Güneyli Güçler... Tanınmaz haldesiniz! Yazıklar olsun!

Nêçirwan çıkıp şunları açıkça söylüyor:

-Dağdan indirme planını MİT ile birlikte hazırladık(!).

-Türk’e sıkılan her kurÅŸunu bize sıkılmış olarak kabul ederiz!

-Önce Maxmur’dan baÅŸlanmalı...

Bir PDK Politbüro üyesi, Kuzeyli bir bir Kürt Partisi liderine şunu söylüyor:

-Biz sizlerle kardeşiz, ama ortak değiliz...(bu sözler teyid edilmiştir)..

Güneyli Liderler şunu söylüyorlar:

-Açılımı tüm kalbimizle destekliyoruz! (Hangi açılım, Kuzeyliler olarak asıl biz merak ediyoruz)..

Celal Talabanî, Neo-Ata Deniz Baykal’ı misafir etmek için can atıyor, onu getirecek uçaklar gönderme kararı alıyor da, bir türlü bu herife ulaÅŸamıyor (ulaÅŸsa da şöyle bir kucaklasa!).

Irkçı MHP’in kodamanlarından Süleyman Servet Sazak ve daha niceleri Kürdistan’ı sömürürken (ki bir tek Kore-Harir yolunun yapımından 178 milyon dolar kazandı) kazandıklarını, Kürdistan’a kurÅŸun olarak iade ederken, Kürt sermayesi “Medine fakirleri” gibi duvar diplerinde bırakılıyor, sorunlarına sorun katılıyor.. Bunun gibi çok misal var..

Yukarıdan beri kaydettiklerimize eklenecek çok şey var. Bu sergilediğimiz hazin manzara iğrenç bir tablonun sadece bir fragmanıdır.. Hazin ve tiksindiğimiz bir tablo..

Hiç kimseye bu yazdıklarımı yargılama hakkını vermiyorum. Hele Güneyliler’in para ile satın aldıkları kiÅŸilikler hiç bir ÅŸekilde bu yazıyı okumaya bile layık olamazlar.. Çakkallar her zaman çakkal olarak kalmalıdırlar. Ben emek verdiÄŸim Kürdistan denilen tarlada gecekondu yaptırmamak için elimden geleni yapacağım. Bu benim hakkımdır. Güney’i biz ayakta tuttuk. Kuzey’de modern mücadele vasıtası olması geren örgütlerin ikincisini kuruluÅŸuna ben öncülük ettim. Onların (Güneyli Güçler’in) bizi MoÄŸol artıklarına yedirmelerine tahammül edemem, etmem. Bunu Kürt Milleti olarak hep birlikte baÅŸaracağız! Hiç kimsenin kuÅŸkusu olmasın. Ne HaÅŸimi gibi seyyar laf taşıyıcılar, ne Mr Kaya gibi propaganda çakalları, ne Türk’e el pençe divan duran sekreter eskileri, sel gibi akan Kürt Kitleleri’nin kutsal vatan yolundaki kabaran akışını durduramazlar. Zerdüşt’ün, Rüstem’in, Kawa’nın gerçek, sermayesiz çocukları ne imiÅŸ dünya alem görecektir!

GeçmiÅŸte ben ve benim gibi bir avuç insan, ölüm tehdidi altındayken bile 1975’ten itibaren Mıstefa Barzanî’ye yöneltilen eleÅŸtirileri göğüsledik. O takımdan bazıları bugün tamamen Güneyli partinin omuzdaşı olmuÅŸlarsa da ben ve ancak parmakla sayılacak kadar az kalmış bazı insanlar parti olarak Kürdistan’ı belledik, Kürdistan’ı tutmakta ısrar ettik..

1975’te bir yandan ideolojik mücadeleyi göğüslerken öte yandan, o zamanki adıyla TKDP olarak Mesud Barzani tarafından gönderilen Hasan ve Selim’i (müstear addır bunlar, aslı bizde) Gundiklı yurtseverler’in yardımı ile kışlaklara yerleÅŸtirmiÅŸtik.. Biz Kuzeyli Kürtler olarak bunları yapıyorduk. Partimizin Beytüşşebab’dan tutun, Misêbîn’e kadar olan bir ÅŸeritinindeki en çalışkan ve fedakar insanlarımızı bu Ä°kili’nin hizmetine sunduk. Bu iliÅŸki ağı ile, Binê Xetê’den ayaklanma bölgesine gidiÅŸ ve geliÅŸlerin aksaksız yürümesini saÄŸladık. Avrupa baÄŸlantısını saÄŸladık.

Ä°lk KuruluÅŸ bildirisinin Türkçesi’ni ben ve bir Melle arkadaşımız düzenledik. Hem Türkçesi’ni, hem de Arapçası’nı teksir makinası ile çoÄŸaltıp, gerekli olanları Güney’e ve Bînê Xetê’ye yolladık. Türkçe’ye çevirdiÄŸimiz bildirileri ise Kurdistan ve Türk alanlarında dağıttık. Kendilerini yok etmeye gelen güçleri sadece propaganda ile çökerttik. O gruptan gelen peÅŸmergelerle (mesela 27’si ile) ben ve MF konuÅŸtuk, cepheye sevklerini saÄŸladık. Kendimiz de Cepheye yakın bir yere kadar giderek PDK’li ikili ile görüştük. Ä°lk peÅŸmerge grubunun çoÄŸunluÄŸu Kuzeyli oldu..

Onları tanıtmak için gece gündüz çalışarak Xebat Dergisi’ni de çıkarıyorduk..

Görüldüğü gibi bugün sahip olduklarının önemli bir kısmı bizim imzamızı taşıyor.. Ama onlar bilhassa son bir aydır ne yapıyorlar? Kuyumuzu kazıyor, bizi en büyük Kürt Düşmanı olan Moğol artıklarına yem yapmak istiyorlar..

