DTP Vak’ası, Laiklik ve Tamil DireniÅŸi-III

Tamil kaplanlari lideri Velupillai Prabhakaran

DTP Vak’ası, Laiklik ve Tamil DireniÅŸi-III




Türk Devleti, görsel ve yazılı basını ile, 18 Mayıs’tan itibaren Tamil Halkı’nın düştüğü güç durumdan o kadar hoÅŸnut olmuÅŸ ki, bir milletin ezilmesinden vahÅŸice bir zevk aldığını hiç bir tereddüte yer bırakmamacısa açığa vuruyor. Öte yandan “zafer” ilan eden Irkçı Siri-lanka baÅŸkanı Kumaratunga denilen onun bunun karısı, ilk olarak Türk Devlet BaÅŸkanı’nı arıyarak onlara, Kürtler’i ezmek için yardım teklif ediyor!Bu bir alçaklıktır, haddini bilmezliktir. Åžimdi Tamil konusundaki yazıma geçiyorum.

Şunları kaydederek yazıma başlamak istiyorum:

-Tamamen ırkçı esaslara dayanarak 1948’de kurulan Seylan Devleti (sonradan Siri Lanka) Tamil Halkı’na hiç bir hak tanımadığı gibi, onları büyük bir baskı altında inletmeye baÅŸladı.

-Bir çok mücadeleden barışçı bir sonuç alımamayınca 1972-1976 yılları arasında LTTE (Tamil Kaplanları) örgütü kuruldu ve silahlı mücadeleye başladı. Bu örgüt bir çok başarılar elde ederek gelişti.

-Derinleşen savaş boyunca 70 bin insan hayatını kaybetti.

2000’da Norveç’in giriÅŸimi ile Oslo’da barış görüşmeleri baÅŸladı. Fakat ada hükumeti ilan edilen ateÅŸkesleri hep kendi hazırlıklarını tamamlamak, dışta diplomasi ile taraftar devletler kazanmak için fırsat bildi, Özgür Tamil Toprakları’na akınlar yaparak vaziyetini güçlendirme yoluna gitti. LTTE de bu akınlara anında cevap veriyordu.

-2002’de ABD ve Ä°ngiltere, alışık oldukları veçhi ile, LTTE’yi “terror örgütü olarak ilan etti. BilindiÄŸi gibi ABD bu silahı her fırsatta kullanır. Mandela’yı, Lumumba’yı, Arafat’ı, Mucib ür-rahman’ı, ETA’yı, Son zamanlarında Barzani’yi, IRA’yı, bir çok Güney Amerikalı lideri ve en nihayetinde Gerilla’yı terrorist ilan eden ABD deÄŸil miydi?

-2006’da AB topluluÄŸu da Tamilleri Terror Listesine almıştı..

-2009’un takriben Mart’ında Avrupa’daki Tamiller’e hayatı cehenneme çeviren uygulamalar baÅŸladı.

-Bu saatten sonra hazırlıklarını tamamlayan, Tamil Örgütleri’ni bölen o çirkef devlet baÅŸkanlarının önünde artık bir engel kalmamıştı. Ani bir baskınla Tamil’in özgür topraklarının büyük bir kısmını iÅŸgal eden 300 Bin insanı göçe zorlayan, 150 Bin Tamil sivil bürokratını ya kurÅŸuna dizerek, ya da tutuklayarak tasfiye ettiler. Büyük bir “cezalandırma” harekatı hala tüm hızı ile devam ediyor. Åžimdi Tamil Halk önderlerine “kayıtsız ÅŸartsız teslim” olmayı dayatıyorlar.

-Ama direniÅŸ hiç de bitecek gibi deÄŸildir.. Åžekil deÄŸiÅŸtirerek çok kanlı bir hal alacaÄŸa benzer. Buna raÄŸmen sivillerin hayatı için silahların susma ihtimali de var. Ama Irkçı Siri lanka rejimi sadece kayıtsız ÅŸartsız teslimiyeti dayatmaktadır. Durumu konuÅŸmak için “beyaz bayrak” ile askerlerin kamplarına giden iki sivil Tamil politikacısı hiç bir ihtara lüzum görülmeden taranmıştır. ABD’nin Colombo Büyükelçisi ise besbelli ve açık olan durumu karanlıkmış gibi göstermeye kalkıyor, terror eylemlerinin kimden geldiÄŸi adeta saklamaktadır. Obama döneminin tüm dünyada bir esir milletler mezarlığı yaratacağı ÅŸimdiden belli olmuÅŸtur. Diril be Russel, diril de bir de bu “demokrat”ı yargılayacak mahkeme kur!

