Davos’ta bir ErdoÄŸan

Davos’ta bir Erdoðan

ErdoÄŸan, Davos dönüşü ÅŸunları söylemiÅŸti: “Biz ÅŸimdiye kadar attığımız her adımı Türk Milleti’nin çıkarları doÄŸrultusunda attık.” Bu günkü yazımı bu çerçeveyi gözeterek kaleme alıyorum.

Türk BaÅŸbakanı Davos’ta çok tehlikeli bir oyun oynadı. Sonuçlarını ilerde göreceÄŸiz. Fakat ilk izlenim bu münafık yapılı kiÅŸiliÄŸin pek fazla bir kayba uÄŸramayacağı, baÅŸta ABD olmak üzere bazı güçler tarafından olayın ört-bas edileceÄŸi yönündedir. Bu konuda kapalı kapılar ardında sarf edilen gayretleri seziyoruz. Ä°srail Lobisi’nin ilk andaki yüksek sesli çıkışı, ardından da susması dünya kamuoyunun gözleri önünde cereyan etti. Bu arada bazı geri adımları da sezinliyoruz. Hamas’ın roketli saldırılarının ÅŸu anda mırıltılarla karşılanması, Obama’nın temsilcisinin bölgeye yapacağı ziyaretin programından Ankara’yı çıkarmasının yarattığı tedirginlik siyasi gözlemciler tarafından doÄŸru okunuyor.

Okuyucularımın şunları çok iyi bildiği kanısındayım:

-Uluslararası siyaset intikamcılığa deÄŸil akılcılığa dayanır. Buna göre çıkarlar en ön planda bir yer tutar. ErdoÄŸan’ın Davos’taki olayı Ä°stanbul’a taşıması, Filistinliler için moral bir destek yaratmıştır ve bu giderek OrtadoÄŸu’daki Ä°slami güçlere de birÅŸeyler enjekte etmiÅŸtir. Ama alttan alta tamirat da baÅŸlamıştır.

-OrtadoÄŸu’da siyasi yorumların uzun vadeli yapılamayacağı ortada. Türk Devleti de OrtadoÄŸu’da. Bu bakımdan yapılacak yorumlar kısa vadeli olmalı. Kısacası yarın ne olacağını bugünden kestirmek mümkün deÄŸil. Ä°srail istisna. Araplar’la çevrili bir bir küçük toprak parçasında tutunmaya çalışan 60 Yaşındaki bu devlet, Nükleer silah yapımına yönelen bu devleti de eklersek, kendisini çevreleyen tehditkar düşmanların yarattığı ortam daha iyi anlaşılır.

-NATO’ya üye olan Türk Devleti, kendisini saÄŸlama almışlığın şımarıklığı ile hareket ediyor gibi bir pozda sertlik kokan bir diplomasi yürütüyor. Ä°slam Devletleri arasında tek laik devlet olmanın avantajını iyi kullanıyor.

-Şu anda laisizmin sulandırılmasının müttefikleri arasında yarattığı tedirginlik geçici olarak görülüyor gibime geliyor.

Fakat son Davos çıkışı pek çok iliÅŸkiyi su yüzüne çıkardığı gibi, asıl hedefin Kürtler’i korkutup sindirmek olduÄŸunu çok açık bir ÅŸekilde görüyorum. ErdoÄŸan’ın Iran’da bir Ä°slam kahramanı olarak kabul görmesinin, Ä°ran’in islamperverliÄŸi ile iliÅŸkisi yoktur. Åžu anda Türkler’i, Farslar’ı ve Araplar’ı ilgilendiren tek ortak nokta Kürler’in tarih sahnesine çıkmasını engellemektir. Onlar mutasavvar Kürdistan’ı ikinci bir Ä°srail olarak görüyorlar. Kürdistan’ı aralarında paylaÅŸmış ve ilhak etmiÅŸ olan komÅŸu devletler, elbette Kürt Milleti’nin yaÅŸama talebini bastırmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

Türk BaÅŸbakanı’nın Davos çıkışı, TRT 6 oyunundan sonra sahneye koyduÄŸu en önemli oyundur. Bu oyun ile;

Türk BaÅŸbakanı müslümanlığının altını çizmiÅŸ, Kürdistan’da bile kahramanlaÅŸmıştır. Mazlum Filistin Halkı’nın Yahudiler tarafından katledilmesine seyirci kalmamış, Nobel Ödülü sahibi Ä°srail Devlet BaÅŸkanı’nın suratına, sözüm ona “ÅŸamar” indirmiÅŸtir. Böylece baÅŸta Kuzey olmak üzere Kürdistan’da, Körfez Devletleri’nde, Yemende, Ä°ran’da ve Türk kesiminde kahramanlaÅŸmıştır. Bir misal verelim; Filistin için bir TV’de açılan bir yardım kampanyasına Batmanlı bir kiÅŸilik, 20 Bin lira bağışlamıştır. Varın siz hesaplayın gerisini..

