Åžerefsizlere ÅŸeref atfedilmez!

Dünyanın en eski uygarlıklarının tesisinde ve insanın insanlığa doÄŸru evriminde toprak olarak hep Kürdistan’ı, yaratıcı olarak hep Kürd’ü görürüz. Ulusal gurur taşıyan hiç bir Kürt bu yürüyüşü baÅŸkalarına peÅŸkeÅŸ çekmez, ortak kılmaz. KiÅŸilik, gurur, haysiyet ve onur ulusal olmalıdır. BaÅŸkalarının maÅŸası haline gelmiÅŸ olan aÅŸağılık yaratıklarda bu kiÅŸisel deÄŸerleri bulamazsınız..

Aydın tarifinin, siyasi lider tarifinin Kürdistan’da çok ucuzladığını biliyoruz. Ä°ki lafı bir araya getirene “aydın” denilmesi, üç kaza çobanlık yapamayanlara “lider” gözü ile bakılması bazan çok tabiileÅŸebiliyor.. Kürdistan gibi çok dar bir boÄŸazdan geçmekte olan insanların yaÅŸam mücadelesi verdiÄŸi bir ülkede bazı ÅŸeyler tabii görünebilir.. Tahripkarların, ve o tahripkarları diledikleri gibi kullanan pekçok istihbarat örgütünün kol gezdiÄŸi bir ortamda ak koyun ile karakoyunu ayırd etmek, siyasi gözlemcilere düşen bir görevdir.

Åžu an itibarı ile dünyadaki pek çok odak Kürdistan’ın tümünü zapt-ü rapt altında tutmak için senaryo üstüne senaryo hazırlıyorlar. Türkler bu süreçte baÅŸ rolu oynuyorlar desek, Amerika’yı yeniden keÅŸfetmiÅŸ sayılmayız. Yeni bir Sadabad Paktı artık kurulmuÅŸtur. Ä°ran, Irak’taki Åžii Rejim, Suriye Ve Türk Devleti bize karşı “tek yumruk” halinde hareket ediyorlar. Kuzey’de “lokerler”ler piyasada bunların maÅŸaları konumunda. Ä°ran’da idamlar, Suriye’de zindanların Kürtler’le dolup taÅŸmasını kaydetmeye bile gerek yok. Güney’deki Kürt Liderler’e vaadlerde bulunarak Kuzey’e karşı kışkırtma, aba altından sopa gösterme gibi senaryolar en hafifleridir. “Aydın” ünvanlı insanlar bunları çok iyi hesaplamak, tecrubelerini katarak halkın yanında ve fakat bir adım ilerisinde yürüyerek gidiÅŸatı deÅŸifre etmek, çıkış yollarını göstermekle yükümlüdürler. 2007’den beri başımıza türlü çoraplar örülüyor.. Daha ağır günleri de yaÅŸayabiliriz.. Türkler açık faÅŸizm’e, Türki bir Nazizm’e her an geçebilirler. Bu durumu çok iyi izlemek varken, o kahrolası kiÅŸisel çıkarlarının peÅŸinde koÅŸanları görürmek, ibretle onları da takibe almak gereÄŸi açıktır..

Kürdistan-Post’da Edip Bedirxan’ın sunduÄŸu iki fotografa dikkatle bakan bir Kürt eÄŸer hala duruÅŸunu gözden geçirmiyorsa o alçaklık yaftasını bile hak etmemiÅŸ demektir! Ama maalesef geçmiÅŸte Sekreter, grup lideri, aydın vs gibi kocaman ünvanlarla ortalıkta dolaÅŸanlar, kendileri yetmiyormuÅŸ gibi zayıf iradeli bazı kiÅŸileri de ÅŸerefsizliklerine, aÅŸağılık duruÅŸlarına ve kiÅŸisel egolarına ortak etmenin mücadelesini veriyorlar, hem de baÅŸ Düşman’ın saÄŸladığı tanıtım olanaklarıyla!

