Siz!

Bütün haklılığını elindeki kitle kırım silahlarından alan Siz!

Sağı ve sahte, Ergenekoncu solu ile Siz!

Hukuk sistemleri kanun sistemi olarak doÄŸan Siz!

Ä°slam Dini’ni bile kirleten, cami mahyalarına “Ne mutlu Türküm diyene” yazdıran Siz!

Metropollerinize sürdüğünüz Kürtler’in üzerine sürü halinde, uluyarak çullanan Siz!

“Meclisi ve ordusu” ile bir bütün halinde, kan üstüne politika yapan Siz!

TV’lerini Özel Harp (siz bunu anti-Kürt olarak okuyun) Dairesinin emrine sokan Siz!

Tepeden tırnaÄŸa pisliÄŸe bulanmış bazı Kürtler’i küfürlerinizi tekrarlayan joker olarak kullanan Siz!

Demokrasi ile sandığı eş tutan geri zekalı bir sistemi amaç olarak sunan Siz!

Şövenizmin, milliyetçiliğin, faşizmin, ülke kavramının, azınlık kavramının anlamını bilmeden kullanan Siz!

Harri Batusuna’yı bilmeden kullanan, dünyaya karşı sadece yalan üreten Siz!

Terörizm ile Kürt Ulusalcılığı’nı biribirine karıştıran Siz!

Åžeyh Said’i, Seyyid Riza’yı, Kor Huseyn PaÅŸa’yı ve diÄŸerlerini, sırf Kürtler’in ulusal haklarını korudukları için “eÅŸkiya” olarak damgalayan Siz!

Kürt elbette önünüzde eÄŸilmeyecektir.. Kürd’ün dik duruÅŸunu yadırgaman sebepsiz deÄŸildir. Meclisi boykot etmelerini anlaman mümkün deÄŸil! “Ben yaparım sen itaat edersin” mantığı ile hareket edersen, elin her gün daha da kanlanacaktır.

Sahtekarca, altını hiç doldurmadan piyasaya sürdüğün bilmem ne “açılımı”nı bahis konusu ettiÄŸinden beri kaç Kürt ÇocuÄŸu’nun kanını döktün? Kaç Kürt ÇocuÄŸu’nu hapse tıktın? Kaç Kürt Gerillasının kanını döktün de Kürt’ten bir otobüs olayının hesabını soruyorsun? Nerede o güzelim Ceylan? Hangi yürüyüşe katıldı da havan topuna hedef kıldınız? Ordunuzla, meclisinizle, basınınızla, “aydın”larınızla, üniversitelerinizle, hukuk sisteminizle çok alçaksınız, çoook!

DTP’yi kapatma kararını MGK’nizde aldığınız yalan mı? Son MGK toplantınızdan sonra bu “büyük taaruz”un ortamını hazırlamaya baÅŸlamadınız mı? DTP Genel BaÅŸkanı Ä°zmir’de saldırıya uÄŸradığında saldırganı mı suçladınız, maÄŸduru mu? Tokat Vak’ası’nın bile sizin katkınızla gerçekleÅŸmediÄŸini içinize sindire sindire söyleyebilir misiniz? BaÅŸbakan’ınız olayı yarım ağızla da olsa PKK üstlendiÄŸi halde neden tereddüt geçirdi? Neden sokak gösterileri bu dönemde arttı? Neden Ä°mralı’da, Hücre Vak’ası’nı bu dönemde sahneye koydunuz?

ABD BaÅŸkanı Obama’nın administrationu, DTP’nin kapatılması Türk(iye)’nin “içiÅŸidir” diyor ve bu konudaki ortaklığını gizlemeye çalışıyor. Peki sormazlar mı, Gerilla Savaşı da Türk Devleti’nin içiÅŸi deÄŸil mi? Senin neyine gerek bu savaÅŸa taraf olarak müdahil olmak? Kürd’ü öldürmenin serbest olduÄŸu bir dünyanın ben içine tüküreyim!

Peki aynı Obama Türk Anayasa Mahkemesi’nin ABD’de de bir benzeri olmasını, Renkli ABD’lileri biçmesini ister mi? Ne biçim bir mantıktır bu? AB komisyonu DTP’nin PKK ile arasına mesafe koymasını, “terör”ü kınamasını hangi kriterlere uyarak istiyor? Türk Devleti’nin tüm Kürt Ä°syanları’nı “eÅŸkiya hareketi”, “terör hareketi” olarak nitelediÄŸini bilmiyor mu? Nereden aktuel oldu bu “terör listesi”? Yoksa ÅŸimdiden Türk Devleti’nin AÄ°HM’deki savunmasına katkı mı sunuyorlar? Bu kadar çarpık bir zihniyet olamaz!

