TRT 6, İhsan Aksoy ve Sırrı Sakık..

Önderler’inden bazılarının (ki bunlar önemli bir yekun tutar) çanak yalayıcılığa ittiÄŸi yüce bir milletin, Kürt Milleti’nin bir evladı olarak büyük utançlar içindeyim.. Bir tek TRT 6 olayı bile, eskiden seminerden seminere koÅŸan, yazılar yazan kiÅŸiliklerin maskelerini indirmeye yetecekti de ben uyuyordum. Türk Devleti’nin çok ustaca hazırlamış olduÄŸu hamlesi neleri ortaya çıkarmadı ki? Güney’den bir Zat “TRT 6, yakında Kurd-Sat ve KTV’yi geride bırakacaktır” kerametini ortaya koymaktan hiç ama hiç utanmıyor.. Be adam eÄŸer böyle ise bu milleti böylesine altüst etmeye, toplumsal dokusunu bozmaya vs ne gerek vardı? Ben celladımın propagandasına soyunacak idiysem bu kadar kanın dökülmesine ne gerek vardı?

Benim TRT 6’ya omuz verdiÄŸini, orada program yaptığını duyduÄŸumda ÅŸok olduÄŸum bir isim var: Ä°hsan Aksoy.. Ä°nanılmaz ÅŸey! Ä°hsan Aksoy kalkacak ve Türk Devleti’nin hiç bir kanuni dayanağı olmadan kurduÄŸu kendi propaganda düdüğünü, kendisi adına Ä°hsan Aksoy’a öttürecek.. Verilen bir ücret karşılığı; ki onun da fiatı o kadarmış, uzun yıllar sosyalist kulvarda, ulusal sol kulvarda ve en nihayet ulusal sandığımız bir kulvarda “Kürtçülük” yapan Ä°hsan ÅŸimdi tam tersini yaparak Tırko saflarından Kürdistan’ın deÄŸerlerini çürütmeye kalkacağı programlar yapacak.. Hem de astronomik bir ücretle (Kaynak; Net-Kurd)..Bir zamanlar Türk Devleti’nin Kürtçe TV yayını planladığını duyduÄŸunda ne demiÅŸti Musa Anter?

“Evlat ÅŸimdi Türkçe bize küfür ediliyor ve şükürler olsun ki Türkçe bilmeyen yaÅŸlılarımız anlamıyor. Yarın öbür gün Kürtçe Televizyon açarsa devlet, o zaman Kürtçe bize küfür ederle ve o anlamayanlarımız da anlar. Hiç olmaz aman açmasınlar daha iyi.” (Alıntı; Mehmet Soylu)

Åžimdi ise sıraya dizilmiÅŸ olan “Kürt kırpıntıları” bu gizli küfür iÅŸini “en iyi biz yaparız” diyerek Tırkolar ile sözleÅŸmeler imzaladılar. Hem de ÅŸehitlerimizin kanları daha henüz kurumadan. Ä°ÅŸte Aksoy, Ä°ÅŸte Altan Tan, Ä°ÅŸte Feridun yazar ve diÄŸerleri... Tırkonun Kürtler’i bir anda çoÄŸaldı. Bunlardan Feridun ile hapiste yatmışlığım var. Robot gibi bir kiÅŸilikti. Menfaat deyince aklı başından giderdi. Altan Tan denilen Zat’ı TV’lerde zikrederken tanıdım. Ama Ä°hsan’la ise hiç arkadaÅŸlığım olmamasına raÄŸmen çok eskiden beri tanırım. Ben sol Kürtçü iken, o TÄ°P’teydi. Ben Kürtçü KAK’ın kuruculuÄŸunu üstlenirken o hala TÄ°P’in baÅŸarısı için birÅŸeyler yapıyordu. O daha sonra DDKO-Ankara’nın kurucuları arasında yer aldı. Ben ise Kürt mitinglerini bitirmiÅŸ, kaçak durumdaydım. 1971 Hapsi’nde (Amed’de) birlikte zindan yattık, ayrı davalardan ceza bekledik. 1975’te Amed’de bir yandan Tıp okuyor, öte yandan da KDP’de çalışıyordum. O sırada, Lice’de karşılaÅŸtık. Biraz istenmeyen sertlikte bir tartışmamız oldu (konuya girmiyorum). Daha sonra Evren Darbesi gerçekleÅŸti. Ä°hsan’la bu kez Avrupa’daki bir toplantıda karşılaÅŸtık. BaÅŸlarda yazı yazdığı Serxwebun’dan ayrılmış, (yanlış hatırlamıyorsam) Danimarka’da açtığı bir lokanta ile zenginliÄŸe doÄŸru ilk adımlarını atmıştı.

Kendisini en son Hewlêr’de gördüm. Mümtaz Kotan’ın ÅŸefliÄŸini yaptığı “Lekolin”adlı Site’da Ä°hsan’ı Kürt Lideri olarak takdim etmesi ilginçti. MeÄŸer bu yazı bir paslaÅŸma yazısı idi. Bazıları kendilerince sistemle barışıyorlardı (siz bunu teslim oluyorlardı diye okuyunuz).. Mümtaz ve Ä°hsan, ki iki eski “düşmandı, Türk Devleti’nin nimetlerine uzanma niyetini paylaÅŸmışlar gibi görünüyorlardı. Kürdistan’da siyaset alabildiÄŸine kirlenmiÅŸti. Evet Ä°hsan’ın “bile” program yapımcılığına soyunması baÅŸka nasıl izah edilebilir. Sodom ve Gomore’nin Kürt siyasetine uygulanmış hali bu olsa gerek..

Ama Ä°hsan’ın TRT 6 ekranlarını doldurduÄŸu aynı gece bir baÅŸka TV kanalında Sırrı Sakık MHP’lilerle boÄŸuÅŸuyordu. MHP’li Zat, Sn Sakık’ı tehdit edercesine konuÅŸuyor; “Ãœstünde yaÅŸadığımız coÄŸrafya Türk coÄŸrafyasıdır!” diyordu. Yani “verilen ile yetinin” gibi bir cümlenin siyasicesini kuruyordu.

Sırrı Sakık’ı seversiniz veya sevmezsiniz. Onun içinde yer aldığı politik partiyi, sözüm ona, iÅŸbirlikçi sayabilirsiniz. Ortada iki politikacı, iki fiil var. Hangisini onaylarsınız? Fakat Kürt Liderleri olarak bu tabloyu, Sırrı Sakık tarafı daha doÄŸru gibi görünse de, ikisini onaylamanız kabul edilemez. Sayın Sakık zaten Türk Kanunları çerçevesi’nde konuÅŸmak zorundaydı. Sırrı Sakık’ın da dahil edilmesi gereken bir üçüncü yol vardır muhakkak. EÄŸer “yenildik” diyorsanız, yenilginin de ÅŸerefli bir ÅŸekli olabileceÄŸini unutmayınız. Bir yandan silah elde vuruÅŸurken yenilmek var, öte yandan önderler yılgınlığa düştü diye yenilmeyi kabullenmek var.. Hangisi doÄŸru? Bence ikisi de yanlış. Asıl olan tek başına kalınca dahi direnmenin doÄŸru yolunu aramak ve bulmaktır.

Rahmetli feqî Huseyn SaÄŸnıç bir gün bir satranç anekdotunu anlatıyordu anlatıyordu. Bir maçta Feqî karşısındakini mat etmiÅŸti. Yani rakibinin ÅŸahını almıştı. Rakibi hiç oralı olmadan hamle yapmaya devam edince, Feqî “maç bitti, ÅŸahın esir alındı” diye hatırlatmada bulundu. Ama karşısındaki oralı bile olmuyordu. Cevabı oldukça vurucu idi: “Evet ÅŸah teslim oldu, ama millet direnmeye devam ediyor.”

Evet bugün bir yenilgi varsa bu yenilgi kendilerini ÅŸah sayanlarındır, kral sayanlarındır.. Unutmayınız, bu yenilgi asla Kürt Milleti’nin deÄŸil. Millet, ÅŸehitlerinin hatırına elbette bir yolunu bulup direnmeye devam edecektir.

Kürt siyasi hayatı kirleniyor. Dünyanın hiç bir köşesinde bu derecede inanılmaz bencillikteki insanlar milletlerinin kader direksiyonuna oturmamış, oturtulmamışlardır. Åžartların en müsait olduÄŸu günlerde bütün liderler boÄŸaz boÄŸaza gelmekte bir beis göstermemiÅŸlerdir. Kuzey’de bu böyledir, Güney’de bu böyledir. “Benden baÅŸkasına hayat hakkı yoktur” diyen bir zihniyet bizi sürükleyip durmuÅŸtur. Ä°ÅŸte Güney’deki xwekujî günleri.. KuÅŸku üstüne kuÅŸkunun yaratıldığı günler çok çabuk geçti ve bugünlere vardık. Hiç bir parti aydınları ve entellektüelleri; aydın ve entellektüel olarak görmeye yanaÅŸmadı. Biz bu zihniyeti deÄŸiÅŸtirmek için hata yapan her odağı eleÅŸtirdik. Adımızı karalamak için her fırsat kollandı. En nihayetinde bu ortamdan uzak durmaya karar verdik.. Bir süre de öyle yaptık. Ama tarih bizi sorgulamaya baÅŸlayınca duramadık.

Uyaracağız, hem de gereken sertlikte! Kendimiz çimdiklendik ve yeniden hal-u purr melalimize baktık. Bunu TRT 6 denilen en büyük psikolojik savaş hamlesine borçluyuz. Eski PKK yandaşlarının yanında korucularında da şirin gösterildiği bu propaganda düdüğüne şimdi İhsan gibi eski saygın görünen insanlar da bulaşınca ne kadar kof insanlara değer biçtiğimiz anlaşıldı.

TRT 6 daha çok hamur kaldıracaktır.

2009-01-21

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Ihsan aksoy

heval siyamed

2012-08-22 18:44 - Sayin Sirac keske Ihsanin Taha Akyol, bir Prof ve bit güvenlik uzmaniyla yaptigi TV röportajini izleseydiniz. Orada ne cevherler yumurtladigini görür ihsanin TRT de olmasina da sasirmazdiniz. Iki bucuk Whisky parasina ne perandeler atiyordu; görmenizi isterdim. Prof ve Güvenlikci PKK ya karsi sesinizi yüseltin dedikce; Ihsan sanki gercek bir Kürt havasina iyice yatiyor, efendilerinden aferinler aliyordu. Bu arada Ihsanin en cok ihtiyac duydugu paraciklar icin de bol, bol iyiki böyle yasamisim kitabinin reklamini yapiyordu Taha Akyol. Ihsanin konusmanin kapanis bölümünde söyledigi ise tam ibretlikti: Isaret parmagini kaldirarak: bir kisi kalabilirim, ama mücadelemi birakmam diyordu. Neyin mücadelesiyse??? Baktimda hep özlemini cektigi ipek bir gömlek giymis ve pahali da gözlükler takmisti. Söyliyecek ondan baska birseyi olmadigi icinde bol, bol DDKO nun tarihcesini sergiledi ve sanki Kürtlerin uyanisini DDKO tek basina basarmis havasi yaratmaya calisti.( burada DDKO nun katkilarini hafife almak gibi bir niyetim kesinlikle yok. Ama Ihsanin o dönem harici söyleyecek baska seyi olmadigi icin yazdim) 65 yasindan sonra paraciklarina TRT 6 sayesinde kavusan Ihsan da ayni sahibinin sesiydi o programda.

Ihsan Aksoy

Heval siyamed

2010-01-04 15:18 - Sayin Sirac. Önce üc seyi düzeltmeme izin verin. 1- Ihsan Aksoy PKK nin yayin organi Serxwebunda degil, Avrupada yayinladigi Bexwedan isimli Haftalik Gazetede birkack kez yazilar yazd. 2- Lokantasini Danimarkada degil, Almanyanin Darmstadt sehrinde acti. 3- Ihasan Aksoyu tanidigim kadariyla Mümtaz Kotana asla düsmanlik yapmadi, hep saygiyla söz etti. Kardesi Orhanni Almanyada gördügü günkü sevincini ben gördüm. Ihsanin berxwedanda Ugur Mumcu ile ilgili yazisina o dönem bende ikinci bir yaziyla destek vermistim. TRT 6 Olayina gelince, Ihsanin bütün röportajlarini okuyun, göreceksinizki her defasinda Ekonomik sikintilarindan söz eder. O lokantayi da Fransadaki kayin biraderinin parasiyla acmisti ve is yapan bir yer degildi. Ihsan yapisi geregi sekter tutumlari olan bir insandir. Ta basindan böyle olagelmistir. Berxwedanda yazma nedeni. O dönem yazdigi Kürdün Türküsü kitabinin ayni yayinevi tarafindan basilip dagitilacagi sözünü aldigi icindi ki, esi ve oglunun Türkiyeden kacak olarak getirilmesi sözünü aldigi icin TKP den ayrilan ve Basini Yörükoglunun cektigi hareketin yayin organi Iscinin sesinde de bir yazi yazmistir. Yani dönemin ve cikarlarinin insanidir. Lokanta is yapamayip zarar edecegini anladiginda esini ve cocugunu terkedip kapagi Türkiyeye atmis, orada AKP de siyaset yapan Mir Mehmet Dengir Firat araciligiyla TRT 6 de calismaya baslamistir. Onun icin degerler önemli degildir. Günlük cikarlari önemlidir. En yakin calisma arkadaslarina bile zil, zibil diyecek tiynette bir insandir. O yüzden ben Ihsani TRT de görünce hic sasirmadim. Sizede tavsiyem sasirmayin. saygilar.

trt 6

demhat

2009-04-04 23:49 - sayin sirac kekoyan basta yazindan dolayi seni tebrik ederim trt 6 te calisan cok satilmis kürt vardir insan bazen bunlari tv ekranlarinda görünce insanin isyan edesi geliyor dedigin gibi dün militandilar bugün kendilerini bukadar ucuza satilar bence bir insan düstümü gözü hic bir sey artik görmüyor bunlarin PKK.den kacip itirafci olup insanlari öldürenlerden ne farki vardir bence hicbir farklari yoktur saygilar

Irade

erdem

2009-02-14 21:01 - Ben sahsen adil´in bahsettigi, güvendigi, saydigi iradeyi düsüneyim dedim, hemen aklima teslimiyet geldi. Teslim alinan bir irade geldi. Adil simdiye kadar teslim alinan bir iradeyi alkislamakdan baska ne yapmisdir bilmiyorum fakat baskasinin, onun gibi düsünmiyenlerin bu teslimiyeti alkislamamasina bu kadar tepki gösterecegine, kendisi yatmadan önce 5 dk düsünsün ve yatsin. Belki hayirli bir rüya görürde onun gibi düsünmüyenleri bu sekilde elestirmekden vazgecer ve Neyin? Nereden? kaynaklandigini anlar. Selamlar