-Tamil Gerillaları’nın Lideri Velupillai Prabhakaran’ın öldürüldüğüne dair yayınlanan yazıların ve fotografın “ev yapımı”, yani manipulatif olduÄŸunu gerilla liderliÄŸi red ediyor. Bu konudaki fotograf ve ses kayıtlarının güvenlik nedeni ile ileriki bir tarihte yayınlanacağı bildirildi.

Ä°ÅŸte bu durumu örnek almaya çalışan Türkler; basınları, TV’leri ve siyasileri eÅŸliÄŸinde bir koro halinde bu kanlı, ırkçı ada rejimini tebrik yarışına girmiÅŸ bulunuyorlar. Ardlarında bir milletler mezarlığı bırakan Türk Devleti’nden baÅŸka ne beklenir ki?

Türkler’in açıklanan Kürt açılımı resmen mide bulandırıcı.. Tahliller devam edecektir.

2009-05-23

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



Demokrasi

BERDAN

2009-05-25 02:35 - Ellinde guc bulunduran dunyanin efendileri,cikarlarinizla celisen yapilara karsi dillinizde demokrasiyi dusurmesiniz.Insan haklarinda odun vermesiniz Tum gucunuzle mudahale edersiniz.Sinirsiz guc kulanmayi mesru gorursunuz ellinde guc bulunduran zalimlerin maslum halklara karsi uygulamis oldugu soykirimi gormesiniz,duymasiniz,elistiremesiniz tum gucunuzle desteklersiniz.Siri langa devletinin tamili halkina karsi uyguladigi soykirimi hangi ulke elestirdi.Tum gucler el birligiyle tamili halkini dunya kamuoyu onunde terorust olarak ilan ettiler.Tek suclu Tamili halkinin ozgurlugunu icin mucadele eden Tamil kaplanlari olarak gosterildi.Terore karsi gostermis oldugu basarilarinda dolayi,Dunya hukumet baskanlari siri langa hukumetine teprik mesajlari gonderdiler ve hukumeti odulendirdiler.Demokrasinin ne oldugunu biz Kurtler cok iyi biliriz.Demokrasi adi altinda 17 bin meshul cinayet islendi,3 bin koy bosaltildi,sivil savunmasiz insanlarimiz topraginda kopartilarak buyuk sehirlerin varoslarina suruldu aclikla terbiye edilmeye calisildi,hapishaneleri Kurt halkinin yurt sever kesimleriyle dolduruldu,Annalarimiz sokak ortasinda joplandi,kucuk cocuklarin kollari dunyanin gozu onunde kirildi,Kurdistan cografyasi surekli bombalandi ormanlarimiz,ekili tarlalarimiz yakildi hayvanlarimiz telef edildi.TC Kurdistan halkina karsi katliyamlar gerceklestirdi bu katliyamlari ve isledigi suclardan dolayi yargilanabilecegi bir mahkeme varmi.Mahkemelerde surekli Kurtler yargilandi ve terorust ilan edildi.Siri langa hukumetinin Tamil halkina karsi gerceklestirmis oldugu katliyamini musru goren egemen guclerin politikalari Tc nin istahini acmis gibi gozukuyor.Ermenilere,Suryanilere,Rum halklarina karsi yapmis oldugu katliyami Kurt halki uzerinde denemek istiyor.En son teknolojinle,jitemiyle,ordunla,polisinle ABD de Avrupa birligi ulkelerinde aldigin destege ragmen Kurdistan halkinin mucadelesini bastirabildinizmi ve basaramiyacaksiniz cunku Kurt halki celiklesmis bir iradeye sahip.Ozgurlugunu kazanan dek mucadelesini surdurecek bu boyle bilene.Saygilarimi sunuyorum sayin Sirac

