Türkler’in sessiz saldırganlığı…

Åžu son günlerde oynanan komedi, Türk saldırganlığının vardığı bilimsel psikolojik savaÅŸ taktiklerinin seviyesi itibarı ile ne kadar ileri bir saldırı, ama sessiz saldırı düzeyine erdiklerini gösterir. Amiyane tabiri ile ”insanlara yedire yedire” amaçları doÄŸrultusunda yürüyorlar. Bu yürüyüş ABD ve Obama’dan bağımsız düşünülemez.

Obama, askerlerini bir an evvel Irak’tan çekerek;

-Müslüman devletler dediği Araplar ile arayı düzeltmeyi,

-Türk Devleti’ne hareket serbestliÄŸi yaratarak kirli iÅŸlerini bu kirliler topluluÄŸuna ihale etmeyi,

-OrtadoÄŸu’nun “sevilmeyen” direnişçi halkı olan Kürtler’i orta yerde bırakmayı,

-Türkler’in Kürdistan’ın Güneyi’ne BaÄŸdad onaylı bir sefer düzenlemesine fırsat vererek “Kürt Meselesi” denilen OrtadoÄŸu’daki “çıbanbaşı”nı bir defada ve ebediyen ortadan kaldır(t)mayı amaçlıyor.. Åžimdiye kadar Türkler’e verdiÄŸi ihale dışında hiçbir konuda baÅŸarılı olmayan, tarihte en hızla popularite kaybeden bu lafazan adam, asıl olarak Kürtler’in başını yakmaya çalışacak gibi görünüyor.. Kürtler’i Tamiller gibi ezdirebileceÄŸini sanıyor.. Ama yanılıyor..

Ä°ÅŸte Türkler’in taktik verdiÄŸi bir mücadelede, neredeyse haftalık görüşmerlerle raporlar alıp yeni destekler veren Obama’nın yol açtığı tahribatı anlamak için olayı anlamak, birebir tedbir almak bakımından önemlidir. Åžimdi olayı daha iyi anlamaya çalışalım:

Bu yeni psikolojik saldırıda Türk Devleti beş koldan harekete geçmiş bulunuyor.

1) Gerilla üzerinde yoÄŸun bir baskı uygulayarak sözde kıpırdayamaz hale getirmektir. Böylece Gerilla “eÅŸkiya, terörist” sınıfına sokularak halkı koruyan temiz niyetli bir ordu imajı geliÅŸtiriliyor. Bu imaj yerli yerine oturtulduktan sonra savunma gücü yok edilecek olan Kitlelere yoÄŸun bir “birlik” mesajları bombardımanları uygulanacaktır. Bu mesajlar şöyledir:

-“Ä°stiklal Harbini birlikte verdik”

-“Etle tırnak gibi ayrılmaz bir haldeyiz”

-“Kız alıp verdik” (herifler sanki kadın borsası kurmuÅŸ gibi konuÅŸuyorlar)..

-“Åžimdi artık ileriye bakma zamanıdır”

-“Tek ülke (!), Tek millet (!), tek bayrak (!), tek devlet”

Bütün bunlar bugün bile yoğun bir şekilde haykırılıyor. Hele gerilla konusundaki tasarıları tutarsa kitlelerin kulağına daha da yüksek bir sesle ulaştırılacaktır.. Tıpkı yeni bir anayasa gibi.

2) DTP gibi en büyük bir kitlesel Kürt Siyasi olan kurumun tepesi her an bombardıman altında tutulacak, parti önderlerinin sürekli savunma halinde kalması için ellerinden gelen yapılacaktır. Son “mahkemeler” ve mahkeme denilen bu engizisyon kurumlarından çıkan zorla mahkemeye getirme kararlarının ilgili “heyet”in kendi takdiri ile geliÅŸtiÄŸine inanmak saflıktır. Obama’nın çırağı olan ErdoÄŸan’ın hemen ortaya atılıp, gerekli düzenlemeler yaparak Kürt Vekiller’in zorla götürülmelerine engel olacağını beyan etmesi de bir “iyi polis” oyunudur. Engel olmayacak mı? Bunu kast etmiyorum. Engel olacaktır. Ben olayı bir senaryo olarak görüyorum. Bu da DTP Liderleri’nin başında demoklesin kılıcı gibi sallandırılacaktır. Böylece siyasi açıdan Kürd’ü temsil edecek organize bir gücü baskı altına alarak savunma halinde bırakacaklar (veya onlar öyle düşünüyor).

3) Üçüncü hedefleri itibariyle, DTP’nin aktif kitlesini hapishanelere sokarak, gözaltılarda iÅŸkence ederek, gece baskınları ile tedirgin etmeye çalışarak saf dışı bırakmaya çalışıyorlar. Burada amaç sokaklardaki Kürt etkinliÄŸini asgariye indirmek veya yok etmektir. Son zamanlarda yapılanlara bakıldığında hapishanelerin Kürt çocukları ile doldurulması, DTP’nin gençlik, kadın ve barışçı diÄŸer komitelerine uygulanan baskıyı açıkça görürüz.

4) Dördüncü hedeflerine, sadece Kürt oldukları için havuç-kamçı metodu ile yıldırılmaya çalışılan kitleleri oturtmuÅŸlar. Bu kitlelere geniÅŸ ölçüde dokunulmuyor, ama zaman zaman zalimlerin diÅŸlerini açıkça gösterdiklerini de görüyoruz.. En son Licê’de havan topu ile bir kız çocuÄŸunun öldürülmesi bu keyfiliÄŸe örnektir. Türk Askeri’ne bakılırsa “olayla bir ilgileri yok”.. olsa olsa “teröristler”in top atışı ile ölmüş olacaktır. Åžimdi bir heyetleri bu olayı araÅŸtırarak “nasıl gerillayı sorumlu tutarız” hesabı içindedirler. Benzer bir olay Çolig’e baÄŸlı Pul köyünde geçen aylarda yaÅŸanmıştı. Çirrêxirab (Suveren) askeri üssünden fırlatılan bir roket, kuÅŸ uçuÅŸu 1-1.5 Km uzaklıktaki hedefi, yani bir öküzü vurdu ve yok etti.. Hiç bir soruÅŸturma yok..

5) BeÅŸinci hedefleri “Türk Kürd’ü” olan bazı kan emicileri harekete geçirerek, kitlelerin kafalarında öncü Kürt partileri hakkında kuÅŸkular yaratmaktır. Bu Türk Kürtleri ayrıca komiteler halinde çalışarak Avrupa’da, Türk nüfus çoÄŸunluklu alanlarda ve Kürdistan’da bazı önemli görükleri ÅŸahsiyetlere, MÄ°T’in tabiri ile, çengel takmaya çalışıyorlar.

Kürt siyasi önderleri bu noktaları teker teker irdelemeli, doğru buldukları takdirde karşı tedbir için gerek uyarıları yapmalıdırlar.

Şunu da açıkça beyan edeyim: Kürt Milleti tarihinin bu en karanlık badiresini de en kısa sürede aşacaktır. Bundan kuşku yok. İnanıyorum ve Türk olmadığım, Kürt olduğum için gururluyum.

2009-10-02

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz