DTP Türk Meclisi'nde ama..

DTP Türk Meclisi'nin kapilarini zorlayip içeri girerken, aslinda pek hos olmayan sürprizleri gögüslemek durumundadir. Türkiye'nin Patronu olan güçler, yani AK PARTI ile Türk Ordusu bu partiye "ehlilesmeyi" dayatiyor. Türk görsel basininin sunuculari, haber merkezi ilgilileri DTP'den ve DTP'lilerden bahsederken yüzlerini eksitmekten, tiksinti duyduklari görüntüsü vermekten geri durmuyorlar.

Yapilan seçim, benim açimdan çok az önem tasimasina ragmen, Türkler'in bu kadar cansiperane bir sekilde DTP'nin ve giderek bagimsiz adaylarin önünü kesme tesebbüslerini dogru okumak gerekir. Günlerdir Mehmet Metiner adli bir satilmisi ve giderek onun gibi unsurlari, igrenç tezleri ile her ekranda görmemiz (Kürtmüs bu unsur), Türkler'in seçim olayinin sonucunu saptirmak için basvurduklari metodlardan sadece biridir.. Türkler neden bütün güçleri ile, bagimsizlarin Kürt Halki'ni temsil edemedigini ispatlamaya çalisiyorlar? Neden sanki DTP ile AK PARTI esit sartlarda yarismislar gibi bir hava vermeye çalisiyorlar? Neden oy oranlari ile oynarlar? Bunlari üst üste koydugumuzda yeni ve açik bir psikolojik savas saldirisini görüyoruz. Iddialarinin tümü yalanlar, çarpitmalar üzerine kurulu olan Türkler, DTP'nin YARIM BIR SEÇIM YASADIGINI, OY VERME BECERISI KAZANDIRMAK IÇIN SEÇMENE ELLERINDE IPLIK, OY VERMESI GEREKEN ADAYIN PUSULADAKI YERININ BELLETILMESI ILE UGRASTIKLARINI bilirler. Türk meclisine on vekil gönderme hakki bulunan AMED'de DTP'nin, teknik açidan ancak dört aday gösterebildigini bilmeyen mi var?

Eger Kürtler bütün bu kallesçe oyunlara ragmen %5 oy almislarsa bu basari degil de nedir? Hiç kimse Mehmet Metinerlesmesin! Qadi'nin hakki qadiya. Eeee, DTP elestirilemez mi? Olur mu öyle sey! DTP'yi biz en sistemli bir sekilde elestirdik, elestirecegiz de.. Ama hakkaniyetten, Kürdistanilikten sapmadan.

Türkler, Devlet olarak (yani AK PARTI ve ordu olarak) bu seçimde, Kürdistan düzeyinde açik bir isbirligi gösterisinde bulundular. AK PARTI, Türk Askeri'nin "içindeki asirilari ayikla" emrini harfiyen yerine getirdi. Ardindan Kürdistan'da Türk Devleti adina Erdogan, esitsiz hileler dolu, açikça gayri mesru bir ortamda DTP destekli bagimsizlarla yaristirildi. Düsmandir savasi kazanmak için her seyi yapar.. Önemli olan Hatice degil, neticedir. Siyasi alan, büyük savasin psikolojik mücadele alanidir.

Ahmet Türk, kesinlikle durumu anlamamanin saskinligi içindedir (veya yasadigi gizli cosku görme alanini daraltmistir). Bunun için "AKP'nin yüksek oy almasi planlarimizi bozdu" demesi trajiktir. Çünkü bu inkarci-ilhakçi Türk Devlet anlayisinca getirilen sisteme ve baskilara ragmen daha iyi bir sonuç alinabilirdi. Aday saptamasindaki hatalar da bunun cabasi..

Adaylar deyince ilk demeçler geliyor insanin aklina.. Seçilen bagimsiz milletvekillerinden Tugluk-Birdal ikilisi; "Biz Kürtler'e degil, Türkiye'ye güven vermeye geliyoruz".. Simdi insanin diyesi geliyor: Ya dogruya dogru de, ya da yerini iyice belirle! Kisacasi; Bir Kürt Yurtseveri, Türkler "Kürdistan" denilen vatanimizi tanimadikça, Türkiye denilen yapiyi hep gayri mesru göreceklerdir. Akin Birdal Kürt oyu ile seçilmistir ama Türkiye'ye göven vermek için basrol oynuyor.. Ah Leyla Zana ah, gel de patlama!

Mesela Bingöl'de Özmen yerine Ali Riza Yurtsever düsmana oy kaptirmaz ve bagimsiz DTP'lilerin oyunu arttirabilirdi. Ama "inadina Özmen" diye akillarinca mesajlar vermeleri (ki bu mesaj bize karsidir) Kürdistani davranis yerine gösterisi seçtiklerini açikça ortaya koyuyor.. Ayni sey Naci Kutlay için de geçerlidir. Kürdistan sartlarina göre zenginin alasi olan bu adam, oy isterken içtigi çayi bile seçmene ödeten, hayati boyunca sahsi oynayan bir tiptir. Izmir'de kiminle neyi konustugunu, disari çiktiktan sonra ise ne dedigini açiklasin!

Bütün bunlar hangi zaman diliminde cereyan ediyor? HPG Liderligi'nin deyimi ile "hemen bir istila tesebbüsünün planlandigi bir ortamda.

Irak Basbakani yakinda Erdogan'a misafir olacak. Irak Basbakani Nuri el-Maliki, bu ziyaret öncesinde Amerikan'in askeri varligina son verilmesini görüsmek için milletvekillerinden yaz tatilini iptal etmelerini istedi. Böylece Türk-Arap isbirligi için yesil isik yaktigi açiktir. Erdogan'a göre bu ziyaret Türk-Irak Savasi'nin baslamayacagi hususunda belirleyici olacak. Türk Ordusu "sinir"da teyakkuz halinde bulunuyor, Kürt Gerillalari ile kiyasiya bir savas halindedir. Düsman, su anda "demokrasi" rüzgari ile de yelkenlerini sisirerek diplomasi yaparak "dost"larini arttirmaya çalisacaktir. AB, Dünya çapinda borsa oyunculari ve Kürt Düsmani çevre güçler önemli ölçüde memnun görünüyorlar..

Zebari Türk Ordusu'nun yiginaginin 140 bin kelleye ulastigini söyledi. Iran Kürtler'i büyük kinle bombaliyor, Türkler ile beraber hareket edeceginin isaretlerini veriyor.. ABD ise bir savasi engellemek için elinden geleni yapiyor. Umariz bu çabalar bosa gitmez.

Ey Düsman, sunu iyi bil! Kürtler'in gözlerinde korku okuyamayacaksin! Kürt elini degdirdigi o sihirli hissi, o bir avuç özgürlügü asla terketmeyecek, tam aksine bu özgürlügü Tüm Kürdistan'a yaymak için savasim verecektir. Biz savas istemeyiz. Asla! Ama kendimizi sonuna kadar savunacagimiz da bilinsin. Bu sartlari bilerek aç bakalim savasi! Girersin o kutsal topraklara, ama çikabilir misin onu bilemeyiz..

2007-07-24

Sirac (Bilgin) Kekuyon

2007-07-24




Gorusunuz