Kemal Burkay’ın anıları üstüne Kürdistan-Post’ta bir yazı yazmış olan sevgili kardeÅŸim, kardeÅŸ bellediÄŸim Berivan Aymaz’ın bile yetersiz kalan eleÅŸtirilerine ilave edilecek çok ÅŸey vardır.. Evet, sırf partisinden koptuÄŸu için merhum Zeki Atsız’ı layıkı ile anmadığı gibi, elinden geldiÄŸince kapalı da olsa aÅŸağılayan Kemal denilen unsur, Eski Bağımsız Qerekilis (AÄŸrı) Belediye BaÅŸkanı Åžehit Urfan’ı unutturmak için boÅŸuna uÄŸraÅŸmıyor.. Sen Türk TV’lerini kullanarak, canla baÅŸla bir avuç özgürlük uÄŸruna mücadele eden topraÄŸa düşen Kürd’e küfür etmekten, halkın moralini bozma teÅŸebbüsünden baÅŸka bir ÅŸey bilmez misin? Dersimli’yim diyorsun.. Ama Dersim adını sömürmekten baÅŸka ne yaptın ÅŸimdiye kadar? Bir özgürlük yürüyüşü mü baÅŸlattın? Dersim’de son zamanlarda meydana gelen ÅŸehadetlere cevap mı oldun? Sen Kemal! Senin, Alevi Hakları için mücadele eden insanlar kadar bile Dersim’e hizmet etmediÄŸini bilmeyen yok!

Her gün yatar kalkar zehrini akıtırsın.. Düşman’ın Gerilla’yı yalnızlaÅŸtırma çabasına katkı sunmakta bir an bile tereddüt etmezsin! Şöyle bir bak etrafa.. Sadece DTP’li Kadın Vekiller’e bak.. Hangisinin tırnağı kadar deÄŸer verilecek bir iÅŸ yaptın? Sana ufak bir göz kırparak “gel bana” diyen ErdoÄŸan’ı saygıdeÄŸer bulan sen, Bir gün olsun bir Kürd’e de “saygıdeÄŸer” dedin mi? Türk TV’leri’nden hangisi mikrofon uzatsa konuÅŸuyor, onların dümen suyuna giriyorsun da neden “Kürdistan Sosyalist Partisi” gibi saygıdeÄŸer bir ismin içeriÄŸine sahip çıkmıyorsun?

Senin kafanda bilhassa son zamanlarda kırk tilki dolaşıyor da neden bunlardan hiç biri Kürt Halkı’nın ölümüne giriÅŸtiÄŸi mücadele ile ilgili olumlu bir tilkilik göstermiyor? Yahu Kürt Partisi kapatılır, Kürd’e teknik terimlerle küfredersin, Kürtler kitleler halinde zindanlara tıkılır, Kürd’ü suçlu ilan edersin, Kürt ÅŸehit edilir yine de o ÅŸehidi suçlarsın... Behey adam sen (Türk) “devlet-i ebed, müebbed”inin bekçisi misin?

Kürt Milleti!

Bunu ve bunun gibileri iyi tanı! Bu ve bunun gibilerin tuzağına düşme! Dar günler geçiriyor olabiliriz.. Etrafımız kuşatılmış, içten ve dıştan tahribatlara maruz kalmış olabiliriz. Her gün yeni vahşetlerle karşı karşıya kalabilir, zindanlara balık istifi gibi tıkılabiliriz ve bu süreç on yıllarca devam edebilir.

Ama Sen ey yeni Kürt, Sen onurlusun.. Ulusal gururun tamdır! Nice ÅŸehitlere sahip çıkan Sensin! Nice Ceylanlar’a, Zilanlar’a selam duran Sen! Yarınımın tek umudusun!

Boyun eğmiyorsun! Yarın da boyun eğme!

Başın diktir! Yarın da dik olacaktır!

Kelepçeli yiÄŸitleri unutma! Zincirle sürüklenen 1937-38 yıllarının Dersimli’sini, 1980’lerde zincirlenerek “mahkeme” denilen tiyatroya götürülenler’i unutma! Onların devamısın Sen!

Bugünler için önerim şudur: Zindanları tıkabasa dolduralım! Düşmanı zulmunun eseri olan kanlarımızda boğalım!

Alçaklar’a boyun eÄŸme! Yerli alçaklara uyma! Onlar Sana karşı oynanan oyunun birer parçasıdırlar!

Kürd’ün, ezilenlerin ve insanlığın umudu Sensin!

Diren! Diren! Diren!

Berxwedan Jiyane!!!!

2009-12-28

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



info@mehmet-kaya.de

hawale sirac

2011-02-05 12:19 - hewale heja ben hmburgtan mehmet seninle bir sefer telonde konusmustik ama halada senin tele

