Iraq Seçim sonuçları doğru okunuyor mu?

Iraq Seçim sonuçları doğru okunuyor mu?

Bence ABD, eÄŸer seçim sonuçlarını gerçekten doÄŸru okuyamamışsa, kasti olarak fahiÅŸ bir yanlışı kitlelere yutturmaya çalışıyor.. Obama’nın iktidara gelmesi ile birlikte Irak ve özellikle Kürtler satılmaya çalışılıyor. Özellikle Ä°ran’ın el üstünde tutulmasını anlamak mümkündür. Ama Obama’nın bu sanrısı ne ABD’ye, Ne müttefiÄŸi Ä°srail’e, ne de Sün’i Araplar’a yarar saÄŸlamayacaktır. Temelden Terörizm üzerinde yükselen Mollalar rejimi, Obama’nın bu zayıflığından istifade ederek Nükleer silah yapım çalışmalarına daha fütursuz bir ÅŸekilde devam edecektir.
Iraq Seçimleri’ni Obama’ya raÄŸmen doÄŸru okumak gerekir. Bunun için once bu seçimlerin anlamına bakacağız, şöyle:
-Bu seçimler mahalli seçimlerdir. Genel seçimlerle bir ilgisi yoktur.
-Kürtler bu seçimlerde sadece seçilmiÅŸ bölgelerde adaylar göstermiÅŸ ve hedefine ulaÅŸmıştır. Dolayısı ile seçimin asıl galibi, bilinçli hedef seçimi Kürtler olmuÅŸtur. Kürt Partileri bu seçimde Diyala ve Ninova (Musul) da seçime girmiÅŸ, Kürt çoÄŸunluklu bölgelerde ezici bir zafer kazanmıştır. Lüzumsuz spekülasyonlara yol açmamak için baÅŸta BaÄŸdad ve el-Ambar olmak üzere Iraq’ın Arap çoÄŸunluklu ve hak iddia etmediÄŸi yöresinde seçime girmemiÅŸlerdir.
Evet, Kürtler bilinçli bir seçim haritası’nda boy göstermiÅŸ ve sonuçta ezici bir zafer elde etmiÅŸlerdir. Kürdistan Ä°ttifak bloku Xaniqîn’de 55.000 oy almış bulunuyor (preliminer). Böylece Kürdistani Blok diÄŸer partilerin toplamından daha fazla oy almış bulunuyor. Bu durum Åžengal’de de böyledir. Dolayısı ile Kürtler hedeflerine varmış, Kürdistan Federe Devleti’ne baÄŸlanmasını istedikleri yörelerde yaÅŸayanların onayını almışlardır. Hatta Diyala’yı bir bütün olarak düşündüğümüzde Kürdistan Ä°ttifak Bloku’nun 70 Bin’in üstünde bir oya ulaÅŸtığını görürüz..
Oysa seçimden zaferle çıktığı söylenen Maliki HİÇ BÄ°R YÖREDE %38’lik bir oy çokluÄŸunu aÅŸamamıştır. Seçimi önde götürdüğü her yerde mahalli yönetimi oluÅŸturmak için koalisyon yapacak ortaklara ihtiyacı vardır. Bu mudur büyük zafer?
Yine bence, seçimin ikinci büyük galibi, çok az oy almalarına raÄŸmen Laiklerdir! Kadınların ezildiÄŸi, dini liderlerin her ÅŸeye karar verdiÄŸi Arap-Ä°slam dünyasında laiklerin bu çıkışı elbette umut vericidir. “Seçim galibi” ilk bakışta oy dağılımı olarak görülebir. Ama laikler tarafından açılan yolun önemi asla unutulmamalı. Arap Dünyası’nda zora dayanmadan açılan bu devrim yolu önemlidir. Bu yolda yürümek cesaret ister, özveri ister. Irak Laikleri’nin girdiÄŸi bu özgürlük yolu bu bakımdan önemsiyorum.
Son olarak ÅŸunun altını çizerek belirtmeme müsaade ediniz: Maliki’yi seçim zaferi kazanmış biri olarak ilan etmek, yeni bir Saddam yaratma özleminden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Irak’ta Federe yapının yerleÅŸmesinin önündeki en büyük engel, temasları ile, yabancı komÅŸularla giriÅŸtiÄŸi oldukça karanlık iliÅŸkileri ile, ÅžiiliÄŸi vicdani olmaktan çıkarıp devlet yönetiminin temeli haline getirme çabası ile Maliki’nin ta kendisidir. Saddam’ın kellesine mal olan terrorist iktidar iÅŸlevinin bayraktarlığını ÅŸimdi Bu Zat yapmaktadır. Kısacası Sun’i Terörizm, yerini Åžii(sel) terörizme bırakmaktadır..
Obama’nın ekibindeki akl-ı selim sahipleri bunu iyi düşünsünler.
2009-02-08
A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



türkün kürde düsmanli hicbitmiyor

seranser

2010-03-14 18:23 - sayin kekuyon türk basinini coktan beri okuyorum ama okurken inan tiksinmem geliyor asinda onlar bizleri aptal yerine koyduklarini iyi biliyorlar ama bilmek istemedikleri sey kürtler osmanli oyunlarini coktan cözmistir secimlerle ilgili ve genelde aydinlaticiliginizdan dolayi tesekürler

çok bariz belli

ilhami

2009-02-16 00:43 - ya bu yazıya daha yeni okumaya başlamışken farkı hissettim.bilgisayardan yazıyı okuyorum,başka yazılarıda okudum,başka medyalardan da seçim haberlerini seyrettim.yorumlarda yanlı davranılıyor demişsiniz ama tam tersi o kadar yanlı yazmışsınız ki köyde televizyonu olmayan garibanları dahi kandıramaz bu yazılarınız.kandırdığınız diğer insanlar gibi bizidemi salak sandınız.zııırt yani bidahaki seçimden sonra ihanet ettiğiniz türkiyeden başka kimden yardım bekleyeceksiniz merak ediyorum.

irak secim sonuclari dogru okunuyor mu

memuj

2009-02-13 11:02 - sn. Kekuyon herzaman oldugu gibi, aydinlatici bilgilerinizden dolayi kutluyor ve saygilarimi iletiyorum. Kürtlerin ve Kürdistanin sizin gibi insanlara, herzaman oldugundan da daha cok ihtiyaci var. basarilarinizin devamini diliyorum....