Kürd'ü öldürmek..

Ergenekonmus, laiklikmis, islamizmmis hepsi kuru kalabalik. Herseyin merkezinde Kürd'ü öldürmek yatiyormus. Düsman için asil mesele ölüme giden yolu garantilemek. ABD'nin korumasi kalktiginda isler elbete kolaylasacaktir. Ama Düsman su anda ABD orada kalacakmis gibi bir senaryoyu uygulama alanina sokmus bulunuyor. Bir yanda Türk Iran ittifaki'nin yarattigi top atisi bulutu, öbür yandan Suriye'nin terörist ihracati ve en nihayet Irak Merkezi Hükümeti'nin gün geçtikçe daha da berraklasan uzlasmaz tavri. Dört tarafi cehennem bir adacikta yasama tutunan Pesmerge ve gerilla.. Ah su pust zulasi!

Ama ben; laik-islamist, Asker-sivil, askerin iç hesaplasmasi, kokusmusluk, laçkalasmayi da hatirlatirim. Darbe ortami, hiç bir kurala tabi olmadan açik katliam için düsünülüyor. Ilkel kemalizm günlerinin özlemi ile tutusan bir klik iktidara gelmek için (belki de) Askerbaslari'nin devir teslim törenlerini bekliyorlar gibi. ABD bir çok sebepten dolayi Kuzey'de tam bir sessizlik, bir ölüm sessizligi istiyor. Ayni ABD Güney'de ise Kürt Yönetimi'ni Türk Devleti ile uzlasma noktasina getirmek baski üstüne baski uyguluyor. Kerkük konusunda bir u-dönüsünün isaretlerini Bn Rice'nin Bagdad ziyaretinde almistik. Simdi ise çok daha açik bir sekilde dile getirilen Kerkük'ün statüsü, Baskan Barzani'nin üstün gayretlerine ragmen belirsizligini (Bagdad lehine) koruyor. Bir kördügüm ki Iskender'in kilicini bekler.

Erdogan Ankara'da Maliki ile yaptigi görüsmede, `hileye basvurmadan, Kerkük `ün konumunun bir mutabakat formülü ile çözüme kavusturulmasi` yolundaki Türk istegini tekrarladi. Ayni Erdogan; `Demografik yapida degisikliklerle Kerkük `ün belli bir etnik unsurun egemenligi altina alinmasi gelecek için hayra alamet olamaz, sikinti yaratir.` yolundaki tehdidini de tekrarladi.

Geçenlerde Bagdad'a giden Erdogan 18 yil sonra Irak'i ziyaret eden ilk Türk Basbakani oldu. Bu gezi iyi hazirlanmisti. Ele alinacak konular daha önceden ve Türk Zirvesi ile, hem de özellikle Irakli Araplar'la tartisilmis belli bir çerçeve ortaya çikarilmistir. Bu nerede ise ayan beyan ortada.Sonuçta dün taraflarca "stratejik isbirligi belgesi" imzalandi. Ama basina aksettigi kadari ile Irak parlamento baskani Mahmud El Meshadani, Maliki'nin imzaladigi anlasmayi kabul etmiyoruz dedi. Bu ilk önemli tepkiydi ve Sun'i Araplar'in en asagisindan Maliki'ye duyduklari günsizligi ortaya koyuyordu. Karmasa orada da tirmanisa geçmisti..

ABD'den yeni dönmüs olan Irak Devlet Baskani Talabani, ayni hizla Erdogan'la bulustu ve PKK'ye karsi Türkler'e yardim sözü verdi (veya sözü yineledi). Bunun nereden geldigi ise malumdu.. Sonuç olarak, yalan, ince bir aldatma tesebbüsü, Kürd'ü biribirine salmayi esas alan,

KÜRD'Ü ÖLDÜRMEK plani uygulamada. Bayan gerillalari hiç uygulama esnasinda gördünüz mü? Çatisma aninda birliginin çok uzagina düsmüs olan Berçem'i telsizle arayan arkadaslarinin yüz hatlarini TV'de seyrettiniz mi? Aciyi bal eyleyen o insanlari elbette birileri yönetecektir. Bu yöneticileri savasin en kizgin aninda yerden yere vurmaya çalisanlara geçit vermek hangi vicdana sigar? Ayni sey basta Zerevanî'yi ve Güney'deki diger Kürt güçlerini Bölgesel yönetimi var gücü ile "elestiren" (siz bunu karalayan diye koyunuz) kalemler için de söz konusudur. Forum katilimcilarina pek hissettirmeden son 20 gün içinde bu tiplerden pek çogunu ayikladik..

GEÇIT YOK KÜRD'Ü ÖLDÜRMEK GIBI BIR ZIHNIYETE HIZMET EDENLERE..Ben kisi olarak bunlari her an takip edecegim. Ben kisi olarak Kürdistanî güçleri dikkatle dinledim (Hêzên sereke). Her an sabahtan aksama dünya ve mahalli (Ortadogu) basini takip ediyorum. Nabiz tutmak, elimden geldigince yaptigim islerin basinda gelir. Ben neleri gördügümü elbette yazmayacagim. Bunu Düsman'in benden faydalanmasini engellemek için yapmiyorum..

Fakat görünen köy klavuz istemez. Tüm Kürdistan'a karsi zayiflari bunaltici bir psikolojik savas, bir diplomatik savas ve tirmandirilan bir sicak savas cereyan ediyor. Günde neredeyse on Düsman askerinin öldürüldügü, Kürd'ün de kayiplar verdigi bir topyekun savas provasi yapilmaktadir. Türkler'in özellikle bu sene zindanlari yurtseverlerle doldurmasi tesadüfi degildir. Ilan edilmemis bir savas halini görmemek mümkün degildir.

Savasçilarin; Kuzey'de, Dogu'da ve Güney'de moral yükseltici eylemlere, içten gelen desteklere ihtiyaci vardir.

Kürt insani;

Kisisel onuru korumak elbette önemlidir, Sahsiyet sahibi olmak, gururunu korumak elbette gereklidir. Ama hiç bir sey ulusal gurur, ulusal kisilik, ulusal haysiyet, ulusal gurur kadar önemli olamaz.

Yüce Kürt milleti,

Tek tek fertler olarak kendinizi hiç bir sekilde merkezde sanmayiniz. Tek sermayeleri canlari olan savasçilarimizi unutmayiniz. Haydi Hessolar, Dilovanlar, Memolar, Berivanlar, Zilanlar, Eysolar, fatolar! Muhakkak ki yapacak çok seyiniz var..

Selam görev bilincinde olan insanlarimiza!

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-07-11




Gorusunuz