zagros

adil

2009-02-12 22:25 - sizi en cok takip eden ve okuynlardan biriyim sen baskasini elestiririken ilk önce kendin öz gesmisinle yüzlesirsen daha iyi olur sirac bilgin seni ve senin gibileri cok ama cok bu avrupa semalarinda tanidim mademki sen ki ö padisahlari elestiriyorsun neden bir parti kurupta mademki bu halka bukadar deyer veriyorsan nedendir ki yapmiyorsun ve savasmiyorsun savastinda halkimi birakamadi hayir sn sirac bilgin senin ve senin gibi düsünenler halki icin hic bir sey yapmazken siz kalkip halkin güvendigi saydigi iradeye ahkam kesiliyorsunuz atalarin askina icn yatamadan önce 5 dk düsün ondan sonra yata belki halkin saygi duydugu kisiye sende anlarsin slmlar saygilar bana caevap yazarsan sevinirim za_gros@hotmqil.de

KALEMİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK

KIRMANC

2009-02-11 01:01 - TRT6 ile ilgili yazınızı okudum.Acı acı güldüm.Bizim gözümüzde büğüttüğümüz şahsiyetler, meğer çok küçük hatta minyatür olamıyacak kadar.Elbette ki bunları (siyasi korucuları)hiç bir zaman unutmayacağız.

TRT 6 Amed ve Berfin’i sansürledi (ANF)

erdem

2009-02-08 21:42 - Sayin Lales Demir ”ÅŸeÅŸ tv.kürt dili ve debi- biyatını geliÅŸmesi için iyidir.Åžimdilik öz kürtçe kelimeler telafuz ediliyor.Vatandaşın dikkatini çekiyor, kÃœRTLER rOJÄ°N gibi bir sanatçıyı beÄŸeni ile seyrediyor…” diyerek, TRT 6 nin bir yerde propagandasini yapiyor. Kürt dili ve edebiyati, TV ile gelisecekse, Kürt´lerin bircok TV kanali var. Sayin Lales Demir Kürtce´nin gelismesini neden TC´nin TRT 6 sindan bekliyor ki? Rojin gibi bir ”sanatciyi” TRT 6 de begeni ile izliyenler, birde TRT 6 nin sabah programina katilan Ozan Yusuf´u dinlesinler. Rojin´in sabah programina katilan Ozan Yusuf ne diyor ? Program sırasında karşılaÅŸtığım muamele beni ÅŸok etti diyor. ”Amed” ve ”Berfin” kelimelerinden dolayi okudugu kürtce parcalarina sansür uygulandini acikliyor. TRT 6 ya, Rojin´in programina katilma pismanligini dile getiriyor ve TRT 6 ya ciktigi icin de halktan özür diliyor. Selamlar.

Ben Ne yapayım

kemal musa

2009-02-03 21:16 - ilk başta yazı için teşekkür ederim. Yani öle bahsetmişsininz ki. yaani herkes kendince bir şey yapsın bir piyon olsun yani tek adım ileri çapraz yiyecek yada öyle duracak taki rakibin kendisini yiyeceği zamana kadar. başlığımdan anlaşılacağı gibi ben ne yapayım. hangisine katılayım. bana göre insan gururuyla yaşaması zorunlku bir varlıktır. ve çevresindekilere duyarsız kalmamalı yani bakmalı araştırmalı ve onuruyla yaşamalı içinde doğduğu dil onun ana dilidir elektriksiz bir köyde karanlık bir gecede yorganın altında anesinden dinlediği masallar onun masallarıdır başkaların nasretin hocası keloğlanı gibi değildir dinlediği masallar. ve biraz büyüdüğünde tekrar annesinden bu masalları dinlemek istedeğinde linç veya rencide gibi tehlikelerle karşı karşıya kalmamalıdır. bir insan olarak başta (kutsal herhangi birşeye inancım tamdır bundan şüphem yoktur) inancım ve buna hiç bir şey karıştırmam bu benim için farklı bir şey. ikincisi incımın dışında arta kalan zaman yaani dünyadaki hayatım onurlu yaşamayı tüm benliğimle arzularım. Bunun için onurlu yaşama yollarında bir şeyler öğrenmek isterim. Ona bakma öyle ona bakma böyle. Bence aya bakalım nasıl olsa bulutsuz yağmursuz günlerde sürekli parlayan bir şey. nasıl olsa piyonuz yenilmeyi bekleyelim vezirimiz şahımız yok hedefimize varmak için önümüzdeki rakip taşları silip süpürsün. Ama o kadar da karamsar değilim sevdiğim yazarlarım var soyadları kalsın kemal-musa. ben bunları yazarken veya okurken bile ip numarasının kaydedilmesinden korkan onurlu yaşamayı hedef ednin 21 yaşında üniversiteli bir gencim.