Kürdistan’da bu sonucun yaratılmasında Roj TV’nin ve Güneyli yayınların anti-Ä°srail yayınlarının ve Türkiye sendromu’nun etkisi yadırganamaz. Fakat her ÅŸeyi de “vurun abalıya” misali bu TV’lere ve yayınlara yükleyemeyiz. Ulusal bilinç geliÅŸmedikten sonra biz ne yaparsak yapalım, bazı Kürtler hep saÄŸa sola savrulacaklardır.

Olaya daha yakından bakalım:

Türkler bu son Osmanlı oyunlarına baÅŸladıklarında Kuzey’de 29 Mart Seçimleri’ni almayı, Güney’de, yakında baÅŸlayacak olan bir nevi eyalet sınırlarını belirleme seçimleri bekleniyor. ErdoÄŸan, hem anti-Kürt ittifaklarını, hem de Irak içi anti-Kürt muhalefeti güçlendirmiÅŸtir. Maliki memnundur. Ä°ran mollalar rejimi memnundur.. Suriyeli Yetim-i Hafız memnundur. Yan etki olarak Hamas sevinçten uçuyor. Daha ne olsun. ABD bile düşünecek gibi bir izlenim veriyor (yumuÅŸak atın, ya da okyanus ötesinin, tekmesi pek olurmuÅŸ, Ankara bunu unutmasın).

Kürt bu badireyi de aşacaktır.

2009-02-02

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



İçimizdeki Gazze ve siyasal şizofreni

Ekin DeÄŸirmenci

2009-02-28 20:59 - Taraf Gazetesi yazarı Hıdır Geviş konuyla ilgili çok enteresan ve dikkate değer saptamalarda bulundu. İşte yazıdan bir bölüm, Yazıyı okumak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler. http://www.taraf.com.tr/makale/3930.htm

islam kelimesini dikkatli kullanalim...

Xaksar

2009-02-19 19:32 - Türkcesini okudum bu nedenle türkce olarak bazi seyleri paylasacagim.Islami neden hep araplar, türkler ve farslarla birlikte kullaniyorsunuz.? Bu vatandaslar islamda olan hak ve hukukun geregini yapmiyorlar.bunlarin cogu düzenbaz diyebilirim.Ama yinede de yazmak istemezdim....... Bunlarla birlikte lütfen islam degil münafik kelimesini kullaniniz.Böylece kendisince islama deger verenler sizlerden ve Kurdistan`in özgürlesmesinden uzaklasabilir, ben kendi sahsima öyleyim.Bazilarimiz müslüman olmayabilir onlarin gönlünü hos tutalim derken kimilerini uzaklastirmayalim. Herkes özgür istedigine inanabilir, ama kimsenin kalbini Kudistan`in özgürlesmesinden uzaklastirmayiniz. Sayin Ocalani anlayalim cünkü o imanini tamamlamaktadir. INANMAK BIR TEK ISLAM ILE OLMUYOR .Inanc konusunda lütfen dikkatli seyler yaziniz , tek islam icin demiyorum. Bislametî.

bu konu hakkında aydınlattığını için teşekkürler!!

bedirxan medi bedir

2009-02-04 21:19 - bu konuda kafam çok karışıktı.israile mi yoksa filistine destek vereceğimi şaşırmıştım.sizin yazınızla kime destek vereceğimi öğrendim.(tabi ki kurdistan çıkarlarına).teşekkürler.kurdistanda 40 tane gazze var.ve kurdistan filistin gibi değil çok yalnız.filistine gelince müslüman olanlar, kürde gelince hitler kesilior ,munafık kesilior.hamasla görüşürler pkkye gelince terörist der, terörist devlet.biz zamanında filistin için öldük ama filistin zamanında g.kurdistana el-recawi die bi filistinli komutan yolladı ve bu filistinli terörist, saddamla beraber kürtlerin üzerine kimyasal bomba attı.biz filistin için öldük .filistin bizim için öleceğine bizi öldürdü.