Seçimler, hileler, müdahaleler..

Seçimler, hileler, müdahaleler..

Seçim’in önemli saatlerinde ve sonrasında hastalık, hastene yatağı ve tahlil için parça verilmesi sürecinden dolayı gerekli bulduÄŸum makaleleri yazamadım. Ãœzgünüm.

Evet, seçimlerde, özellikle Kürdistan’da, daha önce tahmin ettiÄŸimden de fazla, müdahaleler yaÅŸandı, bazı yörelerimize belediye baÅŸkanları adeta tayin ile getirilip oturtuldu. Türk idari sisteminde “il” denilen Agirî, MuÅŸ, Bitlis ve Çolîg’de bunları bariz bir ÅŸekilde gördük. Agirî’de 80’e yakın insanımız zindanlarda, yüzlercesi ise iÅŸkencede. Dinin kullanılması, yardım adı altında zayıf karekterlilere dağıtılan rüşvetler, korkutmalar alenen yaÅŸandı. Halfeti’de %60 oy alan DTP’in kazandığı baÅŸkanlık CHP’ye hediye edildi. Ayrıca sırf Öcalan’ın doÄŸum günü dolayısı ile yürüdüler diye üç insanımızı öldürmekte tereddüt etmediler. SeçilmiÅŸ vekillleri coplayan bir “güvenlik gücü” alanda terrör estiriyordu. Suweyrek’te sandık müşahitleri silah zoruyla sayım alanından uzaklaÅŸtırıldı. BaÅŸkanlık Bucaklar denilen iÅŸbirlikçilere hediye edildi. Girêmîran’da Swêdî müşahitlar bile tartaklandı. Mersin her zamanki gibi zorla CHP’ye verildi.

Öte yandan tutuklamalar, iÅŸkenceler bütün hızı ile devam ediyor. Agirî’de seçim sonuçlarına yapılan itirazlar incelenmeden red ediliyor. Tüm Kürdistan’da yapılan iÅŸlem bir seçim deÄŸildir. Ãœlkemizde bir savaÅŸ cereyan ediyor. Cemil Çiçek “Ermeniler ile sınırdaÅŸ oldular” derken, Türk Askerbaşı “DTP’nin aldığı sonuçlar üzerinde düşünüyoruz” vecizesini yumurtluyordu.. Çolig’de (Türkler’in Bingöl dedikleri yerleÅŸim birimimiz’de), “yukarıdan” gelen emirle askerler ve polisler bir blok halinde oylarını “Elok” takımının başı AKP’li soysuza verdiler. Çolig’de elde edilen çoÄŸunluÄŸun anahtarı budur. Bitlis’te de, MuÅŸ’ta da bu böyle oldu.

Hiç kimsenin kuÅŸkusu olmasın, Türk Deletini tüm hatları ile nemenem bir terörist olduÄŸunu apaçık gösterdi. Ama Avrupa ve ABD hala Kürtler’i terörist olarak lanse ediyor. Hem de çok insafsızca! Düşünün, Newroz’da 2.5 milyonun üstünde insan, haklarını da haykırarak yürüyor. Kürt Partisi DTP 2.5 milyon oy alarak, tüm engellemelere raÄŸmen 98 belediye baÅŸkanı çıkarıyor. Kürtlerin Ä°DDÄ°ALI oldukları yerlerde birinci parti olarak çıkmaları da cabası.. Ama, sadece kendilerini savunan Kürtler yine de terörist! Aslında durum şöyle okunmalıdır: Terörizm için bir tarif vardır. Fakat tarifin kendisi deÄŸil, dip notu önemlidir. Bu dip not yazılı deÄŸildir. Bu dip not açıkça şöyledir: “Güçlü devletlerin terörist dedikleri milletler her yerde terörist muamelesi göreceklerdir”. Var mı durumun baÅŸka izahı?

Ben olacakları daha önceden bildirmiÅŸtim. Gerçi DTP’liler ellerinden geldiÄŸince tedbir almış, yabanci müşahit dahil bir çok sandıkbaşı elemanı bulunduruldu. Ama bu da yetmedi. Yabancı gözlemcilerin hayret dolu bakışları altında hileler yapıldı.. Hem de pervasızca.

