Gel de yazma!

Türk Devleti Kürt partilerini ve özllikle DTP’yi dışlayarak direkt kendisine biat eden Kürtler’e yönelmiÅŸ bulunuyor. Böylece Kürtler’i zayıflatarak taleplerini törpülemeyi, ezeli arzuları olan asimilasyona elveriÅŸli bir hale getirmeyi aklına daha uygun buluyor. Buna belli bir program dahilinde devam edeceÄŸi açıktır.

Ä°stediÄŸi bazı yerlerde, mesela Çolig’de, Bitlis’te, MuÅŸ’ta kısmi bir sükunet saÄŸlamış gibi görünüyorlar. Ama öte yandan daha güneyde adeta birer meydan savaşı veriyorlar. Åžimdi sıra ile bu çatışma alanlarını şöyle bir dolaÅŸalım:

Amed-Çolig “cephesi”:

BilindiÄŸi gibi Türk içiÅŸleri bakanı Amed, Mardin ve Şırnaq’ı dolaÅŸacaktı. Ä°lk durak Amed’de kepenkleri indirilmiÅŸ dükkanlar buldu. Vali durumu “Buranın esnafı dükkanlarını geç açar” diyerek komik bir izahatla bakanının gönlünü ferah tutmaya çalıştıysa da mızrak çuvala sığmıyordu. Ardından Licê-Darêyênî arasında ÅŸehit edilen Güzelim Ceylan’ın Türkler tarafından katledilmediÄŸinin kanıtlarını yaratan heyet ile görüştü.. Türk Askerbaşı’nın verdiÄŸi talimat doÄŸrultusunda fabrikasyon deliller hazırlandı. Türk Tarafı Ceylan’ın havan topu mevziinin dışında olduÄŸu iddia ediyordu. Bunu duyan da havan topu mermisinin sabit rampadan ateÅŸlendiÄŸi sanır. Oysa –ki kullanılan top 60 mm’lik olsa gerek- umuzda taşınabilecek kadar basittir. Hem düştüğü yerde öyle ay yüzeyi gibi krater de bırakmaz. Mermi roket tipidir ve patlamadan sonraki ÅŸarapnelleri vasıtası ile hedefteki insan veya hayvanları öldürür.

Türk Heyeti Ceylan’ı ÅŸehadete götüren bombanın aslında 40 mm’lik bir lancher bombası olduÄŸunu, bu bombanın aslında patlamadığını, Sevgili Ceylan tarafından bu patlamayan bombaya “sopa ile” dayak atmasından sonra kızan bombanın patladığını “saptamış” bulunuyor.. Behey yaratıklar! Bir bomba atılacak, düştüğü yerde patlamayacak, ama bir sopa darbesi ile “buum” diye haykırarak Ceylan’ı yok edecek.. Ä°nsanın sorası gelir: Bu bir bubi tuzağı mıydı ki Ceylan’ın sopasını beklesin? Hayır kaatiller.. Nobel ödüllü destekçiniz Obama bile bu durumu izah edemez..

Darêyênî cephesi:

Tam da bu sırada Darêyênî’de 38 Gerilla’nın gömülü olduÄŸu bir toplu mezar ortaya çıktı.. Hiç kimseye sormadan gömdükleri 38 gerilla cesedi.. Neyi saklıyordunuz? Bunları kimyasal gaz ile mi ÅŸehit etmiÅŸtiniz ki apar topar gömdünüz? Tanınmayacak durumdaydılar diyorsanız, neden bir ÅŸehit babası oÄŸlunun kemiklerine sahip çıkabildi? Mızrak çuvala sığmıyor..

ViranÅŸehr muharebesi:

Polisin boş verdiği, ama kaçırılmaya çalışılan kız çocuğunun babası tarafından yakalanan iki kişiyi linç etmeye kalkan halkın galeyanı kısa bir süre içerisinde isyana dönüştü.. Sloganlar atıldı ve ilhakçılar lanetlendi. Oturdukları evlerinde bile can güvenliklerinin sağlanamamasına isyan ettiler, polis ve jandarma (asker) ile çatıştılar..

