Mahmud Osman Haksız mı?

Mahmud Osman Haksız mı?

PNA’ya konuÅŸan Dr Mahmud Osman, önemli ÅŸeyler söyledi. Tümüne katıldığım görüşlerdir bunlar. Bu günkü yazımın merkezine bu demeci yerleÅŸtiriyorum. Bu demeçle Sayın Osman, Obama’nın Kürdistan’lı liderler ve Kürt Parlamento Heyeti (Iraq) ile yaptığı görüşmeyi, ruhu itibarı ile sonuna kadar açmaktadır.

Fakat daha önce bazı ÅŸeylere açıklık getirmem gerekiyor. Öncelikle, yazılarıma gelen cevapta bir okuyucu, “TRT-6’cılarla uÄŸraÅŸmaya deÄŸmez” diyor. Ä°ÅŸte bu çok önemli bir yanlıştır. Bu kiÅŸiliklerin maskelerini, hiç kimseye iftira atmadan, sadece delillere dayanarak indirmek ulusal bir görevdir. Kusura bakmasınlar, ben PKK usulu eleÅŸtirileri ÅŸimdiye kadar hiç sempatik bulmadım. Kalıpları aÅŸmayan, 30 yıl önce söylenenleri kalıp olarak alıp bugünkü yanlışların üstüne giderseniz, bazan haklı olduÄŸunuz yerlerde bile haksız duruma da düşebilirsiniz. Ama bu, yeni ve tüm Kürdistan’ı tehdit eden TRT-6 türü artık büyüyen akımları görmezden gelmenize sebep olmamalı. Bunlara karşı ideolojik mücadele ÅŸarttır. Fakat bu ideoloji, yanlışlığı ıspatlanmış, denenmiÅŸ, yıkılmış bir ideoloji olmamalı. Bu ideoloji, Kürtler’in birliÄŸini pekiÅŸtiren ulusal bir ideoloji olmalı.. Bunu ilerde açabilirim (yeniden).

Åžimdi TRT-6’cıların bir çizgi haline gelme teÅŸebbüsü ile ilgili bazı deliller sunalım.

1) Adam eski bir KUK militanıdır (KUK militanlarını bunun dışında tutuyorum). Sonra da da PSK’ye geçti. Burada bahsetmeyi dününmediÄŸim bir sebepten dolayı PSK bu ÅŸahıs ile yollarını ayırdı. Bu zat, koltuÄŸuna aldığı bir kitabı ile birden TRT-6 ekranında belirdi. Bu adam soruÅŸturmada, hapishane günlerinde yüksek performans gösteren biri olarak sunulmuÅŸtu. TRT-6 ekranında belirmeden önce, Türk kanunlarına göre illegal sayılan PDK-Bakur’u ele geçirmeye çalışan ekibin içinde yer aldı. Åžimdi bu bir çeliÅŸki deÄŸil midir? Nasıl oluyor da bir ÅŸahıs, hem TRT-6 gibi en önemli görsel propaganda yayınının ekranlarında beliriyor, hem de “illegal” bir Kürt partisinin yönetimine talip oluyor?.. Burnunuza bir yanık kokusu gelmiyor mu? Tabii ki PDK bu müdahalenin özüne karşı direniÅŸ gösteriyor.
2) Türk Devleti’nin Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nın bildirdiÄŸine göre söz konusu devlet bir grup Amerikan ajanının Adana, Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir’de faaliyette bulunmasına izin vermiÅŸtir. Fakat son zamanlarda bu ajanlar bazı bilinmeyen yerlere gitmekteymiÅŸler. Bunlar herhalde Yozgat’a veya turistik bölgelere gitme gibi bir hafiflikte bulunmamışlardır. Peki nereye kayboluyor bu insanlar? Ne yapmaya çalışıyorlar? Ben bu kaybolmanın Kuzey’de yeni bir oluÅŸum yaratma ile yakından ilgili olduÄŸunu kestirebiliyorum. Menzilleri çok geniÅŸtir ve TRT-6’cilerin pervasızlaÅŸmasının bu gezilerle yakın iliÅŸkili olduÄŸunu görüyorum. Hatırlarsınız, Ankara’da, Obama gelmeden önce bazı Amerikalı diplomatlar TRT-6’cı bazı Kürtler ile buluÅŸmuÅŸ onlara cesaret vermiÅŸtir.. Umarız ABD Kürtler’e karşı duruÅŸunu Ankara’ya göre ayarlamaktan vazgeçer.