Åžimdi Obama Türk Devleti’ni, Brussel’de verdiÄŸi hediyelerden sonra ziyaret ediyor. Dış politikayı en az bilen bir ekiple her ÅŸeyi kırıp döken Obama, Ankara’da gerçek yüzünü gösterecektir. Türk Askeri Hakkari ve Botan’da yaptığı yığınağı Güney’e karşı düşmanca bir tavırla kullanacak mı? Buna bakacağız. Türk Askerbaşı daha geçenbir kaç gün içinde Güney’i tehdit etmemiÅŸ miydi? Bu tehditi iyi okumamız gerekiyor. Obama’nın da bundan haberdar olduÄŸunu, buna raÄŸmen Ankara’ya taviz üstüne taviz verdiÄŸini görüyoruz. Neden? Acaba ABD, Saddam’ın Sun’i rejimini yıkıp yerine Ä°ran dostu Åžii bir iktidar kurmak için mi 1,5 Trilyon Dolar harcadı? Bir ekip dış politika alanında bu kadar hesap fakiri, bu kadar afaki düşünebilir mi? Sanmıyorum. Ama bakacağız.

Kürt Milleti her alanda sirkelenmelidir. Seçim başarısı hiç kimseyi şımartmamalı, mücadelenin içe döndürülmesine vesile olmamalı. Düşman (her kim olursa olsun) her alanda pür dikkat takip edilmelidir. Her parça, siyasi, diplomatik veya gerektiğinde askeri mücadelesini kendi şartlarının elverdiği biçimde yürütür. Buna saygı gösterilmelidir. Aksi taktirde kaybeden sadece partiler değil, bir bütün halinde cefakar Kürt Milleti olacaktır.

2009-04-05

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Terorist

ALI BARAN

2009-04-09 22:42 - Kurtler baska halklarin dillerini,kulturlerini baski altina almadi.Komsu halklarin hakina, hukukuna saldirmadi.4 bin koy bosaltmadi,sivil savunmasiz insanlara karsi bir eylem gerceklestirmedi.Eger tum sucu halk olmakdan dogan haklarini istemekse. varsin desinler terorist. Hic bir guc kurt halkinin vermis oldugu bu kutsal mucadeleyi onune gecemez.Hic bir guc kurdistan halkini eskisi gibi ne satin alabilir nede kandirabilir. kurdistan halkina o kadar aciktan rusvet vermelerne ragmen, devletle isbirliginde olan kesimlere ragmen kurd halki bunlarin suratina ogle bir tokat atiki ,devlet yeniden kurd halkina karsi sinirsiz guc kullanmaya basladi.Birde avrupadan ahkam kesenler surekli kurd hareketini kiriminize edenlerin kurdistan halkinda almis oldugu oyu gore hesabini yapmalari gerekir.Eger demokrasilerde halkin iradesi gecerliyse,o zaman halkin tercihine saygi duymalari gerekir.sevgilerimle

Geçmiş Olsun

can

2009-04-05 21:34 - Hocam çok geçmiş olsun. Allah size uzun ömürler versin.

geçmiş olsun

fexreddin

2009-04-05 20:31 - Rahatsızlığınızı duydum.Geçmiş olsun.Siz beyninizle daha bize çok çok lazımsınız.Acil şifalar diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Sayın mamoste merhaba

Demirci Kawa

2009-04-05 16:19 - Doğrusu sizin bu yazınızla beşrtiğiniz tespitleri,nerede yaşadığını bilmeyen biri,bunu kürdistanın tam kalbinden yazdığını söyleyecektir. Mutlaka diyeceki bu adam,amed yada botan sokaklarından yazıyor. Sevgili mamoste; Yazılarını sürekli takip ediyorum.Son tespitlerine ekleyeceğim şudur. Sizinde fazlasıyla ima etiğiniz gibi,Bu seçim akp ve dtp arsında olmamıştır.Kürt milleti ve tc devleti arasında geçmiştir.Politik dil ne kadar yumuşak olsada,gerçek bu.. Fakat bu seçimden sonra,bizim kuzey siyasetçilerinin dediği gibi,sorun çözüme doğru değil,tam bir savaşa doğru gidecektir. Tc bu yenilgiyi hazmedecek durumda değildir.Ve bunun ilk göstergesi agırı ve halfetide kendini gösterdi.Askeri haraketlilik çıplak gözle görünüyor. Aynı şekide,gerillada savaş pozisyonundadır. Anlaşılan şuki,bu yaz çok sıcak gececek. Sevgili mamoste wp yı çok özledim.Acaba yeni bir forum sitesi üzerinde kek ruhşenin bir çalışması varmıdır. Çünkü ihtiyaç duyulacak bir sürece giriyoruz. Eğer olursa buna sevineceğim.Zamanınız olursa,bu konuda aşağı yazacağım mailden cevap bekliyorum. Tüm aileni saygıyla selamlıyorum. Hututututito@hotmail.com