Siz hiç Ergenekon ile dincilerin bir noktada, Kürt Partisi’ni (ki onlar Türkiye Partisi gibi hareket edip, barışçı çözüm istiyorlardı) kapatma noktasında birleÅŸebileceklerini tasavvur edebilir miydiniz? Saha kenarında oturan Leyla Zana’ya neden gol atıldı? Yoksa bu Kürt Kadını’nın yeni bir partinin başına geçebileceÄŸini mi hesapladılar? AB Komisyonu birazcık da olsa istihbarat raporlarına baksaydı elbette bunları görürdü.. Ama hayır! Vurun zayıfa! Vurun haklıya! Vurun Kürd’e ki Tirko sizin gaz ihtiyacınızı karşılasın veya Ä°ran’a karşı yapılacak muhtemel bir saldırıda sizin yanınızda yer alsın!

Kürt Halkı bütün bunları görüyor.. Kürt Halkı gerçekten ezilmiÅŸ olan insanların dışında dost bulamıyor.. Türk Devleti adeta bir Kuzey-Güney Savaşı’nın tam da ortasındadır. Kuzey Devletleri’nin sermayesi.. Güney’in sömürge, neo-sömürge statüsü.. Ä°ÅŸte bir yönü ile bu savaÅŸa sahneyiz!

2009-12-15

Ashavan Sirac Kekuyon




Gorusunuz



utanmazlar provakasyon diyor

juji

2009-12-16 20:44 - cok degerli kekoyun hocam ve degerli welatparez okuyucularindan özür diliyerek birseyler söylemek istiyorum dun bir tirk tv sinde keml burkayi dinledim az oncede ibrahim gucluyu ikisede hemen hemen ayni seyi soyliyorlardi kürt halkinin serhildanini provakason ve teror olarak degerlendirdiler bu begefendiler sanki kurdistani kurmuslar sanki baris olmus sanki kurtce dili serbest olmus sanki kurdistan kelimesinden doilayi bile insnlar tc nin hapishanelerine atilmiyormus sanki tc gülük gulistanlik olmusta bazi kötü kürtler de bunu provoke ediyormus bu demokratik acilim dedikleri sure icinde 80 gerilla sehid dustu hic kimse cikip etme eyleme erdogan bu yaptigin provaksyondur demedi savasin kurali geregi gerillalar 7 dusman askeri vuruncada bu begefendiler ah canim vah canim pkk provakasyon yapti diyorlar. desinler bakalim millet bunlarin gercek yuzunu gorsun hele kemal burkay bir kürt partinin baskani diye geciniyor ortalikta benim cok zoruma gidende onun ayni oktay eksi gibi emin colasan gibi turk kalemsorleri gibi pkk ye PEQAQA demesi oldu yok bunlar bahane ariyormus bu eylemler bosuna yapiliormusda filan u bivan ayni seyi filistinde olunca en basta burkay ve onun gibileri destek verirler ama kurdistanda intifada olunca provaskyon oluyor bunlari tc nin yetkileri derse ..... git lan deriz ama bunu bu 30 yilda amede 30 kisi ile bir eylemem yapamamis bu kemal birkay derse ne dyiecez diye dusuniyorum cok yazik edioylar ayip ediyorlar madem serhildanlara destek olmiyorsun köstekte olma en azinda azindan tirklere gönüllü hizmet etmesinler turkler herseyi denediler her turlu karalamayi yaptilar ise yaramayinca yarayacaini dusdundukleri yaaramaz ne kadar kürt varsa topladilar turklerinn propaganandacilari saate 240 km hiz yapiyorlarsa bunlar turkleri soladilar saate 340a kadar ciktilar acikcasi bunlarin iftiralarindan bir kürt olarak utandim onlar ve onlar gibi dusunenler haric herkese selam ve saygilar

PEQAQA

juji

2009-12-15 16:18 - sewgili hocam sygilar birde icimizdeki tirsikcilara turk tv lerine cikip aynen turklere kendini benzeten ve her iki kelimesinden biri PEQAQA olan bazi .......... kürtlerede birsey yazsaniz belki onlarda dine imana gelir en icten saygilarimi sunarim