Nefret!

Ben hayatımın hiç bir devresinde düşmandan bu kadar nefret etmemiÅŸtim. İçimi kemiren bu büyük nefret dalga dalga yayılarak Türkler’in önemli bir bölümünü kapsamış durumda (Ä°sveç’te haklı olarak bütün bir ulusa karşı nefret ve kin ırkçılık sayıldığından kendimi savunmak için sınırı dar tutuyorum). Nefret! Bende hiç bu kadar derin olmamıştı. Ağızları her açtıklarında nefret sıçan bu adamlar savaşın en ateÅŸli günlerinde bile edilmeyecek laflar ediyorlar (ErdoÄŸan iti Kürt Belediyeleri’ni pislik diye niteledikten sonra bizim için terbiye sınırları içinde kalmak diye bir ÅŸey kalmadı)..

Türk baÅŸ itinin en önde gelen sloganı; 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'tir. Sonra; bunları kabul etmeyenler çekip gitsinler diyor. Ä°ÅŸte Size Nihal Atsız’ın yaÅŸayan versiyonu. DaÄŸdan geliyor, baÄŸdakini kovuyorlar.. Ama ÅŸunu da unutmayalım:

-Tek Millet, biz de istiyoruz.. Bu millet Kürt milletidir..

-Tek bayrak biz de istiyoruz.. Bu bayrak Kürt Bayrağıdır.

-Tek vatan biz de istiyoruz.. Bu vatan Engürü’nün (Ankara) doÄŸusundan Savalan’ı da içeren, Aras’tan
Huzistan’a kadar uzanan Qadim Kürdistan’dır

-Tek devlet ise bizim ezeli hakkımızdır..

Türk BaÅŸ iti bütün direniÅŸleri seçim denilen ucubeye baÄŸlıyor ve ardından bir dizi Kürt’ü de sürükleyerek aynı ÅŸeyleri söyletiyor.. Ä°ÅŸte,

Sertaç Bucak: “Gerilimin tırmandırılmasından en çok Kürtler zarar görüyor. Türkiye'deki demokratikleÅŸme zarar görüyor. Olayları yerel seçimlere baÄŸlıyorum. BaÅŸbakan'ın açıklamaları da diÄŸer kesimlerin ekmeÄŸine yaÄŸ sürüyor.” Sertaç Bucak yıllarca Almanya’da siyaset yaptı. Faik Bucak gibi nisbeten normal ÅŸartlarda bile MoÄŸol itleri tarafından vizyon sahibi bir politik ÅŸahsiyetin oÄŸludur. Åžimdi Sertaç Bucak babasının gözleri önünde yok yok edilmesi görmüş bir ÅŸahsiyet olarak nasıl oluyor da gerilimi Kürtler’in tırmandırdığından ÅŸikayet ediyor? Türkiye’de kağıt üstünde varolan kanunları demokratikleÅŸme olarak yutmaya hazır olan biri neden politika yapar ki? Bunu bir partinin başına dikeceklerine bir bostan korkuluÄŸu dikmek daha iyi deÄŸil mi? Tıpkı Türk BaÅŸ iti gibi halkın öfkesini ”seçime” baÄŸlamak, BaÅŸ iti sözlerini onun yanında oturan biri olarak ”BaÅŸbakan'ın açıklamaları da diÄŸer kesimlerin ekmeÄŸine yaÄŸ sürüyor.” Yani bu açıklamalar PKK ve DTP’nin ekmeÄŸine yaÄŸ sürüyor diyen bir Kürt, Kürtler’in menfaatlerini savunabilir mi?
Selahattin Kaya: Bahsetmeye bile değmeyen saçmalıklarla meşgul..

Abdülcambaz Fırat: Anladık be adam, MÄ°T’in adamısın. Askerler seni öldürmeyecek! 1982’den beri neler yaptığını, çirkin temaslarını gayet incelikle takip ettik. Sen bir mezar satıcısısın. Hiç bira siyasi alakan olmadığı halde Åžehid ŞÊX Se’id efendiye yamanıp duruyorsun. Senin marifetlerini saymakla bitmez… Ama deÄŸmez. Düşmana yamandığını itiraf etmek senin tiyniyetini anlamak için yeter. Bir hiçsin..Sus be adam sus!

Evet, ÅŸu dar saptamalar bile onlardan NEFRET etmem için yeterlidir. Güney Batılı Kürtler’in ”şıldım-bıldım” dedikleri derleme dillerini gözümüzün içine soka soka bize öğretmeleri ve geniÅŸ ölçüde zora dayalı olarak dilimizi unutturmaya çalışmaları az bir ÅŸey mi?

Hele ÅŸu ”halkların kardeÅŸliÄŸi” sloganı varya midemi bulandırıyor, bendeki nefreti en uca çeken unsurlardan biri oluyor. Bu nemenem kardeÅŸliktir? Benim öz kadeÅŸimi, yani Kürd’ü sokak ortasında öldüren, sosyal yapımızı paramparça eden, namusumuzu beÅŸ paralık eden, bizi açlıktan süründüren bir MoÄŸol artığı kardeÅŸim olabilir mi? Tarihi tarihimle çeliÅŸeen, coÄŸrafyası beÅŸbir kilometre uzağımda bulunan insanlara nasıl kardeÅŸ gözü ile bakabilirim? Mitolojisi mitolojimden çalıntılarla dolu olan, Kültürü Kürt, Fars, Grek kültüründen çalıntılarla dolu olan bu çekik gözlüler ve onları onlardan daha fazla savunan devÅŸirmeler KardeÅŸ olacakmış bana! BölünmeyecekmiÅŸiz. Yemezler…Bu slogana sarılan Kürt Tarafı olanları dikkatle okumalıdır! Nefretin dünyadaki sembolu olan Türk’e kardeÅŸ olmak isteyenler, aslında kölelik tasmasını ebediyen boyunlarında taşımaya mahkumdurlar.

Türk benim hakkımda kararlar verecek. Türk silahı bırak mecliste fikirleri söyle diyor.. Ama aynı Türk beni ben olarak tanımıyor. Beni silah kullandığım için demokrat olmamakla, sözüm ona, suçluyor. Yani demokrasi denilen ve Kürt’ün ebedi azınlıkta kalacağı bir ucubeye koltuk deÄŸneÄŸi olmayı red ettiÄŸi için bazı kafasız Kürtler tarafından bile dıştalanıyor..

Gel de bu oyunbazlardan nefret etme! Gel de bomba olup kalplerinde patlama! Gel de nefretini frenle!
En son bugün çok iyi bir haber dinledik/seyrettik. Türk BaÅŸ Ä°ti Erzurum’da yaptığı konuÅŸmada Tüm azınlıkları saydığı halde Kürd’ü bunların arasına katmadı.. Yani, Kürd’ün Türk olmadığını tescil etti.. Ne diyeyim yaratıcı güç söyletiyor..

2008-11-09

A Sirac Kekuyon




Gorusunuz