Yasamin Icinden

devrim

2009-02-03 21:16 - Serxwebun`nun Aralik sayisisinde Pkk`nin yillaca savundugu önemli bir tesbit tekrar vurgunalmisti. PKK yoksullarin hareketiydi, yani yoksul Kürt Emekcilerinin. Sayin sirac ülkemiz gercekten son yillarda hizli bir ivme kazanan yogun bir yoksullasma yasamaktadir. Türkiye ile Kürdistan arasindaki ekonomik yapidaki farkliligin, yoksullasmanin boyutu tasvir edimeyecek bir düzeye ulasmistir. Sömürgecilik ve talan siyaseti kürt halkinini bir parca ekmege muhtac kilmistir. Büyük metropollerde olusan kürt Gettolarini bunlarin üstüne eklemek gerekli. Secim yaklasiyor. Birakalim bu teslimiyet ve ihanet batakligin yasayanlari. Gün ezilen yoksul Kürtlerin sesi olma günüdür. Fasist, sosyal fasist bir cümle kürt düsmanlarina ve ihanetcilere karsi birlesme günüdür. Yer yoksul kürt emekcilerinin yeridir. saygilarla

Trt6

amed

2009-02-03 21:13 - TRT 6 kanalına ben karşı çıkmıyorum. Ve bu kanalda Kürt aydınlarımızın olması Kürdistan toplumu açsıında daha yararlı buluyorum. Çünkü Kürdistanda konuşulan Kürtçe, Kürtçe olmaktan çıkmış vaziyette. Yani yarı farsça türkçe... Dili güzel kullanılması ve gaflet uykusunda olanları Kürdistan aşkıyla uyandırılması açsıında devletin art niyet olarak açtığı trt6 yı kendi lehimize kullanabiliriz. Osmanlıda bizans oyunları çoktur; ama Kürdün zekası bunun bilincinde.

aynasi istir kisinin lafa bakilmaz...

can yildirim

2009-02-03 16:23 - lales sen kürdistan icin ne yaptin? bugün tc. nin en büyük düsmani sen misin? uzatmaya degmez... trt 6 sana tuzlu ve hayirsiz olsun. Tirsik severim ama tirsikcilar asla

akıl en güçlü silahtan üstündür

canan deÄŸer

2009-02-02 22:02 - binlerce insanımız öldü ve her gün biraz daha kabuğumuza saklanmak susmak zorunda kaldık .haklıyken haksız olduk. çocuklarımıza bile haklılığımızı anlatamadık . adı ne olursa olsun şiddet şiddeti doğurdu . haklı davamıza kirli eller bulaştı birbirimize girdik .bence sadece haksız konumlara düştük silahla değil yürekle sevgiyle barışın yolunu tıkayanlara karşı durmalıyız. ihsan aksoy gibi bir değeri bu şekilde yerden yere vurmak yakışmıyor .bence o şu an en doğrusunu yapıyor barış içinde sesimiz daha çok duyulacaktır . farklı sesleri duyun anlayın sonra ahkam kesin . yaşanan acılara en küçük yaşımda şahit oldum. hepimiz bu gemideyiz batarsak birlikte batacağız. gelin kültürel haklarımızın yanında asıl açlığa çare üretelim . barış dolu günlere açız....

