Çok kısa olarak: ANF, YNK ve PJAK'a

ANF'a

Lütfen kritik anlarda okuyup haberleştirdiğiniz metinleri doğru okuyunuz. Bu gerçek artık çekilmez bir hal aldı..

Soru: "Kürtler Kerkük konusunda geri adım atıyor" başlığını doğulayacak hangi ibare var.. Lütfen ibareyi ve diplomatik dilden halk diline çevrilmiş şeklini okuyucularınıza bildiriniz.. Aksi takdir de psikolojik savaşta düşmanı desteklemiş duruma düşersiniz.. Lütfen asırlardır bağımsızlık savaşı veren Kürt Milleti'ni (Kürt Halkı'nı) yalan olduğu gün gibi açık olan haberlerle moral bozukluğuna sevk etmeyiniz..

Cevabı acilen bekliyoruz.

YNK'ye

Son zamanlarda sergilediğiniz tavırlarla epey bir rota değişikliği izlemeye başladığınız intibaını veriyorsunuz. İnandırıcı bulduğunuz delillerle karşınıza çıkan yıkıcı komşulara hala kapılmanız ibret vericidir. Umarım durumunuzu yeniden gözden geçirirsiniz. Çünkü siz parti olarak, liderlik olarak Kürdistan'a lazımsınız. Detayları bilmiyoruz ama PJAK ile aranızda meydana gelen çatışma geniş ölçüde kuşku uyandırmıştır. Bu tür çatışmaların bu kadar inandırıcılıktan uzak kelimelerle hafif bir olay olarak nitelendirilmesi düşündürücüdür. Umarız Türk Devleti'ni gözünüzde büyütmek gibi yakışıksız bir duruma düşmezsiniz..

PJAK'a

KCK Sistemine dahil bir partisiniz. Başlıca operasyon alanınız İran'dır veya öyle tanıtılmışsınız. Bu durumda Güney'de ancak Medya Savunma Alanları'nda bulunabilirsiniz. Oysa siz kalkmış Pêncwin'e kadar iniyor ve orada bazı sorunlara müdahale ediyorsunuz. Halbuki iyi bir Kürt ulusalcısı, Kurtarılmış Kürdistan alanlarında ve mücavir alanlarda Kürt Hukuku'nun kurumlaşması'na yardımcı olur. O hukuk sistemini daha doğmadan boğmaya kalkmak kime hizmet eder, düşünün. Olayın detaylarını bilmiyoruz. Ama şunu yine de kaydetmekten geri durmuyoruz; Kürt Ulusu'nun birliğine, siz dahil kim olursa olsun, çomak sokanları ne milletimiz, ne de tarih affetmeyecektir.

İki taraf arasında yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınması bizi tatmin etmiyor.. Tüm partiler, tıpkı Başkan Barzani'nin yaptığı gibi, BİR DAHA KÜRT KANINI DÖKMEYECEKLERİNE, İNANDIRICI BİR ŞEKİLDE YEMİN ETMELİDİRLER..

Yeter artık biribirimizi yediğimiz!

2007-08-28

2007-08-28




Gorusunuz