ANF bir haber ajansı olmaktan çıkmıştır

ANF ve destekçisi olan bazı odaklar baştan beri Güney Yönetimi'ni yıpratmayı görev bilen bir psikolojik savaş unsuru halinde hareket etmektedir. Şu son haberleri (siz yazıları diye okuyunuz) insanı çiden çıkarıcı çarpıtmalarla, gözlerimizin içine baka baka yalan yaymalarla doludur. Bu Kalkan-Kaytan-Bayık çizgisidir.. Bu Avrupa'da Kürt Milleti'nin üstüne çöreklenmiş bazı odakların ve DTP içinde "etnik politika"dan yan çizenlerin çizgisidir.. Hatta niyet öyle olmasa bile, Askerbaşı'nın çizgisi ile çakışan bir politik yöneliştir..

Şu koca yalana bakınız, şöyle yazıyor ANF'çılar: "Barzani..... '140'ınca maddeyi uygulamak Kerkük'ü Irak'tan ayırmak veya kentte yaşayan azınlıklardan çalmak anlamına gelmez' sözleriyle kentte yaşayan Arap ve Türkmenler'i azınlık olarak tanımladı."

Oysa hayır sahibi bir yurttaşımız, kendisine teşekkür ediyoruz, yeni Kürdistan Anayasası'nı olduğu gibi veriyor. İşte bu anayasa uzun bir süre önce azınlıklar konusunda şöyle diyor:

"(Anayasa) Madde 4:

Kürdistan bölgesi halkı Kürtler'den ve ulusal azınlıklar olan Türkmen, Asuri, Kildani ve Araplar'dan oluşmaktadır ve bu anayasa bu azınlıkların haklarını tanımaktadır."

Şimdi soruyoruz; Siz ANF çalışanları bu kadar açık yalanlar üretmekle ne kazanacaksınız? Güney'deki halkımız nasıl olsa TV'lerden, radyolardan ve basından gerçeği öğrenecekler. O halde bu yalanın hedef kitlesi Kuzey'deki halkımız ile Türk Solu'nun elde kalan çeyrek azınlığıdır.

Olamaz, bu böyle gidemez! Bizi PKK'ye karşı açık veya kapalı muhalefet çizgisinw çekmeyin. Biz kendimizi gerillalarımızın hayatından sorumlu olarak kabul ediyoruz. Onların maralini bozmak istemeyiz. Ama yönetim düzeyinde iç çalkantılarınızı Kürt Milleti'ne ödetmeye kalkmayın.. Bizim için Kürt Milleti'nin her şeye göre önceliği vardır ve bu böyle devam edecektir.

Şimdilik kısa kesiyorum.. Bir de ANF'tan bir isteğim olacaktır. Biliyorsunuz, Rıza Altun ile ilgili düşüncelerim çok keskindi.. Şimdi isteğim şudur: Riza Altun'a selamlarımı iletiniz.. Eğer bu isteğim, özgür olduğu muhakkak olan, Riza Altun'a iletilmezse düşüncelerim daha da radikal bir değişime uğrayacaktır.. Bilmem anlatabildim mi?

2007-12-11

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-12-11




Gorusunuz