Bütün Kürt siyasi yorumcuları ve aktivistlerine

Kürt İnsanı!

Düşman'ımız sanki kurtuluş savaşı veriyormuşcasına envayi türlü manevra ile senin kafanı karıştırmaya seni kardeşine karşı kışkırtmaya çalışıyor. Bir yandan Kürdistan'ı bombalarken öte yandan da taleplerini her an tırmandırıyorlar. İnsanlar sudan bahanelerle zindanlara tıkılıyor, işkencelere tabi tutuluyor, en usta yöntemlerle insanlarımızı iç kamplara ayırıyorlar..

Güney için düşündüklerini çoktan beridir ilk kez sesli bir şekilde Başkan Bush ile görüşmelerinden sonra dillendirdiler. Devletlerinin başı Gül toplantıdan sonra yaptığı açıklamalarda şu önemli olguları çekinmeden ortaya koydu (Kısaca):

1) Kerkük referandumu'nun ertelenmasini ABD sağlamıştır. Bunun devamı gelmeli ve oylama BM'nin saptayacağı sınırlar dahilinde yapılmalıdır.

2) Kerkük konusunda ABD ile aynı kaygıları paylaşıyoruz. Bunu Başkan Bush açıklıkla dile getirmiştir (Gül'ün deyimi ile).

3) Kerkük Petrolu bütün Irak Halkı'nındır. Araplar, Türkmenler ve Kürtler arasında "EŞİT" bir şekilde paylaşılmalıdır(!)..

Şimdi hepinizi, parti ve düşünce farkı gözetmeden bu savaşa paralel bir cevaplar dizisi yazıya dökülmelidir.

PKK Taraftarı mısınız?

PDK Taraftarı mı veya

YNK taraftarı mı fark etmez. Düşman hepimizin yarınına vuruyor..

EY PKK taraftarları, PDK veya YNK taraftarları.. Fark etmez. Mızrağın sivri veya künt ucu farketmez, hiç bir ucunu Kürt Yurtseverine dağrultmayın.. Çünkü o, Düşman'a bir taş da atsa senden yana demektir.

Düşmanı örnek alınız. Bakın o, bütün gazetelerine, görsel ve işitsel yayınlara seve seve sansür uyguluyor. Aynı sansürü siz oto-sansür olarak kendiniz uygulamaya başladınız mı, yolun önemli bir kısmını aldınız demektir.

Düşman bizim için şunu söylüyor: Kürd'ün en iyi bildiği şey biribirlerini yerden yere vurmak, hatta boğazlamaktır. Bunun bir iftira olduğunu siz ispatlayacaksınız. Teslimiyetçiliği dayatan gözünüzün nuru bile olsa red edeceksiniz. Bırakujiyi ebediyen öldürmek de sizin elinizde..

Haydi bir araya gelelim ve bazı akıllı sonuçlar çıkaralım. Bu en aşağısından Şervanlarımız olan PEşmergelere ve gerillalara moral verecektir. Ardından katılım sağlanacaktır..

2008.01.11

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-01-11




Gorusunuz