Bunun gibi baÅŸka deliller de sunulabilir. Fakat yukarıda sunduklarımız bile TRT-6’cıların ne kadar ahlaksızca bir ÅŸekilde vatanlarına karşı “istenmeyen” bir noktaya sürüklenmiÅŸ olduklarını gösterir.

Ä°ÅŸte böylesine bir karmaÅŸada Dr Mahmud Osman’ın tecrubesini de konuÅŸturarak söylediklerine geliyoruz. PNA’ya demeç veren Dr Osman “ABD’nin Kürtler karşısındaki siyaseti iyi deÄŸildir” diyor ve söylediklerinin altını da dolduruyor.. Obama, Kürdistan Bölgesi’nden makul olmayan isteklerde bulunduÄŸunu söyledi. Bunu birebir görüşmede yaÅŸadığını elbette biliyoruz.

Mahmud Osman PNA muhabirine, “Kürdistan Bölgesi Türkiye’ye (Siz Türk Devleti olarak okuyunuz-NB) ne kadar yaklaşırsa ve BaÄŸdat’la sorunlarını ne kadar çözerse ABD yönetimi de buna göre Kürdistan Bölgesi’ne olan yardımı arttırır. ABD’nin isteÄŸi budur” derken biz hala tedirginlik duymamazlık, vatan yolunda silkelenmemezlik edebilirmiyiz? Bu cümlede Obama’nın Kürtler’den istediÄŸi tam bir teslimiyettir. Çünkü Türk Devleti’ne yaklaÅŸmak, görünen köye klavuz istemez, Kürd’ün Kürd’ü öldürmesi, kalanların da Türkler’e sabah kahvaltısı olarak sunulması anlamına gelir. Eh.. Unutmayalım, Obama’nın en önemli klavuzu James Baker’dir. Bu Baker’i eski ABD DışiÅŸleri bakanlığı döneminden tanırsınız. Kendisi Cumhuriyetçi’dir, ama aynı zamanda meÅŸhur Irak raporunun yazarlarından biridir.. Bu Zat, altına imzasını koyduÄŸu raporda Kürtler tamamen es geçilmiÅŸti. Sadece itirazlar yükseldiÄŸinde ÅŸifai olarak “ben Kürtler’i severim ve raporda onları unutmadık” demekle yetinmiÅŸti. Unutmadı da ne yaptı? Hiç!

Osman, demecinin bir bölümünde bu yanlışlığı, bu kasdiliÄŸi ortaya koyuyor ve şöyle devam ediyor: “ ABD’nin bu isteÄŸi makul deÄŸil. Çünkü Türkiye Kürdistan Bölgesine kabul edilemeyecek ı koÅŸullar öne sürüyor. Aynı ÅŸekilde Kürdistan Bölgesi’nin BaÄŸdat’la da sorunları var. Bundan dolayı ABD’nin bu isteÄŸi makul olmayan bir istektir. Çünkü eÄŸer Kürdistan Bölgesi Türkiye’ye yakınlaşırsa ve BaÄŸdat’la sorunlarını çözerse bu durumda ABD’ye ne ihtiyacı olabilir. Bundan dolayıdır ki ABD’nin Kürdistan Bölgesi karşısındaki siyaseti iyi deÄŸildir.”

Evet Obama Kürtler ile adeta kafayı buluyor. Bu duruÅŸunun anlamı, geçmiÅŸte ABD’nin “stratejik dost” dediÄŸi bir mazlum milleti satmaktır.. Bunun baÅŸka izahı yoktur. Åžimdi Türkler’in neden tedirgin olmadıkları, neden bu kadar neÅŸeli oldukları, basınlarının neden bu kadar “amerikancı” kesildiÄŸi daha iyi anlaşılmıyor mu? Türk Devleti, iyi veya kötü demeden bütün kurumları ile bir bütün halinde çalışmaktadır. Kürt Savaşı boyunca muhalefeti ÅŸekli muhalefet yapmaktadır, basını geniÅŸ ölçüde genelkurmayın emrindedir. Yalnızca ÅŸunu ekleyelim, Ergenekon muhalefeti gerçek bir muhalefettir ve onların amacı Türk BAAS’nı oluÅŸturup, Kürt Milleti’ni fiili bir katliamla ortadan kaldırmaktır. Öte yandan MHP muhalefeti ise doÄŸrudan doÄŸruya Irkçı bir muhalefettir. Bu iki muhalif gücün AB ve ABD’ye de karşı bir duruÅŸları vardır. Kısaca görüldüğü üzere Türk Devleti’nde muhalefet bile “neden Kürtler’i daha kararlı bir ÅŸekilde ezmiyorsunuz” düşüncesi çerçevesini pek aÅŸmayan bir muhalefettir.

