Sirac Kekuyon'a (Bilgin'e) yapilan çagrilar

Son günlerde WP'de sahsima yapilan çagrilar için tesekkür ederim. Pek az insanimiz bu tür içten çagrilara vermemezlik edebilir. Simdi kendi açimdan bu çagrilari açiyor, bir yerde durusumu açikliyorum.. Önce bazi yazilardaki yanlis çagrilara deginecegim.

Okuyucu ve mesaj asanlardan biri, benim eskiden PKK'li oldugumu saniyor ve "komuta ettigim" gerilla birligini neden biraktigimi soruyor. Bu genç insanimizin yazisini yazarken arastirma yapmasini dilerdim. Bu kadar somut ve delilleri ortada olan bir konuda dahi en ufak bir arastirma-sorusturma zahmetine katlanmayan bir insanin yazdiklarina kim güvenebilir? Bu insanimiz sunlari bilmeli idi:

-Ben hiç bir zaman PKK üyesi olmadim. Dolayisi ile bir gerilla birligine hiç komuta etmedim. Bir harketi ve onun öncü gücünü desteklemek ile o partiye bir üye olarak hizmet etmek apayri seylerdir. Ben 1995 sonu ile 2002 yillari arasinda PKK öncülüklü hareketi haddimi asacak bir sertlikte destekledim. Bu süreçte çok insanin kalbini kirmak pahasina da olsa içe yönelik bir mücadele ile bunun misliyle sertlikte Kürtlük Düsmanlari'na kalemle de olsa yöneldim, gerillaya cesaret vermek için elimden geleni yaptim. Savas sahasina gittim, helikopter baskinina ugradik.. Tümü ile alti yerde gerilla okullarinda dersler verdim.

Fakat bazi insanlarimiz, çok kolay oldugu için beni PWD'li olarak takdim etmeyi tercih ettiler (veya bunu çagristiran mesajlar yazdilar. Bu ise onlar açisindan bir baska talihsizliktir. Ben ve WP, PWD kurulmadan önce, onlarla temasa geçmis, onlarin miliyetçi bir çizgide bir seyler yapabileceklerini ummustuk. Ama kendilerine Türkler ve ABD tarafindan uygulanan yogun baski, bu grubu adeta yerine mihladi. Onlari da anlamak gerekir diyorum. Düsünün Türkler Güney'e her indiklerinde bilhassa el altinda bulunan bu insanlarimizi teslim almak istiyorlar. Bu atil duruma daha fazla tahammül edemedik ve kendilerine verdigimiz zaman kredisini kestik. Böylece (kendimizi abatmadan söyleyelim) artik onlar da normal örgütsüz insan muamelesi görmüstü bizden.

Bazi insanlarimiz bana "Roj TV"de görev verilmesini istiyorlar. Yani ben 65 yasimdan sonra bazilari tarafindan "görevlendirilecegim". "Hatta Avrupa Sorumlusu" olarak da atanabilecegim. Bu arkadaslar benim kariyerimi artik bazi insanlarin iki dudagi arasindan çikacak olan bir çift söze baglamayacagimi, Kürt Partileri'nin yönettigi TV'lerde görev alamayacagimi, bunu kabul edersem tarafsizligimi berhava edecegimi biliyorum.

Bir siyasi gözlemci bagimsizligini muhafaza etmedikçe çok partili ülkemizde bir ise yaramaz. Tabii ki bu su anlama gelmez: Savasan/mücadele eden ve savasin sicakligini yasayan PKK'ye ve PDK'ye sonuna kadar destek vermeyecegimiz anlamina gelmez. Su andaki durusum tam da budur. Savas bitinceye ve "ne savas-ne baris" gibi duraklara kadar Düsman'in maskesini indirmek, PKK Gerillasi ile PDK Pesmergeleri'ni sonuna kadar desteklemek benim için "olmazsa olmaz" bir siyasi çizgidir. Simdi bu durumda Sirac kalkip herhangi bir partimizin emrine girebilir mi? Bu durumda sözü bes para etmeyen bir siyasi gözlemci fotografi çizmis olurum.

Tabii ki bu, bazan (partilere ait) su veya bu TV'de yayina çikmayacagim anlamina gelmez. Tek basima çikacagim, kültürel ve politik programlar da olabilecektir, tipki Rojhilat TV'ye çiktigim gibi.. Sunu açikça kaydedeyim; üç dört insanimizin katildigi paneller benim yasimdaki birine göre degildir.

Kisacasi;

-siyasi gözlemciler tek partinin içinde çalisamazlar. Bu onlarin sölerinin degerini sifirlar..

-Küçük partilerin dayatmalarina bu süreçte kulak kabartmamiz mümkün degildir. Bu partilerin yapici tüm elestirilerini ciddiye almayi bir yurtseverlik görevi olarak bilirim.

-PSK ve PDK-Bakur'un sert elestirilerini daha yapici görüs açisi ile sunacaklarini umuyorum. Çünkü bu partilerimiz, Kürdistan'da önemsenirler.

-Eskici dükkanlarina düsmüs bazi kisilikleri ciddiye almamiz mümkün degildir..

Benim durusum budur..

2008-02-20

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-02-20




Gorusunuz