Temiz savaş Türk dervişlerin işi değildir

Lucien Rambout,un (1947)nakl ettiği bir anekdot'la yazıma başlayayım:

"Şêx Mahmud'un müşaviri olan ve onu Irak hükümetini kabullenmek (yani Kürtler'in haklarından vazgeçirmek-NB) için inandırmakla görevli Yüzbaşı Clarke, Süleymaniye bombardımanları (RAF veya İngiliz hava kuvvetleri tarafından) sırasında geçen bir çok anekdot (biz düzelttik) anlatmaktadır. İsteyenler onları Hamilton'un kitabında okuyabilirler (S. Baskı, XII: bölüm, s 153-160).

Yaralı iki İngiliz havacı subayı Şêx'in eline geçiyorlar. Şêx onları elinden geldiği kadar iyi tedavi ettiriyor, bir İngiliz doktoru getirtiyor ve onlara (yaralı esirlere), sağlık durumları gerektirdiği takdirde serbest bırakacaklarını vadediyor. Başka bir subayın öldürüldüğünü duyunca, İngilizler'e bir özür mektubu gönderiyor.

Çay saati geldiğinde (İngilizlerin meşhur saat beş çayı) saldırganların alışkanlıklarını alt üst etmemek için çarpışmalara ara verdiriyordu! Hatta, evini terkettiğinde onu kapayıp anahtarını Şêx Mahmud'a teslim etmiş olan Clarke dönüşünde, şehri tamamen yıkmış olan olan bombardıman'a rağmen, bütün eşyalarını Şêx Mahmud'un kendisine vaad ettiği gibi yerli yerinde ve el değmemiş olarak buldu. 'acaip bir savaş bu, diyor Clarke! Ne istisnai bir adamdır bu Şêx Mahmud!'....Veee seferi yönetmiş olan General Mc Donald da şu müşahadede bulunuyordu:'Bana savaşmak için Kürt verin, gözü dönmüş dervişleri değil!'"

Şimdiki Kürt geleneğinde de aynı temiz savaş modeli sürdürülürmüyor mu? Serok Mıstefa Barzani'nin en belirgin emri; "Aman çocuklara, kadınlara ve ihtiyarlara dokunmayın" değil miydi? Esir alınan askerlere yapılan muameleyi hepiniz gördünüz.. Acaba esir düşen bir gerillaya ne yapılıyor tereddütünüz var mı? İlk andan itibaren şiddetli bir işkence. Ardından "işe yaramayanlar"ı parçalayan vahşi Moğol yanları ortaya çıkıyor. En sonunda da kesilmiş kulak ve burun kolleksiyonları.. Bunlar kime insanlık dersi verebilirler? Başbakanları 9 aylık, 3 yaşındaki ve 6 yaşındaki bebek ve çocukların cesetleri başında 0-77 yaş arasında herkes hedeftir demedi mi? Askerbaşları Karadayı'dan itibaren bütün avcı yaratıkları bunları tekrarlamadı mı?

Evet Kürt Temiz savaşarak bugünlere geldi, ama... Ama herşeyin bir haddi vardır.. "Yalnız Kurtlar" devreye girdiğinde iş işten geçmiş olacaktır..

Haa unutmadan.. Son zamanlarda sahtekarlar Kürt-Türk kardeşliğini bozucu eylemlerden kaçınılmasını taraftarlarına tavsiye ediyorlar. Ama öte yandan da hala Kürt köylerini boşaltıyor, köylülerimizi şehir varoşlarına gitmeye zorluyorlar.. Çelişki değil mi bu? 4.000 Köyü yerle bir edip cinler mi boşalttı? Şırnak ve Lice'yi bombalayanlar bu herifler değil mi?

Analarında talancı doğanlar elbette talancı olacaklardır.. Kaatil doğanlar aynı yolda olacaklardır.

Ama...

Kürt Milleti vatanını savunmakta bir an bile tereddüt etmeyecektir! Bu biline..

2007-10-26

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-10-26




Gorusunuz