2011

2011

Sizlerden uzun bir süre uzak kaldım. Öyle görünüyor ki, zaman zaman herhangi bir tedavi kurumunda sizden uzak kalmaya devam edeceÄŸim. Elimde olmayan bir sebeptir bu. Geçen günler zarfında aldığım telefonlar, e-mailler, bizzat ziyaretler ve siteye asılan yazılarla beni daha da güçlü kılan akraba, dost ve Kürdistani yol arkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum. Emin olun ki çok güçlüyüm. Fiziki yok olma sürecim kısalsa bile gözlerimde korku anlamına çekilebilecek bir ifadeyi hiç kimse yakalayamaz. Düşünün; Kürdistan’da her gün ocaklar sönüyor, dal gibi delikanlılarımız vatan topraklarına düşüyorken ben rahat bir yatakta yatarak son durağı bekliyorsam, utanç duymalıyım.

Şimdi konumuza dönelim..

Türk Devleti iç politik çatışmalarına raÄŸmen, bütün hazırlıklarını ABD’nin 2011’de kuvvetlerini çekeceÄŸini hesaplayarak yapmaktadır. Bir yanda Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven gibi darbe teÅŸebbüsleri ile suçlanan Türk Askerleri, öte tarafta sivil darbeye doÄŸru yürüyüşünü hızlandıran AKP Ä°ktidarı bilek güreÅŸine tutuÅŸmuÅŸken, öte yandan da Kürdistan’ı yerle bir etme teÅŸebbüsü veya planlaması her iki kesim tarafından aynı düzeyde bir ciddiyetle sürdürülüyor. Amaç Kürdistan’ın, kırık dökük de olsa, tarih sahnesine çıkmasını engellemektir.

Geçenlerde bir Tv programında seyrettiÄŸim Deniz Ãœlke ArıboÄŸan adlı profesör bu konuda tereddütsüz ama kapalı görüşler öne sürmüştü. ArıboÄŸan Türk Ä°stihbaratı ile iliÅŸkili, Türk Ordusu’na katılacak olan öğrencilere dersler veren bir kadındır. Eski provokatör Mahir Kaynak’ın kızı olan bu kadının boÅŸa konuÅŸmadığı açıktır. Şöyle konuÅŸmuÅŸtu ArıboÄŸan:”Ordu’nun yıpratılmaması lazım. Çünkü Ordu, 2011’de ABD’nin Irak’tan ayrılmasından sonra önemli görevler üstlenecektir.”..

Gerçi Obama Yönetimi’ni hala zorlayan Cumhuriyetçi BaÅŸkan adayı Mc Cain Kürtler’i unutmadığını BaÅŸkan Barzani’ye bir mektup yazarak göstermiÅŸ, Güney’deki seçimlerden sonra Hewlêr’i ziyaret etme niyetini bayan etmiÅŸ, hatta ABD BaÅŸkan yardımcısı da, BaÄŸdat’ta her ne söylediyse, Åžii Yönetim’in nasırına basmışcasına bağırtmıştı, ama bize somut adımlar gerekiyor. Güzel laflarla karın doymuyor. Hele Türkler’in Güney ile ilgili iÅŸtahına bakılırsa oldukça şüpheli laflardır bunlar. Aklıma Kissinger denilen kiÅŸiliÄŸin tavrı gelmiyor deÄŸil. Hani ÅŸu 1975’in “Kürt Kaatili”.. Ä°ran Åžahı adına giriÅŸtiÄŸi bir komplo ile Büyük Kürt Lideri Mistefa Barzani’nin neredeyse kellesini Saddam’a teslim eden iÄŸrenç yaratık!

DoÄŸrusunu isterseniz Kürt Milleti büyük bir belirsizliÄŸi yaşıyor. Hiç bir kötülük yapmadığı ABD Yönetimi, bugün de karanlık bir tablo çizmemizi teÅŸvik edici bir şüpheli tavırlar içinde. Neredeyse 10 bin Nüfuslu Tuvalu Devleti’nin liderleri ile de el sıkışan, 30-40 Milyon nüfuslu bir halk olan Kürtler’in liderlerini görmezden gelebiliyor. CoÄŸrafyaya şöyle bir baktığınızda Ä°ran’ı ile, Suriyesi ile, Iraklı Sadr’ı ile ABD’yi düşman bellemeyen hiç kimse kalmamışken, onlar Kürtler’i bu anti-demokrat kafalı liderlere peÅŸkeÅŸ çekmeyi “dostluık”a giden önemli bir adım görüyorlarsa buna ne denir? Türkler’in %90’ının kin beslediÄŸi ABD, Türk Devleti’nin deÄŸirmenine su taşımayı 1950’den beri sürdürüyorsa ne diyebiliriz?