Silah

BERDAN

2009-05-24 01:53 - ABD Taliban nin denetiminde olan bolgede yasiyan 1 milyon yakin Pakistanliyi kendince guvenli bolgelere yerlestirdi.Cadirlarda yasamaya mahkum edilen halk ekonomik ve sosyal yasamlari gunden gune zorlasmakda.Kendilerini dunyanin efendileri olarak goren gucler,halklar uzerinde uyguladiklari insanlik disi politikalarla kendilerini mesru olarak gorebiliyorlar.2000 yillinda istanbulda gerceklestirilen AGIT zirvesinde,ellinde silahi olan gruplarin hic bir kosul one surmeden kayitsiz ve sartsiz silah birakmalari gerekiyor yoksa ABD onculugunde gerceklesebilek her eylem mesru olarak gorebilecek.Bugun Pakistanda sivil halka karsi yapilan katliyamla,Siri langa Devletinin Tamil halkina karsi uyguladigi soykirimla bire bir ortusuyor.Ulkesi iskal etilmis,tum hakki elinde alinmis,her turlu siddete maruz kalmis halklarin guvencesini kim sagliyacak.Birlesmis milletler orgutunde bir kinama geldimi.Siri langa hukumeti egemen guclerin onayini almadan boyle bir oparasyon gerceklestirmezdi.Gerillanin mucadele edigi degerler tehtit ediliyor ya silah birakirsin yada halkini katliyamlardan geciririz.TC basini siri langa hukumetinin askeri operasyonunu goklere cikariyor,haydi turk devleti sende topyekun bir katliyama giris,nasil olsa dunya devletleri sesiz.Yeniden savas tamtamlarini calmaya basladilar.PKK nin 1 hazirana kadar tek yanli ateskesine ragmen TC ordusu nun gerillaya karsi imha amacli oparasyonlari,DTP yoneticilerine yonelik tutuklamalar ve goz altilar,sivil halk uzerinde artan baskilar savasin dahada siddetlenecegini gosteriyor.Kurtler baris diyor,TC savasi ve imhayi dayatiyor.Kurtler ozgurluk diyor,TC koleciligi dayatiyor.Kurtler kendi kimlikleriyle yasamak istiyor,TC senin Turk kimligin var diyor.Ben onurumla,namusumla,ozgurce yasamak istiyorum.Bana dayatilan yasami asla kabul etmiyecegim.Saygilarimi sunuyorum sevgili sirac

Sorunu "kendi icimizde cözelim" ne demekdir ?

erdem

2009-05-24 01:33 - Türk Devleti, Sri Lanka´nin Tamil halkina karsi giristigi katliamlardan ve Tamil kaplanlarinin tasfiye etmesinden duydugu memnuniyetinin nedenini gizlemiyor. Gerila´nin durumunu Tamil kaplanlarin durumu ile karsilastiran Türk devleti, son günlerde artarak devam ettirdigi operasyonlari ile Kürt halki´na ve PKK´ye karsi, benzer bir yönelim ile sonuc alacaginin hayalinde. Türk devleti´nin basi Abdullah Gül´un ”sorunu kendi icimizde cözelim” demesi, dogru bir yaklasim degildir. Bu daha önceki gibi bir kandirmadir, oyalamadir. Uluslararasi bir sömürge durumunda olan Kürdistan´in sorunlari ancak Uluslararasi bir ortamda cözülerek garantiye baglanabilir. Yoksa Gül´ün dedigi gibi ”kendi aramizda”, (yaz-boz tahtasina yazilarak) cözülecek bir konu degildir. Sorunun bariscil ve diyalog yolu ile cözülmesi icin Hazirana kadar (tek tarafli) ateskes ilan eden PKK´nin durumuna ve yöneticilerinin aciklamalarina rahmen, sorunu katliyam temelinde cözmek istiyen Türk devleti´nin operasyonlarinda hicbir yavaslama olmamisdir. Kimse kimseyi kandirmasin. Türk´lerin baristan ne kast bellidir. Selamlar, saygilar