Tartışma mı, Türk'ün oyununa destek mi?-IV

Seri yazının ilk üç bölümünde, cereyan eden olayları tüm açıklığı ile olmasa da önemli derecede açıklıkla ortaya koydum. Bazı okuyucular büyük bir iyi niyetle olaya iç tartışma gözlüğü ile bakıyorlar. Oysa Bay Kaya'nın Sn Dara'ya verdiği demecini didik didik analiz ettiğim III. Bölüm'de, bu kişiliğin söyleminin bir iç tartışmadan iz dahi taşımadığını, yazıyı yurtsever bir bilinçle, üşenmeden derinlemesine okuyan insanlarımız ortada Kürtler'in bir iç tartışması bulunmadığını, bir döneğin hezeyanlarının deşifre edildiğini görmüşlerdir.

Adam en sinsi Kürt Düşmanı olan AK PARTİ'nin açıkça yanında yer alıyor, Kürd'ü bu, kendi deyimi ile "civanmert"lere yöneltmeye çalışıyor. Güya kime karşı? "Son zamanlarda faşistleşen" Kemalistler'e karşı! Biz Türk'ün Kürd'e karşı duruşunun hiç değişmediğini, ılımlı İslam olsun (her ne ise?), MHP veya BBP olsun nüanslarla aynı olduğunu ortaya koymuşken, iki önemli haber geldi..Birincisi'nde Söğüt'te yapılan ve Ertuğrul Gazi denilen atalarını anma töreninde AK PARTİ, MHP ve BBP liderleri yan yana yürüyerek "ulusal birlik" mesajı verdiler. Neo-işbirlikçiler'in gözdesi olan Erdoğan'ın mumu açıkça burada sönmüştür.

İkincisi; Türk Devlet Başkanı Gül'ün 11 Eylül'de Kürdistan'a yapacağı çıkarma.. İşte o günlerde iddialarımızın doğruluğu, eğer siyasi nedenlerle geri adım atmazlarsa, pratikte ispatlanacaktır. Önce Wan'a oradan Elbak (Başkale), Gewer (Yüksekova), Hakkari, Siirt, Şırnaq ve Amed'i teftiş edecek. Bu gezide kendisine Kemalist Ordu Şefleri'nden biri (Ya Büyükanıt, yada İlker Başbuğ) ve işgalci ordu generalleri de eşlik edecektir.. Bu arada özellikle gösterilere önem veren Gül, bir karakolu da ziyaret edecektir (hudut karakolu dedikleri üs)..

Bay Kaya maalesef bu suçunda yalnız değildir. Kuzey'i altın tepsi içinde Türkler'e sunanlar kısa bir zaman içerisine belirginleşmeye başladılar. Başkan Bush'un Irak ziyareti, Talabani'nin Ankara'yı ziyaret etme talebi, Neo-işbirlikçilerin gittikçe daha açık bir dille Türk'ün yanında yer alması, bir "af kanunu" uğruna ağzı kulaklarına varanların çoğalması, bir yerlerden düğmeye basıldığını gösteriyor. Biz, yıllardır yırtınıyor bu tür tehlikeleri işaret ediyorken, günü geçirmeyi politika sanaların uykularının ne kadar ağır olduğunu görüyor kahroluyorken, bazıları geliştirdikleri kirli, onursuz, kaburgasız bir duruş sergilemeye hız vermişlerdir. Bu gidişe dur demenin ilk adımı tartışma ile işbirliğini kalın çizgileri ile ayırt etmektir.

İşbirlikçilere karşı yeni ve ihtilalci "ikna" yöntemleri rahatlıkla bulunabilir. Bu yöntemlerden biri de partiler dışı kişisel "görüşmeler" sağlamak olabilir. Hayır, sakın başka türlü anlaşılmasın. Kastım, partilere soğuk davranan bu kişiliklere Kürdistan Ulusal Kurtuluş mücadelesi'nin ne kadar kana mal olduğunu anlatmak gereğidir ... Vatan'ın İstiklali'ne giden yol tıkanmaya yüz tutarsa, Millet'in birliği, mücadele şevki yok edilmeye çalışılırsa HER ŞEY MÜBAHTIR! İçte ve dışta olması düşman kavramını değiştirmez. Ya susacaklar, ya susacaklar! Üçüncü yol yoktur.

Yazıyı bazı komik saptamalarını cevaplamakla bitireceğim..

Bay Kaya AK PARTİ kadrolarını dıramatik bir şekilde tarif ediyor, bunların sattıkları kurban derileri ile okuduklarını iddia ettikten sonra "Bu kadro Cumhuriyet tarihinin gördüğü en ahenkli ve şahsi itilafları en az olan kadrodur denebilir' diye de ekliyor. Ardından hani Kürtler'in kadroları diye haykırıyor..

Elbette bunu bir eleştiri olarak almıyoruz.. Bu bir karalamadır. Kürd'ün kafasını karıştırıp Düşman'a hayran bırakma teşebbüsünden baş bir anlama gelmiyor. Tabii ki bu saptamayı tam yerine oturtmak için, Bay Kaya'nın Sn Dara ile yaptığı röportajın ışığında konuyu netleştirmemiz gerekir.

Bay Kaya hiçbir sömürgenin yetişmiş insan rezervinin Düşman'ın kadroları ile mukayese edilemeyeceğini çok iyi bilir. Zimbabwe, Angola, Gine bissau, Doğu Timor bu örneklerden sadece bazılarıdır. Düşünün; Gine-Bissau ve Cape Verde ihtilalcileri silaha sarıldıklarında sadece 12 okumuş adamları vardı.. Başardılar.. Yani "hani Kürt Kadroları?" Açıkça kastidir, hakın kafasını karıştırmaya yöneliktir. Umarım milletimiz bu tür satışlara gelmez.

2007-09-09

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-09-09




Gorusunuz