Bu sefer hep birlikle “ulusal ölüm”e hayır diyelim. Biribirimizle uÄŸraÅŸacağımıza, küçük çıkar hesapları uÄŸruna Türk Devleti’ne göz kırpmaktan vazgeçelim. Yılların politikacısı olan bazı ÅŸahsiyetlerimiz, TRT-6 gibi geçici Türk Devlet kurumlarına demeç verme uÄŸruna küçülmesinler. Düşmanlık eden bir güç ile laf yarışı sayesinde barış saÄŸlanmaz. Hiç olmazsa bunu bilsinler..

Son ve önemli bir not:

Daha üç gün önce hiç bir faaliyetin yürütülmediği Çirrêxirab ve Kelaxsi yöresindeki orman kalıntıları yepyeni bir meyodla yakılmıştır. 8 kilometre uzunluğunda yer yer bir kilometre genişliğinde bir alan bir kaç dakika içinde küle döndürülmüştür. Bunu bir şahit nakletti. Bu yepyeni bir yoketme metodudur. Amaç orayı çoraklaştırmaktı ve öyle de yaptılar.

Bu alçaklıktır!

Buna ses çıkarmamak alçaklıktır!

Buna destek verenler alçaktır!

Nerede o anlı şanlı çevreciler?

Nerede o hak hukuktan bahseden “islamistler?”

Yandığım şudur: Kürdistan benden önce öldürülüyor...

2009-07-10

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz



bir baÅŸka

çewlig

2009-07-19 22:03 - söyleyeceğim budur ki sayın sıraç bilgin ben bazı köşe yazarlarını takip ediyorum. ama sizin gibi içinden geldiği gibi konuşan pek az bana göre yani diyeceğim odur ki bir siyasetçimiz konuşurken herzaman mevcut baskılardan çekinerek konuşuyor işte beni yarın acaba yarın adliyeye çıkarırlar mı yada dur öyle bir konuşayım ki ( bunların tamamen yapmacık olduğu belli ) tükler beni iyi bilsinlerki rahat yaşayayım unlara örenek aynı bayrak altında yaşamak yada demokratik özerklik yada aaabak trt6 ne güzel. bana göre bunların hepsi gerçekten mide bulandırıcı şeyler. asıl önemli olan ağımsız bir kürdistanı kurmaktır yoksa onun bunu kölesi yada ikinci sınıf vatandaş olmaktan yada kaçınılmaz son olan asimilasyon sürecinden kurtulmamız imkansız olur. en gerçekçi yazar olarak bilddiğim sizin için daha uzun bir ömür dileyerek...

Hocam cok gecmis olsun!

E.kaya

2009-07-19 20:22 - Hocam Mirac kandili dolayisiyla size dua edecegim insallah hastalginizi yenersiniz!temenim bu. Kürt aydinlari arasinda onurlu durusunuzla örnek oldunuz. elbette her insan gibi sizinde eksikleriniz mutlaka olmustur ancak kürt ulusal harketine katiginiz arti degerin tüm eksikleri kaptigina emin olabilirsiniz. Bu halk sizi unutmayacaktir cünkü öyle kolay bizi birakip gidemiyceksiniz insallah. Allah yardimciniz olsun! saglik haberlerinizi bekliyoruz. www.bingolunsesi.de

Åžemdin namusuzu na

Demirci Kawa

2009-07-17 09:44 - Mamosteden özür diliyorum.Bu alçağın yazısı silinmelidir.Bu küfür kürt miletinedir.Bu maskeli kürt düşmanının bu sitede işi yoktur.

Sayın Mamoste

Demirci Kawa

2009-07-16 17:22 - Uzun süredir çok meşgulum ve net e giremiyorum.Bugün okuyamadığım tüm yazılarını okudum.Ölüm insanoğlu için kaçınılmaz sondur(fiziki anlamda) Firavunlar kendilerini ölümsüzleştirmek için büyük pramitler yaptılar.Fakat günün birinde doğa kanunları karşısında kuma dönüşecektir.Değişim ve dönüşüm hep sürecektir. Ama insanlık varolduğu sürece,onurlu duruş sergileyerek halkı ve ulusu için çırpınan insanlarımız yaratığı değerlerle hep yaşayacaktır. Bence siz birey olarak verdiğiniz mucadele ve yazdığınız eserlerle ölümsüzlüğü çoktan haketiniz bile. Bunun mutluluğu ile yaşamalısınız. Ve size hayırlı şifalar,uzun bir yaşam diliyorum. saygılar

Şimdi konumuza dönelim...

