Tartışma mı, Türk'ün oyununa destek mi?-III

AK PARTİ'nin Şefi Erdoğan "sınır ötesi operasyona ne zaman izin verilecek?" şeklinde formüle edilen bir soruyu şöyle cevapladı: "Biz daha henüz içeriyi temizlemedik ki!" Bu cevabı başta Talabani olmak üzere ABD'nin AK PARTİ tezini akılcı bulan herkesin doğru yorumlamasını isterim.. Ama ben yine de söyleyeyim; Bay Erdoğan "Kürtler'i tasfiye işini belli bir program dahilinde yürütüyoruz" demeye getiriyor. Şimdi, ülkemizin durumu anlaşılmış mı diye baktığımızda çok değişik ve karmaşık bir manzara ile karşılaşırız. Liderlik bazında PKK ve PDK'nin durumu kavradığını görüyoruz. Ama ortalığa serpilmiş bazı Kuzeyli entellektüeller bazında olaya baktığımızda, amiyane tabiri ile çanların Türk Devleti lehine çaldığını görüyoruz.. Bunda pek çok insanımızın aşırı iyimserliği önemli bir rol oynuyorsa da NEO-HAİNLER'in kök salan örgütlenmeleri, eldeki dev para rezervleri de unutulmamalı. Ama Düşman neden güçleniyor gibi bir soru sorma hakkımız yoktur. Buna karşı eldeki gücü nasıl mevzilendireceğimizi düşüneceğiz ve bu bizim elimizde..

Şimdi çemberi biraz daha daraltalım ve bu ön saptamalar çerçevesinde Bay Kaya'ın şahsında ele alacağımız yepyeni bir işbirlikçilik modeline pertavsızla bakalım. Bize göre Bay Kaya bu yeni ve en yıkıcı işbirlikçilikte yalnız değildir. Olay çok daha derindir. Kısacası Bay Kaya'dan değil, Bay Kayalar'dan bahsettiğimiz iyice bilince çıkarmalıyız. Çok az da olsa bazı sitelara bakarak rahatlıkla hüküm verebilirsiniz. Bunlar Kürt Milleti'nin mücadele azmini yıkmaya, Kürtler'in Kuzey'de yeniden toparlanmasına çomak sokmaya çalışan kişiliklerdir.

Bay Kaya'yı Sn Dara'ya verdiği demecin ışığında Bay Kayalar'a bakmak yerinde olacaktır.. Sn Dara bu röportajı hangi düşünce ile yaptığını bilmiyoruz. Ama Kürt Milleti'ne yöneltilmiş olan tehlikeli oyunu başından itibaren yakalayan bu röportaj çok önemlidir.

Önce Dilbixwîn Dara ile Bay Kaya'nın yaptığı röportajı mercek altına alırsak yukarıdan beri yaptığımız saptamalar daha esaslı bir şekilde belirginleşir, bu kişiliğin işbirlikçi karekteri ayan beyan ortaya konulabilir. İşte o cümleler: Bay Kaya Şöyle diyor: "Eğer oyumu kullanma imkânım olsaydı; OYUMU AKP'ye verirdim.".. Bu cümleyi pervasızca kullanmak, için Kürtlük vadisinden ayrılmak, Düşman'ın Kürd'ü kuşatma harekatına omuz vererek (güya) içten vurmak demektir (bu konuda cevap verecek olanlar oynanan pasifikasyon ve ardından "beyaz ölüm" eylemselliğini iyice anlamalıdırlar). İlk iki yazımda delilleri ile bu durumu ortaya koymuştum.

Oyunu AK PARTİ'ye vereceğini deklere eden bu yeni işbirlikçi kişilik, Dara'nın "neden AK PARTİ"'ye sorusuna ise iyi bir "Türkiyeli" ve rahat bir demokrasi yanlısı sıfatı ile "Bugün Kemalistler Kürtlere düşman olmuşlar. Faşist olmuşlar. MHP'den beterdirler. Diğer bir husus ise; hükümet çok şey yaptı. Enflasyonu yüzlerden indirdi, ‰10'un altına indirdi. Bu yıl 80 milyar Dolar ihracatları var. Belediyeleri iyi hizmetler sundu. Türkiye'yi ilerlettiler ve büyüttüler. Kemalistler bu civanmertlerin çalışmasını istemiyor."

