Sekizinci gün: Erdoğan ne ile döndü?

Ongün başlıklı yazımda Türkler ne yapacaklarsa bu on gün içinde görülecektir. Şu anda 8. gündeyiz. Erdoğan bir kamyon dolusu "belge" ile çıktığı ABD gezisine asıl görüşme odağı olan Beyaz Saray'da, kendisine ayrılan bir buçuk saatte söyleyeceğini söyledi ve sonra da dinledi. Bundan sonraki durağı olan Basın Kulübü'nde elde ettiği sonuçları ballandıra ballandıra anlatırken Yaratıcı Güç ona doğruyu söyletti.

Dili şöyle "sürçmüştü" Erdoğan'ın: "Ben operasyon iznini aldım!".. Sonradan acaip bir şekilde düzeltme çabasına girdi ama nafile.. Sözleri kayda geçmişti bile. Söylediği şeyler kesinlikle doğruydu ve Türk gazetecilerini, kafalarından aşağıya buz gibi bir su akmışcasına etkilemişti.. Şövenlik şampiyonu bu sinsi devşirme, Beyaz Saray'da "diz köpeği" rolünü üstlenmiş olarak elde ettiği "operasyon izni"ni şimdi Kemalist, yayılmacı askerlere nasıl yedireceğinin hesabını yapmak zorundadır.

Peki nerede şu kabadayı Türk anti-emperyalistler? Kürdistan'ı uydu devlet olarak niteleyenler? 80 senede vardığınız nokta bu mudur? Haydi bir ses verin! Yusuf yusuf meselesi değil mi? Bize gelince haydi arslanlar, kaplanlar herkese karşı savaşın diyorsunuz. Ama sıra size gelince "izin alma"nın sevincini yaşıyor ve bunu bir zafer olarak niteliyorsunuz. Bu ne hal?. Herkes yiyebileceği kadar yemeli (...). Aksine davranılırsa büyük lokma boğaza takılır. Türk bunu bilir. Biz Türk'ü iyi tanırız. Yalan-dolan siyaseti onlarda, aldatma onların geleneği, takla onların sporu, yalakalık en büyük meziyetleridir. Fakat Kürt, topyekun olmasa da, artık aldanmaktan uzaklaşmıştır..

Konuya dönersek, Erdoğan'ın yüksekten uçan Kartal pozisyonunu bırakıp yere yakın giden Akbabaya veya çakala döndüğünü söyleyebiliriz. Akbabalar ve çakallar ekseriyetle avlamazlar, hazıra konar. Oysa Kartal avcıdır. Kürt Gerillası tepelerinde dolaşan korkak akbabaları avlayacak taktiklerini uygulayacaklar. Birer kartal misali!

Evet, Erdoğan Amerika'dan bir "anlaşma" ile döndü. Onları memnun eden bir anlaşmadır bu. Serde hiç anlaşamamak da vardı. Ama o olmayan onurlarını kurtaran "izin aldık" türü bir akbaba anlaşması bile iğrenç kişiliklere yetti. Şimdi bu anlaşmanın taraflarca nasıl yorumlandığına bakacağız. "Anında ve görüntülü bilgi akışı" Türkler'e ne kazandıracak, bunu iki gün içinde görebileceğiz. Fakat öyle görünüyor ki, Türkler'in renkli Kerkük rüyası bu anlaşma ile bir karabasana dönüşmüştür. ABD'nin Hewlêr'de kurmakta olduğu ve yakında açılacak olan büyük üs, bu bedavacı ve yayılmacı güruhun emellerini bir nevi tuzla buz etmiştir. İşte bu anlaşmaya sadık kalmaya mahkum olan Türkler'i bekleyen en büyük hayal kırıklığı bu olacaktır..
Gözlerim naralar atan, ABD bizim ne yapacağımıza karar veremez diyen Arslan Erdoğan'ı aradı, ama TV ekranlarında beliren siluet bir kediden ibaretti, hem de süt dökmenin korkusu içindeki ürkek bir kedi.

Askerbaşı hala konuşmuş değil. Öyle görünüyor ki, Erdoğan gitmeden önce devlet düzeyinde kabul ettikleri ve pazarlıkta inecekleri en alt talepti aldıkları "izin".. Kartallığın ancak gerillaya ve peşmergeye yakıştığını görmüşlerdi, şimdi akbabalıkla veya çakallıkla yetineceklerdi.

Olaya ciddi sözcüklerle bakarsak, görünen o ki, Beyaz Saray'ın hem Güney'deki Kürt Yönetimi'nin, hem PKK'nin ve hem de Türkler'in memnun kalabileceği en ortalama fomülün bulunduğunu görürüz. Gerçi Türkler'in pervasızca Güney'e inmesi kozların zamanında paylaşılmasına, Türkler'in ağır bir yenilgiye uğramasına yol açabilecekti. Bu bakımdan ilgili "izin" olayının Türk Devleti'ni bataklığa saplanmaktan da kurtarmıştır. Fakat bu, aynı zamanda Güney'deki devlet oluşumunu da hızlandıracaktır. PKK'ye gelince, bu haliyle anlaşma, Türkler'i ellerinden kurtrmışa benziyor. Ama bakalım, gün ola harman döne.. Sabır ve akıl her derde devadır.

Türkler'in hala savaştan bahsetmelerini psikolojik baskı taktiği olarak görmek mümkün. Ama unutmayalım, düşmanımız dünyanın en bêbext milleti ve devletidir. İzleyeceğiz.

2007-11-07

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-11-07




Gorusunuz



No qsuieton this is the place to get this info, thanks y'all.

Ariana

2012-08-10 12:27 - No qsuieton this is the place to get this info, thanks y'all.