Cizîra Botan muharebesi:

Bu muharebeyi Bir kardeÅŸimin kaleminden aynen veriyorum:

Demirci Kawa
“2009-10-12 12:46 - Mamoste yaklaşık bir haftadır cızırde yaÅŸananların tanığı olarak ,sizi bilgilendirmeye çalışacağım. Elbete bu k. kurdistanın pek çok yerinde yaÅŸanmaktadır. Cızir belediyesi,mem u zin kültür merkezi,kurdi der,berfin,ticaret odası ve diÄŸer kurt kurum kuruluÅŸlarının son haftadaki etkinliklerinde,cızir savaÅŸ alanına döndü. Olayların çıkış nedeni ,polis ve askerlerin kitleyi kameraya çekmesi ve kitleyi tahrik edecek ÅŸekilde alaycı tutumlarını kabulenemeyen gençlerin saldırısı ile baÅŸladı. Yoksa bir engeleme söz konusu deÄŸildir. Anladığım kadarı ile polislerin üzerinde bir baskı vardı. Akp nin düzenbaz iki yüzlü politikasının bir yansımasıydı. Burda halka ÅŸu denmek istiyor.Bak iÅŸte görüyorsunuz,güvenlik kuvetleri demokratik gösteriye mudahale etmiyor.Göstericiler saldırıyor. Kitlelere bu ÅŸekilde saldırdılar. Cızir iki gün ,iki gece çatışma alanıydı.Öyleki binlerce gaz bombası,mahalelere atıldı. Evden dışarı çıkma fırsatı verilmeden,sokaktaki direnişçileri ezme peÅŸindeydi. Cızirde her sokaÄŸa onlarca gaz bombası,merkezden fırlatılıyordu. Halk bunu bildiÄŸi için,hemen hemen herksete limon vardı. gerçi gazı etkisiz kılmaya çok az katkısı oluyor.Evlerin içinde durulacak durumda deÄŸildik. Adeta boÄŸulduk. Büyük bir sabırla direniÅŸ sürdü. dtp li vekilerle yapılan görüşmeler sonucunda,biraz sakinleÅŸti.Devletin ölçüsüz gazına raÄŸmen cızir halkı baÅŸarı ile karşı koydu. Sadece gaz olsa neyse,ateÅŸli silahlar,panzerler,onlarca akrep,su tankerleri vs. Fakat bizi en çok etkileyen gazlardı.Eylemin gücüne raÄŸmen,zorluyordu. Gözü kapalı eylemde olamazsınız. Tüm bunlara inat,dün gece 40 bin kiÅŸilik bir katılımla,festivalimizi gerçekleÅŸtirdik.Dün gece düşman ortada görünmüyordu. saygılar.”

Bu kardeşimin kaydetmediği en can alıcı nokta ise polisin 3. katta annesinin kucağında süt emerken kafasına isabet eden gaz bombası ile kafası yarılan çocuk yoğun bakımda..

Gever meydan muharebesi:

Gever son yılların en büyük savaşını yaÅŸadı yaşıyor. Türk Polisi, alışık olduÄŸu gibi daha sonra fiÅŸlemek üzere, DTP’nin basın bildirisine katılanları filme almaya ve fotografları çekmeye katılınca duruma itiraz edildi. Ardından olaylar fitillendi ve çatışmalar baÅŸladı. Türk Polisi silah, gaz ve panzer kullanıyor. Kürtler’in elinde ise havai fiÅŸekler, taÅŸlar ve molotof kokteylleri var. Bu orantısız mücadele gece boyu da sürdü..

Siirt:

Ä°mralı’daki KCK Lideri Öcalan için gösteriler yapıldı. Asıl büyük eylemlerin PerÅŸembe günü baÅŸlayacağına dair iÅŸaretler var..

Böylesi günlerde bir eski parti lideri Türk TV’si CNN’de “PKK’yi MÄ°T Kurd(dur)du diyorsa bunu ıspatlamak zorundadır. PKK’ye kızabilirsiniz.. Politikalarını beÄŸenmeyebilirsiniz.. Hatta çizdiÄŸi yolu çok kötü bulabilirsiniz.. Buna diyecek yoktur. Ama baÅŸlayan bir mücadelede eÄŸer taraf olacaksanız, yerinizi açıkça ortaya koymanız gerekiyor. Kürt Milleti kendi sırtından “ululaÅŸtırılan”, hiç bir somut eylem programı ortaya koymayanlara, Türk Hükümeti’nin davet ettiÄŸi kiÅŸilere artık tahammülsüzdür. Kısacası PKK’nin MÄ°T tarafından kurulduÄŸunu iddia edip, delil ortaya koyamayan bu düşünce sahiplerine siz isim koyunuz..

2009-10-13

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz