Abant-Hewlêr.. Türk Devleti bölgeye yakışmıyor!

Bu bölgedeki milletlerle hiçbir kök birliÄŸi yok bunların. Bütün yaptıkları müslümanlığı kullanarak bölgedeki müslüman halkları peÅŸlerine takarak, müslüman olmayan insanları yıldırmak, kılıçtan geçirmek ve aÅŸağılayarak asimile etmek suretiyle yerlerini saÄŸlamlaÅŸtırmak olan talancı bir millet olarak yaÅŸamaktır. Pontuslular’ı, Lazlar’ı, balkanların Pomaklar’ını, Arnavutları ve devÅŸirme metoduyla ele geçirdikleri gayri müslimleri analarına, baba ve kardeÅŸlerine düşman kılmak suretiyle çoÄŸalmak suretiyle yayılmacı bir politika yürütmek ise ezeli sanatlarıdır.

Orduları yeniçeriler, sefere çıkmak geciktiÄŸinde kazan kaldıran bir yapıdadır. Bütün gelirleri talan olan bir orduydu yeniçeri ocağı.. Talana çıkarmadı diye padiÅŸah boÄŸan bir gelenekleri olan bu ordunun devamı olan “Türk Ordusu” hala yayılmacı bir siyasetin tavizsiz takipçisi deÄŸil mi? Türk Askeri bugün eski Yugoslavya’da, Afganistan’da, Lübnan’da ve Kızıl Deniz’de sözüm ona “barışın koruyucu gücü olarak bulunuyorken, Kıbrıs’ta ve Kürdistan’ın Güney kesiminde iÅŸgalci güç konumunu inatla muhafaza ediyor..
Türk Devleti Kürdistan Halkı’nın kimliÄŸini koruma tarih sahnesine çıkma mücadelesinde en büyük ve belki de tek engel rolunu oynamaktadır. Bunların Kürt Milleti’ne ve tek tek Kürd’e karşı iÅŸlediÄŸi cürümler saymakla bitmez.

Katliam desen ÅŸampiyon onlar!

Fitne desen kimse ellerine su dökemez.

Oyunların en daniskası onlarda..

Başkası sayesinde güçlenip, istediklerini aldıklarında selam sabahı kesenler yine onlar!

Mısır’da Nasır, sırf Sovyetler BirliÄŸine yaÄŸ çekmek için yayın hayatına baÅŸlattığı ve “Barzani... Barzani.. Kî vî navî nizanî” marşını açılış marşı olarak kullanan Mısır’a karşı diplomatik atağı baÅŸlatan bunlar deÄŸil miydi?

Kürt Meselesini barış masasına getirmeye çalışan Irak Rejimleri’ni her zaman engelleyen bu MoÄŸol Soylular deÄŸil miydi?

Ä°ran’da, 1983’te Humeyni Rejimi Kürdistan’ın özerklik talebini ciddi bir ÅŸekilde düşünmeye baÅŸladığında çivi koyan bu adamlar deÄŸil miydi?

1998’de Suriye ile savaşı bile göze alanlar yine bunlardı..

Neden?

Basit.. Kürtler tarih sahnesine çıkmasınlar diyedir bu çabalar.. Ermeniler’i yutan, Süryaniler’i kırımdan geçiren, Lazları asimile eden, Elenleri Anadolu’dan silip süpüren.. Pontusları kovan bu barbar ruhlu devlet OrtadoÄŸu’ya yakışabilir mi?

OrtadoÄŸu ve Elen ülkesi dünya uygarlığının kalbidir. Bu alan; Mezopotamya’dan Ararat’a, Ararat’tan Ä°zmir’e, Edirne’den MuÄŸla’ya kadar adeta bir SÄ°T alanı iken, yıkıcı, talancı, yalancı, katliamcı Türk Devleti buraya yakışır mı? OrtadoÄŸu’da Araplar Kur’an’ın indiÄŸi Arap ülkesi’nde, Ä°srail Tewrat’ın indiÄŸi “vaad edilmiÅŸ topraklar”da, Hristiyanlar, Ä°sa ve Havarileri’nin Ä°ncili ÅŸekillendirdiÄŸi, bir alandır. Hele Kürtler Zerdüştizm gibi devasa bir felsefe’nin mirasçısı mirasçısı iken, Asuriler büyük bir mitolojinin varisi iken, Ermeniler Mitraizm dahil, Aryani pek çok mitolojik geleneÄŸi içselleÅŸtirmiÅŸken, kımızcı Türkler dünya uygarlığına ne katmışlar ki, “Garden of Eden”in yaratıldığı bir OrtadoÄŸu gibi bir alana yakışsınlar?
Åžimdi ise Kürtler’i yeniden susturmak için manevra üstüne manevra yürüten bu MoÄŸol artıkları, Hewlêr’de “Aband insiyatifi”nin yeni versiyonunu sahneye koyuyor, hem oyununu hiç gizlemeden! Evet, Hewlêr’de Kürt yardakçıların büyük bir hevesle katıldığı bu toplantıyı Türkler’in Musul konsolosu açmıştır!!!