Bu gün itibarı ile maalesef kabul edilemez bir yola sapmışlardır. Türk MÄ°T’i ile iç içe geçip, parti farkı gözetmeden, Tüm Kuzeyli Kürtler’i pasifize edip yok ettirmeye çalışanlara artık Kürt Yurtseveri denilebilir mi? Maxmur gibi zulümden kaçan, tek suçları yurtseverlik olan mazlum sivillerin sığınaklarına saldırı planlayanlar bizden olabilir mi? Türk’e sıkılan kurÅŸun bize sıkılmış sayılır diyen bir kiÅŸilik, ne menem “Kürt” kiliÄŸidir? Biz “kardeÅŸiz” ama ortak deÄŸiliz diyen bir parti yöneticisi “üvey kardeÅŸ” deÄŸil, “üvey Kürt’tür. Çünkü üvey kardeÅŸ de sapına kadar kardeÅŸtir, ama o, onlar?

Kuzeyli yurtseverler!

Gün biribirine uzak durulacak gün deÄŸildir. BaÅŸta PKK olmak üzere herkes “nerede yanlış yaptık da Kuzeyli Kürtler olarak biribirimize bu kadar durduk” sorusuna samimi, içten ve sadece yurtsever saikle cevap versin! EteÄŸinizdeki taÅŸları atın ve birleÅŸiniz! Birlik kuvvettir. Bunu en iyi marksistler şöyle dile getirirler: “Dünya’nın tüm işçileri, birleÅŸiniz!” Siz de baÅŸ çeliÅŸkinin en sivrildiÄŸi bu anda; “Dünya’nın tüm Kürtler’i ve mazlum halklar birleÅŸiniz!” özdeyiÅŸini bilince çıkarın. DediÄŸinizin takipçisi olun.

Güneyli Yurtseverler!

Biz asla yıkıcılığı tasvip etmeyiz ve yıkıcı olmayacağız. Bizim derdiÄŸimiz Markus ve Batista’yı mumla aratan bazı diktatör adayları iledir. Sermaye birikimi uÄŸruna Güney’i çiftlikleri haline getiren ve sonuçta bu sermayeyi en aÅŸağılık ÅŸartlarda da olsa muhafaza etmeye, senin ve benim yurdumun en büyük parçası ve güvencesi olan Kuzey’i yem olarak Türk Devleti’ne sunmaya kalkanlarladır. Güney-Kuzey demeden saÄŸlanacak olan Kürt Halkı’nın birliÄŸi bunları alt edecektir. Biz Kürdistan’a aşığız, ÅŸu veya bu aileden gelen fertlere deÄŸil. Mistefa Barzani, Şêx Mehmud Berzencî, Şêx Abdusselam, Şêx Mehmud’un babası Şêx Seid, ellerinde mülkü hiçe sayarak Kürdistan’ı sayıklaya sayıklaya can veren liderlerdi. Leyla Qasım, Margaret Åžello ve 14 yaşındaki Rehber Mella Huseyn ve onlar gibi niceleri ise ya kurÅŸunla, ya idam sehpasında ya da iÅŸkencehanelerde dillerinde Kürdistan adı can vermediler mi? 182 Bin Enfal ÅŸehidi ve yarım milyonu bulan kurbanlar Güneyli deÄŸil miydi? Bütün bu ÅŸehitler kervanı bazılarının sermayesi palazlansın diye mi ölüme merhaba dediler?

Güneyli’si-Kuzeyli’si, DoÄŸulu’su-Batılı’sı, Diyasporalısı, sürgünlüsü! Sikelenin! Tarihi yazacak olanlar sizlersiniz!

2009-11-04

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Tek Kurdistan

Ates

2010-01-11 23:55 - Sayin Sirac, 4 yil once,sizin yazilarinizdan birini Welatparezde okumustum, orada Guney'e o kadar cok umutla bakmis ve kurtulusun ordan gelecegini umuyordunuz. Sizin yaziniza o forumdaki herkes katiliyor ve Guneyin kurtulusunu, Kurdlerin kurtulusu olarak goruyorlardi. Ama bende sizin ve onlarin yazisini elestirmis, ve Guneyin yine kalles olacaginin analinizi yapmistim, bayagi bir dokturmustum yazimda, ama kimse soylediklerime inanmadi ve dusuncelerimi asagilamislardi. Ve ne yazikki soyledigim her sey cikti, ve biz kuzeyli kurdler yine sirtimizdan vurulduk, SEZARIN HAKKINI SEZARA VERMEK LAZIM DIGILMI! Dogru cikmak istemezdim, ama biz kuzeyli kurdler hep cok duygusal ve subjective bakiyoruz sorunlara, objective ve acimasiz olmadigimiz zaman hic kazanamiyacagiz (yani her koyun kendi bacagindan asilir). Selamlar

yazı

remzi baran

2009-12-22 06:21 - sayın büyüğüm öncelikle saygilarimi sunarım ben amed den yazıyorum yazıların süper ve tesedüfi gördüm seni kutlamak istedim bundan sonra takipçisi olacağım spas jıbo nıviskara te.dem baş

sizin yazdiginiz her yazi benim dikatami cook cekiyor cok gozel

azad

2009-11-06 16:07 - siz cok gozel bir konuya deyindiniz bence simdi siz gercek bir kurd aydini ve yazari oldunuz gozumde sizi cok iyi taniyorum 1990 yilarda bekaa da ki ocalan gurusmesinde sizi orda gurdum sizin tutarli konusmaniz ve davranislariniz beni etkilemisti sayin bilgin.. cok dugru yazmisin.. guneylu hukumet icin dogru karar dogru izlenim