Şimdi bu cevaba bakan bir kişi hala "Kürt" kelimesini çerez olarak kullanarak Türkiye'nin çıkarlarına bakıyor olabilir mi? AK PARTİ'liler'i Kemalizme karşı vuruşan civanmertler olarak sunan bu kafa artık tamamen deşifre olmuşken, bu kişiliğe "Kürt Ruspisi" denilebilir mi?. Ayıp olmasa, Bay Kaya'nın övgü dolu AK PARTİ savunmasına bakarak bu kadrolara Kemalistler tarafından yapılan insanlık dışı muameleye ağlayacağım. Ama içinde bulunduğumuz zaman dilimi o kadar pahallı ki, bunu esprilerle vakit geçirecek basitlikte olamayız.

Bay Kaya ne diyor? "Bugün Kemalistler Kürtler'e düşman olmuşlardır!!" Oysa Kemalizm doğuşundan itibaren Kürt düşmanıdır. Hatta her Türk, siyasi mekanizmanın başını tuttuğu sürece hep Kürt karşıtı olmuştur. Padişahları Abdulhamid'in asimilasyon programı çok mu hafif kalıyor? 1880'de Kemal bile hayatta değilken AK PARTİ zihniyet itibarı ile iktidarda idi ve CİVANMERT SEYYİD UBEYDULLAH NEHRİ direnişini yok etmek için manevralar çeviriyordu.. 1806'dan beri bu hep böyle olmuştur.. Ama Bay Kaya ne yapıyor, Erdoğan bu "civanmertler"'i övüyor, "enflasyonu düşürdü, ihracatı yükseltti, belediyeleri iyi hizmet sundu" diyerek kafasında Türkler ile evliliğini bitireceğine sağlamlaştırmaya çalışıyor.. Bu Kürd'e karşı işbirlikçilik demek değilse nedir?

Dilbixwin Dara "siyaset de yapmıyorsun" şeklinde bir fikir beyanında bulununca bu kez dilenci yüzünü ortaya koyuyor: "Ben burada bir parti kurmam. Ama benim 200–250 Milyon Dolar'ım olsaydı, Türkiye'ye gidebilseydim, ben o zaman bir parti kurardım. Gönlüm istiyor. Ama ne param var ne de Türkiye'ye gidebilirim."

Bu ne anlama gelir? Açıkçası ABD'ye "bana af çıkartılmasına yardım edin. 250 milyon dolar da koyun çantama, ben de gidip DTP'yi ve PKK'yi yıkacak güçte bir parti kurayım" diye avuç açmaktadır. ABD'yi dünün safı sanan bu, sözüm ona, bedavacı "köylü kurnazı", inanın ki parayı çantada keklik biliyor! Böylece Zübeyir Aydar'ı kendisine tercih eden PKK'ye darbe indirirken, Türk siyasi sistemi içinde kendisine bir yer bulacak.. Ölme eşeğim!! Bu işbirlikçi kişilik, Kürdistan'da partilerin iğneden kuyu kazarcasına ve büyük emeklerle kurulduğunu elbette biliyor. Ama Ortadoğu ve özellikle Kürdistan'da oynak politikacıların rollerini oynayarak bir yer edinmeye çalışıyor. Bay Kaya Kürdistan'ın Kuzey'inde mücadele bitmiş sayıyor. Bu hezeyanların başka anlamı olabilir mi? AK PARTİ gibi Türk Devleti'nin gözü gibi baktığı bir sahtekarlar, ikiyüzlüler klübü'nü tercih etmesinde elbette Güney'deki büyük MİT ve Kontra faaliyetinin rolu büyüktür. Ama insan kalben soyuna sahip çıktı mı her türlü dedikoduyu aşar. Ama eğer bir diğeri soyunu inkar etmeye hazır bir haramzade ise bir yer edinmenin dışında ne düşünebilir ki?

Bakınız Dara'nın MİT konusunda sorduğu bir soruya verdiği cevap nasıl? Dara soruyor: "Güneyde yaşam güvenliğin var mı? Orada Türk MİT'i var". Cevabı şöyle Bay Kaya'nın: "Orada MİT olsa da, beni tutuklamak yada öldürmek için programına aldığına inanmıyorum. Kendim için başka bir tehlike görmüyorum" İşte böyle. MİT için tehlike arz etmeyen Bay Kaya, şimdilik para peşinde. Parayı buldu mu bir "civanmert" gibi kükreyecek, Kuzey'deki tüm örgütlerimize (teslimiyet) dersini verecektir..

(Devam edecek)

2007-09-08

Sirac Kekuyon (Bilgin)

2007-09-08




Gorusunuz