Rehberimiz

amed

2009-02-02 15:15 - Sayın Siraç iyi ki varsınız. Allah sizi başımızdan esirgemesin. Gönül isterdi ki Kürdistan yazarlarının, düşünürlerinın pek çoğu sizin gibi Kürdistan gençliğini Kürt ve Kürdistan aşkı ile yönlendirseydi. Rus bolşevik artıkları yerine Kürdistan aşkı, Cigerxwin kokusu kokan yazılarınızı heyecanla okuyorum.

Siraç ağabeyin teslim olmaz üretken ve militan duruşu var...

laleÅŸ Demir

2009-02-01 22:37 - Ancak fikir açıklamak değerli yazara dil uzatmak değildir. Eğtim psikolojisi bakımından yakın şeylere ilgi duyulur ve öğrenme başarılı olur.Çünkü diğer tv. kanalları daha önceleri de açıkladığım gibi ilgiyle izlenmiyor.Tv.şeş öz kürtçe keli- meler kullanıyor.bu büyük adımdır.Ceberut devlet aygıtında büyük bir gedik açmıştır.Faşist, sosyal faşist ve diğer türki- yedeki satukocuların çırpınışlarından da bu bellidir.Hal böyle iken tv.şeşe topyekun saldırı hhayal perestliktir. Goyi sindi kardeşim güney kürdistan daki iki eşliliği kabul eden yasayı savunur gibi görünüyor.Halkın yaşantısı ve adeti böyle imiş.İşin diğer rezalet tarafı gene net kürt,rızgarı nefel komkar gibi kürt sitelerinin haber kaynaklarına göre: güney kürdistan'da kızların yüzde otuzu hala sünnet ediliyor- muş..Eski ilkel afrika geleneği,islam dini ile ilgisi yok. Kadınlara karşı işlenen şiddet diz boyu..Bir ayda yüksek sa- yıda kadın öldürülmüş..Al sana halkın yaşantısı..halkın gele- neği.Bu halk yetmiş yıldan beri ulusal kurtuluş savaşı ve- rirken kadınlar göz yaşı dökmedi mi?Halepçe de kadınlar hunharca öldürülmedi mi?Bu kadar çile çeken kürt kadını böyle şeylere mi layik?Bir doktor olarak siraç bilgin ağa- beyimiz biraz da bu haksızlıklarla mücadele etsin.Sadece peşmergelerle övünmek yetmiyor.Saygılar...

Aydınlanıyoruz sayenizde

Goyî Sindî

2009-02-01 01:31 - Size teşekür ederiz Birêz Siraç. Sizin gibi aydınlarımız var oldukça biz daha doğru ilereyeceğiz. Temelsiz ve saldırı nitelikli eleştirilere kulak asmayın. Zaten yapıcı eleştirilere olan açıklığınıza da hayranım. Birêz Laleş Demîr! Bu sîtenin sahibi gerçekten çok faydalı işler yapıyor. Herkesin örnek alması gereken bir kişilik. Kürt Özgürlük Hareketi Kürtçeye gerken özeni göstermedi zamanında. Bunu kendileri de eleştiriyor. Ama Kürtler de bir ulus bilinci yarattı. Kürdü yeniden var etti bu hareket. Sizin hayalleriniz bir TRT frekansı kadar genişse denilecek bir şey bulamıyorum. TRT-6=Siyasi asimilasyon. Genelde Kürt Özgürlük HAreketi karşıtları TRT 'ye seviniyor. Bunu anlamakta güçlük çekmiyorum. Ayrıca 'Kürdistanın güneyinde 2 eşlililiği yasallaştırdılar' diyorsunuz. Size tavsiyem bilinçli bir Kürt olmanızdır. Körü körüne yorumlamayın olayları. 1.si: Eski BAAS yasalarında ve Irak anayasasında 4 evlilik serbesttir. Güney Kürdistan ilk adımda resmi rakamı 2'ye indirdi. Bir süre sonra 1'e indirecek. Adamları 1 'den 2'ye çıkardılar gibi gösterme. Zaten bütün tespitleriniz böyle ters... Yasalar çıkarılırken halkın kültürü ve yaşam tarzı göz önünde bulundurulur. Tepeden inme ve diktatorce demokrasi olmaz. Bu gibi sorunları sadece yasaklamalarla değil eğitim ve öğretimle de halledecekler. TRT-6'e KÜrt illerini tanıtırken baktım. "Hepsi Arap ve Türklerin yönetimindeymiş ve onların illeriymiş tarihin başından beri". Siirt Assurlularınmış (Arap) (!) sonra Selçuklular ve Osmanlılar almış. Kürtten, Medlerden, Eyyubilerden, Bedirxanilerden hiç bir iz yok TRT'ye göre...

