Türkler atakta-I; Kuzey

Son zamanlarda, bilhassa ANF yandasi sabotörlerin büyük gayreti ile WP, moderatörlerinin karari ile kapatilinca, kendi Site'mda sadece Kurdî yazmayi hedef olarak almis, kararlastirmistim. Fakat Kuzey'in güçlü ve öncü örgütü PKK, tüm resmi yazismalarini, kitle çalismalarini, evdeki konusmalarini türkçe yaparak dil alaninda, düsmanin beceremeyecegi kadar kolaylikla, asimilasyon yaratti. Öte yandan türk TV'lerinin de yardimi ile Kürtçe artik daralan bir alanda konusulur hale geldi. Aldigim uyarilar ile Kürtçe'nin yaninda türkçe de yazmam gerektigi sonucu hasil oldu. Simdiki yazi bundan dolayi türkçe yazildi.

Düsünün; ANF yandaslari WP'yi "bunlar PDK'li" diyerek "suçlayacak" kadar akli havada insanlar olduklarini gösterdiler. Akil yolunu kullanmaktan aciz bu kisiler, ölümlerini gözleri ile görseler dahi PDK'ye karsi sartlanmisliklarini kirmayacaklardir. Bir diger utanmaz kisi WP'nin "özelestiri" yapmasini öneriyor. Bakin nasil bir dille istiyor bunu:

"Her neyse bir kac defa sizin siteniz olan ve sagkende bir kac sorum oldu ama ne yazi asildi nede cevap verildi

........................

2-.... welatparezdeki yazilardanki size ait degil pkk ve gerillayi ve kurd halk onderini ayri ayri gostermeniz ve boylesi bir cabaya girilmesi
3-- Guney kurdistandaki olusumun iliklerine kadar abd ye bagli olmasi, cok esliligin onaylanmasi kurd sanatcilarina giris yasaginin uygulanmasi, Pkk ye karsi surekli anbargo tc ile birlikte hareket oeadaki halka karsi baski tutumu, c baskani talabani ve sayin barzaninin bilmeme hangi bakanin gozlerinin icine bakarak kurdistan bolgelerinin maliki ordusu tarafinda isgali kurd polislerinin rutbelerinin sokulmesi BUNCA sorunlar varken kendi icinde birde kuzey kurdistanda akp ile dirsek temasi yerel secimlerde kafa karisikligi karsisinda serok barzanini tutumu nedeniyle ve yukaridan saydigim nedenlerden dolayi oz elestiri vermeniz
gerekmiyormu"...

Bu kadar edep disi yazilmis yazilar çokça geliyor.. Simdi bu tür insanlari ciddiye alip birer PKK temsilcisi olarak kabul ederek cevap vermemiz mümkün degildir.. Biz direkt olarak PKK'yi muhatap aldik ve hiç bir cevap almadik.

"Susmak ikrar etmektir" dedik ve forumda hakimiyet kurmaya çalisanlarin hakimiyet kurmaya çalisacaklari bizim yönettigimiz bir alan birakmadik.. Ama biz yine de bunlarin böylesine kof yazilari bize göndermelerini de görmemezlikten gelemeyiz. Bize göre bu tür görüsler bir yerlerde
konusuluyor ki bize kadar ulastirilabiliyor.. Bu kisi özelestiri vermemizi, utanmadan sikilmadan istiyor.. Hele su buzdolabinda bekletilen sol literatürü var ya evlere senlik.. Detaya girmeyecegim. Kim özelestiri verecegimiz makam? Birileri ile bir bagimiz, birilerine taahhüt ettigimiz bir vaadimiz, bazilari ile bir "yoldasligimiz" mi var? Bizim yaptigimiz sadece Kürdistan'in bekasi için elimizden gelen en yüksek destegi vermekti.. Ama bazilari bunu bagimlilik olarak algilama egiliminde. Kalin, çok kalin, alabildigine
kalin kafalilara bir daha hatirlatalim: Bizim hiç bir örgüte ve sahsa bagimli olma durumumuz hiç olmamistir. Hiç kimseye, örgüte, partiye diyet borcumuz yoktur! Olmayacaktir da.. Hiç bir sekilde yanlis düsüncelere kapilmayin.

Tamam mi?

Iste Kuzey örgütünün taraftarlarinin yikici eylemleri devam ederken, türkler her alanda psikolojik savasim merkezli ve sicak temas merkezli saldirilarini derinlestirerek devam ediyorlar. Ordusu, hükümeti, kontrasi ve her türlü igrenç kurumu ile türk devleti tam bir seçim atagi içindedir. Parti liderleri askeri üslere çagrilarak DTP'ye karsi her yerde tek aday ile çikmalarini dikte ediyorlar. Amaç yerel düzeyde de direnisi kirarak umutsuzlugu had safhaya çikarmaktir. Daha geçen günlerde "sandiga 100 m yaklasma yasagi getirildi. Bunun anlami, içerde her türlü hilekarligin, rezaletin ve münafikligin kol gezecegidir. Iste PKK buna çare aramalidir! Güney ile çatisma ortami yaratmaya çalisan üye ve yöneticilerini dislayarak birseyler yapmak, iyi bir taktik hedef yaratma olanagini verecektir.

DTP cinsiyete, sosyal kökene, ideolojik kafa yapisina, partisine bakmadan Kürdistani kaygilari olanlari aday göstermelidir. Bu hayatidir. Hiç bir ideolojik kaygi yarini kurtaramaz. Ey DTP'li artik uyan! Deniz bitmek üzeredir. Obama'nin Kürdistan politikasi netlesmeden bile neler döndügünü kestirebiliyoruz. Muhtemel olumsuz gelismeleri asmanin yolu kuru laflardan ibaret gibi görünen sol edebiyattan uzaklasarak, ulusal dili yaratmaktir. Bundan dolayi badireyi atlatmak için lafazanlik degil, pratigin bize gösterdigi dili kullanmak ve eylemliligi bunun üstüne oturtmaktir.

Türk Devleti Muhtemel bir seçim zaferi ile Avrupa'ya, bölge devletlerine "duruma hakim" oldugunu göstermek istiyor. Ilk darbe ile yarattigi saskinliktan istifade ederek hakimiyetini pekistirmeye hazirlanan bir
düsman var karsimizda. Hiç bir moral degere bagli olmayan bu devlete iç bogusmalara davetiye çikararak karsi durulamaz. Kürt Milleti'nin birligi herseyin üstünde bir degere sahiptir. Milletimizin 200 yillik son baskaldiri furyasi ancak böyle cevap olunabilir.

Unutmayin, türkler hala aktiv Kürt Güçleri'ni aldatiyorlar. Bu sözlerimi dagdaki güçlerin yöneticileri de okusun! Bize cevap vermeyi düsünmeyenler, kulaklarini uyarilara tikayanlar yine de Kürdistani bir saikle yazdigimiz bu makaleyi okusunlar.

Öte yandan DTP'nin bir heyet ile Güney'i ziyaret etmesini önemsiyorum. Umarim iyi bir fikir alisverisi olur. Kürtler bu tür temaslari özler duruma gelmis bulunuyorlar. Kuzey'de ve Güney'de yaratilan kirici duygular sadece Düsman'in isine gelecektir. Bunu bilmeyen mi var?

2008-12-12
A Sirac Kekuyon




Gorusunuz