Seçim mi, tarihi rezalet mi?

Türk Devleti, yerel seçimler düzeyinde de olsa, Kürt siyasi muhalefetini boÄŸmak için tarihinde giriÅŸtiÄŸi en büyük saldırısını düzenliyor. Seçim ilk kez MGK’nin komutası altında düzenlenen bir strateji ile yürütülmekte, kesin bir ÅŸekilde Kürd’ü evinde boÄŸma kararlılığı göstermektedir.
Türk Devleti ve giderek %99’u itibarı ile Türkler, bu seçimde o iÄŸrenç yüzlerini göstermektedir. OrtadoÄŸu’ya yakışmayan bu yaratıklar hareketleri, dış ittifakları, içteki duruÅŸları itibarı ile bir çamur batağınının elementleri, pisliÄŸin doruÄŸu olarak boy vermektedirler.
Neresinden bakarsanız bakın bu bir seçim deÄŸil, bir tasfiye harekatıdır. Türk Ordusu bu seçim dolayısı ile seferber olmuÅŸ, mesela Hakkari’ye büyük taşıyıcılar vasıtasıyla ağır silahlar, tanklar ve askerler sevk edilmektedir. Çıkarılan bir kanunla (veya kararname ile) sandıklara 100 metreden fazla yaklaÅŸmak yasaklanmıştır. Burada amaç sandıklara sahip çıkılmasını önlemek ve hileyi daha rahat bir ortamda yapmaktır.
Seçim rüşveti dünya tarihinde görülmemiÅŸ ölçüdeki büyük rakamlara ulaÅŸmıştır. Buzdolabı, çamaşır makinası, elektrik ocağı gibi beyaz eÅŸya bilinci tam bilenmemiÅŸ, onurunu satabilen kiÅŸiler tarafından red edilemeyecek fiatlara tırmandırılmıştır. Onur alabildiÄŸine ayaklar altındadır. Bu onur kırıcı sadaka dağıtımına basamak teÅŸkil edenler ise maalesef “Kürt”türler. Halkını bu kadar aÅŸağılatan pislikler, bakan oluyor, il baÅŸkanı oluyor.. Yani düşmanın muteber saydığı birer dışkıdan ibarettirler. Ä°ÄŸrençtirler! Tayyib’in pezevenkliÄŸi bunlara ne de yakışıyor..
Geçen gün Amed’de dağıtılan çeyizler ne de yakışıyordu yeni evlilere! 21 Kamyon dolusu TIR ile taşınan bu malzemeler “özendirici” bir itaatkarlık malzemesi olarak dağıtılmıştır. Utanın! Hiç olmazsa gerdeÄŸe girerken temiz girin! Ama ne gezer?
Tam da bu sırada AB’den ard arda uyarılar gelmeye baÅŸladı.. Ne imiÅŸ;
Seçime girmekte olan DTP PKK’ye mesafeli durmalı imiÅŸ! Peki sormazlar mı; Ey AB, sen bu seçimlerde adaletin saÄŸlanması için ne yaptın? Tayyib’i destekleyen sen deÄŸil misin? O Tayyib ki Filistin kasaplarından HAMAS’ın bir numaralı destekçisidir (Sevgili Ehmedê Qesra Qenco’nun kulakları çınlasın).. Bir tek ihtarda bulundun mu? Geçenlerde DTP Genel BaÅŸkanı kendi dili ile grup odasında dinleyicilere hitap etti diye Siyasiler, bağımlı-ırkçı adliye, Türk eski ve yeni Askerbaşı’nın sözlü saldırılarına uÄŸramadı mı? Bunlara neden ses çıkarmıyorsunuz da, “vurun abalıya” misali Kürd’ü hedef alıyorsunuz..
Evet;
AB, PKK’yi terörist ilan etmekte çok cömert davranmıştı.
AB, DTP’ye kuÅŸku ile bakılması için az gayeret sarf etmedi..
AB’nin lider devletleri, Türk Devleti’ne sadece ikinci elden raporlarla bazı eleÅŸtirilerde bulunurken, Kürt Dernekleri’ne baskın üstüne baskın düzenlemekte tereddüt etmedi.
