trt-6 nereye gidiyor

TRT-6 doÄŸru dürüst anlaşılmış deÄŸildir. Türk Devleti’nin sözcüleri her ne kadar ne yapmaya çalıştıklarını açıkça ortaya koyuyor olsalar da bazı Kürtler olayı “iyiye yormakla” adeta yarış içindedirler. Bir zamanlar, “gerici-feodal” diye niteledikleri insanların ölüm fermanlarını imzalayıp tebliÄŸ edenler bugün Türk Devleti’nin psikolojik savaÅŸ makinasına omuz verme yarışındadırlar. Ne hazin!
Neyse biz “duvar sana söylüyorum, gelinim sen duy” darb-ı mes’eline uygun bir ÅŸekilde halkımıza seslenelim...

TRT-6 istesek de istemesek de yayına baÅŸlamıştır. Biz ÅŸiddetle karşı duruyoruz diye Türk Devleti çok ÅŸey umduÄŸu bu hamlesinden geri durmayacaktır. Türk’ün bu hamlesi aylarca süren bir hazırlık dönemi boyunca hesaplanarak en yüksek güvenlik kurullarında kabul edilmiÅŸ ve uygulama alanına sokulmuÅŸtur. MoÄŸol soyluların bu hamlesini tek başına bir seçim hamlesi olarak görmek ve ona göre fikir üretmek yanlıştır. Bu hamle, etraflıca hesaplanmış psikolojik savaÅŸ hamlelerinden biri olarak görülmezse yanılgı kapıdadır. Benim bu satırlarım elbette herkese hitap etmez. YurtseverliÄŸi, ilerici milliyetçiliÄŸi içselleÅŸtirememiÅŸ olanların benim bu satırlarımı anlamaları beklenemez. Ben zaten siyasi korucular ile hesaplaÅŸma sürecindeyim. Bu yeni tip korucular düşmanın kendi kurumlarının içindedirler ve Kürt Milleti’ni oradan vurmaktadırlar.
TRT-6; kanunsuz, temelsiz, yürüme özürlü olarak doÄŸan bir beyaz asimilasyon aracıdır. Söz konusu yayın organı hem Güney’i, hem Güney-Batı’yı, hem Kuzey’i ve hem de Kürt Diasporasını hedef kitle olarak seçmiÅŸtir. Bu propaganda düdüğü, Newroz’u halkımızı bölmek suretiyle yeni koruculara kutlatmak için kullanılırsa hiç ÅŸaÅŸmayınız.. TRT böylece Kürtler’in birlik ve zulme karşı mücadele gününe katılımı zayıflatmak için verilen mücadelede rol oynamış olacaktır. Bu aracın yayın hayatı, hedefe varıldığı anda adım, adım sona erdirilecektir.
TRT-6 konusunda organize Kürtler arasında iki görüş hakimdir.
Birincisi; DTP’nin görüşüdür. Bu görüşe göre TRT-6, DTP’nin mücadelesi sayesinde yayın hayatına sokulmuÅŸtur ve bir seçim yatırımıdır. Bu elbette DTP’ye yakışmayan yanlış bir görüştür. TRT-6 yayını DTP’nin mücadelesi sayesinde deÄŸil, DTP’NÄ°N MÃœCADELESÄ°NÄ° SAPTIRMAK VE DARBELEMEK İÇİN YAYIN HAYATINA SOKULMUÅžTUR. Ayrıca, TRT-6 direkt olarak bir seçim yatırımı olmaktan da uzaktır. Evet, seçimi etkileme ve Kürtler’in kendi kiÅŸiliklerini koruyarak politika yapmaları engelleme gibi bir amacı vardır. Ama esasta siyasi mücadeleye baÄŸlı olarak ortaya çıkabilecek barışçı talepleri tümden dumura uÄŸratma görevi ile yükümlü kılınmıştır (bu engelleme planı tümüyle ve sadece TRT merkezli olmayacaktır). Hatta dahası Kürtler’in iradelerini kırma, beyinlerini teslim alma amacı güdülmektedir.
Ä°kincisi; bazı küçük partilerin ve saÄŸa sola savrulmuÅŸ olan paragözlerin, şöhret delilerinin görüşüdür. Buna göre TRT-6 “heyecan verici” bir adımdır. Kürt Dili’ni yok olmaktan kurtaracaktır! GeliÅŸtirilirse çok faydalı olacaktır. Bu görüş hem yanlış, hem de Türk Devleti’nin istediÄŸi türden bir görüştür. TRT-6’yı halkımıza sevdirmeye çalışanlar, (mesela Lozan’ı öne sürmek gibi) yanlış temeller üstünde de olsa, Orhan MiroÄŸlu’nun Kürtçe kullanma yasağı ile ilgili olarak AÄ°HM’de açtığı davayı da mı görmüyorlar? Görmezler! Çünkü onlar elleri kaptırmışlar bir kere.. Kollarını kurtarmaları mucize olacaktır.
Bir parti nasıl olur da hem Federasyon ister, hem de TRT-6’ya sahip çıkar? Bazı geri zekalara laf anlatmak elbette imkansızdır.. Ama aşılamaz deÄŸildir. Benden sonrası tufan diyenlere elbette çok sözümüz olacaktır. Åžehit kanı üstüne politika yapan bu kiÅŸiliklere halkımız elbette ÅŸehit kanı içirmeyecektir. Zamanı gelince herkes hesabını verir..
Bazı Kürtler insanı çıldırtır! Nasıl oluyor da hem Türk Devleti’nin dümen suyuna girersin, hem de üniter devleti yıkmaya çalışırsın? Nasıl olur da TRT’de çalışanları savunmak için bize çamur atarsınız, bunu anlamak mümkün deÄŸil. Bana gelen e-maillerde iÅŸbirlikçi olma çamuru bile atılıyor. Be adam müsveddesi, savunduÄŸunuz kiÅŸilikler ÅŸu anda Ankara’da etraflı bir Türk planının en iyi uygulayıcıları olarak seçilmiÅŸ bulunuyorlar. Bu ne lahana, bu ne turÅŸu!
2009-02-11
A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