Ne demeli bu toplantıya katılanlara? Hele katılımcı “Kürtler”e!!! NeymiÅŸ, Ä°stanbul en büyük Kürt ÅŸehri olmuÅŸmuÅŸ!! Batsın böyle Kürt ÅŸehri.. Asimilasyon deÄŸirmenine kapılan o insanların Kürtlüğü çok çok iki nesil sürer.. Bazılarının ki bitmiÅŸ bile..

Ä°nanın Kürtler’in en büyük düşmanları kendi bünyelerinden çıkmış olan Kürtlerdir!!

2009-02-15

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



slaw hewal

siraç baran

2009-11-08 12:53 - walla doğru yazmışsın bıra ne desen doğrudur

Abant plt. Hakkında

Afrin

2009-03-04 15:41 - Sayın Kekuyon, İyi Günler. Bu devşirme türk halkının basit, ilkel ve hergün renk değiştiren kaba ilkel asimlayyon politikası Kürd'lerce galiba hala tam görülüp anlaşılamamış olmalıki, bu tür Türki çabalar itibar görmekte. Hevler abat plt.'nu Tv.'den izlediğim kadarıyla katılımcı türk konuşmacılar Kürdistan Federal Bölgesi adını dahi kabul etmeyip saygısızca 'kuzey bölgesi falan deyip durmaktalar. Bunun sebebi bana göre Dünyadaki Kürdi duruşun yetersizliğidir. Global Kurdistani bir Strateji eksiklği bütün mücadeleyi zafa uğratmakta. Bu eksikliğin tabiki çok çok derinlerde tarihi sebepleri var. Aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim sadec bir örenekle konuyu özetlemek mümkün. Bugünkü bütün bu eksiklik ve olumsuzluklarımızı, büyük zat Ehmedi Xani memi-alan destanında 'Kürdlerin Birlik olması ' halinde neleri başaracaklarını en net ve yalın bir dille ifade etmiştir. Bu örnek aşmamız gereken olusuzluklar ifade etmeye yeter sanırm. Eğerki bir ağaç kış sonu budanıp meyve vermeye hazırlanmaz ise, o ağaç hem meyve vermez, hemide zamala ağaç olmaktan çıkar, çalıya dönüşür. Toplumlar alt-üst oluşlarla kendini ağacın budanması gibi geleceğe hazırlanıp yenilikler yaşarlar. Tarihin karanlığında kaybolmamanın en önemli yolu budur, yani toplumsal yenilikleri yaşamak. Kürdler bu süreçleri kendileri yaşamadığı gibi, sömürgeci milletlerde yenileşme süreçlerini yaşamadılar. Böylesi kendini yenileyemeyen toplumların öz-güven bilincide gelişmiyor malesef. Öz-güven bilincinin yeterince gelişmediği Kürd aydınlarımızın bazıları, doğal olarak kendisinin dışındaki gelişmelerden medet bekler duruma düşerler. Bunun tipik örneği 'abat plt' dan beklenenler gibi, Trt6 gibi gelişmeleri, olduğundan fazla abatmak gibi. Mesela Avrupa Birliğine Türkiyenin katılmasının Kürd'lere büyük yararlar sağlayacağını bekleyip umut etmek gibi. Peki T.C 'ye ne fayda getirecek uzun vadede A.Birliği? bunu hesap eden varmı? Bana göre Anadoludaki türklerin yurt edinme stratejisini tescil etmiş olacak A.Birliği. Kürd'leri kendi yurtlarında tartışmalı bir halk durumuna düşürecek. Gelecekteki en büyük tehlikelerden biri bu durum. Ben böyle düşünüyorum mesela. Kısacası, Biz Öz-güven bilinciyle hareket edip, kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Bunun dışındaki gelişmeler tememen tali etki sağlar o kadar. Burada mesajımı sonladırırken, Yazan, okuyan tüm site ziyaretçileri ile emeği geçen tüm arkaşalara ve Sayın Kekuyona teşekkür ederim. Hoşçakalın.

bir kac soru.

bavo

2009-02-25 04:06 - merhaba! Sayin KEKUYON, imkanlarim elverdikce yazilarinizi takip etmeye calisiyorum.Bir cok görusunuze katilmasamda, yazilariniza deger verdigimi söyliyebilirim.En son "abant platform'u" uzerine yazdiginiz yazaya iliskin bir kac satir yazmayi istedim.Yazinin "turk devlet'ne ve onun saksakcilari olan bazi "kurtlere"iliskin" tespitlerinize itirazim yok.Tam tersine dogru ve yerinde olan, tespitlerdir. Fakat siz de cok iyi biliyorsunuz ki bu, toplantinin gerceklesmesinde, GUNEY'li KURT'ler buyuk rol oynadilar. Ama ne yaziki siz, yazinizda buna iliskin tek bir satir bile, yazmamissiniz.Neden acaba....?.