memik

2009-07-14 01:55 - Sayin Hocam, cesaretinize ve sogukkanliliginiza hayranim. aslinda cok sey var yazmak ve sizden ogrenmek icin...ozellikle $u zaman cok onemli. bazen tarihin derinliklerine gitmeye calisiyorum; biz kurdler nerede ilk hatayi yaptik diye...eger o hatayi yapmasaydik simdi daha mi farkli bir konumda olurduk? bir milletin kendi ozgur vataninda ozgur olmasi hakki cok mu kotu bir sey! nuri el maliki denen zavalli tip utanmadan solugu ankarada aliyor; beni de bu projede unutmayin! aslinda bu tipik bir $ark (turk)kurnazligi davetidir! tabagindaki yemegi yiyemeyen el maliki, kurd'un tabagina gozunu dikmis! etrafimizda bir suru oyun oynaniyor! bir taraftan enerji koridorlari, ote tarafdan yeni misaki milliler...netice: kurd halki icin sifira sifir elde var sifir! hocam fazla zamaniniza almayayim, acil sifalar dilerim, sevgi ve saygiyla...

ÅŸifa

ziyar /weÅŸin

2009-07-13 17:02 - şex mı ,homay şifa bıdı tu.. tı ha kelbidi madi.. ez paveku tı yev roj yeni herda hu ser. tı yeni kelxası..palu ..weşin..merru.. homay yev rehetey bıdı tu ,jo va düşmeni maribu..

Katmerli cemberler örülüyor !!!

Heval Ali

2009-07-12 03:08 - Sayin Bilgin !!! Öncelikle gecmis olsun ve her yurtsever gibi bende size sifalar diliyorum.Görüsümü bölümler halinde belirtmek zorundayim. 1-size küfürle ve hakeretle yazan birinin görüsünü yayinlamaniz bence uygun degildir.cünkü o satilmis sövenistlerin size ve diger yurtseverler hakinda baska bir sey söylemeleri mümkün degildir.böyle anirmalara sitenizde yer verirseniz sürekli moral bozucu seyler yazarlar.Emin olun halkin cogunlugu sizi (Yasar kaya,ismet serif vanli)yi ve Kürd meselesine hizmet etmis daha bircok yurtseveri KÜRD ileri geleni olarak kabul ediyor.size yapilan hakareti direkt kendimize yapilmis sayiyoruz. 2-Kürdistanda 30,yildir süren savasta T.C,malesef savasi ögrendi.( kendileri de bunu söylüyor)GERILLA ile bas edemiyecegini anlayinca bilinen osmanli oyunlarini uygulamaya koydu. ve yine malesef oyunlari corap örer gibi örerek yapiyorlar.Hemde katmerlisini yapiyorlar.a-halkimiza sempatik gelen birkac cümle sarf edip cözüm isaretleri vererek ( Basbakanin,bende kürdüm kürd meselesi benim meselemdir,Genelkurmay baskaninin kürtce bir kadina nasilsiniz demesi)gibi.düsünebiliyormusunuz.Bu cümlelerin herbiri birer yil Gerillaya eylem yaptirmadi.b-trt,6,ile de tamamen kürtceyi yok etmenin ilk adimini atilar.c-bununla beraber sivil toplum kurulusu dedikleri örtülü sivil ajanlarla habire gerilla eylem yapmasin diye tuturup cemberli oyunu güclendirdiler.Ama o sivil ajanlar yakilan kürdistan ormanlarina cit cikarmiyorlar. 3-uygulanan bu osmanli oyununu diger bir etkiside ,10 yilda tami tamina 5000,Gerillayi mücadeleden kopardi.bu da cemberin baska renklisi ve hatidir. 4-Yapilan seri baraj ve kontrol noktalari,karakolari ile Gerillayi tam oldugu yerde hareketsiz birakacaktir.Adim atamaz durumda birakacagi kesindir.Baska bir deyisle meshur Diyarbakir zindanini seri üretip Kürdistanin her tarafina savascilarimizi hapse edecekler.hemde göz göre,göre.biz diyarbakirdaki zindan vahsetini gevsetildigini zan ediyoruz.oysa aksine yayilarak her tarafimizi sariyor.Bunun farkinda oldugunuza eminim.Gerilla böyle,iki yil daha oyalandimi,ati alan üsküdari gecti misali,olur.yani bir zamanlarin ,ortadogu ve dünyanin en büyük Gerilla ordusu gerillasi sesiz sedasiz mazi olacaktir. 5-Bütün bu katmerli cemberli oyunlara ragmen,PKK,nin basindakiler hala baristan,eylemsizlikten,falan güne kadar bekleriz ondan sonrasini bilmem ne yapariz derlerken,osmanli oyununa parelel olarak,begendikleri bu söylemlerini,tekrarlayip uzatarak zamani kendi ve halkimizin alehine islemesini hizlandiriyorlar.Acaba bu beyler bu oyunlarin 2-3,yila kadar basariya ulasip tamamlandiginda adimatamayip nefes bile alamiyacaklarini düsünemiyorlarmi?