trt-6 nereye gidiyor

gökhan

2009-04-03 14:59 - evet sonuna kadar destekliyorum bakın göreceksiniz yakında seçim dalgasıda bitti ya tayyib bi yolunu bulup kapatacak o kanalı zaten seçim için bir komploydu oda olmadı kırk yıllık trt oldu bize kürtçe saygı duyuyorum ginede kürt turk cerkez alevi sunnu konu bu deıl hepımız kardeşiz ama türk olan bir ortamın yayını da dılıde türk olmalı şahsi fikrim budur eleştiriye açığım yalnız kırıcı olmamak koşuluyla

trt 6

Idris qasimi

2009-03-24 11:11 - Sayin bilgin trt 6 Biz Kürdlerin bir kazanimidir ve bu kazanimi biz bedel ödeyerek kazandik tabiki daha bir cok eksigi var bu kanalin örnegin kanuni yasalara ve ana yasaya tabi olmasi gibi sen neden apocular gibi gözlük takip olaylara böyle bakiyorsun türkiyede hak par trt 6 eksigiyle iyi bir adim görüyor ve federasyonuda savunuyor peki senin Dtp kemalizmden baska neyi savunuyor.Yazilarina dikkat et kimseyi tehdit etme biz sani ve apoculari iyi taniriz kimse senin tehditlerine papuc birakmaz.her Kürd senin ve apocular gibi düsünmek zorunda degildir.

trt6

Bavê Lalê

2009-03-04 12:19 - Memosteyê Hêja Tesbîtlerînîz elbette yerinde ve katilmamak elde değil. Ancak DTP nin belirlemesinin tarafınızdan anlaşılmak istenmediği duygusuna kapıldım. Sanırım trt6 i aslındsa doğuran roj tv dir desek yanılmış olmayız. Yada bir bütün kürt ulusal mücadelesinin dayatmasının bir sonucudur denilebilir. Ancak trt6 ekseninde gözardı olan bir başka can alıcı nokta var sanırım. Birkaç hafta önce sayın Öcalan ın bir görüşme notunda önemli ancak gerekli yankıyı bulamayan bir tesbit vardı. TRR& psk nin mutfağından geçmiş bir projedir deniliyordu. Psk nin stockholm deki derneğinde bu paralelde bir toplantının gerçekleştiği (1 mart 2009)ni de gözönüne alırsak aslında sayın Öcalan ın ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor. TRT& de program yapan AĞRI kökenli bir çok çalışan var; İhsan aksoy var Latif Epözdemir var. Siz de daha önce değindiniz. Diğer yandan Burkay ın trt de PKK ye verip veriştirdiği de dikkate alınırsa birçok karanlık nokta aydınlanmış oluyor. Bugünlerde psk cephesinde buyük fırtınaların kopacağı bir gerçektir. Kendi olanakları ile ayakta kalma kültürü hiç olmamış bu siyasi anlayışın içinde bulundğu bu ugursuz misyon hakkında sizin ne düşündüğünüzü önemsiyor ve saygılar sunuyorum. Bavê Lalê hevalo@hotmail.com

trt ÅŸeÅŸ

rojhan

2009-02-20 19:41 - ez tevli hemu fıkran bırez kekoyon dıbım .le beli gori mın hinek gotınen nehati gotın ji heye ew ji ew e u wek mamoste roşan lezgin goti 'dugel a tırk riyan gunde me çedeeıke jı bo rıhetiy a me ne jı bo ku tanq u top u wesayiten xwe yi şer ser re derbaske .le bele dema ew re çedıbe keri me ji te, em ji bıkartinin je wec dıbinin .' Her wıha em dızanın ku dugele tır(k) ew telewizyon jı bo siyaset a xwe ya qırej çekıriye u bıkartine .le beli weki ku em re ya dugele çekıri dıkarin je sude wergırinın u bıkarninin .mınak zanayar u nıviskaren me yi payeberz dıkarın ve televzyi re bername bınıvisinin u je re bışinin .ew ne xwe fıroşi ye .jıxwe em neıkarın bejşn lı bakur mafe geli kurd tene çend qursen zıman u televziyonek kurdi bu. ew heqeretek e mezıne jı bo vi geli seriberz u rumet.ew ne we mahneye ku tekoşina me ji jı vır şunde bıdawi bu.le beli em nkarın imkanen ku keti destime ji peyguh bkın .gerek mırov bı bı pır ali yi ve neziki mıjaran bıbe.SILAV U REZ (jı boalfabe leborin)

trt 6silinsin

terkanli

2009-02-20 14:12 - benim adım terkanli bunu hiç kabul etmiyorum trt6 nedir yani biz kürdüz kürdüz

