için yazmadım, tıpkı sizlerin bir koro halinde “Hass...” diye baÅŸladığınız terbiyeli pozlardaki cümlelerinizle bizlere hitap etmemeniz gibi.. Siz davar gibi peÅŸinize takılan kitleleri tahrik etmek, Kürd’ü sokaklarda kırdırmak, linç ettirmek için harekete geçmiÅŸ bulunuyorsunuz.. Bu belli. Mikrofon uzattığınız Ãœmit gibi, Mehmet gibi, YaÅŸar gibi iÄŸrenç, teslimiyetçi, sahibinin sesi Türk-Kürdü tiplerini kullanmanız bu düşüncemizi perçinliyor.. Mir Dengir’iniz de maske ile kapattığınız kan isteyen gözlerinizdeki niyeti saklayamaz.. DTP ve BDP’nin Kürtler’i temsil etmediÄŸi safsatasına ÅŸu günlerde bu kadar güçlü bir ÅŸekilde sarılmanız, ne kadar aÅŸağılık niyetler beslediÄŸinizi gösterir.

Sayın Baydemir küfür etmiş..

Peki sormazlar mı; Arınç, Sevgili Emine Ayna’yı “yaratık” diye nitelediÄŸi zaman neden sessiz kaldınız? Yaratık sözcüğü ile kast edilen küfür dolu anlam “ha siktir” tabirindeki anlamdan daha ağır deÄŸil mi? Bu herif tüm Kürt ve hatta Türk ve dünya kadınlarını aÅŸağılamıyor mu? Siz ne anlarsınız ki aÅŸağılama sözcüklerinden? Siz “ol mahiler ki derya içreler, derya bilmezler” sözcüğü ile vurgulanan anlamı tamı tamına yaşıyor, efendilerinizden gelen küfürleri hiç sorgulamadan, ya direkt, ya da indirekt savunurken her an insanlıktan uzaklaÅŸtığınızı biliyor, ama umursamıyorsunuz..

Siyasi mücadelede rakibine “Terörist” yaftası yapıştırmak en büyük küfür deÄŸil mi? Bu sizlerin ve inkarcı efendilerinizin vazgeçilmez hakaretlerdir..Oysa PKK, Gruplar, DTP ve BDP Kürt Halkı’nın en asgari hakları için siyasi mücadele yürütüyorlar. Tabii ki “deÄŸil” diyeceksiniz..

Peki mücadele yürütme hakkı olabilecek bir Kürt Halkı var mı? Ayıp bir soru, ama “etrak-ı bi idrak”a bunu sürekli izah etmek gerekir..

Genelkurmay baÅŸkanınıza bakılırsa Kürt Halkı var, şöyle: Bu zata göre Türk Halkı ve Kürt Halkı Türk Milleti’ni oluÅŸturur.. Ãœstündeki örtü ne olursa olsun, bu asker ve onun babası Atatürk Kürt Halkı’nın varlığını ikrar ediyorlar..

O halde Kürt Halkı kendisine dayatılan aşağılık bir sistemde yaşamak zorunda mı?

BM Ä°nsan Hakları Evrensel Demecinin tamamlayıcı belgesi olan Sivil ve Siyasi Haklar Misakı'nın 27. maddesi etnik ve dini grup mensuplarının haklarının verilmesini emreder. Türk Devleti, 1966’da imzaya açılan yukarıda adı geçen misakı, Kürtler’le mücadelesini zaafa uÄŸratacağı gerekçesi ile imzalamadı. Ama bu hak ABD’nin dayatmalar ile Kürt Hareketleri’ni “Terörist” olarak kabul ettirmesine raÄŸmen doÄŸal bir haktır.. Devredilemez.. Dolayısı ile siz özel harpçi yazarların bütün yüzsüzlüğüne raÄŸmen, insanlığın vicdanında Kürd’ü terörist ilan etmek suçtur, küfürdür!

Gerilla cenazelerine katılmayı, Gerillalar’ın ailelerine baÅŸsaÄŸlığı bildirmek için ziyarete gitmeyi bile yasaklayan zihniyetiniz, küfür zihniyeti deÄŸil mi? Elbette mayası küfür ile yoÄŸrulmuÅŸ olan sizlerin bunu bilmenize raÄŸmen ikrar etmemeniz küfüre ortak olmaktır, linçe davetiye çıkarma hazırlığına gönüllü katkı sunmaktır.

Kürd’e Silopi’de dışkı yediren zihniyete ortak olan sizler deÄŸil misiniz? Murat Operasyonu’nu (1997) askeri elbise ile takip etmenizin, bundan duyduÄŸunuz hazzın insani terimlerle izahı mümkün mü? TV’leriniz’den biri bu operasyonu “Büyük Taarruz” (Star) olarak nitelemesini içinize sindirmeniz, fetihçi ilkel bir ruha sahip olduÄŸunuzu çok iyi anlatır..

Şimdi şöyle durup da şöyle bir aynaya bakın! O aynadaki suratınızda insani olan ne görebilirsiniz? Hiç!

Gözaltına aldığınız Kürtler bir günde binleri bulabilir.. Çünkü onlar sivildir.. Tek silahları sarf ettikleri sözleridir. Karşı koymaları elbette düşünülemez.. Alırsınız onları!

Bu Kürtler’i zindanlara tıkabilirsiniz.. Çünkü kanun Devletisiniz. Hukukla hiç bir ilginiz yok! Hatta kanunlarınızı bile çiÄŸnermekte tereddüt göstermezsiniz..

Yeni bir faili meçhul devri başlatma hazırlığında olduğunuz belli.. Elinizi tutan yok!

Ama Kürtlük ruhunu, haklılık ruhunu, ezilmiÅŸliÄŸe karşı durma ruhunu anlayamazsınız.. Bu mümkün deÄŸil.. Emin Oktay’ın tarih kitabını kafasına nakÅŸetmiÅŸ olan yöneticilerinizin her biri kendisini Köprülü Mehmet PaÅŸa sansa bile güneÅŸi balçık ile sıvayamayacağınızı göreceksiniz..

Bu son perdeyi siz açtınız.. Siz saldırdınız.. Savaşı siz açtınız. Katlanacaksınız.

Bizim ise kaybedecek zincirlerimizden baÅŸka bir ÅŸeyimiz yoktur!

2009-12-25

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



spas

rojen

2010-01-13 02:20 - spas heval...kürdistan icin verilen her emek kutsaldir...yazarlarmizdan daha nitelikli ürünler bekliyoruz..

gercek yüzleri budur

juji

2009-12-25 12:53 - sayin hocam ve degerli arkadaslar dtpyi kapatip mallarinida el koymalari hirsizligin turkish versiyonudur bir kez daha tc yüzümüze vurduki kendisi kan ile beslenmektedir herkes pkk nin neden silaha sarildigini silahli mucadele disinda bir cozum olmadigini ve demokratik yolardan tc nin sorunu cozmek gibi bir derdinin olmadigini umarim heerkes iyi anlamistir bence artik gerillaya cok gorev düsecek Allah kürd miletinin yardimciisi olsun sevgiler saygilar