gotınek u pırsek

rojhan

2009-02-20 20:12 - ez nıkarım tu tuşt en dın zedekım lı nıvise bırez kekoyon hemı tışt gotıne. tu gotın me re nehştıne .jer u jor hemu gotınen mamoste yi payeberz rastın u rasti ya van ji bı ali ya diroke ve hatiya pyıtandın. lebele iro ez dıxwazım pırseki zanisti mamoste kekuyon ra bıprsım:hinek zanyar u zımanzan en me dıbejin zımani pehkevi neziki zımani me kurda ye ew zıman peşiya zımane kurdi ye. bırez sıraç kekuyon derbare ve angaşte de çı dıbeje ?bı rasti pahlevi çı ye? peşi ye zımani kurdi ya? ,peşi ye zımani fı(arı)smanci ye? yan ji zımaneki wınadabuyi ye?eger mamoste kekuyon derbere vi pırse de bersivek bıde em e kefxweş bıbın .eger mamoste derbare vi mıjar e de nıvisek bınivise u malper a xwe de bıweşine em e şad bın .le bele eger mamoste nexweze nıvisek bınıvise bı nıviseki kurt hinek agahi bışine e-mail e mın (rehewal_21@hotmail.com) mı agahdar bıke yan ji malereke rastbej şani me bıde ez i şad bım.SLAV U REZ

abat toplatisi ve feto

haci polat

2009-02-20 00:29 - BASLIKMI ISTE BASLIK SATILMISLAR/ benim fetoculara bir diyecegim yok onlar TC ve kedi devlet izmetlerin yapiyorlar burda O satilmislara hayinlere kurd toplumda teshir yapmak lazim dusune bilinyormu bir kac hayin ve satlik bir kac kurus icin dusmana calismak yane kurdleri kateleden tc gonullu calismak bunlar para icin yapmayacak is yok her sey yapar bunlar bunlar halka ve kurdistan da teshir etmek lazim dostlar bakin bunlar kurd halkin ulusal mucadelesine nasil karalariz diye her gun tv devletin tum yayinlarinda konusturyorlar bu yaratiklar devletin parali koruculari bunlari hepisin tek bir amaclari var turk devletin kurdistanda porbangadasini yapmak nerde yapiyorlar turk TVyapiyorlar cesaretleri yok tur halkin onune cikip konussunlar cunku karanlikda yasiyan yarasalar aydinlikgi sevmezler bes para etmez sagtakarlardir aslinda bunlar halki cok iyi biliyor kurd halki bu hayinleri iyi taniyor iste bunlara karsi durmak her kurdun gorevi abat toplatisin bos verin o kara yuzu halk iyi biliyor icteki bislikleri temizlemek saw bas

kürtlük farki

hümmet türk

2009-02-18 18:14 - evet kürt kendi farkini baska halklardan dogru bir sekilde ayirmasini bilirse kendisini daha iyi tanir.Dönemler gecici,politikalarda mutlak degildir ama uluslasma bilincini tam olarak nasil saglanmalidir yani yekbun,birlik syn.bilgin bir toplantida size söyle bir soru sordugumu hatirliyorum:kürdün ekonomik gücü nerde sakli? siyaset,ekomomi,ulus bu üc faktörü kürt kendisi icin cözmese baskalarina hizmet etmekten ve kullanilmaktan kurtulamaz.BENIM ICIN KÜRD KÜRDTÜR nerede yasarsa yasasin yazilarinizi takip ediyor basarilar diliyorum.

Neden biz kürtler tarihten ders almiyoruz!

Kawa

2009-02-17 21:05 - Sayin Kekuyon Bizim atalarimiz 1071 birde bu mogol Istilacilarina Kürdistan ve anadolu kapilarinai acarak büyük tarihi hatalar islemisler.Bunlar anadolu ve kürdistana yerlestikten sonra yayilmaci emelerini hem orta dogu hem balkanlar hem afrika ve avrupa kapilarina kadar dayanmislardir. Ama bütün halklar bu mogol sürülerine karsi büyük savaslar vererek kendi ülkelerinde kovmuslardir. Iskal etikleri bütün topraklari büyük yenilgilerle terk etmek zorunda kalan mogolar ayakta kalmak icin bütün gücüyle Kürdistan isgalini sürdürmektedir, kürtleri imha ve inkar etmektedir.Son iki yüz yildir bu istilacilarla karsi sürekli savasan kürt halki ülkemizi bunlardan temizlememisiz.Bunun cesitli nedenleri var bu bütün halkimiz tarafinda bilinmektedir.Son bir kac yildir azda olsa kürdistanin güneyinde kürtler bu parcayi düsmanlarindan geri almislardir ama Nasil oluyorda kürtler büyük bedeler ödüyerek arap iskalcilerden geri aldiklari ülkemizin bu parcasini Mogol sürülerine kendi elleriyle peskes cekiyorlar.Biz kürtler tarihten hic hicmi ders almayacagiz.