Vurun Ulan vurun! Ben kolay ölmem (Ahmed Arif)

Vurun Ulan vurun! Ben kolay ölmem (Ahmed Arif)

Bu defa neyin pazarlığını yaptın Tırko? Daha uçakta iken Güneyli Liderlere yaptığın o çirkin rüşvet teklifi ile, suratım kızgınlıktan kıpkırmızı kesildi. Ne demek "PKK için bize yardım edin, biz size bugünün on misli yardım edelim" iğrençliği? İki ayda bir Beyaz Saray'da toplanıyor, Kürt Milleti'nin kaderini konuşuyorsunuz da bu işi biraz onurluca yapamaz mısınız?
Şimdi sıra Kerkük'te mi? Ertelenen referandumu ebediyete gömme planı mı sundunuz? Baasçılar bu planın neresinde? Neden Kimyasal Ali'nin cezası rafa kaldırıldı? Neden Kerkük'e doldurulan Araplar geri gönderilmiyor? Washington'la bu konuda da hemfikir olduğunuz yavaş yavaş ortaya çıktıkça yerli işbirlikçiler de gerçek suratlarını gösteriyorlar. İşte baş işbirlikçi Talabani... Yine Talabani.. Her zaman Talabani!

Bay Irak Başkanı Talabani demeç üstüne demeç patlatıyor, moral bozmaya, ne kadar sadık bir Türk dostu olduğunu göstermeye çalışıyor. Bunun için hiç bir rezervi yoktur Bay Başkan'ın. Erdoğan'ın bir adamı ile sürekli görüşmelerde bulunuyor. neler yapması gerektiği konusunda talimat aldığı izlenimi veriyor. Kürdistan Toprakları'na Amerika'nın müsaadesi ve yer göstermesi ile Türk bombaları düşerken adam adeta "oh ne güzeldir bu nisan yağmuru" demeye getiriyor!

"Benim Erdoğan ile çok iyi ilişkilerim var" diyerek övünen Bu Zat, ülkemize ne kadar pahallıya oturmakta olduğunu bilmeyen mi kaldı? "Ben Erdoğan ile özel haberleşmemizi kimseye açmam" derken neyi saklıyor Talabani?

Bakın şu son demeçlerine: "Erdoğan PKK'yi yok edecektir!" "Erdoğan Kürt meselesini hal edecektir!", "'Türkiye Kürtleri (!)' Erdoğan'ı desteklemelidirler!"

Peki bu zat bunları söylerken Erdoğan neler yapıyor?

-Habur'a alternatif kapı açıyor (ama Kürtler o güzergaha yakın yerlerde seyreden Türk araçlarını bombalamaya başladılar bile!)

-Güney'in, Özellikle Duhok'un elektriğini kesme denemelerinde bulunuyor.

-"Ben Sadece Irak Devlet ve hükümetini muhattab alırım" Kürtler'i bölmeye çalışıyor

-Kuzey'de ise neredeyse tutuklamadık, tehdit etmedik Kürt aktivisti bırakmamak suretiyle Kürt Sorunu'nu nasıl halledeceğini ortaya koyuyor..

-"Kürtçe okula veya okulda Kürtçe eğitime hayır" diyor..

-Kürt Siyasi yoğunluklarını sıraya koyarak yok etme gibi bir konsept yürütüyor..

-Amed'de bir yaşındaki bebeği bile öldürdükten sonra yaptığı tehdit konuşmasında "ister beşikte, ister yetmişinde olun, bu tür eylemlere katıldığınızda sonunuz budur (mealen yazıyorum)" şeklindeki vahşiyane sözlerini dile getiriyor! Vs vs

Bir boş sokak kabadayısından hükümetlerine baş, eski bir MHP'li ırkçıdan da devletlerine baş yaratan bir partiye mi Kürtler'in kaderi teslim edilecek?

Bay Irak Başkanı Talabani'ye ve Bay Başkan Bush'a göre evet! Bitlisli hemşehrimizin dediği gibi; "Ört ki ölem!"

Bazılarınız bu kritik dönemeçte yazımı zararlı bulabilirler. Hatta Kürtler'i bölücü bir tavır olarak algılayabilirler.. Buna cevabım sektirmeden "hayır!" olacaktır. Bu kaçıncı bozgunculuk? Bu kaçıncı sözüm ona "rûvî"lik? Kimsenin sana beş para kıymet vermediği bir ortamda sen, Bay Başkan, bir maşadan başka bir şey değilsin! Bir kedini bile teslim etmeyi düşünmediğini söylediğin Türklere şimdi altın tepsi içinde Kürdistan'ı takdim etmeye kalkıyorsun da buna Kürtçülük diyorsun!

İç maşaları bir tarafa bırakarak büyük oyuna bakalım.. Bir tarafta Bşkan Bush, bir tarafta uluyan Türk ırkçıları ve Bağdad'daki Arab yönetimi.. Karşılarında, hepsine birden karşı koymaya çalışan, laf yetiştiren Başkan Barzani! Dağlarda ise silahları her tarafa çeviren gerilla.. Barzani tehdit altında, Kuzey aktivistleri zindanlara tıkıştırılmış.. Gerilla ise Kuzey'de ve Türkiye'de hem psikolojik savaşla kötüleniyor hem de fiili çatışma ile yok edilmeye çalışılıyor! Üstelik en ufak bir hatasında "Aydın" olduğunu sanan, aslında çok basit birer "entel" tarafından. Dost bildikleri bir Türk Solcusu meclise geliyor, DTP grup odasında kürsüye çıkıyor ve" ben sizi (Kürt) milliyetçiliğinden kurtarmaya geldim diyebiliyor.. Ulan be adam müsvettesi, sen Kürd'e ne verdin ki, ne verilmesine katkıda bulundun ki aşırı isteklerden vazgeçirmeye kalkıyorsun?! Nesin sen? Seni oraya çağıranda kabahat.

Evet dört taraftan kuşatma altında tutulduğumuz bu süreçte kulak kabartıp sadece bizim, yani Kürt aktivistleri ile onların destekçilerinin en ufak bir hatalarını kollamakta olan "Kürtler"e, "Türk Solcuları"na beş paralık bir değer vermeyelim!

Silkelen Ey Kürt! Hiç bir kasıtlı eleştiriye, bağırtıya kulak asma! Düşman nerede bulunuyorsa sen de orada boğazına yapış! İster ferdi "terör" sayılsın, isterse "iç savaş kışkırtıcılığı!"

Savaşın bundan daha ağırı var mı? Düşman'ın her ilimizdeki evleri listeler halinde saptaması neden ola ki (Bu bilgi kesindir ve emin kanallardan ulaşmıştır)? Türk yerleşim birimlerindeki Kürtler ise tümü ile kayıt altındadırlar! Kürd'e "Yahudi pogromu" mu uygulanacak? Yaksa kendi deyimleri ile "yunan ve Ermeni" etnik temizliği mi? Katliam mı?
Vurun olan vurun! Biz kolay ölmeyiz!

Silkelen Ey Kürt! Düşman'ın işbirlikçinin, soysuzun gözlerinin içine baka baka yürü.. Gün mertlerin günüdür..

2008-01-09

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-01-09




Gorusunuz



diyor ki:Merhaba Onur kdieasrm. Gercekten cok haklisiniz. Vermis oldu

Riya

2012-02-10 00:19 - diyor ki:Merhaba Onur kdieasrm. Gercekten cok haklisiniz. Vermis oldugunuz hizmet icin size tesekkuru bir borc bilirim. Emeginize saglik