Trt 6 ve Cok büyük siyasi abilerimiz!

Kawa

2009-02-12 22:44 - Sayin Kekuyon trt 6 hakindaki görüslerinize yürekten katiliyorum ama trt sese sahip cikan o cok büyük siyasi abilerimize bir kac sorumuz olacak, Siz siyasi abiler DTP trt sese karsi MHP ve CHP ile birlesti demenizin amaci Nedir? Bugün kürdistanda her gün anadilde eyitim icin sokaklara dökülen kac eylemi organize etiniz? Sizce bir yandan kürtce tv acmak bir yandanda kürtceye anlasilmaz bir dil demek kÜrtlere hakaret deyilmidir? Siz DTP nin karsi ciktigi devletin kirli oyunlarina karsi devletin yaninda yer almaniz kürtlerin yararinamidir? Siz cok büyük siyasiler bu güne kadar Özgürlük hareketine,onun askeri, siyasi, legal ve ilegal, yur icinde ve yurt disinda karalidiginiz kadar binde birini tc ve onun kurumlarina karsi yaptinizmi?YUrt disinda pkk nin anti propagandasini yaptiginiz kadar, tc nin soy kirima varan katliyamlarina karsi ciktinizmi? Sizin yaptiginiz her sey dogruysa niye bes kisiyi bir araya getiremiyorsunuz?Kürtlerin onlarca tv kanalari var bu güne kadar trt 6 övdügünüz kadar bir kürt tv si icin tek olumlu söz söyledinizmi?Özgürlük hareketinin karsi ciktigi devletin kirli politikalarina sahip cikmak zorunda misiniz?

yazılarınız

kurd

2009-02-12 04:57 - lütfen yazmaya devam edin. gerçekten görüşleriniz çok gerçekçi ve kürtlerin bir millet olduğunu sizi okuyunca geçek anlamına ulaşıyor, yani demek istediğim bağımsızlık sizin kanıızın her zerresinde var bu hissediliyor.

TRT 6 inkarciligin Kürt iradesi karsinsinda diz cökmesidir

Murat kaya

2009-02-11 23:52 - Bir Kürt olarak konu hakindaki ikinci yazinizi bir bütünlük icinde okudum. Bu konuda bende bir kac sey söylemek istiyorum Yüzyillik inkar dan sonra Türk irk devleti Kürt iradesi önünde diz cöktü.TRT de Kürtce yayininin yapilmasi Türk irk devletinin Kürtlere verdigi bir hak degil,Kürt ulusunun otuz yildan son´ra kendi varligini ona kabul ettirmesidir. Silahla,mücadeleyle bir yere varilmaz diyenler herkesten önce bu kazanimin üzerine atladilar.Simdi hepsi TRT 6 nin etrafinda firildak gibi dönüyorlar.Kürt özgürlügü icin bir yaprak dahi kimildatmayan,en iyi yetenegi örgüt ve partileri bölüp dagitmak olanlar bu kazanimi PKK ye ragmen oldugunu söylüyorlar. Mücadelesiz,bedelsiz alinmis bir hak dünyanin neresinde görülmüs.Daha iki yil önce Türk irk basbakani degilmiydi gazetecilere kürt sorunu icin"düsünmezsen yoktur"diyen.Yine ayni basbakan degilmiydi"Türkiyede kürtlerin hak sorunu yoktur" diyen.Rejimin tekci basbakani bile mücadelenin iradesi önünde diz cökmüsken firsat düskünlerine diyecek tek söz var"Haydi ordan firildak herifler. Türk irk basbakani erdogan dün dört ili istedigini söylerken hedefinde önemli iki Kürt ili vardi.Bunlardan biri su anda beyaz esya rezaletinin yasandigi dersimdir.Dersimi her sivil basina üc özel tim koyarak teslim alamayan rejim,simdide devreye rüsfeti koyarak sonuc almaya calisiyor. Kömür,gida,beyaz esya rüsfetinin yaninda yargisal hukuksuzluguda tam hiz sürüyor.Secimlerde DTP nin tespitli is yapan kadrolarina karsi sorusturma furyasi baslamis durumda. Fiziki,psikkolojik yipratma,göz boyama oyunlarina karsi kalbimiz DTP nin kürt adaylarindan yanadir. Saygilarimla murat kaya