300 Tank..

Türk Rejimi yalancıdır.. İğrenç bir yalan makinasıdır. Şu aşağıda kısmi vereceğimiz askeri güç, PKK'ye karşı mücadele için gönderilmiştir iddiasını (siz yalanını şeklinde okuyunuz) açık bir şekilde çürütmüyor mu? İşte durum:

-300 Tank (kendi rakamları)

-Dilok, Ruha, Mardin, Amed, Batman ve çevre illerin tüm hangarlarını dolduracak sayıda savaş uçağı (kendi verileri).

-Helikopterlerinin büyük bir kısmı..

-35.000 kara askeri (kendi rakamları. Biz bu rakamı 300.000 olarak biliyoruz)

-Neredeyse tüm komando güçleri.

-Özel timler..

-CaÅŸlar..

Bütün bunlar sözüm ona sadece 3000 Gerillaya karşı mı mobilize edildi? Yani her 10 gerilla için 1 tank, bir uçak veya helikopter 100 asker sevk edilmiş durumda. Bununla da yetinmiyor, kendi hedef kitlelerinin moralini yükseltmeyi, Kürt Kitlesi'nin moralini kırmayı hedefleyen mecburi TV, radyo, süreli basın ve cami konuşmaları da planlı bir şekilde devreye sokuluyor.

Türk Devleti'nin aldığı kararla en fazla 4 asker kaybının verilmesine müsaade edildiğini, fazla kayıpların "bölücü terör örgütü"nün propagandası sayılacağını Türk "askeri basını"na tebliğ etti.

Türk Askerbaşı yaptığı bir basın toplantısında, tıpkı Zerevani gibi, tamamen profesyonel "komando" birlikleri oluşturma kararı aldıklarını söyledi. Bu birliklere normal erler ve yedeksubaylar alınmayacakmış.

Büyükanıt aynı zamanda Güney'e girmekte (yani savaş açmakta) ısrarlı olduklarını da bildirdi. Bunun üzerine Türk Başbakanı Erdoğan bunun üzerine gazetecilere, Büyükanıt ile görüşeceğini söyledi.

Bu çoraplar örülürken Kürtler ne yapıyor?

Önce ciddi kurumlara bakalım:

Kürdistan Başkanlık divanı ve Başkanı tüm gücü ile hazırlıkları denetliyor, psikolojik savaşın en çirkinine saplanmış olan Türkler'in desinformasyona yönelik tüm önemli çabalarına cevap veriyor..

Türk Devleti'nin dört önemli hedefine karşı koymak için var gücü ile çalışır. Bunlar;

1) Her çabalarının temelini teşkil eden Kerkük Sorunu'nu çözümsüz bırakmak,
2) Halkın moralini bozmaya yönelik olan psikolojik savaşa karşı koymak,
3) Türkler'in Güney'e savaş açmalarını kolaylaştıracak provokasyonlara gelmemek,
4) Kürt Ulusu'nun birliğini bozucu oyunları boşa çıkarma çabalarında bulunmak (Son YNK-PDK ayrılığını yaratmaya yönelik çabaların çerkinliğini ve yerli ortaklar bulma kolaylığını gözönüne getirin)..

Bütün bunlara Kürtler'in bazı politik odakları dahil, büyük bir kısmının hala ulusal bilince erememiş olmasını ekleyin! Nereden bakarsanız asimilasyonun yarattığı o çirkin kişilik sırıtır. Bunlarda "partim", "liderim" bilinci "ulusum" bilincini kat kat aşmıştır. Lider'in tanrılaştığı bu Kürtlük dünyasında doğruyu bulmak mümkün mü? Hayatın on kez bizi doğruladığı hallerde bile Lider'in kerameti aranırsa bu tiplerle nereye varılır? Bu tipler kendi partilerine bile zarar verdiklerini bilmezler mi?

Ben kişi olarak artık belli bir Lider'i hiç okumamaya, onu dikkate almadan Kürdistan Hareketi'ni bir bütün halinde desteklemeye karar vermiş bulunuyorum.

Önemli bir Kuzeyli Şahsiyetler dilimi Kürdistan'ın mücadeleci kesimlerine ferdi olarak katkıda bulunmaktadırlar. Onların bu çabalarını saygıyla selamlıyorum. Bu insanlarımız, hiç bir oportünist sapmaya kapılmadan Kürdistani bir duruş sergiliyorlar. Ulusal bilinçleri zirve yapmıştır.

Ama ben aynı çabayı parti ve örgütlerde göremiyorum. Bildiri yayınlıyorlar ve bir kenara çekiliyorlar. Neredeyse hepsi bu. Oysa onların yapabilecekleri o kadar çok şey var ki? Kıran kırana devam eden bir psikolojik savaş var. Eğer sivil itaatsizlik geliştiremiyorsan, silah alıp dağa çıkma şartın da yoksa, hiç olmazsa bu altın değerindeki günleri başka türlü değerlendir. Psikolojik savaş alanıdır kast ettiğim. Bu alanda partilerin çok şey yapabilecekleri kesin. Ortak bir "Site+Forum" kurarak desinformasyonu karşılayabilir, Düşman'a ayniyle mukabele edebilirler. Ama gelin görün ki bazı partili büyüklerimiz bu işleri çocuk işi olarak görüyor, aşağılıyorlar. Ortadoğu politikacısı, sopa yutmuş gibi dik oturmalı, iyi giyinmeli, çok az konuşmalı. Çünkü çoğunluğu konuştuğu zaman cehaletleri ortaya çıkar. Maalesef bizdeki bazıları da böyledir. Bazıları ise ezbercidir. Talimat gelir ve bunlar tarafından ezberlenir. Sonra teype okunmuş gibi tekrarlarlar bu talimatları..

WP Forumu'nda cereyan eden son iki günlük tartışmalara baktığımızda, bilhassa kaldırdığımız yazılar itibariyle, sergilenen gerilik açısından dehşete düşmemek mümkün değildir..

Ayıptır!

Günahtır.!

Yazıktır!

Bu süreç bir daha yakalanamaz!

Vatan evlatlarının bazıları şu anda boğaz boğaza bir savaşta şeref mücadelesi verirken, bu mudur ortaya konulacak duruş?

Bakınız, Türk Askerbaşı bugün yaptığı basın toplantısında YENİLGİYE UĞRAMAKTA OLDUKLARINI NEREDEYSE AÇIKÇA İTİRAF ETTİ! "Kayıpların çokluğu", "PKK'nin kalleşçe mücadele metodları", "yeni mücadele metodları geliştirdik" safsataları hep bu yenilgiyi itiraf ettikleri sözlerdir.. Yarın Güney'e de savaş açacak, daha fazla kayıp vereceklerdir. Bu hırsla sivil alanları bombalamaları işten bile değildir.

Hani buna karşı yazılar? Hani ulusal duruş? Ah ki nasıl ah!

Eskiden çuvalcı Xeyri vardı.. Şimdi ise malzeme yardımı için parti, grup ve şahsiyetlere seslenen KIZ tek başına çabalayıp duruyor.. Peki siz ne yapıyorsunuz?

2007-06-27

Sirac (Bilgin) Kekuyon

2007-06-27




Gorusunuz