Kürt Barışçıdır, ama iş Vatan'ı savunmaya gelince...

"Zêr Zanît, zor zanît, deve tifingê mor zanit"

Kürd'ün hiç kimsenin toprağında gözü olmamıştır. Ama gaspçı, ilhakçı düşmanlar; Farslar, Suriye'nin Yetim-i Esad'ı ve özellikle Cengiz'in Dölleri daha henüz bizim olanı inkar ediyor, bu inkarı Güney'deki kazanımlarımızı yok etme, Kuzeydeki savunma mekanızmamızı dağıtma noktasına kadar götürüyorlar. İşte biz bu noktada dur diyoruz.

Türk bizi savaşı bütün hatları ve vahşeti ile başlatmak istiyor.. Her Türk Askerbaşı "yükselme dönemi" son padişahları düşünüyor ve öyle davranıyor. 1939'da Hatay'ın, 1974'te Kıbrıs'ın 3 te birinin ilhakınını Musul ve Kerkük'ün "Fethi" ile taçlandırmak en büyük rüyalarıdır. Sonrası 12 adalar mı, bilinmez..

Askerbaşı, Güney'in Başkomutanı Barzani'yi Ertuğrul Özkök adlı kuvvete tapan yalakanın şu sözleri ile tehdit ediyor:

"Artık Barzani'ye son defa şu mesaj verilmeli: Ya komşumuz olacaksın, ya hedefimiz."

Bu noktada Türk yazarlarından bazı inciler kaydedelim:

Taha Akyol denilen Türk'ün gözdesi Çerkez, hem de CNN-Türk denilen kanalda: PKK korkaktır. Korkak olmazsa cephe savaşı verir.... Şimdi "vurur musun, öldürür müsün" darb-ı meselin tam zamanı. Herife bak?! Kuzey'deki sayıları ne kadar zorlarsan zorla bir kaç bini geçmeyen Gerilla Tank sayısı binleri bulan, uçakları ve kobra-skorskilerin aralarında bulunduğu bir hava filosuna, kimyasal gaz, napalm, misket bombaları gibi kullanımı yasak olan silahlara, binlerce zırhli araca, binlerce Bolu çıkışlı komando ve diğer özel yetiştirilmiş gayri nizami birliklere, seferber olmuş olan 300.000 kara askerine sahip olan bir besleme güce karşı en büyük silahı sırtta taşınan doçka, havan vs gibi silahlarla cephe savaşı verecek?! Bak cingöz, ama kendisi gibi geri zekalara hitap eden cingöz.. bizim de bir teklifimiz var; eşit silahlarla hodiri meydan.. İyi dinle müstevli! PKK ve ilerde Kürtler'in bir bütün halinde yürüteceklari savunma savaşı için "Asimetrik Savaş" kavramı kullanılır. Buna göre "'Asimetrik savaş klasik anlamda bir savaşı sürdürecek güç ve kaynaklara sahip olmayan direnişçi grupların, güçlü devletlere karşı kullanmaya başladıkları gerilla taktiklerinin bütünü olarak tanımlanıyor (BBC vs kaynaklar)." Anladın mı Çerkez-Türk! Devşirme bozuntusu!

Bu günlerde bir de Ertuğrul Özkök denilen bir basın generali her yerde boy vermeye başladı. Yazıları Türk Askerbaşı'na, sözde muhalefet liderine yol gösteren bu yeniçeri kafalı kişilik artık okun yaydan çıktığını, "point no return"e (geri dönüşsüz noktaya) gelindiğini ele veren yazıları ile dikkati çekiyor. Bu çapulcu, Barzani'ye hitap etme küstahlığını göstererek "Ya komşumuz olacaksın, ya hedefimiz." diyecek kadar ileri gidiyor..

Ertuğrul Özkök ajitasyon çekerek yazıyor, çiziyor Askerbaşı'nı bile gaza getiriyor. Ne basit millettir bu ey yaratıcı güç! Adam "Ordumuzun ve meclisimizin arkasındayız" derken, sanki esaret hayatı yaşayan onlar, Kurtuluş savaşı veren onlar, maüğdur olan onlarmış gibi davranıyor, AB'yi bile haline ağlatıyor, bildiri yayınlatıyor... Ne ilkel dünya!

Biz barıştan yanayız. Meselelerin oturarak müzakere edilmesi çözümün temellerini attırır. Ama Türk ne yapıyor? Her adımda silah şakırdatıyor.. Bize bıraktıkları tek seçenek zincirli doyma özgürlüğüdür. Cevabımız ise oldukça basittir. "Sarayda tok, rahatı yerinde tasmalı bir köpek olacağım(ız)a, dağda, yarı aç, ama özgür bir Kurt olmayı tercih ederiz/ederim" (Humeyni)..

Bay Özkök'ün askerleri bizi caydıracakmış.. Fakat bu dangalak, savaşlarda her zaman %50 kaybetme ihtimali olduğunu unutmasın. İşte o zaman sen gel de caydırıcılığı gör..

Bu Köksüz yazar bozuntusu Kürd'e çapulcu deme densizliğini gösteriyor ya, işte buna yanarım.. Tarih kimin çapulcu olduğunu açıkça gösterir. Yeter ki biraz karıştırın. Sizin yazarınız Feridun Fazıl Tülbentçi; Yeniçerilerin talan geli elde etmek için Sultan Süleyman'ınızı bile kurkuttuğunu uzun uzun kaydeder. Yine aynı tarih yazarınız ve yazarlarınız Balkanlar'da yaşayan halkların mallarının yanında çocuklarına el koyup götürdüklerini, bunlardan devşirmelerin oluştuğunu anlatmaz mı? Çapulcu imiş! Berhey soysuz, Osmanlı'nın kuruluşunuz yıllarının bile çapul sayesinde olduğunu bilmez misin?.. Tıpkı Cengiz'in PS ile sağladığı ve karşı tarafa korku salmayı esas alarak yürüttüğü çapul hareketi gibi..

İşte bu kişiliklerden bir farkı olmayan Askerbaşı Bay Özkök'e olduğu gibi sahip çıkıyor ve bugün gelen haberlerde "hazırlıklarımız tamam" diyerek cinayetlere susamış bir efe veya seymen edasıyla savaşın başlaması için sabırsızlanıyor..

Biz Kürt Milleti olarak sonuna kadar barışçı çözümün kilidini zorladık.. Ama Düşman "ille de savaş" diyor.. O halde görün bakalım, analar, kız olsun erken olsun, ne yiğitler doğururmuş..

Kürt Hayatının en büyük birliğini sağlamıştır.. Kürt moral bakımından en yüksek mertebededir. Detaya girmiyorum.. Ama misafir umduğunu değil, bulduğunu yiyecektir.

2007-10-23

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-10-23




Gorusunuz