sizde olmazsanız kandırılıp gideceğiz iyiki varsınız...

bedirxan medi bedir

2009-01-28 23:40 - ben almanyada okuyan bir üniversite öğrenciyim.sizin yazılarını takip ediyorum.lütfen gündemle ilgili daha çok yazılar yazın.bizim gibi genç insanlara yol gösterin.ayrıca altta yorum yapan sn laleş.öenmli olan milli şuurdur.milli şuur olmadıktan sonra ihanet ettikten sonra isterse baba taher gibi kürtçe konuşsun ehmede xani gibi kürtçe yazsın.ne fark eder.önemli olan insanın milli bilincidir.bak o kadar kişi kürtçe biliyor ama ihanet içindeler.ayrıca sizi kınıyorum.siraç bilgin gibi yıllarını bu halk için adayan birisine dil uzattığınız için.

Dışarıdan gazel okumak kolaydır

laleÅŸ Demir

2009-01-26 23:59 - Sayın sıraç aabey,bilgisayarı açınca önce senin makaleni gözden geçirmek adet olmuş.Ama sanki hayal dünyasında yaşıyorsunuz.Diyalektik olarak özel şartların özel tahlilini yapmak gerekir, gerekir.Evlere giren televizyonun atom bombasından daha etki olduğnu siz daha iyi biliyorsunuz.İçinde senelerce mücadele ettiğin hareket kürt dilini ve edebiyatını geliştirmek bir yana,tek kelime Türkçe bilmeyen kürt çocuklarına İstanbul aksanı ile türkçe öğretti.Otuz senedir yönetici kadrosunda olan çoğu kimse daha kürtçe öğrenmeye tenezül bile etmemiş. Değirmeni sel almış.siz çarkının peşinde hala koşuyorsunuz En politik kürt şehirlerinde bile doğru dürüst kürtçe artık konuşulmuyor.Konuşanlar bile 3 kelime kürtçeye beş kelime türkçe karıştırarak konuşabiliyorlar.Roj tv.haberlerde yarım saatini önderlerinin boğaz akıntısı ve saçının kesilmesine ayırınca sıkıcı ve çekilmez oluyor.şeş tv.kürt dili ve debi- biyatını gelişmesi için iyidir.Şimdilik öz kürtçe kelimeler telafuz ediliyor.Vatandaşın dikkatini çekiyor.kÜRTLER rOJİN gibi bir sanatçıyı beğeni ile seyrediyor.Onun için sağı solu eleştirmen aşırı oluyor.Gerçek bu iken bazı jokoben aydınlarımızın temelsiz ahkam kesmesi boşunadır.Bu aydın- larımız güneydeki yönetimin iki eşle evlenmeyi yasallaştı- ran tavrına neden sesleri çıkmıyor?Türkiye kürtlerinin üniter devlet içinde kültürlerini yaşatarak kalmaları ken- dileri için yararklıdır.Bu realiteleri göz önünde bulundur- mak gerekmez mi?Saygılar...