Son olarak, Dr Osman Zagros radyosu ve PNA’ya verdiÄŸi demeçte ABD’de faaliyet gösteren Kurdistan National Congress’te yaptığı konuÅŸmada Washington’un, Kürdistan politikasını deÄŸiÅŸtirmesini istedi. Çünkü bu siyaset, hiç de iyi bir siyaset deÄŸildir. Osman, ABD’nin Kürt iÅŸleri ile ilgili bir temsilci atamasını da istedi. Böylece Kürtler’in istemleri birebir Beyaz Saray’a iletilmiÅŸ olacaktır. Bu Temsilci dünyaya yayılmış olan 50 milyon Kürd’ün istemlerini dinleyebilecektir..

Durum bu kadar acil iken bazı Kürtler’in nelerle uÄŸraÅŸtıklarını ibretle seyrediyoruz. Bunları asla boÅŸ bırakmayacak, maskelerini indireceÄŸiz. Bu böylece biline!

2009-04-12

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



TRT 6 DA SIZLERI KURTARMIYACAK

ALI BARAN

2009-04-14 01:35 - 30 yildan beri avrupada yasayan bir kurd olarak,diger halklar gibi, benim kimligimi belirleyecek ne bir nufuz cuzdanim nede bir pasaporum oldu.Topragim iskal edilmis,4 parcaya bolmusler ustelik sen turksun diyorlar.Aksi halde kader yazin beli ya hapishane yada olumu reva goruyorlar.40 milyonluk bir halkin 21 rinci yuzyilda yasadigi bu ortamda kendilerin hicmi sucu yok.Tarihte hicmi ders cikarmadik .Kurdun kendisinde baska dostu varmi.Somurgeci gucler kale yi surekli icerde fethetmis,yine bu tur oyunlarla kuzey hareketini zayiflatmak ve bitirmek istiyor bunu da guney gucler araciligiyla yapmak istiyor.Bazi isbirlikci kurd partilri ve sahsiyetler de akbaba gibi pusuda kendisine dusman bildigi PKK haeketini bitirilmesini bekliyor.Kan uzerinde ekonomik ve siyasal rant elde etmek istiyorlar.Kurdistan halki hangi partiyi destekledigini her platformda gosteriyor.TC dunyanin destegine ragmen yigit kurd halkinin mucadelesini bastiramadilar ustelik her gun kurd halkinda samar yiyorlar,o yuzden kuduruyorlar.TRT6 da sizleri kurtarmiyacak. sevgilerimle

Halife Obama'dan Kurtlere hayir yok

Abtin

2009-04-13 14:41 - Obama, Kurtler ve Kurdistan icin doksanli yillarin bir tekrarini istiyor. Hatirlarsaniz ABD’nin o zamanki hukumet baskani bay Billinton, turklere rekor duzeyde yardim ve destek veren diger bir demokratciydi. Buna ilavetan Obama’nin birde gizli ajandasina bakmak lazim, orada asil islam’a hizmet arzusu cikar. Obama oncelikle islam dinine ve devletlerine hizmet etmek istiyor. Ilk belirtilerini verdi zaten, gerisini de zamanla gosterecek. Ingiltere ziyaretinde Saudi krali onunde nasil ikibuklum olduguna bakiniz http://www.americanthinker.com/blog/2009/04/obama_bows_down_to_saudi_king.html Islam’da Kurtlere yer yok, bunu bir kabullennebilsek ulusal sorunlarimizi biraz daha kolay asabiliriz ama bu da ayrica baslibasina bir sorun.