barış

tembel

2010-01-18 23:50 - Sayın Dr. Sirac Bilgin çocukluğumdan beri sizin kahramanlık öykülerinizle büyüdüm. Size varana kadar En az beş kuşak atası çeşitli şekillerde kürt mücadelesi vermiş bir aileden geldiğinizi biliyorum. Yardımseverliğiniz,alçak gönüllülüğünüz, özellikle zekanız ve cesaretiniz halen konuşulur isminiz her zikredildiğnde... Ve isminiz her geçtiğinde sizinle olan akrabalık bağını vurgulamaktan gurur duydum ama bu yazınızın özellikle son bölümünde kürt milleti diye başladığınız atatürkün gençliğe hitabesine benzeyen ve devamında da yine gençliğe hitabe de yer alan ırkçı bir söylemin olması ben de hayal kırıklığı yarattı. Bu hayal kırıklığı hiç kimsenin bilmediği ve tanımadığı biri olduğum için sadece beni bağlamış olsa inanın üzülmezdim. Fakat sizin gibi bir kürt aydınının ve bütün ömrü boyunca kemalist idolojisi olan türk ırkcılığından dolayı çile çekmiş birisinin kürt sorunun çözümünün gibi ırkçı söylemlerde olduğunu düşünüyorsanız bu topraklar daha cok acı ve kan görecek ve barışa olan inancımız tümden zedelenecek.

kürdistan

Gül Witt

2010-01-16 15:07 - Kürdistan dediğiniz ülke nerde ve ne zaman kurulmuş, kimler tarafında zorla ellerinden alınmış?

ACILIM...

BERDAN

2010-01-14 22:47 - Burkaycilar hic bir zaman kendi dergahlarin disina cikmis degiler bulunduklari yerde.Kurdistan halkinin ozgurlugu icin yasamini ortaya koyan kurdistanin en yigit evlatlarini elestirirler.Tum politik yasami boyunca TC gudumlu bir politika izlemis,surekli kurtler alehine dusunce belirtmis.Bir deyim var emek sevgi yaratir.Sen Kurdistan halki icin ne yaptinki halk sana sevgi versin.Burkayin yazilarini her okudugumda ona karsi olan ofkem kat pe kat artar.Burkay a sormak gerekir agzinda dusurmedikleri acilim.Kurdistan halkinin secilmisleri,kucuk cocuklarin,universite ogrencilerin vel hasil kurdistan halkinin farkli toplumsal kesimleri hapse gondermekmidir.Sokak ortasinda insanlarimizi katleden,Kurdistanda kan kusturanin adi acilimidir.TC basbakani acikca Kurtce resmi dil olmiyacak demiyormu.Bunun neresi acilim.TC nin eski basbakani olan tansu ciller mecliste oldurulecek kurt isverenlerin isimleri bende demedimi,faili beli olan cinayetleri,yakilan koylerin failerinde hesap soruldumu,tansu ciller,memet agar,demirel,dogan gures den hesap soruldumu,bunun neresi acilim.Burkay ancak kendisini kandirir.Kurdistan halki acilimin ne oldugunu yasiyarak ogreniyor.Allah seni basimizda eksik etmesin saygilarimi sunuyorum.

tebrik

Zeki Yilmaz

2010-01-09 15:48 - ilk sefer böyle acik ve dogru bir yazi okudum.herkes elini vicdanina koysun, vicdanlari yoksa sereflerini göz önüne getirsinler oda yoksa kafalarina bir kursun siksinlar.Ben Pkk li degilim, hata hic bir partiyi tutmuyorum.ama kürtler icin kim canini veriyorsa ,zindana girmeyi gözönüne aliyorsa ve hic cekinmeden kurdistandeki panzerlere siper oluyorsa ben ondan yanayim onu deseklerim.Lakin bugüne kadar bir sefer bile olsun düsmanin yaptigi katliyamlara karsi bir elestiri bile yapmiyanlar sira kürt halkina geldimi korkak aslanlara benziyorlar.kemal mi memalmi ne dir bu ya, roj tv de görmeseydim hayata tanimazdim. Kürtlere liderlik yapacakmis, sen kim liderlik kim.senin gibi bir insanin kürt olmasindan dolayi ben utaniyorum.yaziklar olsun sana ve senin gibi olanlara.Kürt halki kazanacaktir.ne olursa olsun bu kadar sehidimizin kani yerde kalmiyacaktir ve bosa gitmiyecektir.ama kemal gibileri iswecte ölüp cenaze törenlerine bile iki kisi gitmiyecektir.

takdir

welateme

2010-01-07 00:10 - sonuna kadar sana katiliyorum hewale heja her kurt kendi onuru icin savasmalidir ama satilmis ve mamusuz kurtlede isimiz olmaz cunku neden yaziyorum bazi duskun ve alcaklar bugun pkk ye dusmanliklariyla iyi biliniyor ama suda unutlmasinki bir gun bunlar kendi ihanetinde bogulacaklar devrimci selamlar

serefsizlere seref atfedilmez

yilmaz

2010-01-06 23:35 - Hakklisiniz Allah razi olsun sizde ah ah ah bu hainler biz bunlarin cezalarini vermedik Allah versin cezalarini SaygilarAllah sizin gibilerle olsun