Ama aynı AB yine de Kürtler’in haklarını savunmakta ısrarlı gibi görünüyor. Tabii ki Obama’ya ters düşmemek kaydıyla..
Türkler’in kendilerine çeki-düzen vermelerinde ısrar eden AB’dir.
Güney Kürtleri ile yakın iliÅŸkiye geçen yine AB’dir, ki ÅŸimdi Kürdistan Federe Devleti’nin baÅŸkanı Mesut Barzani resi davetli olarak Avrupa turunda..
Türk MGK’si bu seçimlerde üç bölgeyi stratejik hedef olarak seçmiÅŸtir, şöyle:
1) Dersim
2) Amed
3) Hakkari..
Bu üç stratejik bölgenin yanında bir de alt stratejik alanlar da gözönünde bulundurulmalı:
1) Batman
2) Van
3) Serhad
Buralarda çeÅŸitli taktiklerle passifikasyonu ve giderek Kürt muhalefetini sandıkta boÄŸmayı hedefliyor. Dersim’deki “beyaz eÅŸya” rezaleti, Amed’deki daha hafif kalmayan “çeyiz politikası”, TRT-6 rezaleti, naklen mevlut yayınlama cinliÄŸi, Hakkari’de doÄŸrudan doÄŸruya askeri müdahale ile sonuç alma gayreti dikkatle izlenmelidir..
Bu durumda karşı tedbir olarak şu hususların dikkate alınacağını umarım:
-Her yerde, her vasıtaya başvurarak münafıklar partisinin adayları sindirilmeli, hatta maddi ve fiziki zarara uğramaları için her yolun mübah olduğu hatırlanmalıdır.
-Çalışmalarda, söz konusu stratejik ve substratejik alanlarda %50’nin altına düşülmeyecek bir oy oranı hedeflenmelidir.
-Sandıklara sahip çıkmak için, Avrupa’daki NGO’larla iÅŸbirliÄŸine samimi bir ÅŸekilde girilmeli, bunların yukarıdaki tüm bölgelerde gözlemci olarak bulundurulması için olaÄŸanüstü gayret sarf edilmelidir.
-İç rekabetler, bu büyük dış saldırı karşısında tamamen dondurulmalı, dayanışmanın zemini oluşturulmalı..
-Türk Devleti’nin Güney dahil, tüm Kürdistan’ı yutmaya çalıştığı unutulmamalı. Obama’nın çekilme kararını bu kadar alkışlamalarının baÅŸka sebebi olabilir mi? Geçenlerde bir TV programında, devlete angaje olmuÅŸ bir profesörün: “ABD çekildiÄŸinde Talabani ve Barzani gibi eksantrik tiplerin hakkından eklbette geliriz” demesi baÅŸka ne anlama gelebilir?
2009-03-08
A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



"Bilek Güresi"

Erdem

2009-03-15 01:10 - DTP legal bir kürt partisi olarak ,Türk meclisinde yapabilecegini yapiyor. PKK´nin silahla yapamadigini DTP, ignenin ucu ile kuyu kazar gibi TC´nin beynini kazmaya calisiyor. En son sayin Ahmet Türk, meclisdeki kürtce konusmasi TC nin beyninde sarsinti yaratti. TC´nin beyin kanamasina yakalanmasi yakindir. DTP ile AKP´nin (TC´nin) bilek güresine dönen bu secimler, Kürt Halki´nin AKP´yi (TC´yi) Kürdistan da mezara gömme, ”yilanin basini” ezme mucadelesidir. TC´nin yasadigi bu secim korkusu ayni zamanda onun ölüm korkusudur. Bunun icin TC elinden gelen her türlü osmanli oynuna basvuruyor, basvurmayada devam edecekdir. Baska türlü kurtulus yolu bulamiyor, Selamlar, Saygilar