Şehidim, Peşmergem, Gerillam... Bakın 2008'e de eriştik

Siz ey erişilmez yücelikteki şehitlerim.. Şeref size az gelir. Eğilmez başınızla, korkusuz yürüyüşünüzle bir avuç özgürlük için Kürdistan toprağına bedenini verip VATANLAŞANLAR! Size övgüler dizmeyi, canını aynı yolda feda etmeye hazır olmadıkça, sizi, ölmez adınızı sömürmek değil de nedir?

Ey şehidim, bak, 2008'e de eriştik. Sizin sayenizde başımız dimdik, alnımız açık yürüyebiliyorsak bunun muhasebesini her an yapmalıyız. Seni yattığın toprağında bile rahat bırakmayan bir canavarla boğuştun! Ne için? Ben, o, diğeri özgür yaşasın diye. Dünyaya bakıyorum ey güzeller güzeli namus bekçim.. Bir kaç makina satmak için seni boşa çıkarmaya çalışan "bir dişi kalmış canavar"lar gördüm.. Yedi geçmişlerine bir tokat bile atmadığın okyanus ötesi bir bir tüccarlar devleti, her türlü vicdan ölçüsünü bir kenara birakarak yaşayan kardeşlerini düşman ilan etmesinin sebebini kim bize anlatabilir? Okyanusun bu yanı mı çok temiz? İkiyüz yılda Güney'de bir milyon, Kuzey'de bir buçuk milyon insanımız zevk olsun diye mi VATANLAŞTI? Ama her tarafta direniliyor! Yaz kış demeden uçağa, kobraya, ağır toplara, tanklara ve en kötüsü de caşlara karşı eldeki klaşinkof, Karnas, M16 veya bilemedin roketatarla karşı durup direnen kardeşlerin var oldukça sen rahat uyu... Hatıran önünde ta'zimle eğilenlerin safındayım.. Yeni yılınız Kutlu Olsun!
PeÅŸmergem, Gerillam..

Siz ki şehitlerin öncelisiniz.. Kucağınızda kaç arkadaşınız evrene karıştı hesabını bilen yok ki.. Birinin elinden düşen silahı kutsal bir emanet gibi devralan sizsiniz, sırası geldiğinde yanınızdakine devredecek olan da siz olacaksınız. Çünkü siz, "Hayatı uğrunda ölecek kadar seven"lerdensiniz. Savaşırken güzelleşen de siz. Bundandır aranızdaki Bayan Gerillaya ve şimdi de Bayan Peşmergeye duyduğum hayranlık. O ne hayat sevgisidir ey yaratıcı güç. Zilan'ı mı anlatsam, Zinê'yi mi... Ruken'i mi, Andrea'yı mı, Margaret'i mi? Şehit sayınız bini bulmuşken, yaşayanların karşısında büyük bir saygı ile karışık sevgimi kim engelleyebilir?

Siz ey şeref bekçileri? Yastığınız taş, yorganınız kar iken, yatak beğenmeyenleri görmek kahretmez mi beni? Ha siz ha komuta heyetiniz, aynı şartları yaşarken, sizin sayenizde şerefimizle yaşadığımız, ama iç ve dış kalleşliklerle yine de kahrolduğumuz bir seneyi daha devraldık. Yeni yılınız kutlu olsun.. Yüzünüz hiç ekşimesin! Kurulan büyük tuzağı aşmak için her şeyin mübah olduğu bu dönemde, ben kendi hesabıma kalemimle, yapabileceğim eylemimle veya en aşağısından Düşman'a olan kinim ile sizi selamlıyorum.

Bu yıl her Kürd'ün görevi;

-Tuzakları yok etmektir

-Birliğe götüren kapının anahtarını bulmaktır

-Her şeyin mübah olduğu caydırıcı eylemleri kitlesel olarak organize etmektir..

Varsın bize hiç bir şey sunmayanlar istedikleri kadar "Terörist" diye nara atsınlar.. Yavuz hırsızları önemsemeyelim.. Ev sahibi olarak bizi bastırmaya çalışan bu yavuz hırsızların yüzüne tükürelim..

Öye yandan kalbi vatan için çarpan bütün Kürtler'in, WP yazarları ve namuslu okuyucularının da yeni yılı kutlu olsun..

2007-12-31

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-12-31




Gorusunuz